Şimdi Ara

Arabaya süt döküldü - nasıl temizlenir – arabada süt kokusuna çözüm - Araca süt döktüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
6
Favori
126.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar araca süt döküldüğünde nasıl kötü kokar bilsemde geçen ay oldu bir kaza ve arka paspasa 1lt süt döküldü. Hemen paspası çıkardım, biraz alta geçmişti, onu da suyla temizledim ama olan oldu. Birkaç güne kadar o muhteşem koku geldi.
    Ne kadar temizlenirse temizlensin, 1 damla süt bile kalsa bozulduğunda üreyen BAKTERİLER müthiş ağır bir koku yapıyor. Bozulmuş kaşar peynirinden daha ağır, leş gibi bir koku.
    İnternette yaptığım araştırmada karbonatın kokuya iyi geldiğini okudum, 3-4 defa toplamda 1 kg yakın karbonat kullanarak uyguladım. Limon kesip her kapıya koydum. Sonuçta bunlar kokuyu hafifleştiriyordu. Zamanla kaybolacağını okumuştum ama bu sürede araçtan soğumayı da istemiyordum. Araca binmediğim zamanlarda pencereleri 1cm kadar açık bırakmam da kokuyu azaltıyordu. Ama sonuçta araçta üreyen bakteriler ve artan bir koku vardı. Bu bakterileri öldürmedikçe kokunun gitmeyeceğine inandım. Sonuçta tertemiz oluyordu araç, koku gitse dahi 2-3gün sonra yine alıyordum. Özellikle temizlerken sulandırdığımız süt aracın döşemeleri içine sızmış, izolasyon katmanları arasında bakteri üretiyordu belki.
    İnternetten saatlerce araştırdım, sonunda bir ürün buldum. (ürünün reklamını yapmak istemesemde aynı sorunla kalan arkadaşlara yardımcı olmak için ismini veriyorum) Dr. MAT. Tekstil temizleyi diyor, üzerinde arabanın içi resmedilmiş. 25tl ye sipariş ettim, 12tl de kargo(fazlaydı evet) ile elime ulaştığı gece arabanın süt dökülen ve temizlediğim bölgeye bolca sıktım. Ertesi gün sadece dr. Mat kokusu geliyordu (hani şu yerleri sildiğimiz sıvılar gibi) ARABADAN SÜT KOKUSU DR. MAT ile TAMAMEN GİTTİ. (15gündür geride gelmeyince gittiğinden emin oldum)
    Biraz reklam gibi oldu ama ürünle bir ilgim yok. Araba sattıran süt kokusuna kesin çözüm olduğu için paylaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birtasarimci -- 26 Mayıs 2012; 14:31:30 >







  • Tam arama motor'luk bir konu başlığı olmuş; mutlaka birilerinin işine yarayaacaktır. Geçmiş olsun..
  • Aslında farklı anti bakteriyel ürünler de kullanabilirdiniz ama çözüm işe yaradıysa ne mutlu size.
  • Başka bir sürü şey denedim, birkaç gün koku gidiyor, sonra tekrar geliyordu. Sanırım tam öldürmeyince geri çoğalıyorlar. Komşumun babasının arabasına dökülmüş yıllar önce, ne yaptılarsa çıkmamış, onlarda satmışlar. Yani öyle kolay birşey değil çözümü.

    Ben çok uğraştım, nette çok araştırdım, denemelerim dr mat hariç başarısız oldu. Bu yüzden arama motorlarına uygun yazdım ki arabada süt sorunu olan buraya ulaşıp sorununu çözsün.
  • ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 6 Mayıs 2018; 18:26:6 >
  • Sanayide soyle birsey derler

    Arabana sut dokuldumu arabayi ya yakicaksin yada saticaksin ::)))

    Allah yardim etsin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • guzel cozum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozonla dezenfeksiyon da çözer mi acaba?
  • Arkadaşlar iyi okuyun ... Bende 2008 Hyundaı santafe jip var 2 ay kadar önce arka koltuğun ön tarafına ayak kısmına 5 litre süt döküldü 2 saat kadar sonra halı yıkama makinası ile birazını çektim ama tahmin ettiğiniz gibi berbat kokuyordu. 3 gün sonra halı yıkama makinası ile 3 kere ilaçlı su döküp çektim biraz daha koku gitti ama 4-5 saat sürdü bu gidiş, arkasından sirke döktüm 3 şişe ve sirkenin kokusu sütün kokusunu bastırdı ama oda fazla sürmedi en sonunda arabanın sağ ön koltuğunu söktüm alttaki paspası söktüm ve o paspasın altındaki 30-35 katlı yumuşak bi paspas daha var ikisi birbirine yapışıktı bende ayırdım birbirlerinden, ve ayırınca gördümki alttaki paspasın yarıdsından fazlası hala süt ve insanı hayata küstürecek kadar kötü kokuyor. Alttaki paspası evde iyice yıkadım tertemiz oldu ve iyice kuruttum ki kuruması çok önemli. Arkasından diğer paspası tekrar yıkadım halı yıkama makinası ile 3 kere daha. Ertesi gün alttaki paspası yerine taktım ve koltuğu monte ettim ardından internetten aldığım DR MAt ve SONAX Kötü koku giderici sprey var onları sıktım ardından iyice havalandırdım 2 hafta kadar bu arada havalandırmamın nedeni sirke kokusu eğer aracı sökecekseniz sirke dökmeyin neyse şimdi araç tertemiz, gerçi şuanda pert oldu ama pert olmadan önce pırıl pırıl olmuştu koku falan kalmamıştı. Ancak süt veya sirke dökülürse kesinlikle camları kapamayın buda çok önemli




  • Aracima tam 4 litre sut döküldü cektirdik ama bakalim ne olacak bu konu faya saglar umarim koyden aldigim bidonun aagzini tam kapamamis cocuk bende fark etmedim arka koltugun onuna koydum ilk frenleme devrilmis tabi eve gele kadar da bidonda sadece yarim litre kadar sut kalmisti karkadan dokulen sut on tarafa kadar gelmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabada sütün ne işi var? kendiniz kaşınıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 355GTS

    arabada sütün ne işi var? kendiniz kaşınıyorsunuz.

    Şimdi sende bir yerde haklısın ama,bir yere gidiyorsun hele bu gittiğin yer kendi köyünse akrabalar illaki bir takım kendi yaptıkları erzaklardan veririler,süt bunların en başında gelir Bendede benzer bir olay oldu ama bagajda havuzlu bagaj koruma olduğu için çıkardım fazlalığı döktüm paspası yıkadım kuruttum sorun kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birtasarimci

    Başka bir sürü şey denedim, birkaç gün koku gidiyor, sonra tekrar geliyordu. Sanırım tam öldürmeyince geri çoğalıyorlar. Komşumun babasının arabasına dökülmüş yıllar önce, ne yaptılarsa çıkmamış, onlarda satmışlar. Yani öyle kolay birşey değil çözümü.

    Ben çok uğraştım, nette çok araştırdım, denemelerim dr mat hariç başarısız oldu. Bu yüzden arama motorlarına uygun yazdım ki arabada süt sorunu olan buraya ulaşıp sorununu çözsün.

    Madem bakterilerin üremesini istemiyordunuz, güçlü bir geniş spektrumlu antibiyotiği suyun içine çözüp sprey ile püskürtebilirdiniz, sadece bir öneri, ne kadar işe yarar bilemem




  • Bu antibiyotik mantikli ... ilk firsatta denicem kardesim pastorize sut sevmiyorum o bakterilere ihtiyacim var benim sutumu koyden aliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi tecrübeleri paylaşmak çok güzel birşey.
    kasabadan gelirken getirdiğimiz süt bir miktar dökülmüş ve bagajtaki halıfilex emmiş. hiçte farketmedik.
    Aracı birine verdim bir kaç gün. geldiğinde araba çok kötü kokmaktaydı. önceleri biraz içimden söylendim durdum. sorduğumda bilgisinin olmadığını ve çok kullanmadığını belirtti. Arabanın her yerini tek tek kokladım. ve sonnunda buldum kokan yeri. Bizim buranın deyimi ile burnun direğini yıkıyor. :) halıfileksi kaynar sularla yıkadımbir çok deterjan kulllandım. kuruması için bir kaç gün dısarda bıraktım bu sürecte farkettim ki araba daha az kokmakta. tekrar arabay yerleştirdim ve işe geldim. hali ile araba park yerinde güneş altında gün boyu durdu. aksam iş çıkısı vardığımda :( yine aynı kokmakta psikolojimi bozdu. burdaki ve bir kaç yerdeki yorumları okudugumda. bu işin içinde süt bakterilerinin parmağı olduğunu anlayınca, Buharlı temizleyiciler için satılan CRYSTALİN DEZENFEKTAN bir adet aldım. bu arada bagajdaki halıfilexi komple çöpe attım. arabanın bagaj kısmını bu dezenfektanla güzelce su ilave ederek sildim. defalarca . güzelce de kuruladım. arabanın iç kısımındak, paspasları ayak basılan bölgeleride bu dezenfektanla sildim. sabah araca bindigimde cok az bir koku vardı. gün boyu güneş altında kaldı aksam arabaya vardığımda umarım hüsrana ugramam diye dua ediyordum. ve kapıyı actığımda o pis kokunun olmadığını farkettim. şu an iknci günde ve herhangibir sorun yok. sonraki günlerde yine konu ile ilgili durumu yazarım. umarım memenun edici bir sonuc çıkar ortaya. dezenfektan alacak kişiler internetten arastırabilir.




  • bizim araca da döküldü süt sipariş ettim dr mat ı bakalım işe yarar inşallah
  • haydi bakalıııııım. 3 gün önce benim aracımın tabanına da döküldü süt. Yazılanları okuduktan sonra sahibinden e girip aracın piyasasına baktım. Umarım dr mat kokuyu alır. yoksa kokmuş arabayı kimseye de satamam.
  • birinci mesajı bilmem de bir sürü reklam mesajı dolu konu insanları aptal mı sanıyorsunuz anlamıyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TalhaYlmaz

    bizim araca da döküldü süt sipariş ettim dr mat ı bakalım işe yarar inşallah

    ürün geldi ve kullandım süt kokusu neredeyse tamamen gitti hemen yazmadım bekledim bir iki hafta emin olmak için lakin ürünün kokusu hala devam ediyor böyle deterjanımsı bir koku
  • herkese merhabalar.dün melekliğim tuttu ve normalde kesinlikle yapmadığım şeyi yaptım.yaşlı bi amca küçük süt bidonuyla ışıklarda bekliyordu.tamda önünde durunca benide götürürmüsün dedi.bende ramazan günü alıyım dedim.ne yazıkki bidonun ağzını tam kapatmadığı için yarım litre kadar süt arka tarafa döküldü.Allah tan paspas havuzluda bir büyük çoğunluğu paspasta kaldı.tabi hemen deterjanla sildim ancak sonuç tahmin ettiğiniz gibi hüsran dün öğlen saatlerinde dökülmüştü demin inip araca baktım leş gibi koku var.sabah saatlerinde konuyu inceleyip dr.mat siparişi vermiştim.şuan kargoda yarın uygular sonucu yazarım




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.