Şimdi Ara

Yeni bir Android zararlı yazılımı telefonun root haklarına sahip oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni bir Android zararlı yazılımı telefonun root haklarına sahip oluyor

Tüm dünyada toplamda 250 milyondan fazla satılan Android sayısı yazılım korsanlarının da dikkatini çekiyor. Son olarak 5 milyondan fazla cihaza bulaşan 13 zararlı uygulamanın ortaya çıkarılmasından sonra yeni bir zararlı yazılımın daha uyarısı yapıldı.

Symantec tarafından yapılan açıklamaya göre RootSmart adlı bir yazılım Android cihazının root haklarını elde ederek cihazı Android.Bmaster botnet ağına bağlıyor. Yazılımı ilk olarak keşfeden North Carolina üniversitesi araştırmacıları oldu. 

RootSmart Android 2.3.4 sürümü öncesi cihazlarda etkili oluyor. Yazılım cihazda pasif halde bekliyor ve giden arama gibi bir tetikleyiciyle harekete geçiyor. Komuta kontrol sunucularına bağlanan RootSmart kullanıcının işletim sistemi, IMEI gibi pek çok farklı bilgiyi transfer ediyor. Ardından GingerBreak adlı bir zararlı kodu indirerek telefona kuruyor.

GingerBreak de telefonun root haklarını elde ederek DroidLive gibi başka yazılımları indirerek telefona kurmaya çalışıyor. Root hakkını elde edemezse yazılım bu kez kullanıcıdan kurma izni istiyor. Mayıs 2011 tarihinden bu yana tüm Android güncellemelerinde GingerBreak'e karşı bir güvenlik yaması bulunuyor.

Genelde Çin'de görülen zararlı yazılım, izinsiz SMS atma, video ve çağrı servislerine bağlanma gibi girişimlerde bulunuyor. RootSmart aynı sistem uygulamaları gibi adlandırma etiketi altına girdiği için farkedilmesi de zor oluyor.

Symantec 11 000 Android cihazına yazılımın bulaşmış olduğunu tahmin ediyor. Günlük 1600$-9000$ arası sahiplerine para kazandırdığı belirtiliyor.

Bir Google sözcüsü ise Android Market'te bu yazılımın var olmadığını üçüncü parti uygulamalar vasıtasıyla bulaştığını açıkladı. Google, Bouncer adlı zararlı yazılım tarama hizmeti sayesinde Android Market uygulamalarını yakından takip ediyor.

• Ne güzel ya telefonları rootlamak için 40 takla atarken (htc mi rootlayamamıştım) adamlar rootlayan virüsmü yazmışlar :) diyecek bir şeyim yok , sanık sizin...
  • Kötü olmuş bu ya hemen yeni güncelleme yada yeni güzenkil önlemleri almaları şart bence herşeyden önce insanların teknoloji kullanımları için güvenliği hatsafhaya çıkartmak lazım..
  • gercekten yazık ki ne yazık androiad kullanıcılarına sözüm yok yanlız artık gözlerini açmaları lazım ne adroid ne ios fanıyım fakat ios gibi bi işletim sistemi oldugu sürece ne android kullanırım ne başka bişey apple diyorum kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyankar_emre

Kötü olmuş bu ya hemen yeni güncelleme yada yeni güzenkil önlemleri almaları şart bence herşeyden önce insanların teknoloji kullanımları için güvenliği hatsafhaya çıkartmak lazım..

android için güncelleme hemen çıkmaz. çıksa bile bazı üreticiler bazı telefonlar için dağıtır.
  • Telefonda biraz aksiyon lazım:D windowsta böyle her hafta başka bir olay:D
  • 2.3.4 öncesi cihazlara etki ediyormuş sakin olun :v
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ios ios gidiyoruz, ne yanı apple veya apple fanları androıd e savaş açanlar bu yazılımları yapıyor olamazmı yanı, azcık objektif olmak lazım, illada apple dedıgımız fırma belkıde saman altından ne sular yurutüyor. ilerdirde kendısınden ustun olabilecek bi iştetim sisteminin baltalamak gibi bi bi amaç içerisinde olamazlarmı, netıcede dolaylı yollardan piyasadaki parayı kim gölüşmek ister değilmi.
  • antivirüs yapımcıları doğru durmuyor demekki,iyi hasılat yaparlar bundan sonra.benim kişisel görüşüm firmaların kendi ürettikleri yazılım.zehir ver,panzehir sat mantığı
  • ıyyy yine android ve zararlı yazılımlar... ortalık bişeysine dönmüş çoktan...

iphone gibisi yok!
  • Sanki iphonda yok zararli vardir ama kullanicilara duyurulmuyordur cunku prestij kaybederim diye duyuru yapmiyordur.bastiriyordur parayi.samsung un telefon hatlari neden yuvarlak veya koseli diye dava acan firma apple.arabalarin hepside dort teker ne olcak arabayin ilk patentini alan dava acarsa diger arabalar 3+4+5+6 tekerleklimi olcak.iphonu oven arkadaslar gitsinler haber turk te iphone haclemisler kredi karti bilgileriniz tehlikede diyor inanmsyan gitsun baksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mladenbmv -- 12 Şubat 2012; 7:47:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mladenbmv

Sanki iphonda yok zararli vardir ama kullanicilara duyurulmuyordur cunku prestij kaybederim diye duyuru yapmiyordur.bastiriyordur parayi.samsung un telefon hatlari neden yuvarlak veya koseli diye dava acan firma apple.arabalarin hepside dort teker ne olcak arabayin ilk patentini alan dava acarsa diger arabalar 3+4+5+6 tekerleklimi olcak.iphonu oven arkadaslar gitsinler haber turk te iphone haclemisler kredi karti bilgileriniz tehlikede diyor inanmsyan gitsun baksin
    iphone

• Hep symantec nedense...
  • iPhone'da var tabi jailbreak yapınca bu yüzden Apple'ı kapsamıyor bu açık :D ve AppStore çok daha güvenli Google Markete göre.Ben S2 kullanıcısıyım ama Android yine de güvensiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eng304

iPhone'da var tabi jailbreak yapınca bu yüzden Apple'ı kapsamıyor bu açık :D ve AppStore çok daha güvenli Google Markete göre.Ben S2 kullanıcısıyım ama Android yine de güvensiz.
    İphone a zararlı yazılım girmesi çok zor çünkü herşey kısıtlı BT dosya paylaşımı yok.İstediğin dosyayı atamıyorsun.Market güvenliği hat safada.Pc dosya alış verişi net değil
    Fakat androidte herşey açık nerdeyse telefona istediğin her dosyayı rahatlık atabiliyorsun.Market zaten anlatmaya gerek yok.2 milyon kişi zararlı yazılımı indirdiğinde google ın haberi anca oluyor.Birde en populer işletim sistemi bu sisteme saldırılmasında kime saldırılsın:)
    Bu arada root yapamayan arkadaşlara gün doğdu

• hehe root yapamayanlar yaşadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

hehe root yapamayanlar yaşadı...
    Her hafta yeni bir zararli program cikartan tek akilli telefon yazilimi. Google acilen artik kendine ceki duzen vermeli. Bu kadar vurdum duymaz olunmaz
  • Su android tabletimi sattim ya ne kadar mutluyum anlatamam boyle haberlerde iyice tadi tuzu oluyor ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

Su android tabletimi sattim ya ne kadar mutluyum anlatamam boyle haberlerde iyice tadi tuzu oluyor ....
    Günlük 1600$-9000$.

Yok artık
  • Nomral bi şekilde Ekram Çukurca ve Andoid Haberi...
    wait, what ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.