Şimdi Ara

LG, tablet geliştirme çalışmalarını geri plana atarak akıllı telefonlara odaklanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG, tablet geliştirme çalışmalarını geri plana atarak akıllı telefonlara odaklanacak





    Geçen gece tanıtılan Microsoft'un kendi geliştirdiği Surface tabletleri, birçok yönden teknoloji dünyasını etkilemeyi başardı. Google'ın Nexus programına benzer bir hamle yapn Redmond merkezli şirketin Windows ekosistemindeki diğer üreticiler tarafından nasıl değerlendirileceği merak ediliyordu. Bu konuda bazı firmalarla irtibata geçen Bloomberg, LG'nin tablet pazarındaki planlarına dair önemli bilgiler edindi.

     

    İlk tableti Optimus Pad'i geçtiğimiz yıl piyasaya süren LG, bu yılın başlarında Optimus LTE'yi duyurdu fakat aylar geçmiş olmasına rağmen çıkış tarihi konusunda hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Yaşanan son gelişmeler, bu cihazın iptal edilmiş olabileceği ihtimalini doğurdu.

     

    Bir e-posta ile Microsoft'un yeni cihazlarını yorumlayan LG sözcüsü Ken Hong, Surface'ın şuanda firmasının odaklandığı hiçbirşeye rakip olmadığını açıkladı. Bunun sebebi ise; Güney Koreli üreticinin akıllı telefonlara odaklanmak için tüm yeni tablet geliştirme çalışmalarını geri plana atmaya karar vermesiymiş. Büyük ilgi gösterilmesine karşın satışa çıkan telefonlar halen tüketiciyi tam anlamıyla tatmin edemiyor. Yakında bu durumun değişeceğine işaret ediliyor olabilir.

     

    HTC'nin ardından LG'nin de tablet sektörüne şimdilik veda ettiğini ifade edebiliriz. Kimilerine göre suçlu Android işletim sistemi. Fakat tabletler için optimize edilmemiş bir yazılımı Flyer'da kullanan HTC ve henüz akıllı telefonlarda dahi beklenen verimin alınamadığı 3D teknolojilerini bir tablete uyarlayan LG'nin kabahati kendi ürünlerinde aramaları daha doğru olacaktır. Nitekim aynı işletim sistemini kullanan Samsung Galaxy, Asus Transformer serileri hızla satış rakamlarını arttırıyor.

     

    Google'ın mobil işletim sistemi, Apple'ın iPad serisi karşısında kayda değer bir başarı elde edemese de pazar payını arttırmaya devam ediyor. Önümüzdeki hafta duyurulacak giriş seviye fiyata sahip Nexus tablet bilgisayarı ve tabletler için daha iyi optimize edilmiş Jelly Bean versiyonu ile yükselişin sürmesi bekleniyor. Ayrıca NVIDIA'nın ucuz tabletler için hazırladığı Kai platformu, Kindle Fire benzeri modellerin sayısını arttırarak Android'in alt segmentten çıkışını güçlendirebilir. Sonbaharda çıkış yapacak Windows RT tabletlerde ikinci işletim sistemi olarak kullanıma uygun hale getirilecek Android'in bu ürünlerde de yaygın olarak yer alması bekleniyor.

     

    Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi olan LG'nin sözcüsü tarafından yapılan bu açıklamada, Microsoft'un Windows Phone işletim sistemini taşıyan yeni cihazlar yapmaya açık oldukları da bildirildi.  







  • Yavaştan yine MS'nin eline düşüyoruz. Hadi hayırlısı

  • "Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi olan LG'nin" Sondan 4. olmasın o =)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnc07

    Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi olan LGnin Sondan 4. olmasın o =)


    "Akıllı" telefon dememiş, belki ondan olabilir. Java tabanlı telefonları katınca Apple, Sony, Htc gibi markalar otomatikman liste dışında kalıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnc07

    "Dünyanın en büyük dördüncü telefon üreticisi olan LG'nin" Sondan 4. olmasın o =)

    LG ye rakip şirketin olsa bu kadar çekememezlik yapmazsın
  • Akıllı telefonlara odaklanacak derken sanki bu zamana kadar boşladım kabulumuz gibi bir msj var, bu ne laçkalık...

  • google android icin tablet cephesinde onemli atilimlar yapmali

  • Bu kötü oldu. Piyasaya ne kadar çok ürün çıkarsa rekabet ortamı o kadar artacaktı. LG telefonu seçti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kötü oldu.

  • Akilli telefonlara odaklanacakmis? Basarili olan firmalar tablettede basariki telefondada, basarisizlar ikisindede pazar kaybediyor. Olay odaklanma degil urune yaklasimin, calisma seklin. Sirketlerin urun felsefeleri kaderleridir

  • Android platformunda 2 lider samsung ve htc bence. Diğer firmalar bu 2 firma kadar hızlı atılım yapamıyorlar.
    Her ne kadar marka olarak sony/sony ericsson hayranı olsam da malesef bu firmaların en son teknoloji vizyonunu yakalayamadığı için yeni cihazları pek ilgimi çekemedi açıkcası.
    Umarım bundan sonra sony ve lg de yapacağı atılımlarla android pazarını daha da genişletir, rekabet her zaman tüketicinin yararınadır.
  • İyi de daha doğru dürüst tablet çıkarıp satmadan bunu nasıl anlamışlar hadi HTC tabletini tüm dünyada satışa sundu ve başarısız olduğunu anladı da LG o tableti neredeyse hiç bir yerde satmadı kendi bilecekleri iş eğer akıllı telefonları daha iyi olacaksa buna değer...

  • lg optimus hd yi çıkarmadı daha halbuki galaxy s3 ve htc onex çıktı ve kendi aralarında kapışıyorlar lg donanaımı iyi ürünler çıkartıyor ama yazılımsal ve pazarlama sorunları var biraz teknolojiyi 2-3 ay geriden takip ediyor halbuki öncü bir marka

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.