Şimdi Ara

Volvo S 40 , Mazda 3 , Ford Focus Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
13.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangisini önerirsiniz yorumlarınızı bekliyorum.

Alternatif olarak S40, focus, Mz3 de düşünülebilir. Malum 3 hem biraz daha eskidi, hem dizeli yok hem 1.6 sı 115 beygir deel...Ama içi de focustan iyi...
  • Hepsi aynı platformun arabaları.Teknik olarak motorları dışında farkları neredeyse yok.Ben uzun dönem kalitesi ve motor ömrünü dikkate alarak mazda yı tercih ederdim.Ama diğerleri de kötü tercih olmaz tabii...

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

Hepsi aynı platformun arabaları.Teknik olarak motorları dışında farkları neredeyse yok.Ben uzun dönem kalitesi ve motor ömrünü dikkate alarak mazda yı tercih ederdim.Ama diğerleri de kötü tercih olmaz tabii...
    volva s4 sürüş testi yaptım bir önceki kasa kullananlar varsa bilir.
    hiç alakası yok nefis bir arç olmuş.
    şiddetle öneririm.

Orijinalden alıntı: serkes

şiddetle öneririm.

Alıntıları Göster
    mazda 3 derim
    (B.S.N.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkes

şiddetle öneririm.

Alıntıları Göster
    Selamlar
    1997 yılından bu yana kendi arabamı ( arabalarımı ) kulanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 7-8 tane model değiştirdim. Şu an kullandığım araç Mazda3, arabalara olan merakım ve zaafım yüzünden nerdeyse her sene araba değiştirdim şimdiye kadar.
    Mazda 3'üde haziran gibi aldım. Almadan önce Kendi sınıfındaki tüm araçları tek tek inceleyerek , hepsinin test sürüşünü yaptım. Bu arada kullanmadığım arabada kalmadı gibi onuda belirteyim.
    Test ettiğim araçlar , Yeni Asta , C4 , Yeni Golf , Focus ,
    Ben Mazda3 Dynamic triptonic modelini aldım. Ben aldığımda 39,600'dü , şu an 36 civarında galiba.
    Araba ile ilgili merak ettiğin herşeyi sorabilirsin.
    Kesinlikle sınıfının üstünde bir araç , donanımını biliyorsundur zaten , ben artılarını ve eksilerini söyleyeyim sana

-Bence Şu an piyasadaki en yakışıklı araba, Önden , yandan ve arkadan görüntü çok çekici.
    -Motor çok başarılı , 105hp diye geçiyor , performasn gayet iyi , C4 ve Focus ve Astradan çok daha atak ve çabuk devirleniyor.
    -Yüksek süratlere çıkarken istekli ve keyifli bir sürüş sağlıyor.
    -100 km'de 10 Lt tüketiyor. Aracım triptonic ve %50 trafik , %50 açık yol , açık yolda genelde dip gaz giderim. Benim kullanım tarzım için tüketim makul. Araç 1380kg.
    - Frenleri çok ama çok iyi. Gerçekten şimdiye dek kullandığım araçlar içerisinde fren performansı en iyi araç diyebilirim. buna test ettiğim araçlarda dahildir. Panik frenlerde araba kesinlikle izinden sapmıyor , Pedal yumuşak , güven veriyor.
    -Yol tutuş olarakda yine sınıfının üzerinde bir performans veriyor. Araba adeta ray üzerinde kayıyor gibi. Esp Dynamic modelinde standart geliyor. İnan çok zorladım ama bir türlü izinden çıkaramadım arabayı. Virajlarda çok başarılı , düz yolda zaten gittiğini anlamıyorsun.
    - Ses izalasyonu çok iyi , motordan sportif bir ses geliyor , yüksek siratlerde rüzgar sesi ve motor sesi limitlerin altında olduğu için , sürati ancak ibreye bakınca farkediyorsunuz.
    - İç hacmi oldukça geniş , ferah bir araç. Ön panel biraz alfa'yı andırıyor gibi , ama çok şık olduğunu söylemeliyim. Özellikle Ön panel enfes görünüyor.

Eksileri
    Bagaj kısmı yüksek olduğu için geri manevralarda sıkıntı yaratıyor , park sensörü takdırdım rahat ettim.
    Bagaj kapağı için tutamağı yok , yağmurlu havalarda ellerinin kirlenmesine neden oşlabiliyor bu durum.

Vaktim olmadığı için biraz acele yazılmış bir yazı oldu , merak ettiklerini çekinmeden sorabilirsin.
    Sana tavsiyem kesinlikle Mazda3'dür.
    Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Def-Tech

Selamlar
    1997 yılından bu yana kendi arabamı ( arabalarımı ) kulanıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 7-8 tane model değiştirdim. Şu an kullandığım araç Mazda3, arabalara olan merakım ve zaafım yüzünden nerdeyse her sene araba değiştirdim şimdiye kadar.
    Mazda 3'üde haziran gibi aldım. Almadan önce Kendi sınıfındaki tüm araçları tek tek inceleyerek , hepsinin test sürüşünü yaptım. Bu arada kullanmadığım arabada kalmadı gibi onuda belirteyim.
    Ben Mazda3 Dynamic triptonic modelini aldım. Ben aldığımda 39,600'dü , şu an 36 civarında galiba.
    Kesinlikle sınıfının üstünde bir araç , donanımını biliyorsundur zaten , ben artılarını ve eksilerini söyleyeyim sana

-Bence Şu an piyasadaki en yakışıklı araba, Önden , yandan ve arkadan görüntü çok çekici.
    -Motor çok başarılı , 105hp diye geçiyor , performasn gayet iyi , C4 ve Focus ve Astradan çok daha atak ve çabuk devirleniyor.
    -100 km'de 10 Lt tüketiyor. Aracım triptonic ve %50 trafik , %50 açık yol , açık yolda genelde dip gaz giderim. Benim kullanım tarzım için tüketim makul. Araç 1380kg.
    - Frenleri çok ama çok iyi. Gerçekten şimdiye dek kullandığım araçlar içerisinde fren performansı en iyi araç diyebilirim. buna test ettiğim araçlarda dahildir. Panik frenlerde araba kesinlikle izinden sapmıyor , Pedal yumuşak , güven veriyor.
    -Yol tutuş olarakda yine sınıfının üzerinde bir performans veriyor. Araba adeta ray üzerinde kayıyor gibi. Esp Dynamic modelinde standart geliyor. İnan çok zorladım ama bir türlü izinden çıkaramadım arabayı. Virajlarda çok başarılı , düz yolda zaten gittiğini anlamıyorsun.
    - Ses izalasyonu çok iyi , motordan sportif bir ses geliyor , yüksek siratlerde rüzgar sesi ve motor sesi limitlerin altında olduğu için , sürati ancak ibreye bakınca farkediyorsunuz.
    - İç hacmi oldukça geniş , ferah bir araç. Ön panel biraz alfa'yı andırıyor gibi , ama çok şık olduğunu söylemeliyim. Özellikle Ön panel enfes görünüyor.

Eksileri
    Bagaj kısmı yüksek olduğu için geri manevralarda sıkıntı yaratıyor , park sensörü takdırdım rahat ettim.
    Bagaj kapağı için tutamağı yok , yağmurlu havalarda ellerinin kirlenmesine neden oşlabiliyor bu durum.

Vaktim olmadığı için biraz acele yazılmış bir yazı oldu , merak ettiklerini çekinmeden sorabilirsin.
    Selamlar

Alıntıları Göster
    Volvo s40

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Focus II mi? Mazda 3 mü?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Def-Tech

Selamlar

Eksileri

Selamlar

Alıntıları Göster
    S40 1.6 dizel diorm.Sınfındaki tüm araçlara yukarıdan bakan bi tipi var..Bi o kadar da ağır bi görünüme sahip

• quote:

Orijinalden alıntı: Loop

S40 1.6 dizel diorm.Sınfındaki tüm araçlara yukarıdan bakan bi tipi var..Bi o kadar da ağır bi görünüme sahip

Alıntıları Göster
    ben eski bir volvo çalışanı olarak s40 ın dizel versiyonunu düşünüyorsan tavsiye ederim ama benzinli versiyonundan uzak dur derim çünkü gitmiyor volvo çok güvenli bir araç fakat virajlara girerken limitleri biraz zorladığında kafadan kayma yapıyor bu hiç hoş bir şey değil eğer s40 benzinli alırsan tekrar söylüyorum büyük hayal kırıklığına uğrarsın performans bakımından

mazdaya gelince zaten yukardaki arkadaş her şeyi fazlasıyla açıklamış

eğer ankaradaysan grup volvo ya bi uğra satışta deniz hanım var tolga gönderdi dersen yardımcı olacaktır sana

focusa gelince yol tutuşuna denilebilecek bir şey yok makul de bir donanım sunuyor ama kalitesi diğer iki araba kadar tatmin edici değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 5 Mayıs 2009; 23:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

ben eski bir volvo çalışanı olarak s40 ın dizel versiyonunu düşünüyorsan tavsiye ederim ama benzinli versiyonundan uzak dur derim çünkü gitmiyor volvo çok güvenli bir araç fakat virajlara girerken limitleri biraz zorladığında kafadan kayma yapıyor bu hiç hoş bir şey değil eğer s40 benzinli alırsan tekrar söylüyorum büyük hayal kırıklığına uğrarsın performans bakımından

mazdaya gelince zaten yukardaki arkadaş her şeyi fazlasıyla açıklamış

eğer ankaradaysan grup volvo ya bi uğra satışta deniz hanım var tolga gönderdi dersen yardımcı olacaktır sana

focusa gelince yol tutuşuna denilebilecek bir şey yok makul de bir donanım sunuyor ama kalitesi diğer iki araba kadar tatmin edici değil

Alıntıları Göster

sanki ; hepsi birbirinden farksız gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuma II -- 16 Mart 2006; 15:29:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shuma II

sanki ; hepsi birbirinden farksız gibi duruyor

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    ben arada bir benzerlik kuramadım

Alıntıları Göster
    çizimler aynı detaylarda oynanmış gibi a sütunlarının ( ön direkler) eğimi , ön taraf burun yapısı , aks mesafeleri , aynalar , kapı kolları..... örnekler çoğaltılabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

çizimler aynı detaylarda oynanmış gibi a sütunlarının ( ön direkler) eğimi , ön taraf burun yapısı , aks mesafeleri , aynalar , kapı kolları..... örnekler çoğaltılabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: son_samuray

Alıntıları Göster
    tamam kapı kollarına diyeceğim bir şey yok aynı fakat mazda ve volvo focusa göre daha basık ön tasarımları yine bir birlerinden farklı volvoda ön kısım daha içe doğru dönük mazda daha saldırgan focus daha bi mütevazi bunların dışında bazı benzerlikler göstermeleri gayet normal çünkü bu arabaların hepsi aynı platform üstüne inşa edilmiş arabalar

• quote:

tamam kapı kollarına diyeceğim bir şey yok aynı fakat mazda ve volvo focusa göre daha basık ön tasarımları yine bir birlerinden farklı volvoda ön kısım daha içe doğru dönük mazda daha saldırgan focus daha bi mütevazi bunların dışında bazı benzerlikler göstermeleri gayet normal çünkü bu arabaların hepsi aynı platform üstüne inşa edilmiş arabalar

Alıntıları Göster
    bende eski kasa volvo s40 t4 var kesinlikle sanada volvoyu tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: hayta85

bende eski kasa volvo s40 t4 var kesinlikle sanada volvoyu tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    Bence volvo s40 ama biraz pahalı ve parçası,servis bakım ücreti pahalıdır kesin

Orijinalden alıntı: Egguzel

Alıntıları Göster
    focus un bazı yerlerinde plastik kalitesi çok düşük.bu yüzden focus bana antipatik geliyo.

Orijinalden alıntı: tüberkül

focus un bazı yerlerinde plastik kalitesi çok düşük.bu yüzden focus bana antipatik geliyo.

Alıntıları Göster
    mazda3 tabi volvo acaba hangisi ben de arada kaldım ikiside baya hoşuma gidiyo ama tip olarak mazda3

Orijinalden alıntı: tüberkül

Alıntıları Göster
    Aynı platformda üretilen 3 adet araba. Saglamlık ve kalite açısından Volvo derim..

Orijinalden alıntı: Egguzel

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: egguzel

her kez aynı korku ile yaklaşıyor volvoya halbüki sanıldığı kadar pahalı değil servis ücretleri en azından vw den ucuz ben de vw glf 5 fsı vardı 30.000 bakımın yaptırdım 4 fren balatası değiştirdim 504 ytl para ödedim volvoda s40 ın bakım maliyeti 300 ytl civarı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.