Şimdi Ara

Apple tepe yöneticisi Foxconn'un iPhone fabrikasını gezdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
8.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple tepe yöneticisi Foxconn'un iPhone fabrikasını gezdi


     

    Apple tepe yöneticisi Tim Cook, Çin'e gerçekleştirdiği ticari ilişkileri güçlendirme seferi kapsamında, Foxconn'un 120 bin kişiyi çalıştırdığı yeni iPhone fabrikasını da gezdi. Ülkenin Zhengzhou bölgesinde kurulan fabrika, Ocak ayında New York Times tarafından çalışma koşulları ve çalışan şartları açısından eleştrilmişti. Tim Cook'un tesise yaptığı ziyaret, Apple'ın Amerika ve dışında olması fark etmeksizin işbirliği içerisinde olduğu tesislerdeki çalışan koşullarına verdiği önemi vurgulayan bir girişim olarak değerlendiriliyor.

     

    Geçtiğimiz Ocak ayında Adil Çalışma Birliği ile anlaşma yapan Apple, bu adım ile kendi adına üretim gerçekleştiren tüm tesislere ani teftiş yapılmasına kabul etmişti. Şubat ayında Apple'ın Çin'deki Foxconn tesisini gezen birlik, çalışanların sınırlarını zorlayan koşulların olmadığını ifade etmiş ve tesisi "birinci sınıf" olarak nitelendirmişti. Apple'ın her bir çalışanına büyük önem verdiğini dile getiren Tim Cook, şirketin bu yöndeki girişimlerine dikkat çeken bir strateji izlemekte. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıllarda, Apple adına üretim yapan Foxconn fabrikalarında işçi intiharları yaşanmış ve gerekçe olarak zorlu çalışma koşulları ile yoğun baskı gösterilmişti.

     







  • göstermelik ziyaret başka bir şey değil
  • 23 nisanda koltuğa oturan çocuklar misali..
  • Geçen ki haberde atıp tutuyordunuz Foxconn'a gitseydi diye.
  • Sanki çalışanlardan birisi iş başında uyumuş arkadan gelip sinsice 1 tane yapıştırıcak tarza bir el şekli kullanmış :D
  • sanki turkiyede 3000$ dan basliyor maaslarda begenmiyorsunuz Cinlileri..
    Cinde hersey ucuz , aldiklari 300-400$ maasla senin burda 1000$ yapamadigini cok rahat yapiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

    göstermelik ziyaret başka bir şey değil

  • ne 1. sinifi ya gecsinler bu isi 1m2 alanda 10 kisi calisior bu mu birinci sinif
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Geçen ki haberde atıp tutuyordunuz Foxconna gitseydi diye.


    Şimdi çıksınlar ortaya sanki ceplerindeki telefonlar nerde üretiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

    göstermelik ziyaret başka bir şey değil

    nerden biliyorsun? orda miydin? ya da beyin falan mi okuyabiliyorsun? sorunlu ya.

    su olayda bile ne yapalim edelimde apple'a laf soyleyelim diye ugrasiyorsunuz ya... pes...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 29 Mart 2012; 18:31:06 >
  • 120 bin! Türkiye'de ki çoğu ilden daha fazlaymış nüfusu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Geçen ki haberde atıp tutuyordunuz Foxconna gitseydi diye.


    Şimdi çıksınlar ortaya sanki ceplerindeki telefonlar nerde üretiliyor.

    Bakan gideceği için çöpleri toplanan, sokakları temizlenen asfalt döşenen yerlere de sen" ne güzel yerler bunlar neden şikayet ediyor" diyorsundur herhalde. O fabrikanın neresini göstermişler bu adama? şikayet edilen yerlere gitmiş mi? ben haberde böyle bir şey göremedim. Adam gelecek resim çekilecek diye bir iki yer gösterilmediği ne malum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glukhovsky

    Geçen ki haberde atıp tutuyordunuz Foxconna gitseydi diye.


    Geçen hafta atıp tutmuyorduk eleştiriyorduk gitsin diye.

    Geçen hafta sizde apple'ı eleştirenleri ergenlikle suçluyordunuz, bir bak yukarıda bir haberi oku bak orada New York Times yazıyor.

    Doğru ya New York Times'da ergen. The Guardian da ergen, Routers de ergen, biz de ergeniz, artniyetliyiz. Böyle New York Times ile biraraya gelip ergen ergen konuşuyoruz apple'ı nasıl eleştirsek diye, tartışıyoruz sonuçlara varıyoruz.

    Ayrıca böyle bir cümle kuran insan adaletli ise şu cümleyi de kurar.

    GEÇEN HAFTA FOXCONNUN ÇALIŞMA KOŞULLARINDA APPLE'IN SORUMLULUĞU YOK DİYEN ARKADAŞLAR, GEÇEN HAFTA ATIP TUTUYORDUNUZ BU TİM COOK'UN BU HAFTA FOXCONDA İŞİ NE O ZAMAN ? MADEM APPLE'IN SORUMLULUĞU YOK NEDEN ORAYI ZİYARET EDİYOR. NEDEN ZİYARET ETTİĞİ KONULAR ARASINDA ÇALIŞMA KOŞULLARI VAR. STEVE NE ZAMAN GİTTİ ÇİN'E.

    Edit : Geçen haftaki yorumuma apple için eleştiriliyor yazanlar olmuş. Şu var ki ben bu microsoftu tekelcilikle neoliberal saldırganlıkla suçlarken, ttnet i suçlarken, asusun türkiyede ürün satış politikasını suçlarken kimse itiraz etmiyor, bu apple'a gelince kaplan kesiliyorlar.

    Acaba biz mi apple'a gelince eleştiri yapıyoruz yoksa siz mi apple'a gelince savunuyorsunuz ? Kim dürüst acep ?

    Ha evet evet biz apple'ı suçlamak için doğduk büyüdük yaşama amacımızı belirledik, siz de bizi ayyuka çıkardınız. " bunların liberalizmle kapitalizmle ilgisi yok bunlar apple'a gelince anti-kapitalist kesiliyorlar" diyorsunuz. Helal olsun size...


    Edit 2 : Hatırlamışken Apple'ı sosyal sorumluluk projelerine katılmamak ya da tertip etmemekle eleştiren amerikan sivil toplum örgütleri, senatörler ve (tabiki) Biz herzamanki gibi ergeniz.

    Yarın öbür gün Apple belki iyi belki kötü bir kaç sosyal sorumluluk projesi yaparsa buraya bak böyle kocaman yazarsınız.


    Apple sosyal sorumluluk projesi yapmıyor diye atıp tutanlar vardı hani nerdeler

    Aynen böyle yazın rica ediyorum.

    Bu entry'de hiç hakaret yoktur aksine geçen konuda bana "ergen" diye kendi çapında hakaret eden üyelere karşı savunma vardır. Yorumun fotoğrafı çekilip ileride hukuki süreçler başlarsa diye arşivlenmiştir. Hukuki süreçten kasıt yorumum uçurulursa diye yoksa böyle ucuz şeylerle uğraşacak ne karakterdeyim ne de zamanım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 29 Mart 2012; 20:34:30 >




  • Oradaki işcilerin adam hakkında düşünceleri nasıl olur acaba :D
  • Apple'ın her çalışanına büyük önem verdiğini dile getirmiş Tim Cook, nasıl bir önem bu anlamadım bakış açılarmız farklı galiba!
  • Böyle üst düzeyde bir ziyaret gerçekleştirileceği zaman herşey cilalanır parlatırılır kurumda üst düzey alarm verilir. sıradan birgünden çok daha farklı geçer. Herşey göstermelik mertebesine yükseltilir. çalışanların iş yükleri ağır olsa bile ziyaret amacıyla herşey normal gibi gösterilir bu her şirkette böyledir. aksi bir durum olsa bile adamlar bunu apple'a değil göstermeyi söylerler mi hiç??? geçiniz. arkadaşında dediği gibi basit bir ziyaret teftiş yapmaktan uzak ama kimbilir bu yapılacak ziyaret nedeniyle kaç haftadır işçilerin burunlarından getirmişlerdir. Orada bir çalışan olsam bir kere arkamı döner bir bakarım "tim" gelmiş ama resme bakarsanız herkes şartlanmış gibi sanki hiçbirşey yokmuş gibi çalışıyor. neden acaba? zaten çalışanların alayı kız.. daha iyi eziliyorlar sanırım...
  • Bu çin adam olmaz.
  • Umarım Foxconn işçilerinin aylık maaşlarının 214 dolardan 299 dolara çıktıgını biliyorsunuzdur.299 dolardan yiyecek, içecek odada kalım masraflarını çıkarınca geriye tam 72 dolar kalıyor ve bu işçilerin ailelerine para gönderdiğini düşünürsek 0 elde var 0, 0 kalıyor geriye.Bir nevi yaşamak için çalışıyorlar günde onlarca saat.Başka iş deseniz yok çünkü en iyisi bu kaldı ki işten ayrılsanız yerinize 1000 kişi başvuruyor; nüfüs malum.



    Bir de şunu düşünelim Foxconn işçisi eğer hergün tamir ettiği Iphone'u kendine satınalmak isterse ne kadar çalışmasi lazım ? Hemen söylüyorum tami tamina 6 AY YEMEDEN İÇMEDEN 6 ay çalışması lazım ki alsın. Ee alsa bile telefon masrafını kim ödeyecek diye sorarım size !



    Saygılar

    Edit:İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 29 Mart 2012; 21:29:22 >
  • Çin de çalışma koşulları en iyi olan fabrikadır bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.