biri 80 hp digeri 90 hp ikisinin de motoru bu forumda çok lekelendi çok konuşuldu yetersiz diye, peki bu ikisinden hangisi daha ustun?
megane lar artıj 100 hp
ayrıca ben yetersiz olduğunu düşünmüyom
aynı motor benim 1200 kglık getzi gayet iyi taşıyor
quote:
Orjinalden alıntı: JackDaniels
megane lar artıj 100 hp
ayrıca ben yetersiz olduğunu düşünmüyom
aynı motor benim 1200 kglık getzi gayet iyi taşıyor
pardon ama bişey soracam getz 1200 kg mi
vay be
1.5 dci megane ı taşıyor turbo yla iyi gidiyor ama bg daha iyi olsa kalkışta yemeyiz
Megane'ın motoru yetersiz falan değil. Spor otomobil performansı istersen vermez tabii. Hyundai Getz'in motoru 1.5 litre olması dışında Megane'ınkinden çok farklı. Bir kere torku çok yüksek, 110 HP modelinki 240 Nm, 88 HP'inki 220 Nm. Megane ise 185 Nm.
quote:
Orjinalden alıntı: Serkan Ünal
Megane'ın motoru yetersiz falan değil. Spor otomobil performansı istersen vermez tabii. Hyundai Getz'in motoru 1.5 litre olması dışında Megane'ınkinden çok farklı. Bir kere torku çok yüksek, 110 HP modelinki 240 Nm, 88 HP'inki 220 Nm. Megane ise 185 Nm.
ama benimki gibi eski kasa getzler 82 bg ve 195 nm
yani megane gibi
ayrıca evet dizel getz 1200 kg
2 arabada güzel. alınabilir bence araçtan çok servis ve yedekparça fiyatlarına bak öyle kararını ver.
arkdaslar ben bu ıkı arabadan hangisi daha cok performans verir motor olarak onu merak ediyom hangisi hangisini tokatlar
Astranın eski motorlu megane 1.5 dci (80hp olanından bahsediyorum :)) geçme ihtimali yüksek ama 100hp olan megane 1.5dci astra 1.3cdti yer gibime geliyor
Kim nederse desin hızlanmada HP ve tork degerleri önemlidir.
Yani devirli kullanımda astra megane den daha iyi performans verir. Yani kapışırlarsa astra daha iyidir.
Ama trafikte surekli kapışmıyoruz, yada surekli devirli kullanmıyoruz. 1.3 dizel Astra devirsiz(2500devir aşagısı) kullanınca gitmiyor diyor kullananlar. Motor hacmi buyudukçe dizel motorlar daha iyi performans veriyor. 1.5dizel motorlar 2000 devirde herturlu yokuşu çıkıyor genelde. (en azından benim kullandıgım getzde boyle)
Keşke vergilendirme adam gibi olsa da hepimiz daha yuksek CC li motora sahip araçlar kullanabilsek
bu tarz konularad arz-talepinde ciddi yeri oluyor. ülkemizde yapılan istatistikler sonucunda gerekli model-motor ve ekipman geliyor. araç firmaları büyük ihtimalle bu durumun farkında. ayrıca dizel araçlarda eğer motor ile ilgili bir beklentimiz olacaksa torkuna dikkat etmemiz gerekir. tabiki bu tork değerindeki tek rakkam bizim için yetreli olmaz önemli olan kaç devirde hangi tork değerine ulaştığıdır. ayrıca torkun bu değerinde, kasanın(aracın) ağırlığıyla lineer değişiyor olması muhakkak gerekir.(bunun dışında başka parametrelerde vardır tabiki) işte bu takdirde "bu motor bu araçı kaldırıyormu" yorumu yapmak mümkün olur.
Ben dizel astra kullanıcısıyım.
İzlemlerim şudur. düz ya da hafif eğimli yollarda devir farketmiyor, araba gayet iyi ama ankaralı arkadaşın
dediği gibi değil araba 2000 bin devire bir çentik kala=1750 devir gerçekten öne doğru atılıyor. Zaten fabrika
veriside 1750 devirden sonra maksimum torkunu verdiği yönünde. 1. vitesde arabayı fazla ilerletmenin
anlamı yok, eğer durkalk yada benzeri yavaş sürüş pozisyonunda isen kalkışta 1. vitesle kalkıp ayağını
depriajdan tam kaldırmadan 2. vitese geçmek çok mantıklı. Çünkü 2. vites gerçekten çok verimli, fakat iyi
bir yokuşda arabayı 3000 devirin üstüne çıkarıp 2. vites geçmek önemli, çünkü yokuşta ama inanın gerçek
yokuşdan bahsediyorum hafif eğimli yol değil arabayı devirlendirmeden vites geçirmemek gerekiyor.
Şimdi hızlanmalara gelirsek gaz pedalı araba 1750 devirde isen hızlanmaya çok güzel yanıt veriyor, 200
torku hissediyorsun. Aslında en önemlisi arabayı kendin denemesi. astra benzinli easytronic sahibi
arkadaşımla arabalarımızı karşılıklı denedik. ara hızlanmalarda dizel benzinliden farkı yok, bırak farkı devrini
tutturursan geçiyorsun bile , torkun önemi sonucu dizel yokuşa gelince benzinliden farklı olarak hızlanmasına
devam edebiliyor.
Dizelde en önemli konu deviri tutturup gitmek , ben 2 bin devirde sürüyorum, düz yolda 2500 devirde vites
değiştiryorum, vitesi değiştirdiğim an devir 1750nin altına düşmemesi önemli. Ama yokuşda 3bin deviri
geçmeden vites değiştirmiyorum.
Arabanın 6 vites olması vites aralaıklarını 5 vites arabalara göre farklı kılıyor...
Amma 6 vitesin en iyi yanı uzun yol, araba yakmıyor.
6. vitesde 90 km hızda devir sadece 1600
Şimdiye kadar sürekli yaptığım en uzun yol 200 km, ist-sapanca arası.
giderken 180 Km/h yaptım, devir 3300 de idi.
gelirken sakin kullanım 90-110 arası geldim , hep 6 vitesde . araba 4.2 L/100 km yaktı. Bu rakam bence inanılmazdı.
Araba genel olarak kötü değil. Kalitesini ise aynı sınıf başka bir arabaya binerek daha iyi anlarsın. Ben geçen
yeni 307 ye bindim ve sürdüm. Hiçbir şey söylemek istemiyorum bu konuda, astrayı başka bir araba ile
karşılaştrırken önce KAPILARA BAK. Kapıyı aç ve tekrar kapat, içine binmeye bile gerek yok.
Son söz : Dizel astra yollarda gün geçtikçe dah da artıyor. Çevrene ist da bakkk.
Ve en iyisi kendin sür ve gör. Bu kadar...
@gorele2000 : Sen boyle diyorsan dogrudur.Zaten okuldaki bir asistan arkadasdan duymuştum devirsizken araba gitmiyor diyordu ama arkadas baya hızlı kullanmayı seven biri. Belki ona gore gitmiyordur. Neyse dedigin gibi 2000 devirde falan yokuşları rahat çıkabiliyorsa vites düşürmeyi istemiyorsa iyiymiş.
Ama şunu söyleyebilirim Fiat-Birmot servisini gidiyorduk hep birara ve doblo almayı düşünen bir arkadaş vardı burda bizim. Kime sorduysak 1.3Doblolardan uzak dur yokuşlarda araba çekmiyor, vites küçültmen gerekiyor hep diyorlardı. Tekstil firmasında çalışan, ve dobloyla sürekli mal taşıyan bir arkadaşımız da 1.3 doblodan uzak durun ama 1.9 Doblo super diyordu.
Neyse agırlıklar astrayla doblonun yakın ama Doblo 75HP - Astra 90HP demek ki aralarında benim sandıgımdan daha cok fark var. En iyisi senin dedigin gibi kullanmadan- sürmeden yorum yapmamak en iyisi.
quote:
Orjinalden alıntı: @ng@r@lı
Kim nederse desin hızlanmada HP ve tork degerleri önemlidir.