Şimdi Ara

Pentax K-5 Suya Dayanıklılık Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Çok komik, çok güzel, çok anlamsız.
    Zaten youtubeda ufak bir aramayla bu tip videolar tonlarca var.
  • Arada gelen efektler fena yalnız. Sanki biri dürtüyo
  • Pentax'ı takdir ettim valla, keşke nikonda d90 da böyle bir suya dayanıklılık olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Çok komik, çok güzel, çok anlamsız.
    Zaten youtubeda ufak bir aramayla bu tip videolar tonlarca var.

++++++++++++++++++++++++

tamam çok güzel makine ama o sondaki "nikoncu canoncu arkadaşlardanda bu testi yapmalarını bekliyoruz ehehehe" tavrı çok çocukça. nikoncu canoncu ne demek yahu...
  • @ZEITGEIST +1

e biz zaten su geçirmiyor bizim makineler demedik ki ? Şahsen su altında çekim yapma gibi bi isteğim de yok. Şakır şakır yağmur yağdığında da fotoğraf çekmekten çok kendim ıslanıp hasta olmayacak kadar da canım tatlıdır Banane su geçirmiyorsa, ben Canon'la mutluyum.
  • Aslinda bu tip Turkce videolarin artmasi lazim. Youtube'da var da Ingilizce.
    Tabi her markanin artisi-eksisi oldugunu hatirlamalari sartiyla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Makinanın sağlamlığını test etmek için k5'lerle nikon-canon kullananlara dalmazlarsa iyi.
    Bence testten öte eğlenceli bir video olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARIŞA ÖZLEM -- 28 Ocak 2012; 15:17:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu mesaj silindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölü ozan -- 31 Ocak 2012; 12:44:43 >
  • Youtube da yüzlerce olabilir isterse milyonlarca olsun arkadaşlar aramızdan arkadaşlar ve denemek istemişler.Resmiyet yok güzel olmuş..

Şakayla bir laf söylemişler hemen canoncular alınmış
  • Helal olsun
    Cesaret etmek kolay iş değil böyle bir şeyi valla ben denemezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 28 Ocak 2012; 20:27:43 >
  • Video'da yaptıklarının on katını D90'a ben yaptım ,pet şişe ile değil fıskiye ile yıkadım,sağanak yağmurda beklettim..Ve D90'da water resistant yok ,biraz daha cesaret diyorum..
    Eğlenceli video olmuş ancak tek bu makinada varmış gibi pohpohlanmaya gerekte yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Video'da yaptıklarının on katını D90'a ben yaptım ,pet şişe ile değil fıskiye ile yıkadım,sağanak yağmurda beklettim..Ve D90'da water resistant yok ,biraz daha cesaret diyorum..
    Eğlenceli video olmuş ancak tek bu makinada varmış gibi pohpohlanmaya gerekte yok.

Yazmak bedava nasılsa
  • Neyi alabilecek? Liseli ağzıyla konuşuyorsun kaldı ki yaşını büyük diye biliyorum..

Fanboyluk yaptığın nereden belli şurada nikona laf ettirmemek için başkasına kötü laflar ediyorsun.

Senin mesajını okuduktan sonra youtubeda baktım D90'a böyle bir test uygulamışlar mı diye bulamadım..

Yinede düşünmedim, sallıyor kesin diye, ama kanıtın olmadığı için çokta inanmadım.Yaptıysa da videosunu koysun, helal olsun derim dedim içimden..

Markamı yüceltecem kapak edecem diye hırs yapıp koyacaksan hiç koyma ben merakımdan ve bilgilenme amaçlı zaten senden isteyecektim videosunu..

Videoyu bekliyorum.
  • Fanboyluk mu ? Bunu siz mi diyorsunuz bana :) Hani herkonuda Pentax diye böbürlenen ve hiçbirşey bilmeyen,daha iki günlük siz..Nikon fanatikliği hiç yapmadım,öyle olsaydı şuan severek kullandığım bir Canon'um da olmazdı.
    Bana sataşmayı,laf sokmayı biliyorsanız ''yazmak bedava'' diye ben o lafı çok güzel geri iade ederim halk arasında ne derler artık bilmiyorum..Hiç sorun değil oturur çekerim iki pet şişeyle güzelce yıkarım arkadaşın gövdesini ancak videoyu buraya ekledikten sonra ne derler bu yaptığıma sizde gayet iyi biliyorsunuz..Ben siz değilim iki günlük bilgimle konuşmuyorum,birşey denemişimki konuşuyorum..
    Siz daha benim yazdığımı anlayamıyorsunuz, test edilen sıradan bir gövde değil dayanıklılık konusunda gayet başarılı,reklamı bu yönde bunu daha önce kaçkez yazdım..Bende diyorumki onlar basit şeyler fazlasını D90'da yapıyor şartları zorlayın gerçek gücünü göstermeye çalışın.
    Hala video istiyorsanız öğle arası görüşelim.

• Arkadaslar bu paylasım ve dostluk ortamını bu tarz seyler icin bozmaya degermi.

Uretici gunumuz sartlarında bir seyler yapıyor amac belli ticari satısları koruklemek.
    Bu onların tartısacagı bir konu cunku uretenler onlar. Bizim hicbir fonksiyonumuz yok.
    Bizim amacımız kaliteli, sanatsal, dogru fotograflar alabilmek.
    Bende yıllardır pentax kullanırım. Bana yetiyor. Fiyat/performans daha fazla seyler veriyor. Oylede yapmak zorundalar canon, nikon karsısında baska turlu tutunamazlar. Bu sadece pentax icin degil diger markalar icinde gecerli. Canon nikonda bunu yapar ama onların kaygıları daha dusuk.
    Biraz gercekci olalım maclarda saha kenarlarında o kocaman tele objektifler govdeler ne marka ?
    Pro kesim hangi markayı tercih ediyor ve neden ?
    Eger gercek anlamda pro calısıp ciddi calısmalar yaptıgınızda sizde ister istemez canon nikon ailesine katılırsınız. Cunku amatorken tahmin bile edemeyeceginiz ekipman, donanım eksiklikleri karsınıza duvar gibi cıkar ve su gecirmezlik onemsiz ayrıntıdan oteye gecmez.
    Su gecirmemezlik bazı gercekleri degistirmiyor. İste bu gercekler yuzundende daha dusuk fiyata daha fazla ozellik sunuyorlarki satıs yapabilsinler. Bir farklılıgı olmadıktan sonra insanlar neden canon nikon dısına cıksınki.

Bende K10D mi seviyorum. Su gecirmezlik, titresim onleme, uzun omurlu perde sistemi, yesil tus, ccd ve 22 bit renk suzme, eski objektifleri kullanabilme, sensor temizleme, mod oncelik ozellikleri vs vs bir suru sey. Peki ben bunların ne kadarını kullanıyorum ve ne kadar hakkını veriyorum, ne kadar iyi fotograf cekiyorum bu onemli.

Donanıma degil fotografcılıga odaklansak daha iyi degilmi ?

Isıgınız bol olsun.

• Aslinda eglenceli seyler bu konular, gerginlige cok gerek yok.
    Olympus E1, E5, E5 ciktiklarinda tanitim sirasinda mutlaka fiskiyeli elemanlar olur ortalikta. Cok komik bence, "suladikca artan sevgi" seklinde slogan da bulabilirler :)
    Dergilerdeki "nemli govde" seklindeki reklam konsepti de bana komik gelir hep, cunku "nemli" ve "govde" bir arada olunca erotik cagrisimlar yapiyor :) Yani dergideki islak govdeye bakinca "uzerime rahat birsey alayim" hissi dogabilir...
    Saka bir yana, saganak yagmurda fotograf cekmek pek hos birsey degil zaten. On cama dusen yagmur damlalari fotografi rezil ediyor cogu zaman, parasoley her zaman kurtarmiyor. K10D varken cok denedim, bir sure sonra vazgectim. Uzun suredir d700 kullaniyorum, "oh be iyi ki nem-toz gecirmiyormus" diyecegim durum 1 kere oldu.
    Yani su gecirmeme (su altina sokmayin sakin) iyi birsey ama benim icin govde secerken baktigim ilk on ozellikten biri degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 29 Ocak 2012; 9:56:11 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 29 Ocak 2012; 9:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Youtube da yüzlerce olabilir isterse milyonlarca olsun arkadaşlar aramızdan arkadaşlar ve denemek istemişler.Resmiyet yok güzel olmuş..

Şakayla bir laf söylemişler hemen canoncular alınmış

Bu marifet mi bunu mu demek istiyorsunuz?

Ne yalan söyliyeyim Pentaxianlarda esas olarak içten içe bir sataşma var.

Aynı şeyi Canon ve Nikonculardan da istiyoruz. Bu ne demek? Makinanın özelliklerinde yazmıyorki riske atabilelim, ne yani orada ki arkadaşlar her seferinde "baaak pentax su geçirmiyor bunu hergün canon ve nikoncuların gözüne soka soka yad edelim mi demek istiyorlar" Çoğu kişi içinde emin olun gerekli bir şey değil, yağmurda çekilmiş kaç tane fotoğraf var koskoca Pentax sayfasında?

• Üstüne gayet güzel notlar düşülmüş,söyleyebileceğim birşey kalmamış..
    Ve şunada aynen katılıyorum ; forumdaki bazı Pentax kullanıcıları aşırı fanatik...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.