Şimdi Ara

Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
774
Cevap
11
Favori
76.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9 Haziran günü 99 TL ye almış olduğum ve forumlarda hakkında neredeyse hiç bilgi bulunmayan MİCROSTAR S1 cihazıyla ilgili detaylı incelemelerimi inceleyebilirsiniz. Bu başlık altında cihazla ilgili video, resim v.s. elimden gelen her türlü bilgilendirme aracını kullanmaya çalışacağım. Cihazın öncelikle sitelerde genel geçer özelliklerini aynen geçeceğim.

    Cihazın dış kasa görüntüleri ve kutu üzerindeki teknik bilgileleri üstteki albümdedir.

    Üründen son derece memnun kaldığımı belirterek konuyu açıyorum. Elektronikten, bilgisayardı, cep telefonuydu, fotoğraf makinesiydi bir çok türden anlarım az çok ama uydu alıcıları ilgi alanıma hiç girmemişti taaki ihtiyaç doğana kadar. Ve bu ihtiyaç neticesinde bir kaç haftadır forumu takip ederek bilgi sahibi olmaya çalıştım. Bu sayfada da kendi bildiklerimle, öğrendiklerimi birleştirerek bir inceleme yapmaya çalıştım. Umarım faydası olur birilerine.

    İlk önce BİM in satmış olduğu cihazı aldım denemek için. Bu cihazı da alınca ikisini aynı tv üzerinde görüntü kalitesi ve özellikleri olarak karşılaştırdım. Sonuç olarak BİM den aldığımı iade ettim ve bu cihazı kullanmaya karar verdim.

    CİHAZIN KUTU ÜZERİNDEKİ BİLGİLERİ

    Full HD Uydu Alıcı 1 1080p MPEG -4 H.26/AVC yüksek
    çözünürlükte Dijital TV ile Tamamen uyumlu
    Çözünürlük 480i - 480p - 576i - 576p - 720p - 1080i - 1080p
    25HZ - 30Hz - 50Hz - 60Hz
    Ekran : Geniş Ekran 16:9 ve normal 4.3,Auto
    Sharp Tuner - Orjinal
    DİSEQC Kontrolü :Versiyon1.0 - 1.2 USALA,SCD
    (tek Kablodan Dağılım)
    Demolüsyon : QPSK,8PSK
    Giriş Sembol Oranı : DVB-S 2-45MS/s
    DVB-S2 10-30 MS/s (QPSK/8PSK)
    LNB Konnektörrü : F-tipi,Dişi
    Frekans Aralığı : 950Mhz - 2150Mhz
    Video Formatı : MKV - MPG - AVİ - VOB - DAT - ASF - RM - WMV - TSF - QT
    Video Codec : MPEG 1 - 2 - 4.H.264 ASF
    Ses Formatı MP3 - WMA - WAV - RA
    Ses Codec : DTS - AC3 - MPEG
    Resim Formatı : JPG - TIF - PNG GIF - BMP
    Dosya Sistemi : NTFS FAT 32
    Alt Yazı Desteği : SRT ve Gömülü
    Görüntü : HDMİ TV SCART Ses L/R Koaks Dijital ses çıkışı



    DİĞER ÖZELLİKLER

    USB (USB2.0 PVR) Video Kayıt Desteği
    5 Adet Oyun (Box Man - Tetris - Fare Vurma - Go Bang - Sudoku)
    4000 Program Hafızası
    C/KU Band Uydulardan SCPC ve MCPC Alabilme
    Türkçe Teletext - Bit Map Altyazı
    Otomatik Tarama Fonksiyonu (kör tarama fonksiyonu)
    Ebeveyn Kilidi
    Elektronik Program Rehberi ve Bilgi Barı
    Sinyal ve Kalite Göstergesi
    Sijital Ses Çıkışı (RCA)
    İsteğe Bağlı Video Çıkışı Destekli CVBS ve RGB
    Kompozite Video Çıkışı
    PAL - NTSC Desteği
    USB 2.0 Arabirim İle Yazılım Güncelleme
    Yakınlaştırıp Uzaklaştırma Fonksiyonu

    Cihazın LIFEMAXX 24507 ile birebir karşılaştırmasını gerçekleştirdiğim karşılaştırma tablosuna buradan word dosyası olark bakabilirsiniz

    MICROSTAR karşılaştırma tablosu

    MİCROSTAR S1 KİŞİSEL İNCELEME VE YORUMLAR

    ÖZET OLARAK CİHAZIN ARTILARI VE EKSİLERİ

    1. Fiyat olarak HDMI kablo+RCA kablo+2 adet altın konnektör. Bunlardan 20 lira çıkarırsanız 79 Liralık bir alet
    2. 1080P (dikkat İ değil 1080i ve 1080p destekliyor) full HD
    3. Çeşitli tv lere uyum sağlayabilecek video çıkış (AV-RCA-SCART-HDMI)seçenekleri
    4. Kullanışlı, şık kolay anlaşılır menü arayüz.
    5. 0,5 ila 1 saniye arası kanal geçiş hızıyla bu segmentteki bir ürüne göre gayet hızlı.
    AÇILIŞ SÜRESİ 10 saniye. Ön panelde ayrıca iki tane kanal değşitirme tuşu mevcut
    6. USB arayüzü NTFS/FAT/FAT32 dosya sistemelerini destekliyor. 320 GB lık NTFS harddiskimi sorunsuz ve hızlıca gördü. Sıkıntı yok.
    7. PVR kayıt yaparken aynı TP üzerindeki kanallar izlenebiliyor. Bazı cihazlarda bu özelik yok. Zaman ayarlı kayıt yapabiliyor. Seçili zamanda seçili kanalı, seçili prorgramı, seçili saatte kayıt edebiliyor.
    8. Canlı yayını durdurabiliyor ve tv yayınını 4 x zooma kadar izleyebiliyoruz.
    9. Media Playeri NATİVE32 ve NES oyunlaırı dahil E-KİTAP, jpg, png, gif, bitmap, mkv, avi, dvix, mp4, mp3, wav, rm, mov gibi birçok dosyayı sorunsuz tanıyıp oynatabiliyor. DTS-ACC ve AC3 sesleri de açabiliyor. Ama 5+1 AC3 lerde çözümleme yapmıyor. Okuyor ama ikili çıkışdan ses alındığı için iki kanal ses veriyor ve bu nedenle insan sesleri duyulmuyor. Dijital çıkıştan 5+1 ses sistemiyle kullanılırsa sorun olmaz bu tür sesler. Resimleri önizlemeli küçük resimler halinde sıralayabiliyor. Slayt gösterisi sunabiliyor. ALTYAZILARI OKUYABİLİYOR. Srt-txt-sub ve Gömülü alt yazı desteği var. Çoklu alt yazı seçimi yapılabiliyor. Film oynatmaya başladığınızda mavi tuşun altında subtitle tuşundan istediğiniz altyazıyı seçebiliyorsunuz.

    ALT YAZIDA TÜRKÇE KARAKTERLERDE SORUN YAŞIYORSANIZ ÇÖZÜM İÇİN ŞU YÖNTEMİ UYGULAYIN; Altyazı dosyasını pc de notedefteri NOTEPAD ile açın. Ve dosya dan farklı kaydet seçeniğini seçin gelen pencerede en alt kutucuktan UTF 8 codlamasını seçin ve bu şekilde kaydedin. TÜRKÇE karakterler sorunsuz şekilde gösterilecektir.

    10. SD ve HD görütntü kalitesi gayet başarılı. Ben kendi adıma gayet memnunum. (Kullandığım ayarlar: 1080i-8 bit-YcBcr 4.2.2)Bence bundan daha iyi gösterebilen bir cihaz varsa bayağı uçuk fiyatlara bulunabilir. (Kendi yorumum).
    11. Kanal listesi ekranın solunda ayrı bir pencere olarak açılıyor. Orjinal tv yayını değşimiyor kanal ararken altta yayını takip edebiyiorsunuz. Bazı cihazlarda olduğu gibi küçük ekran yapıp sağ veya sol köşeye almıyor tv yayınını. Her ikisini de yapabilen cihazlar mevcut olabilir ama benim için bu özellik gözel. Kanal ararken tv nin küçülmesini v.s. istemiyorum.
    12. Kasası göze batmayacak şekilde. İç devrelerine göre biraz büyük yapılmış ama ısınma normal ve kasa sırıtmıyor. Tv altında hoş bir görüntü sunuyor.
    13. SCART veya RCA çıkışlarıyla tüplü tv lerde de sorunsuz kullanılabiliyor. SCART görüntü kalitesi de malumdur idare eder işte :)
    14. Dijatal COAX ses çıkışı da unutulmamış.
    15. FAT/FAT32/NTFS ye kayıt yapabiliyor. NTFS hdd ye ben kayıt yapamadım. FAKAT BAŞKA KULANICILAR NTFS HDD ye kayıt yapmışlar.

    Bende NTFS harddiske kayıt yapmak istediğimde NTFS bölümü açık değil bilgisayr ile düzeltilebilir diyerek uyarı veriyor. NTFS okuyor videoları açıyor ama yazmıyor. Cihaz ve yazılımı bunu destekilyor anladığım kadarıyla ama ben açamadım. Bir eksiğim ya da hatam var herhalde. Elimde normal bir hafıza kartı vardı onla denedim. FAT ve FAT32 dosya sistemlerine kayıtta sorun çıkarmıyor. CLASS 6 altı hızlardaki belleklerde kayıt yapmanız iyi sonuçlar vermeyecektir. Bu bellekler kayıt kapasitesi için yetersiz kalıyorlar. class 6 hafıza kartımı taktığımda (Kartı da telefondan bağladım. Yani telefonu cihaza usb den bağladım. 8 GB kartı okuyabilen kart okuyucum yoktu :)). Telefonu kart okuyucu olarak tanıyabiliyor, bir özellikmidir artık bilmiyorum. Hepsi aynı şeyi yapabiliyor mu bilmediğim için)şakır şakır kayıt etti ve kayıtları hiç sorunsuz oynattı. Hızlı kartla kullandığınızda çok seri şekilde kayıta geçiyor ve kaydettiğiniz videoları oynatırken hiç takılma yapmıyor. Burası önemli çünkü daha önce denedğim lifemaxx ta HD yayınları kayıt ederken takılmalar oynatırkende aynı şekilde kaydettiği harici takılmalar oluşuyordu.

    Merak ederek videoları pc ye aktardım. HD görüntüleri pc mde sağlıklı oynatamadım. Sürekli takılıyor. PC p4 bir pc olduğundan normaldir. Ama pc nin dahi oynatamadığı bu kayıtları cihaz çok rahat oynatıyor.

    Görüntü kalitesine gelirsem tv den izlediğim yayını kaydettiğimde yine aynı tv den tekrar izlemek istediğim de yayınla birebir aynı görüntüyü veriyor bendeki cihaz.

    Pc üzerinden kontrol ettim, takılmaları aradn çıkardım mı ben tv de gördüğümden daha kötü olan bir görüntü göremedim. HD kayıtları çok canlı ve akıcı kaydetti. 31 saniyelik HD yayını ortalama olarak 43 MB kaydetti. Bu da üstün körü bir hesaplama ile 100 dakika (1saat 40 dakika) lık bir video kaydının 8 ila 10 GB arasında tutacağını gösteriyor. Yani video kaydında bayağı yüksek veri işlemesi yapıyor bence. Bende ki 1080p lik 2 saat tutan MKV film 10 gb geliyor aşağı yukarı ve tv nin usb si dışında lattop olsun pc olsun bu videoyu takılmadan oynatamıyor. Yani bu cihazda kaydettiğiniz HD yayınlar, çoğu kişinin pc sinde oynatmakta zorlandığı 1080 p lik videolardan daha yüksek veri içeriyor diyebilirim kendimce. Ama kesin birşey söylemek ancak video dosyalarını detaylı incelemekle mümkün tabi. Lifemaxx ile kaydettiğim hd videoyu pcmde sorunsuz izleyebilirken (HD yayın kaydında takılma meydana geliyordu), microstarın hd kayıtlarını ise izleyemedim. Ama cihazdan oynattaığımda hiç sorunsuz oynatabiliyorum. K-lite kodec le hd kayıtlardan birin açarken, diğerini açmadı. VLC player le açtım. O da k-lite nin açtığını açmadı.

    PVR ve media playerle ilgili çok daha detaylı incelememi yakında bu bu mesajın sonunu ekleyerek mesaji güncelleyeceğim.


    16. Kanal bulamama gibi bir sorun yok. Tek aramada 400 küsür kanal buluyor. Sinyal seviyesi %70-80 arası, kalite %90-98 arası.
    17. Cihazın TUNER i SHARP marka ve giriş ve çıkış olmak üzeri iki anten bağlama soketi bulunuyor. Çıkıştan başka bir uydu cihazına kabloyla uydu yayınını aktarabiliyoruz. Başka bir odadaki tv nizi uydu alıcısına buradan sinyal gönderebilirsiniz. Ama aynı tp üzerindeki kanalları açabiliyorsunuz yine diğer uydu alıcıda.
    18. Cihazın bir adaptörü yok. Direkt fişi bulunmakta. Ancak besleme devresi alıcı devresiyle bütün değil iki ayrı devre kabloyla birbirine bağlı. Bu nedenle elektronik olarak sağlıklı bir cihaz. Cihazın önünde bulunan açma kapama butonu güç anahtarı görevi görüyor. Direk besleme girişine bağlı. Elektiriği kesip açmaya yarıyor. Yani fişi çekmenize gerek yok cihazı kapatmak istedğeinizde.
    19. HDMI olarak 8 10 12 bit renk desteği veriyor. Kendi menüsünden contrast veya parlaklık ayarı yapılabiliyor.
    20. DD seslerde sorunsuz ses veriyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Direkt olarak yayına sesi veriyor.
    21. Yayınlarda tek tuşla çoklu dil seçimi yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda MEDİA PLAYER oynatırken de yine tek tuşla çoklu dillerden seçim yapabiliyor ve çok sesli videoları rahatça açabiliyor.
    22. Film oynatırken 16x e kadr ileri geri sarma ayrıca istenen zamana atlama gibi özellikleri mevcut.
    23. Film oynatırken görüntü formatlarında değişiklik yapmak olanklı. 4.3/16.9 gibi çeşitli görüntü seçenekleri uygulanabiliyor.
    24. Biss emu yüklü.
    25.BİSS MENÜSÜ: Menü tuşuna basın ardında sistem ayarlarına gelin. Tam burdayken kırmızı tuşa basın biis key menüsü açılacaktır.
    26. USB den yazılım güncellemesi mevcut.

    EKSİLERİ

    1. Kanal taşıma sistemi tek tek taşınabiliyor. Toplu taşıma yok. (Haliyle kanal tarattığınızda v.s. yada kanalları bir şekilde silerseniz sıralamanız bir hayli zaman alabiliyor.)
    2. Kanal listesini kaydedip yedekleyemiyorsunuz. ( Her yazılım yüklemenizde ya da fabrika ayarlarına dönmeniz durumunda bütün kanalları yeniden sıralamanız gerekiyor. Mecbur kalmadıkça bu işlemlerden uzak durmak gerekiyor)
    3. Teknik servis konusunda sıkıntılı. Merkez servis dahi cihazın özelliklerini bilmiyor. Beni bir çok konuda o yok bu yok diyerek yanlış yönlendirdiler. Ama bu konuyu iyiki açmışım. Bu sayede olmadığını düşündüğüm bir çok özelliğin var olduğunu öğrenmiş oldum.
    Üretici firma kim, nedir, nerde üretilmiş, işlemcisi, rami nedir. Hakkında bilgi bulabilmek deveye hendek atlatmaktan zor.
    4. Yazılım konusunda bir çalışma olmadığını söylediler. Ama küçük bir düzenleme yapmaları hiç fena olmaz.
    5. Normal AC3 seslerde hiçbir sıkıntı yok ama AC3 5+1 seslerde codec kullanmıyor. Sesi açıyor fakat 5+1 dağıtıyor. Bu nedenle 2 kanal sesten dinlemek istediğnizde sesleri eksik duyuyorsunuz. İnsan konuşma seslerinin duyulmayacak kadr az çıkması gibi. Dijital ses çıkışından 5+1 ses sistemiyle sorunsuz dinlenebilir.
    6. Kumanda biraz dandik ilk başta kullanmak zor geliyor. Ama bir iki güne alışınca şakır şakır kullanabiliyorsunuz. Algılama olarak sağdan, soldan, karşıdan cihaza yaklaşık olarak doğrultmanız yeterli. Nokta atışına gerek yok yani.
    7. Olaki fabrika ayarlarına döndünüz aldığınız yerden yazılım istemeniz lazım. USB den yazılımı yüklüyorsunuz. Hazır kanal listesiyle geliyor. Ama hazır listedeki sıralanmış kanalların bazıları aynı kanalın ücretli, şifreli yada başka bir yayınını olanı olduğu için yeniden düzenleme gerekiyor.
    8. Yazılım yükleme USB den yapılıyor. Uydudan güncelleme mevcut değil. Zaten şu an için firma yukardaki eksiklikleri gideren bir yazılım çıkarmadığı sürece yazılıma da hiç bir ihtiyaç yok. Onları düzelten bir yazılım yayınlanırsa bir defalık USB den cihaza yüklenir ve sonra keyifle kullanılır.
    9. Kanal taraması 5 ila 10 dakika arasında. Biraz uzun sürüyor gibi. Ama bazen eş dost, konu komşunun cihazlarının ayarları bozulur onları ayarlamak için taratma yapardım genelde hep bu sürelerde tarama yapıyor ortalama bütün cihazlar. Bu konuda bilebildiğim en hızlı cihaz LIFEMAXX ama o da bir çok kanalı bulmakta bayağı sıkıntı yaşıyor. Anlamayan birinin kolay kolay kanalları yüklemesi mümkün değil yani.
    10. Pip özelliği yok.
    11. Ekranı dokuza bölme yok.


    Şu anki inceleme sonuçlarım bunlar. Bana göre en büyük eksileri ilk 2 madde. Toplu kanal taşımayı bulamadım. Servisi yok dedi. Ama belki de vardır ben bulamadım. Servis altyazı desteği de yok demişti, DTS de okumuyor demişti. Dediklerinin tam tersi çıktı.
    Sonra 3. madde. Bu ilk üçü konusunda eksiklikler giderilirse cihazın en popüler ürünler arasına girmesi bence mümkün. Cihazı kullanan arkadaşlar veya burda bu cihazın satışını yapn arkadşlar üretici firmaya bu taleplerimizii iletirse bunla ilgili bir yeni yazılım yapılabilir. Geri kalanlar çok büyük kusurlar değil. Tabi onlar da olmasa daha iyi olurdu. (f/p oranı)


    Aklıma gelen unuttuğum şeyler oldukça mesajlarda güncelleme yapacağım. O yüzden ara ara mesajları tekrar kontrol ediniz. Yeni bilgiler eklenmiş veya var olanlar değiştirilmiş, hatalı olanlar düzeltilmiş olabilir.


    Microstar S1 full HD uydu alıcı yazılımını BURADAN indirebilirsiniz. Yazılımı yüklemek için zip içindeki dosyaları zipten çıkarıp usb belleğin içine direkt kopyalayın. Herhangi bir klasör içine atmayın. Dosya sistemiyle mevcut klasörün içine giriş yapabiliyorsunuz ama siz direk usb ye atın. Sonra menüden güncelleme işlemine girin başlayın.

    Not: Cihazı mecbur kalmadıkça fabrika ayarlarına almayın ve yazılım attırmayı gerektirecek başka bir durum olmadıkça yazılım yüklemesi de yapmayın. Bu verdiğim yazılım mecburi hallerde kullanım içindir. Herhangi bir yenilik yok içerisinde ben göremedim. Cihazı ilk aldığınızda bu yazılımı indirip yükleyebilirsiniz. Ama daha önceden kullananlar ve kendine göre ayarları olanlar gereksiz ise sakın yüklemesin bütün ayarlarınız silinecektir aksi halde. Mevcut yazılım içindeki yüklü kanal listesi işinizi görmeyecek ve yeniden taratma yapıp yeniden kanal listesini tek tek elle dizmeniz gerekecektir. Mecbur olmadıkça yeni yazılım yüklenmemeli ve fabrika ayarlarına dönülmemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 21 Haziran 2012; 13:43:51 >







  • Cihazın işlemci ve diğer donanımları hakkında bir fikrim yok. Ama hızlı kanal geçişleri donanımının iyi olabileceğini düşündürüyor. Ve görüntü kalitesi de gayet iyi.
    Eklediğim resimlere bakarak konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar cihazın teknik donanımı hakkında bilgi paylaşırlarsa çok makbule geçer. İşlemci üstündeki soğutucuyu sökmedim. Biraz zorladım baktım çıkmıyor üstelemedim, terettüd ettim.

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL


     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 3:59:09 >




  • Cihazın tuneri SHARP marka giriş ve çıkışlı

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL


     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 3:48:21 >
  • 3

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL


     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 3:49:29 >
  • içinde iki adet bu ram lerden var.

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL


     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 3:57:59 >
  • Cihazın menü detaylarına bu linkten bakabilirsiniz. Görüntüler küçültümüştür. Maksat menüyü tanıtmak...

    http://img694.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=sam047243202000.jpg

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 23:34:32 >




  • Cihazı LİFEMAXX 24507 ile kıyaslama yaparak bir karşılaştırma listesi hazırladım. Alttaki linkten word dosyası olarak bilgisayarınıza indirip bakabilirsiniz. Ayrıca bu tablo size cihazın artı ve eksileriyle ilgili bilgi de vermiş olacak.
    MICROSTAR KARŞILAŞTIRMA TABLOSU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 4:16:19 >
  • eyvallah kardeş, menülerle ilgili daha çok detaya girebilirsen güzel olur diye düşünüyorum. Media player özelliği falan nasıl, altyazıları açıyormu? Biraz daha resim bekliyoruz senden. Eline sağlık, nette başka bir yerde dökümana rastlamadım, ne kadar çok eklersen o kadar iyi olur. Video çekme imkanın varsada güzel olur.
  • Arkadaşlar! Şimdi cihazın görüntü kalitesiyle ilgili olarak fotoğraf makinemle çektiğim görüntüleri paylaşıyorum.
    Resimleri incelerken dikkat etmeniz gereken huhuslar bulunmakta. Fotoğrafları mümkün olduğunca en iyi şekilde çekmek için elimden geleni yaptım. Fakat malum ki tv ekranındaki bir görüntüyü çekmek her fotoğraf makinesi için zor bir olaydır.
    Kendim bir makine ile tv nin fotoğraf ve videosunu çektim çünkü, PVR özelliğiyle video v.s. almanın sağlıklı sonuç vermeyeceğini söyleyen arkadaşlarımız oldu. O nedenle ben de dışardan tv nin fotoğraflarını çektim. Bu görüntüler sizlere cihazla ilgili fikir verecektir umarım. Fotoğrafları incelerken fotoğraf kalitesine etki eden altta sıralayacağım nedenleri aklınızıda bulundurarak değerlendirmeniz daha sağlıklı bir sonuç verecektir.

    1-TV SAMSUNG B650 SERİSİ 32 LCD tv dir.
    2-Daha saglıklı, gerçeğe yakın görüntü alabilmek için gece ışıklar kapalı sadece tv açık şekilde çektiğim için düşük enstantene hızından kaynaklanan bulanıklıklar mevcuttur.
    3-Kimi fotoğraflardaki bulanık veya çift görüntü gibi durumlar tamamen fotoğraf makinesinin haraketli sahnelerin çekiminde zorlanmasından kaynaklanmaktadır.
    4. Renkler gerçeğinde daha canlı ve görüntü bazı SD kanallarda HD gibidir.
    5-Fotoğraflar üzerinde internet ortamına aktarımdan dolayı bozulmalar meydana gelmiş olabilir.
    6-Bir tv ekranının resmi çekilirken çekilen görüntüdeki renk derinliğinin azıldığını unutmamalıyız.
    7-Bazı görüntülerde MACRO mod ile çektiğim için tvnin camını çekmeye çalıştığından üzerinde kare kare gibi noktalanmalar olabilir.
     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL bu örnekte görüntünün üst kısmında olduğu gibi
    8-Görüntü kalitesinin her tv de farklı sonuçlar verebileceğini, uydu cihazlarının HDMI üzerinden tv ye ilettikleri verilerin ayrıca tv tarafından da işlendiğini unutmayınız. Cihazdan alabileceğiniz görüntü kalitesinin tv nizin görüntü kalitesiyle de yakın ilgisi vardır.
    Burdaki benim değerlendirmem başka bir konuda LIFEMAXX bimin vermiş olduğu cihazın görüntü kalitesini alan ve kullanan bir çok kişinin beğenmiş olması nedeniyle aynı cihazla karşılaştırma yaptığım için görüntünün LİFEMAXX tan aynı tv üzerinde daha iyi olduğunu belirtmeliyim.
    9- Tüm fotoğraf ve videolar bilgilendirmek amaçlı olark SAMSUNG WB150F dijital fotoğraf makinesi ile benim tarafımdan çekilmiş ve hazırlanmıştır.
    10-Birkaç görüntü dışında bütün görüntüler SD yayınlardan çekilmiştir.
    11-Resimler (İlk yazımımda 10 mp diye belirtimştim. Yanlış yazmışım) 12 ila 14 MP büyüklüğünde ve orjinal dosya boyutu 4ila 6 mb civarındadır. Daha hızlı yüklenebilmesi için resizer kullanılmıştır. Piksel değişmemiş ama dosya boyutu küçülmüştür. Resimler üzerinde minumum düzeyde kayıp vardır.
    12- Fotoğraf makinesi tv ekranını çekerken belli bir noktaya odaklanıp o noktayı netlediğinden görüntülerde odaklanmış alanın dışındaki bölgelerin bulanık görünmesi normaldir. Çünkü makine bütün olarak ekranı odaklamamaktadır. Ekran üzerinde otomatik odaklama yaparak kendi sezçtiği bir bölgeyi odaklayıp netleştirir. Diğer kısımlar bulanık veya puslu gibi görünmesi bundandır. Örneğin görüntülerde resim net iken altttaki yazıların puslu, titrek veya bulanık göründüğü resimler bunlara örnektir. Bunun gibi yazıları netleyip resmin bulanık olduğu örneklerde mevcuttur. Bu nedenle değerlendirme yaparken resimlerdeki en net gördüğnüüz bölgeyi esas alarak değerlendiriniz. Video çekimlerim fotoğrafa oranla çok daha sağlıklı bir görüntü bilgisi vermektedir. Çünkü video da daha genel bir odaklama yaptığından fotoğraf gibi tek bir noktaya odaklanmıyor.



    BURADAN ALBÜMDEKİ FOTOĞRAFLARI SLAYT GÖSTERİMİ ŞEKLİNDE İNCELEYEBİLİRSİNİZ

    SLIDE SHOW

    (Slayttaki fotoğrafın üstüne tıklarsanız yeni bir pencere açılır ve pencerin üstündeki mercek işaretine tıkladığınızda fotoğrafın orjinal halini görebilir isterseniz pc nize sağ tıklayıp farklı kaydet yaparak indirebilirsiniz.)


    BURADAN FOTOĞRAFLARI YÜKLEDİĞİM (IMAGESHACK.US) ALBÜME BAKABİLİRSİNİZ
    http://imageshack.us/g/807/1206201215902592.jpg/

    AYRICA KONUYLA İLGİLİ BÜTÜN RESİMLERE BU LİNKTEKİ SAYFAM ÜZERİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ
    http://imageshack.us/homepage/?user=gecemyozel


    BUNLARDA HER BİR FOTOĞRAFIN DİREKT LİNKLERİNDİR.

    Tıklayıp istediğiniz görüntüyü orjinal olarak görebilir veya pc nize indirebilirsiniz.

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

     Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL Microstar S1 HD uydu alıcı ile ilgili herşey 99 TL

    Bir sonraki konuda yayın sırasında çektiğim videolarımı yükleyeceğim.
    Tekrar uyarıyorum. Görüntüler ışıksız ortamda çekildiği için gerçeğinden daha sağlıksız, daha cansız, renk derinlği daha azdır.
    İnceleme ve değerlendirmelerinizi yukarda da belirttiğim kriterleri göz önünde bulundurarak gerçekleştiriniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 23:42:08 >




  • Cihazı 9 Haziran 2012 Cumartesi gününden bu yana kullanıyorum. Kanal geçişleri 0.5 ila 1 saniye civarında. 10 saatten daha uzun süre açık kalıyor. Aışırı bir ısınma sorunu yok zaten soğutma sistemi geyet güzel. İlk aldığım gün Media playerinda filmleri açıp kapatırken, denemeler yaparken iki kez dondu. Resetledim yeniden açtım. Güncel sürümünü yüklemiştim. Ondan bu yana donma yaşamadım. Cihazın kasası iç aksamına göre büyük tutulmuş. Normalde içindeki devrelere göre bir kasa olsa imiş şimdiki kasasının 3 te 1 i yeterli gelirmiş.

    Uydu alıcılarıyla ilgili olark en çok merak edilen konulardan biri de sanırım bu alttan geçen yazıların okunup okunamaması. Eski makinelerde bu sorun çokça yaşanıyordu sanırsam. Bu cihazda alt yazılar rahatça okunabiliyor. Zaten bu durum çözünürlük ve HZ hızlarının gelişmesiyle doğrudan orantılı bir durum olduğu için bu segment cihazların bu konuda çok sıkıntısı olmamalı.
    Ancak dikkat edilmesi gereken ve yanıltıcı bir durumu açıklamam gerek. Bazı reklam veya yayınlarda özellikle alt yazılar çok fazla küçük, ince karakterli ve tv yayının hz hızının üstünde bir frame ile yayınlandağından okunamaması, net görünmemesinin HD cihazlarla çok ilgisi yoktur. Bu tür yayınlar bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde o şekilde yayınlandığından herkeste bu tür yayınlardaki alt yazılar okunmada sorunlu olabilir.

    Bu cihazda şu ana kadar iki reklam dışındaki tüm yayınlardaki alttan geçen kayan yazıları net bir şekilde okuyabildim. Belirttiğim gibi bu reklamlardaki yazılar çok ince karakterli küçük ve çok hızlı kaydığından cihaz değil yayın sinyalleri bu yazıları düzgün aktaramamaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 13 Haziran 2012; 14:26:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turstar

    eyvallah kardeş, menülerle ilgili daha çok detaya girebilirsen güzel olur diye düşünüyorum. Media player özelliği falan nasıl, altyazıları açıyormu? Biraz daha resim bekliyoruz senden. Eline sağlık, nette başka bir yerde dökümana rastlamadım, ne kadar çok eklersen o kadar iyi olur. Video çekme imkanın varsada güzel olur.

    Bir üstteki mesajda karşılaştırma tablosu vermiştim. Orda bununla ilgili bilgi mevcut. Diğer bilgilere de o tablodan inceleyerek ulaşaillirsin. Alt yazı desteklemiyor maalesef. Kutusunda yazıyor ama desteklemiyor. Ama Media player başarımı gayet iyi. Her tür tv de çalışabilir. Tüplü, lcd, led, plazma...

    Menülerle ilgili detaylı resimleri güncelledim. Albüm halinde yukardaki menülerle ilgili mesajıma bakarsan menüdeki tüm ayrıntıları fotoğrafladım. İnceleyebilirsin.




  • Cihazın görüntü kalitesiyle ilgili olarak yine kendi fotoğraf makinemle çektiğim videoları inceleyebilirsiniz.
    Videolar kayıt v.s. değildir.
    Elle Dijital fotoğraf makinesi ile çekilmiştir.
    Az ışıklı ortam olması nedeniyle görüntülerdeki dağılmalar ve bozulmalar çekimden ve fotoğraf makinesinden kaynaklanmaktadır. Foruma yüklenen video dosyaları ayrıca işlendiğinden orjinal video kaydımdan daha bozuk bir görüntü izlemeniz muhtemeldir.
    Tekrar uyarıyorum videolar cihazın kendi kaydettiği PVR kayıtları faln değildir. Fotoğraf makinesi ile elle çekilmiştir.

    Videolar fotoğraflar oranla daha sağlıklı görüntü bilgisi sunmaktadır. Yüzde 30 lara yakın bir kayıp olsa da gerçek görüntü ile arasında fikir açısından en sağlıklı sonucu vercektir. Çünkü fotoğraflarda kaliteyi etkileyen çok fazla faktör olduğundan her görüntü birebir ekranda göründüğü gibi çekilemiyor.






































    Bu mesajda bulunan detaylı inceleme notları ilk meseja taşınmıştır. İlk mesajdan yeni bilgileri kontrol edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 1:48:03 >




  • arkadasım cok guzel calısma elıne saglık

    umarım boyle bır cıhaz almak ısteyenlere cok yararlı olucaktır


    http://www.sanalpazar.com/Microstar-S1-Pvr-Li-Full-Hd-+hdmi-Kablo+rca-Kablo__isp3758180
  • microstar cihazı yaklaşık 1 aydır kullanmaktayım. Sizin de belirttiğiniz gibi kanal geçişleri hızlı, sd-hd görüntü kalitesi iyi seviyede bir cihaz. İncelemeniz çok iyi olmuş, fiyat/performans olarak alınabilecek bir uydu alıcı. Emeğinize sağlık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın özelikleri veya başka paylaşımlarımı üstteki mesajlarım içine edit yaparak ekleyeceğim. Bu nedenle baştaki mesajlarımı zaman zaman tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeni bilgiler eklenmiş olabilir. Kolay gelsin herkese...

    Cihazın satışını yapan arkadşlardan ricam yukarda belirttiğim kanal taşıma sorunu konusunda firmadan yazılım talep ederseniz bizler adına çok iyi olur. Bu eksiklik tamamlanırsa cihaz popüler ürünler arasına girmeye aday bir cihaz bence. Bu fiyata o eksiklikler olur mutlaka ama giderilirse herkes için iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 1:27:13 >
  • gecemy mkv uzantılı video dosyası denediniz mi hiç, ondada altyazı açılmadımı. MKV lerde gömülü altyazı oluyor bazılarındada filmin ismi ile birebir aynı yapılarak altyazı dosyası filmin yanına koyulduğunda görülür. Denemelerinde bunu denermisin, hem gömülü hemde gömülü olmayan altyazıyı açma. Buraya video dosyası eklemişsin ama neden direk cihaza kayıt ettiğin görüntüleri eklemedin? Kayıt ettiğin görüntülerini koyman daha iyi olurdu kalite açısından. Eğer olursa PVR kayıtlarını bekliyoruz hocam senden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turstar -- 13 Haziran 2012; 16:40:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turstar

    gecemy mkv uzantılı video dosyası denediniz mi hiç, ondada altyazı açılmadımı. MKV lerde gömülü altyazı oluyor bazılarındada filmin ismi ile birebir aynı yapılarak altyazı dosyası filmin yanına koyulduğunda görülür. Denemelerinde bunu denermisin, hem gömülü hemde gömülü olmayan altyazıyı açma. Buraya video dosyası eklemişsin ama neden direk cihaza kayıt ettiğin görüntüleri eklemedin? Kayıt ettiğin görüntülerini koyman daha iyi olurdu kalite açısından. Eğer olursa PVR kayıtlarını bekliyoruz hocam senden.

    Arkadaşım şöyle ki dediğin şeymi tam anlayamadım ama mkv uzantılı dosyanın yanında zaten aynı isimle kayıtlı srt dosyaları mevcut benim filmlerimde. Hiçbirin açmadı. Gömülü alt yazı hangisi tam bilmiyorum. Mkv içine ses gibi birlikte atılan bir sistemse bende öyle bir film olmadğından denemedim. Cihazın özelliklerinde altyazı srt ve gömülü desteliyor diyor. Ama srt, txt, sub hiçbirini açmadı okumadı. Merkez servisini aradım, üretici firmayı ürün garanti belgesindeki yazan numaralardan sordum desteklemiyor dediler. Çalışma olcak mı dedim, şu an öyle bir çalışmamız yok dediler. Yani iş bizlere kalıyor. Israr eder, diretirsek alt yazı desteği v.s. yazılımla düzeltilebilir.
    Mediaplayer özelliğinde ayrıca DISK YÖNETİMİ mevcut ama NTFS bölümü açık değil. Bilgisayarla düzeltilebilir diyor. Sanırsam o özellik için diske format çekmek yada cihazdan format atmak gerekiyor. Bunu ek bilgi olarak geçiyorum.

    Video konusunda şunu söyleyeyim, diğer konularda bu işten anlayan bir çok arkdaş PVR görüntülerinin bütün cihazlarda aşağı yukarı aynı olduğunu standart olduğunu, cihazın görüntüsüyle bir alakası olmadığını yazdılar. Yani gelen veriyi işlemeden USB ye kaydediyor dediler. Bu yüzden PVR kayıtları yanıltıcı olacağı için PVR kayıtları yerine kendim makineyle çekebildğim görüntüleri atmayı yeğledim. Şu anki makineyle çektiğim görüntüleri baz alabilirsiniz cihaz ile ilgili olarak. Fotoğraflar biraz sıkıntılı oldu mümkün oldoğunca iyi çekmeye çalıssamda makinenin sistemi nedeniyle gerçek netlik ve canlılığı resimlere taşıyamadım. Ama videolarda yüzde 30 luk bir kayıpla daha sağlıklı fikir edinebilirsiniz.

    SRT ve GÖMÜLÜ ALT YAZI OKUYORMUŞ. Ben yapamamışım. Kumanda üstünde SUBTİTLE (Mavi tuşun altındaki tuş) bastığınzda altyazı seçebiliyorsunuz, birden fazla altyazınız varsa. Açık kapalı ayarlayabiliyorsunuz. Film oynatırken ilk başta kapalı oluyor otomatik elle açmak gerekiyor alt yazıyı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecemy -- 15 Haziran 2012; 1:29:36 >




  • Harika bir tanıtım olmuş elinize ağzınıza sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecemy

    Cihazın özelikleri veya başka paylaşımlarımı üstteki mesajlarım içine edit yaparak ekleyeceğim. Bu nedenle baştaki mesajlarımı zaman zaman tekrar kontrol edebilirsiniz. Yeni bilgiler eklenmiş olabilir. Kolay gelsin herkese...

    Cihazın satışını yapan arkadşlardan ricam yukarda belirttiğim iki önemli eksiklik konusunda firmadan yazılım talep ederseniz bizler adına çok iyi olur. İki eksiklik tamamlanırsa cihaz popüler ürünler arasına girmeye aday bir cihaz bence. Bu fiyata o eksiklikler olur mutlaka ama giderilirse herkes için iyi olur.

    dostum tekrar elıne saglık
    bence ılk mesaja yaz fabrıka ayarına donulmesın
    neden dıyeceksın?
    2 sene kullandıgın cıhazı fabrıka ayarına donersen
    2 sene oncekı transporterları bulursun buda bayagı kanal kaybı ve
    bıss menusu kaybı demek

    bıss menusu olmazmı hıc
    menu 8282
    suan servıs kapalıdır
    sabah hepsını msnden sorayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 13 Haziran 2012; 18:35:09 >




  • ben de birkaç şey ekleyeyim. Cihazın sd-hd performansı iyi fakat media player kalitesi çok kötü.. Ben lg 42lw5500 tv ile kullanıyorum, mkv ve divx filmlerde tv'nin kendi player'na göre görüntü kalitesi çok düşük.. Tabi bu fiyata fazla bişey beklememek lazım.. Ben cihazı media player olarak kullanmak isteyecekleri uyarmak istiyorum. Cihazda türkçe altyazı desteği yok ve yazı fontları küçük satır yapısı bozuk , okumak epey güç oluyor..
    Pvr olayına gelirsek; kayıt kalitesi kötü ve zaman sınırlaması var. Bu özelliği için alınmaz..
    Yazılım desteği olmaması çok kötü, ayrıca satıcılar bile işlemcisinin hangi model olduğunu bilmiyor. Söküp bakmak lazım, o riske de ben girmedim..
    Ben sadece bedava hd yayınları izlemek için aldım, bu işi gayet iyi yapıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem73 -- 13 Haziran 2012; 19:17:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.