Şimdi Ara

661 bin kişinin evine vergi mektubu geldi yılda 3 kez alım satımlar için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 661 Bin Vatandaşa Vergi Sürprizi

    hem araba hemde ev konusunda yılda 3 kez alım satım yapan kişilerin geriye dönük tc kimlik no incelemesinde 623 bin kişiye ceza kesildi

     661 bin kişinin evine vergi mektubu geldi yılda 3 kez alım satımlar için


    Birden fazla konut veya otomobil alıp satanlar; evini yüksek fiyattan satanlar, konut kredisi kullananlar, mirasa konanlar, kira geliri elde edenler.

    Bu yılın ilk 6 ayındaki bütçe gerçekleşmelerini açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürpriz yapıp 661 bin vatandaşa vergi çıkardıklarını söyledi. Takvim’in haberine göre Bu kişilerin çeşitli faaliyetlerinden dolayı kazanç elde ettiği halde bugüne kadar vergi dairelerinin kapısını çalmadığını belirten Bakan Şimşek, “Bugüne kadar kapımızı çalmayan 661 bin kişi tespit ettik. Yıl sonuna kadar biz onların kapısına gideceğiz” dedi.

    VERİLERE ÇOK YÖNLÜ KONTROL

    Bugün’ün Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre vergi kaçağı 6 farklı faaliyetten oluşuyor. Söz konusu büyük liste bankalar, noterler, tapu ve nüfus idarelerinden Maliye’ye ulaşan elektronik veriler sayesinde oluşturuldu. İşte kapısı çalınacak vatandaşlar:

    1- Bir yıl içerisinde birden fazla konut, arsa veya tarla gibi gayrimenkul alıp satan kişiler: Herhangi bir kaydı olmadığı halde konut alıp satanlar ya da kayıtlı emlakçıların Maliye’ye bildirmedikleri faaliyetler bu gruba giriyor.

    2- Bir yıl içerisinde birden fazla taşıt alım satımı yapanlar: Türkiye’de çok sayıda vatandaş ek gelir amacıyla otomobil alıp satıyor. Ancak bu yolla elde ettiği geliri bilerek ya da bilmeyerek Maliye’ye beyan etmiyor. Maliye ticari kazanç elde ettiği halde bunun vergisini ödemeyen çok sayıda oto alım satımcısı tespit etti.

    YENİ KONUTUNU SATANLAR

    3- Satın aldığı tek konutu dahi 5 yıl içerisinde satanlar: Bu durumda konutun alımla satım arasındaki gelir farkından enflasyon düşülüyor, geriye kalan net tutar kazanç olarak nitelenip vergiye konu ediliyor. Bu durumu beyan etmeyenlerin kapısı her an çalınabilir.

    4- Kira gelirini beyan etmeyenler.

    5- Kendisine kalan mirası veraset ve intikal geliri olarak beyan etmeyenler.

    6- Bankadan aldığı konut kredisi miktarından daha düşük değerde konut alıp düşük miktarda tapu harcı ödeyenler: Bazı vatandaşların bu şekilde devlete az harç ödediği tespit edildi.

    http://www.memurum.biz/2011/07/661-bin-vatandasa-vergi-surprizi.html







  • bizim millet anti vergiyide bulur.artık araçlar eş,çocuk,ana,baba üzerinden alınır satılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necmi42

    bizim millet anti vergiyide bulur.artık araçlar eş,çocuk,ana,baba üzerinden alınır satılır.

    Öyle başa böyle Tarak.
  • ayda 600 tl harçlık verirlerse böyle olur adam gibi ayda 6000 tl maaş vermeleri lazım ama herşeye durmadan zam yapıp enflasyon %400 ken % 3 gosterdıklerınden boyle oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.