Şimdi Ara

arkadaşlar sıfırdan yeni sistem kurdum sizin yorumlarınızıda almak istedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. şuan bu satırları yeni kurdugum sistemden yazıyorum. sizlerinde görüşleri benim için önemli onun için kıymetli yorumlkarınızı esirgemeyiniz :)

sistemi:

KASA
    COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA
    http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446

anakart
    ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(O.C.)HDMI&VGA ANAKART
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-p8z68-v-progen3-p8z68-v-progen3-intel-z68-soket-1155-ddr3-2200mhz(oc)hdmi&vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=58319

ekran kartı sapphire 7950 O.C. ekran kartını alcam stoklara gelmesini bekliyorum

RAM
    GSKILL 16GB(4X4GB) RIPJAWSZ DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-14900cl9q-16gbzl-16gb(4x4gb)-ripjawsz-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=5

İŞLEMCİ
    INTEL CORE I5 2500K SOKET 1155 3.3GHZ 6MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-2500k-core-i5-2500k-soket-1155-33ghz-6mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=50997

HDD
    WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd1002faex-35-1tb-caviar-black-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44252

MONİTÖR
    SAMSUNG 23" S23A550HS GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-s23a550hs-23-s23a550hs-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=57041

5+1 SES SİSTEMİ
    MICROLAB FC 861 MICROLAB 5+1 SPEAKER
    http://www.vatanbilgisayar.com/hoparlor-(speaker)/microlab-fc-861-fc-861-microlab-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=27066

FAN
    2 ADET TOPLAM 20TLYE FAN ALDM

sistemim böyle arkadaşlar pazar günü vatanın %25 indiriminden yararlanarak aldım 3.069.00tl tuttu 10'a böldürdüm. siz ne diyorsunuz bu konuda?

bide bilgisayara sağ tıklayıp özellikler diyince orada "yüklü bellek 16,0 gb (kullanılabilir miktar 3,48 gb) yazıyor bu nedir pc belleğin tamamını kullanmıyormu yani. eger öyleyse bunu nasıl arttırırız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoze06 -- 27 Mart 2012; 2:30:59 >

• kardeşim sistemin çok güzel olmuş ram i düşük göstermesinin sebebi 32 bit işletim sistemi kurmuşsundur 64 bit kurman gerekirdi formatlayıp 64 bit yaparsan düzelir 16 gb gösterir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

BATTLEFIELD 3

i7-2700k stock + Msi Z68 Gd(80) + Aerocol Xpredator + Corsair G800 Watt + 120GB Force 3 + Gskıll 1600 cl9 1.5 + Corsair H80 + Pioneer dvd-22x + 1TB Sata3 32-7200 HDD
  • 8gb ram yeterdi sana. O sisteme gtx560ti yakişirdi gtx560 biraz sırıtmış.

-O harddisk sesli çalışmasıyla ünlü umarım sorun çıkarmaz size.

Keşke bir danışsaydınız almadan önce. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

-O kadar ram'e gerek yok.
    -O ekran kartı mantıksız.
    -O ses kartına verilen paraya yazık.

ses kartinin neyi var
    ben daha 2 gun once aldim
    gayet guzel

Rhen Nehri'nin akışına
    Ölürüm Deutschland

Dji Mavic Air 2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yeni sistem toplarken ses kartına bu kadar para yatırmayı hoş görmüyorum şahsi fikrim.

X-FI Titanium alınacağına o/b ses kartıyla idare edip Edifier ya da Logitech bir 5+1 alınsaydı fark yaratılırdı.

İsterseniz en güçlü ses kartını takın microlabdan alacağınız ses bellidir ki ona bile fazla para verilmiş.

O ses kartının yerine ekran kartı bölümünde bir GTX 570 olabilirdi. Asıl fark orda yaratılır sesi istediğiniz kadar iyi duyun oyunlar fullhd full detay akıcı çalışmadıkça verdiğiniz paraya acırsınız.
  • Ssd Alsaydın Daha İyiydi . Bide Biraz Daha Birşeylerden Kısıp Ekran Kartına Ağırlık Verebilirdin .. Mesela; Çift Sapphıre 6950 Yapsaydın O Bilgisayar Muhteşem Olurdu . Yada Çift Fanlı Oc'lu Bi 560 Veya Varsa 570 Serisi . Bide Ekran Kartı 1 Tanede Olabilirdi . . Saygılar ..

Yeni sistem toplarken ses kartına bu kadar para yatırmayı hoş görmüyorum şahsi fikrim.

X-FI Titanium alınacağına o/b ses kartıyla idare edip Edifier ya da Logitech bir 5+1 alınsaydı fark yaratılırdı.

İsterseniz en güçlü ses kartını takın microlabdan alacağınız ses bellidir ki ona bile fazla para verilmiş.

O ses kartının yerine ekran kartı bölümünde bir GTX 570 olabilirdi. Asıl fark orda yaratılır sesi istediğiniz kadar iyi duyun oyunlar fullhd full detay akıcı çalışmadıkça verdiğiniz paraya acırsınız.

ben sistemden ayri sormustum ses kartini
    ben sadece muzik dinlerim pcde
    z623 um var
    ses kartini aldiktan sonra baya guzellesti ses

sen karta verdigin paraya yazik deyince
    alla alla dedim yanlis mi yaptim acaba :)

• Ram olarak G.skill 8GB 1600MHz CL9 tercih edip,ses kartınıda çıkarıp şimdilik o/b kullanıp ekran kartı HD6950/GTX560Ti tercih edilebilirdi

Orijinalden alıntı: xRay97

Ram olarak G.skill 8GB 1600MHz CL9 tercih edip,ses kartınıda çıkarıp şimdilik o/b kullanıp ekran kartı HD6950/GTX560Ti tercih edilebilirdi

+1 :D
    942ninki oyle de
    fan koymuslar panele hic guzel durmuyo

Orijinalden alıntı: musa143

kardeşim sistemin çok güzel olmuş ram i düşük göstermesinin sebebi 32 bit işletim sistemi kurmuşsundur 64 bit kurman gerekirdi formatlayıp 64 bit yaparsan düzelir 16 gb gösterir

bu sorunu netten buldugum bir yamayla hallettim kardeşim eyvallah saolasın. ramların tamamını kullanabiliyorum artık

Orijinalden alıntı: plus_pixel

ram ve anakarttan biraz kısıp artan bütçe ile daha iyi bir ekran kartı alınabilir 16 gb ram çok gereksizdir oyunlar için 4 gb idealdir içinize sinmez ise 8gb tercih edilebilir.

öncelikle yorumun için saol kardeşim.ç şimdi şöyle ilerde çift ekran kartı takvişyesi (SLI) yapmayı düşündüğümden bu ve bunun gibi bir anakart almam gerekiyordu. çünkü bunda 2 ekran kartı taktıgımda pcı Slootları x8-x8 şeıklinde çalışıyor. diğer düşük fiyatlı modellerde bu yok malesef bide bu nun yeni nesil (gen-3) olması sebebide tercihimi önemli ölçüde etkiledi.

-O kadar ram'e gerek yok.
    -O ekran kartı mantıksız.
    -O ses kartına verilen paraya yazık.

ilgilendiğin için sana da teşekkür ederim kardşim. şimdi ramdan başlayalım. ben ram tercihinde mhz olayına dikkat ediyorum ramım hızlı olmalı yani. onun için almak istediğim ram gskill 4gb 1833mhz ramdi indirimli fiyatı 140tl idi. sonra düşündüm hazır indirim varken bu ramdan bi kit daha alıyım dedim böylelikle 8 gb olur dedim. tabi fiyatıda 280tl oluyordu. sonra biraz daha araştırıdm aynı fiyata 16gb ram buldum (gskill) mhz hızları falan aynı olan bende onu almaya karar verdim.

ekran kartı olarak benim almak istediğim kart SAPPHIRE HD6870 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı idi. ama stoklarda falan yoktu. ordaki görevli bana biraz daha bütcem varsa bu ekrankartını almamı önerdi (yukarda sistemimde ekran kartı). benim almakj istediğim ekran kartından falanda daha iyi oldugunu söyledi daha kaliteli dedi. bende öyle yaptım. olmadı ilerde bi indirim daha olunca bi tane daha alırım bundan SLI yaparım olmazmı?

ses kartı olarakta creativin diğer ucuz modellerini inceledim win7 ile düzgün çalışmadıgını yazmış kullananlar. bu win7 ile x-fi serisinin kullanılması gerektiğini yazmışlar. bende hazır indirim varken alıyım dedim.

hddye gelince evet sesli çalıştıgı yorumlarını okudum ve gördüm ki beni rahatsız eden bi sesi yok bence gayet iyi. hdd nin 64mb önbelleği olunca almamak olmaz dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

ramden kısıp , ekran kartı olarak gtx 560ti yada amd Hd 6950 alsan tam olurmuş.
    Hayırlı olsun

ram ile alakalı sorunum yok ama ekran kartı konusunda kafam karıştı. ilerde bitane daha aynı ekran kartından alıp SLI yapsam nasıl olur peki?

Orijinalden alıntı: FooLBaR

Ssd Alsaydın Daha İyiydi . Bide Biraz Daha Birşeylerden Kısıp Ekran Kartına Ağırlık Verebilirdin .. Mesela; Çift Sapphıre 6950 Yapsaydın O Bilgisayar Muhteşem Olurdu . Yada Çift Fanlı Oc'lu Bi 560 Veya Varsa 570 Serisi . Bide Ekran Kartı 1 Tanede Olabilirdi . . Saygılar ..

ssd pahalıydı ve kullanım ömrü bakımından önerilmiyordu fazla.

ekran kartı konusuna gelince ilerde yetmemesi durumunda farklı yollara başvurabiliğrim. ama öncelikli olarak tercihim aynı model bir ekran kartından daha alıp SLI yapmak olur. tabi iyi ve performans açısından bir sıkıntı olmayacaksa.

Orijinalden alıntı: jakess

o seri kasalarin yan panelleri tamamen seffaf oluyo sanirim
    o paneli ayri mi aliyoruz?
    nereden aliniyo
    942ninki oyle de
    fan koymuslar panele hic guzel durmuyo

benimkinin yanları kapalı ama üstünün byarısı açık telle kapatılmış gibi. kasadan üst ve yan kısımları için fan koymamışlar 2 tanede o kısımlar için fan aldım

Orijinalden alıntı: hoze06

Ramlerden başlayalım o zaman O kadar ram ve o kadar hızın size getirisi 3 hadi 5 kare/saniye olsa dua edin. Maksimum 100-130 tl ye 8 gb lık 1600 mhz lik ideal ramlerden bi kit alıp da pekala aynı performansa ulaşabilirdiniz. Ram mhzi sandığınız kadar performans kazandırmıyor eğer server olarak kullanmıyorsanız.

Ekran kartı konusunda doğru seçim fakat yanlış model olmuş o GTX 560 ti isimli modeli almanız çok daha iyi bir seçim olurdu şu andaki kart onun kırpılmış hali.

Harddiskler önbelleğinin boyutu ile sandığınız kadar performans farkı göstermezler. 16 MB önbellekli HD322GJ'ler WD CB'lerin canına okur önemli olan teknolojidir her zaman boyut ya da frekans değil.

Umarım birdahaki parça değişiminiz ya da sistem güncellemesi zamanınız geldiğinde daha iyileri sizin olur. Şimdilik kötü bir sistem toplamamışsınız gayet güzel fakat daha iyisi olabilirdi o yüzden canım sıkıldı biraz kusura bakmayın

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.