Şimdi Ara

Mercedes C180 CGI Yakıt Tüketimi ve 7 vitesin avantajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hafta sonu yaptığım kısa bir yolculukta gerçekleşen yakıt değeri aşağıdaki gibi. Araç 7 vitesli güzergahım şu şekildeydi;(ANKARA) Tandoğan - Çubuk - Akyurt - GOP, %10'luk kısmı şehiriçi diyebiliriz. İstanbul-Ankara arası 130-140Km/h hızlarla yapılan yolculukta ise 100 km'de ortalam 7,2 lt yakmıştı. Bir kez daha uzun yolda 5 vites üstü arabaların çok daha az yaktığına şahit oldum bundan dolayı yeni araç alacaklara tavsiyem 5 vites 6 vites ne fark eder demeden 6 vitesli arabaları tercih etmeleri. Son vitesle birlikte deviri düşürdüğü için uzun yolda baya yakıt tasarrufu sağlıyor.

C180 Kompressör (5 vites) kullananlar uzun yol tüketim değerlerini yazarlarsa daha iyi bir karşılaştırma yapılabilir.

Mercedes C180 CGI Yakıt Tüketimi ve 7 vitesin avantajı

• bir mersom olsaydı eğer, çok mutlu olurdum 6lt/100km yakıt değeri
  • 7. viteste 2000 devirde kaç km hız yapıyorsunuz buna dikkat ettiniz mi hiç?

Haluk Abinin de dikkat ettiği en önemli noktalardan biri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafag26

7. viteste 2000 devirde kaç km hız yapıyorsunuz buna dikkat ettiniz mi hiç?

Haluk Abinin de dikkat ettiği en önemli noktalardan biri.

Aslında amacım yakıt tüketimini ölçmek değildi onun için hiç dikkat etmedim. Benzin alıp sıfırlamıştım sakin bir pazar gezisi sonrası sonuçlarını paylaştım. Sizn dediğiniz gibi kaç km hızla kaç bin devirde gittiği önemli, 90-110-130 km/h gibi hızlarda araçların hangi viteste kaç bin devirde olduğunun istatistiğini çıkartmak lazım.
  • Üreticilerin 5. vitesi uzun oranlı tutmamalarını veya 6. vitesi koymamalarını anlayamıyorum, kullandığım corolla 3000 devirde 104 105 civarı yapıyor, 130 140 yapayım dedimmi devir 4000 civarına geliyor, insan sinirleniyor, bağırıp duruyor araba, hani ciğersizde değil, 5. viteste araba yüklendimmi uzuyor... kat işte 6. vitesi millet ekonomi yapsın, yok illa 5...
  • klasik otomatiklerin artık ölü olduğu bir gerçek tek avantajları sorunsuzlukları kaldı
  • Paylaşım için teşekkürler.

Ancak araç 1.8 olan motor mu 1.6 olan mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekozim123

Paylaşım için teşekkürler.

Ancak araç 1.8 olan motor mu 1.6 olan mı ?

Araç 1.8 lt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.