Şimdi Ara

FUJITSU-SIEMENS Mİ??? TOSHIBA SATELLITE MI???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşlemci Cinsi Intel Centrino
    İşlemci Hızı ( mhz) 1.86 Ghz/533MHz 2MB-750 sonoma
    Ön Bellek 2048 kb
    Bellek (Mb) 512-Mb Ddr Sdram Pc3200 (400-MHz) (256+256)
    Maksimum Bellek ( Mb) 1024-Mb Ddr Sdram Pc3200 (400-MHz)
    Bellek Slot Sayısı 2
    Sabit Disk ( Gb) 80Gb 5400 rpm S-ATA
    Ekran Boyu ( Inch) 15.4"
    Ekran Tipi TFT WXGA
    Ekran Çözünürlüğü 1280 dpi x 800 dpi
    Floopy Opsiyonel
    Optik Sürücü Dvd/R/Rw Dual Double Layer
    Ekran Kartı 128 MB ATI MOBILITY RADEON
    Ses Kartı Onboard
    Faks Modem 56K
    Network Kartı 10/100/1000 Mb Onboard
    I/O Port 1 x IEEE1394,4 USB 2.0, 1xS-Video, 1xVGA, Card Bus 1 x Typ II, , 1 x RJ-45 LAN
    Klavye Q Türkçe
    Mouse Touch Pad
    Pil Tipi - Ömrü Li-ion - 3.0 saat
    Ağırlık (kg) 2.9 kg
    Wireless PRO/Wireless 2200 BG LAN
    Bluetooth Opsiyonel
    İşletim Sistemi Xp Home Türkçe
    Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 Yıl Servis Merkezinde.........

Arkadaşlar bu ürün hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim...
    Ayrıca Fujitsu-Siemens'e özgü bi eksiklik varmı notebook'larda.Mesela ölü pixel,erken ısınma,çözünürlük gibi...
    Bir de sorum olacak.Yukarıda yazan DDR ram'i DDR2 yapabilme şansım olabilirmi.Eğer DDR2 takarsam sistemde bir problem yaşarmıyım...
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TOSHIBA SATELLITE PRO M70-125
    İşlemci Intel® Pentium® M Processorr 740
    Intel® PRO/Wireless 2200BG network bağlantısı ve Intel® 915PM chipset 1.73 GHz ( Sonoma )
    Front Side Bus : 533 MHz 2. ön bellek : 2 MB
    Memory 512 MB, Maximum : 2,048 MB
    Teknoloji : DDR2 RAM
    Harddisk 60 GB ( S.M.A.R.T. )
    İşletim Sistemi Microsoft® Windows® XP Professional
    CR-ROM&Floppy DVD Super Multi (Double Layer) drive
    compatibility : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM
    Max Okuma Hızı : 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM/ Write: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 10x US CD-RW, 8x DVD-R, 4x DVD-RW, 8x DVD+R, 2.4x DVD+R (Double Layer), 4x DVD+RW, 3x DVD-RAM
    Grafik Kart Mobile Intel® 915GM Express chipset Max. 128 MB DDR RAM (UMA)

Ekran
    15.4 " TruBrite WXGA TFT Ekran
    Dahili Video Mod Max Çözünürlük : 1,280 x 800
    Max.Renk : 16.7 milyon
    Harici Video Mod Max Çözünürlük : 2,048 x 1,536
    Max.Renk : 16.7 milyon

Ses
    16-bit Stereo MIDI support, Stereo Speakers

Klavye
    86 tuş, 2 xWindows® tuşu, 13 x fonksiyon tuşu, 1 x Euro tuşu, 6 x kolay erişim tuşu
    Bios

Genişleme Özellikleri
    2 x memory slot, PC Card slot for 1x Type II card 8 ( PCMCIA )
    Kablolu İletişim Ethernet LAN 10/100 Base-TX
    V.90 modem (V.92 ready) 56 Kbps data (V.90)
    Kablosuz İletişim Wireless LAN (802.11b/g)
    Arabirimler 1 x DC-in, 1 x external monitor, 1 x RJ-11, 1 x RJ-45, 1 x TV-out (s-video), 1 x i.LINK® (IEEE 1394), 1 x built-in speaker, 1 x Kulaklık (stereo), 3 x USB 2.0, 1 x 5-in-1 Bridge Media slot (supports SD? Card, SmartMedia?, Memory Stick®, Memory Stick Pro?, MultiMedia Card?, xD-Picture Card?)

Yüklü yazılımlar
    Toshiba utilities and drivers, Kullanım kılavuzu, Toshiba ConfigFree?, InterVideo® WinDVD, Sonic? Record Now!
    Batarya Teknoloji : lithium-ion Max. süre 4:32 (Mobile Mark?)Saat
    Ağırlık&Ölçüler En x Boy x Yükseklik: 360 x 263 x 38,5 Ağırlık: 2.71 kg
    Güvenlik Klavye Kilidi, BIOS Şifresi, Kablolu Kilit, Wireless LAN switch, Sistem Password

Diğer donanımlar
    AC Adaptör Opsiyonel Aksesuarlar: Pil, pil şarj ünitesi, AC adaptor, USB disket sürücü, 512 MB bellek, 1,024 MB bellek, Secure Digital? ( SD? ) Card II
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Toshiba'ya özgü eksiklikler varmıdır?Forumda bazı arkadaşların özellikler Toshiba'da bir adım geri de durmamız gerektiğini söylüyorlar.Birde üstteki Toshiba'nın grafik kartı hakkında ufak bi bilgilendirme yaparsanız,Yani paylaşımlı mı v.s gibi???

Son sorum ise bu iki ürünü kıyaslayabilirmisiniz.Mesela siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.Nedenleri ile birlikte belirtirseniz çok sevinirim...

Şimdiden Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***ultrAslan*** -- 24 Mart 2006; 19:35:10 >

• ben fujitsu siemens derim çünkü daha üstün özellikleri var ve ben de bir fujitsu siemens kullanıcısıyım ama başka bir model kullanıyorum.
  • Bana kalsa benim de ilk tercihim Fujitsu olur ama onda da Ram DDR2 değil...

Sonradan DDR2 taktırma imkanım olabilse ona da o.k
  • ben toshiba m-70 215 aldım memnunum tavsiye ederim ancak ekran kartı paylaşımlı bilgine tabi 125 inkide
  • kardeşim eğer bizim gibi üzülmek istemiyorsan,senden ricam fujitsuyla ilgili forumlara bir göz at.Ondan sonra karar ver.Bu arada sakın ama sakın toshibayla kıyaslama.Zira adamların hakkını vermek lazım.Babalar gibi mallarının arkasında duruyorlar.Ya fujinin Türkiye'de servisi bile yok.İşlerini datapro takip ediyor.Onlarında hakkını yemeyelim.Bugüne kadar gördüğüm en ciddi servis.Fakat aldığın cihaz da bir sorun çıkarsa yandın.Burda stokları yok.Cihazları hiç arıza yapmadığı için getirmeye gerek duymuyorlar.Mesela ben 1 ay touchpad ve anakart bekledim.Sorun çözülmeyince 1 ayda hard disc için.Neyse uzatmayayım.Cihaz tabi ki önemli ama servis yoksa sıfıra iniyor teknik özellikler.O yüzden toshibayla------------------------- fujitsu bir cümlede bile yan yana gelemez.Tabi bence...
  • Eğer sorun yaşamak istemiyorsa toshiba al derim
  • özellik olarak siemens daha üstün görünüyor işlemcisi toshibaya göre daha iyi harddiski sata.ekran kartıda daha iyi.sadece rami ddr2 değil okadar.ben olsam siemensi düsünürdüm ama forumda siemensi sorunları cok tartısılıyor.toshibanında kalitesi tartısılmaz.bence kullanan birilerine danış eminim onlar sana daha iyi bilgi verirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu DDR2 ile DDR arasındaki farkları kısaca bi açıklarmısınız...

Birde DDR Ram yerine Sonradan DDR2 taktırsam sistemle ilgili bi sorun olurmu...
  • Bildiğim kadarıyla ddr' lar 32 byte, ddr2'ler ise 64 byte.Yani iki katı hızlı okuyor.Tabi bunun için yazılımında 64 byte'a göre olması lazım.Yani bu teknolojiye de daha tam sahip değiliz...Ama konunun uzmanı değilim.Fazlasını bilen varsa biz de aydınlanırız...
  • Centrino işlemciler ddr2 destekli olmasına rağmen normal ddr kullanılmış, aslında pek bir hız farklı yok ddr ile ddr2 arasında. eğer board destek veriyorsa ddr2 takılabilir. F/S düşmanlığı nerden geliyor anlamadım bende A1655G aldım ilk başta bu forumdan dolayı korktum ama Bimeks'ten aldım ve harhangi bir problem yaşamadım. Teknosa'nın sattığı ürünleri bilmiyorum.
  • Arkadaşlar ben Fujitsu-Siemens'i tercih ettim...

Bir haftadır kullanıyorum ve en ufak bi probleme rastlamadım...

Ekran çözünürlüğü çok iyi.Aşırı ısınma gibi bir sorunu yok....

Açıkcası beklediğimden daha iyi çıktı...
  • tabi iyi çıkacak. sen burdaki şaklabanların sözlerini kaile bile alma. boşver öööle kendi kendilerine bağırıp çağırsınlar. biz fs kullanıyoruz ve çok mutluyuz.
  • fs lerin 2045 leri cok sorunlu cıktı fs nin bu modeli konfigürasyon olarak daha iyi toshibadanda ucuz olacağını düşünüyorum bir model yuzunden komple markayı karalamak olamz ama fs ler genel olarak toshibadan daha kalitesiz diyebilirim,kasa olarak toshiba daha sağlam ve güzel ama fs nin ekran kartı paylasımlı ati intelden iyi sonrada da ddr2 ram taktırabilirsin ama extra masraf bunuda düşün...fs sanırım parlak ekranda değil galiba bence sen bu iki makinadan vaz gec hp pavillion al derim kalite ve performans garanti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bscol -- 3 Nisan 2006; 0:06:10 >
  • PARLAK EKRAN FS. CYRİSTAL VİEW
  • a 1655 g alıyorum.amd düşündürüyor.ne dersiniz.intel daha mı iidir..yardımcı olursanız sewinirm.o kadar anlamıyorumm.teşekkürler
  • merhaba bende ag 1451 aldım geçen gün.
    ekranı parlak ekran ve çok memnumum, toshiba markasında ise aynı ozellikler için çok daha yuksek rakamlar vermen gerekiyor.
    bence fuji al derim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: comen

tabi iyi çıkacak. sen burdaki şaklabanların sözlerini kaile bile alma. boşver öööle kendi kendilerine bağırıp çağırsınlar. biz fs kullanıyoruz ve çok mutluyuz.

Arkadaşım saygı çerçevesini aşma lütfen. Öyle "şaklaban" falan yakışmıyor. Ayıp denen birşey var
    Bu arada F/S'in özelliklerinde bunlar yazıyor.

Bu ne demek, var olan iki adet ram slot'una 2x512 400 Mhz'lik ram takabilirsin demek. Bırakın DDR2'yi, ram'leri 2 gb bile yapamazsın. Bu arada Toshiba ile F/S'i lütfen kıyaslamayın bile. Kaliteden anlıyorsanız, ikisinide yanyana görmediyseniz ağzınızı bile açmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: koolandgang

toshibayla------------------------- fujitsu bir cümlede bile yan yana gelemez.

Sanada kesinlikle katılıyorum...

• kardeşler bi kaçınıza hiç katılmıyorum.ben 1451g kullanıcısıyım.şubatın 26sında aldım makineyi ve henüz hiç bir sorunla karşılaşmadım.bence çok zarif bir notebook ve hızlı.ayrıca 2gb destekliyo hiç kimse aksini iddia etmesin.toshibayı da biliyorum arkadaşımdan.kasası biraz sağlam değil fakat onun dışında herşeyi harikasonuçta bunlar laptop ve içlerindeki cihazlar aynı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kardeş67

kardeşler bi kaçınıza hiç katılmıyorum.ben 1451g kullanıcısıyım.şubatın 26sında aldım makineyi ve henüz hiç bir sorunla karşılaşmadım.bence çok zarif bir notebook ve hızlı.ayrıca 2gb destekliyo hiç kimse aksini iddia etmesin.toshibayı da biliyorum arkadaşımdan.kasası biraz sağlam değil fakat onun dışında herşeyi harikasonuçta bunlar laptop ve içlerindeki cihazlar aynı.

Güle güle kullan, madem 2 gb destekliyor bu ne demek o zaman açıklarmısın.
    ben cahilim bu konuda hiçbirşey bilmiyorum...

• f/s nin Maksimum Belleği ( Mb) 1024-Mb Ddr Sdram Pc3200 (400-MHz) dir. bunun aksini idda etmekte baya bi yanlış olur. hele hele oyle kullandıgını soylemek YALAN-YANLIŞ olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.