Şimdi Ara

ViewSonic'den IPS panelli ve LED aydınlatmalı 23-inç monitör: VX2336s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  


    Küresel pazarın önemli LCD monitör üreticilerinden ViewSonic, IPS panelli ve LED aydınlatmalı modeli VX2336s'yi duyurdu.

     

    159£ / 299.99$ fiyat etiketiyle teknoloji mağazarındaki yerini alması beklenen VX2336s, 23-inç boyuta ve 1920 x 1080 piksel (Full HD) çözünürlüğe sahip. D-Sub ve DVI bağlantılarına ev sahipliği yapan VX2336s, 1000:1 kontrast oranı, 20.000.000:1 dinamik kontrast oranı, 14 ms tepki süresi, 178 derece dikey - 178 derece yatay görüş açısı ve 250 cd/m2 parlaklık seviyesi sunuyor.


     











  • 14 ms iyimiş Resim çerçevesi olarak mı kullanılacak acaba :)
  • EvET tepkime süresi benimde dikkatimi çekti çok iyi ViewSonic zaten bu sektörün önde gelen firmalarından, iyi bir ürün ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoXDiE

    14 ms iyimiş Resim çerçevesi olarak mı kullanılacak acaba :)

    ucuz etin yahnisi misali..... 14ms almamak için bir neden olmuş

    viewsonic iyidir ama prof kullanıcı VP serisi dışında başka bir modeli düşünmemeli....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 7 Şubat 2012; 2:19:07 >
  • yorum yapan arkadaşlar herhalde kullandıkları monitörlerini gerçek 2ms vaya 5ms olduğunu zannediyor
  • 14 ms mi ohaaa 8 ms olsa neyse
  • bazı cahiller 14ms mevzusuna takılmış... IPS ekranlar tasarımcılar içindir. fotoğrafçılardan, reklamcılara kadar grafik ve baskı ile uğraşanlar kullanır. başka hiç bir teknoloji IPS ler kadar gerçekçi renkleri veremez. herkes oyun oynamak için ekran almıyor.
  • piyasadaki çoğu ips monitörün tepki süresi bundan çok da farklı değildir. değişik ölçüm yöntemleri var. gtg 14ms olsa fazla bir süre ama öyle bir ibare yok.
  • haberi görünce ahanda bi dünya sazan atlar şimdi 'oha 14ms diye' diye düşündüydüm, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşlar sağolsun beni yanıltmadılar. büyük ihtimal verilen değer siyah-beyaz geçiş süresi ve ips için oldukça makul bi değer.
  • Arkadaşlar %99 Gray to gray veriyor firmalar 1-2ms tepki sürelerini ki onlar TN paneller, bu panel en az 6-bit ips tir kanımca ve 16milyon renk gösterebilir, daha üst seviye IPS panellerde var ancak bu tip panelleri tercih edenlerin önceliği FPS oyunlardan ziyade grafik tasarım, masa üstü yayıncılık falan, bu fiyata bu tip bir ıps panel oldukça iyi testleri beklemek lazım oyunlarda falan çok ciddi bir ghosting olacağını sanmam, kalibrasyonla minimuma indirilebilir, ama malesef bundada HDMI yok, Asus 246Q 450-500usd civarı yurt disinda ve 10 bit panel kullanıyor ve HDMI baglantısıda var bu ürün DELL 2311 e falan rakip olabilir belki ama asus ve HP nin panelleri daha mantıklı gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 3 Şubat 2012; 23:15:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xanu

    Arkadaşlar %99 Gray to gray veriyor firmalar 1-2ms tepki sürelerini ki onlar TN paneller, bu panel en az 6-bit ips tir kanımca ve 16milyon renk gösterebilir, daha üst seviye IPS panellerde var ancak bu tip panelleri tercih edenlerin önceliği FPS oyunlardan ziyade grafik tasarım, masa üstü yayıncılık falan, bu fiyata bu tip bir ıps panel oldukça iyi testleri beklemek lazım oyunlarda falan çok ciddi bir ghosting olacağını sanmam, kalibrasyonla minimuma indirilebilir, ama malesef bundada HDMI yok, Asus 246Q 450-500usd civarı yurt disinda ve 10 bit panel kullanıyor ve HDMI baglantısıda var bu ürün DELL 2311 e falan rakip olabilir belki ama asus ve HP nin panelleri daha mantıklı gibi.

    bu monitör için
    Response Time 14ms (typical), 6ms (GTGbw)

    görüntü kalitesi olarak üst model serisinden VP ile arasında kalite olarak çok ciddi fark var.. (aynı şekilde fiyat olarak ta çok fark var)
    yabancı sitelerdeki testlerde aradaki görüntü kalitesi farkı çok ciddi belli oluyor.... grafik tasarım masaüstü yayıncılık filan ile uğraşan kesinlikle VP serisi ile bunu karşılaştırdığında VP alır gider :) dolayısı ile bu ürünün oyuncular ve ciddi olarak grafik işleri ile uğraşanlar, film ve video işleri "dışında kalan" kısıtlı bir kesime hitap edebileceği düşüncesindeyim...... haaaa birde gözleri bozuk olan her işte kullanabilir, o da ayrı bir konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 4 Şubat 2012; 0:36:58 >




  • Yine bir IPS monitör haberi ve altta yine klasik yorumlar..
  • la benim monitör 2ms neden 1ms diğil diye düşünürken 14ms görünce kendimi asmak istedim :)şaka biryanada ucuz olupta 20.000.000:1 dinamik kontrast oranı veren cok yok ama abi biraz daha pahalı yapta şunu msini düzel demi :)
  • :) oyuncular için değil
  • ViewSonic tasarımını oldum olası sevmedim.
  • monitörü yeni aldım. aynı paraya TN panelli monitörler varken bu fiyat seviyesinde ips panel görüntü olarak TNlere kıyasla çok çok daha başarılı. yaklaşık 10 gün önce aldığım TN panelli monitörü iade edip haberdeki monitörü aldım. renk farkını rahat görüyorsunuz. çok çok büyük fark var TN panelli olan ile. HP 2211x monitörü iade edip bunu aldım ve aradaki görüntü farkı çok ciddi... daha doğrusu TN panelli monitörlerle arada büyük fark var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    monitörü yeni aldım. aynı paraya TN panelli monitörler varken bu fiyat seviyesinde ips panel görüntü olarak TNlere kıyasla çok çok daha başarılı. yaklaşık 10 gün önce aldığım TN panelli monitörü iade edip haberdeki monitörü aldım. renk farkını rahat görüyorsunuz. çok çok büyük fark var TN panelli olan ile. HP 2211x monitörü iade edip bunu aldım ve aradaki görüntü farkı çok ciddi... daha doğrusu TN panelli monitörlerle arada büyük fark var...

    İlginçtir bende hp 2211x 'i bugün iade edip bu monitörü aldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinPeAcE

    quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    monitörü yeni aldım. aynı paraya TN panelli monitörler varken bu fiyat seviyesinde ips panel görüntü olarak TNlere kıyasla çok çok daha başarılı. yaklaşık 10 gün önce aldığım TN panelli monitörü iade edip haberdeki monitörü aldım. renk farkını rahat görüyorsunuz. çok çok büyük fark var TN panelli olan ile. HP 2211x monitörü iade edip bunu aldım ve aradaki görüntü farkı çok ciddi... daha doğrusu TN panelli monitörlerle arada büyük fark var...

    İlginçtir bende hp 2211x 'i bugün iade edip bu monitörü aldım.

    gerçekten ilginç bir tesadüf olmuş...




  • Farklı yerlerde 4 bilgisayarım, dolayısıyla 4 monitorum bulunmakta.. Bunlardan biri arıza çıkarttığı için yeni monitor arayışına girdiğimde, kısıtlı bütçe ile iyi bir f/p ürünü bulmak için özellikle yabancı yorum sitelerinde araştırmalar yaptım. 2336s'in aldığı yüksek puanlar kararımı bu yönde kullanmama neden oldu. Bilinen bir bilgisayar hiperstore'undan %25 indirimle 319 TL gibi makul bir fiyata satın aldım. Şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Bu ucuzlukta bir monitor için hiç mi hiç beklenmeyen bir kontrast, renk canlılığı ve doğruluğuna sahip. Dayanamadım bir tane de evime aldım sonunda :)
    Fazlasıyla reklam kokan bir yazı yazdım farkındayım, ancak bu monitor gerçekten övgüyü hak ediyor.
  • Bende Vatan %25 indirimle almıştır 322 TL ye . Gayet iyi monitör bu fiyata zaten daha iyisini bilmiyorum :) Bundan sonraki hedefim asusun ProArt serisi olur. Düşünmeyin TN yerine Bu monitörü tavsiye ediyorum.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/viewsonic-vx2336s-led-ips-23-vx2336s-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=59551
    Not: Garip ama monitör kutusu üzerinde hiçbir yerinde IPS panel olduğu yazmıyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafercap -- 24 Eylül 2012; 20:19:36 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.