Şimdi Ara

XBOX 360 ve Huawei HG521 Modem Live Sorunu[ÇÖZÜM]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
4
Favori
7.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bir çoğumuz xboxımızla live da deliler gibi eğleniyoruz.Ama bazı arkadaşlarımız bazı sorunlarla uğraşıyorki kimisi modem bile değiştiriyor.Huawei modem de bu sorunlu modemlerden bir tanesi.İnternette port açmak lazım deniyor evet çözüm buda modemler farklı hepsinde arayüz ve yerler uygulama şekli farklı.Bende huawei modemi çözmüşken sizlerede yardımcı olmak adını bu kısa rehberi hazırladım.Umarım yardımcı olabilirim.

İlk önce xboxımızı açıyoruz ve bağlantı ayarlarına geliyoruz(Wireless veya Lan farketmez hangisi ile bağlanıyorsanız)
    SYSTEM>NETWORK SETTİNGS>WİRED NETWORK(VEYA WİRELESS NETWORK)>CONFİGURE NETWORK>IP SETTİNG'e giriyoruz.burda bize maual ve automatic mi diyecek bide tabiki MANUAL'ı seçiyoruz.Karşımıza 3 seçenek çıkacak.İlk olarak IP adress e girip 192.168.1.X(x size kalmış) yazıyoruz.2. sırada subnet mask a giriyoruz.Buraya 255.255.255.0 yazıp onaylıyoruz.3.sırada Gateway e giriyoruz ve buraya modemin ana İPsini 192.168.1.1(genelde böyledir) girip onaylıyoruz.Sıra DNS'de (diyeceksiniz youtube açmıcaz dns ne alaka :D ) DNS işi her zaman işe yarar.Buraya bildiğimiz 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 sayılarını girip onaylıyoruz ve xboxta işimiz bitti fakat kapatmayın

IP ayarı: 192.168.1.X
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    DNS: 8.8.8.8 ve 8.8.4.4

ŞİMDİ SIRA BİLGİSAYARDAKİ AYARDA
    Herhangi bir tarayıcı ile 192.168.1.1 adresine giriyoruz.Burda kullanıcı adı ile şifre isteyecek.Genelde Kullanıcı adı: admin Şifrede TTNET'tir(Eğer ttnetli iseniz)
    Arayüz açılınca Sol taraftan GELİŞMİŞ>NAT>PORT YÖNLENDİRME 'ye giriyoruz.İşte burda 5 adet port açacağız.Bunu resim ile gösteriyorumAyarlar bu şekilde olacak!
    Sadece Yerel Sunucu IP Adresi burda işte 192.168.1.X(X burda xboxınıza verdiğiniz İP ile aynı olacak.Bende mesela 192.168.25)
    Resimde gördüğünüz 5 PORTUda resimle aynı şekilde açıyorsunuz.Evet artık Live girebilirsiniz fakat ufak bir ayar var.NAT ayarı bunu yapmazsak xbox NAT sorunu yapıyor.
    Buda çok basit gene resim ile gösteriyorum.

NAT AYARI:Bunuda gene aynı yerde üstte port yönlendirmeye tıklamıştık şimdi bir soldaki DMZ yi tıklayıp oraya xboxa verdiğimiz İP'yi yazıp ENKİNLEŞTİR diyoruz ve uygulaya tıklıyoruz

FORUM YÖNETİCİLERİNDEN VE SİZLERDEN EĞER BİR YANLIŞIM OLDUYSA ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLİYORUM.
    UMARIM BU ANLATIM BU SORUNLA KARŞILAŞAN HERKEZE YARDIMCI OLUR.
    ARTIK İSTEDİĞİNİZ GİBİ LİVE'DA TAKILABİLİRSİNİZ

ARKADAŞLAR PORT AÇMA İLE İLGİLİ VİDEO HAZIRLADIM.BURADANDA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ
    https://www.youtube.com/watch?v=wZg8-g1EWkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 21 Temmuz 2015; 15:14:37 >

• bendede aynı modem var direk bağladım ayar yapmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

.:XBOX 360 & PS3:.

Sony Vaio VPCEL3S1E/W 15*5 AMD E450 1.65 * 4 GB DDR3 * AMD HD 6320 * 640 GB HDD WİNDOWS 7 HOME PREMİUM X64
  • teşekkürler dostum,bu zamanda böyle insanlar bulmak zor.

xbox live : kenanbal
  • Her modem için konunun detaylı açıklaması mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_47073513/tm.htm

Orijinalden alıntı: ugur1706

teşekkürler dostum,bu zamanda böyle insanlar bulmak zor.

Nedemek rica ederim ben sadece yardimim dokunsun istedim eger yardimci olduysam ne mutlu bana :)

GAMERTAG: ByOrkO89/BB PİN: 2222A63F

40'' SAMSUNG 40D600TW 3D LED TV + 2 ADET 3D 3500CR GÖZLÜK/XBOX 360 SLİM 250GB + KİNECT/BLAKBERRY BOLD 9700
  • Güzel paylaşım Huawei HG521 in resimli anlatımı yoktu

EDİT: hakkaten de bu devirde böyle yardımsever insanları görmek sevindirici emeğine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 25 Haziran 2012; 16:41:36 >
    Daha Fazla Göster
  • güzel çalışma ellerine sağlık

• Ben tesekkur ederim arkadaslar amac herkezin isi gorulsun diger anlatimlarda vardir elbet ama cok karisiyor bazen ben direk resim atip yapacaginiz 2 ufak islemi anlattim isteyenler live da ekleyebilir GT buradaki ile ayni oyun atariz :) iyi gunler

• Hocam çok sağol rehber için.
  • ya dediğiniz herşeyi yaptım tek tek. ama hala bağlanmıyor , evde başka modem vardı onu takınca pat diye giriyor ama onunda wirelessi bozuk evde laptoplar var onlar için sorun oluyor. bunu takınca da ben xboxa giremiyorum. nerede hata yapıyor olabilirim ?
  • Kardeşim Allah senden razı olsun.Bu gerizekalı Huawei modem beni deli etmişti.Aylardır denemediğim yol kalmamıştı.En sonunda sayende çözdüm olayı.Sırf sana teşekkür etmek için üye oldum foruma tekrar teşekkürler sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayblok -- 21 Ekim 2012; 0:19:26 >
    XBOX ONE
    Xbox: byorkouk Origin: byorkouk Steam: byorkouk Uplay: byorkoouk
    www.omerkiziltepe.com
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByOrkO89

ne zamandır konuyu takip etmiyordum kusura bakmayın.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
    @ayblok nerde takılıyorsun yardımcı olayım.

bi yeri yanlış yapmışım düzelttim krdşm çok tşkler

Orijinalden alıntı: ayblok

quote:

Orijinalden alıntı: ByOrkO89

ne zamandır konuyu takip etmiyordum kusura bakmayın.Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
    @ayblok nerde takılıyorsun yardımcı olayım.

bi yeri yanlış yapmışım düzelttim krdşm çok tşkler

rica ederim
  • Merhaba arkadaşım.Sorunu çözmüştüm bayramın üçüncü günü yani düne kadar sorun yoktu.Ama dün dashboard güncellemesini yükledim cihaza.Yine sorun yoktu hatta güncellemeden sonra demo bile indirdim makineye.Ama bu gün açtım yine bağlanmıyo.Sendede aynı sorun oldumu kafayı yiyecem artık kıracam bu modemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURBO111111 -- 28 Ekim 2012; 21:01:45 >
  • hocam Allah senden razı olsun +rep olsa veririm. 8 aylık liveciyim hep sorunlu bağlanıyordum şimdi takır takır giriyor hiçbir sorun olmuyor. nat type open diyor eskiden moderate idi. çok teşekkür ederim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.