Şimdi Ara

iPad 3 dedikoduları daha hızlı işlemci, daha yüksek çözünürlükte ekran ve LTE bağlantısı etrafında odaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
10.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPad 3 dedikoduları daha hızlı işlemci, daha yüksek çözünürlükte ekran ve LTE bağlantısı etrafında odaklanıyor






    Apple'ın yeni iPad modelini tanıtacağı tahmin edilen Mart ayı yaklaştıkça model hakkındaki dedikodular da artış trendine giriyor. Ancak dedikodular genelde 3 noktaya odaklanmış durumda. Birincisi daha hızlı bir işlemci, ikincisi çözünürlük, üçüncüsü ise LTE bağlantı teknolojisi.




    Bloomberg tarafından farklı kaynaklara dayanılarak verilen haberde Apple'ın yeni iPad modelinde daha hızlı bir işlemci, daha yüksek bir çözünürlük ve yeni nesil bağlantı teknolojilerine desteğin yer alacağı ve Mart ayının başlarında tanıtılacağı iddia ediliyor. iPad 2 geçen yıl Mart ayının ilk haftası kamuoyuna tanıtılmıştı.




    iPad'in 9.7 inçlik boyutu hakkındaki dedikodular yok denecek kadar az. DigiTimes sitesi ısrarla iki farklı boyutta iPad modelinin piyasaya sürüleceğini belirtse de pek çok otorite bunu imkansız buluyor.




    Apple'ın 4 çekirdekli A6 işlemcisi üzerindeki denemelerinde sona geldiği artık biliniyor. Son dönemlerde Tayvanlı TSMC firması tarafından A6 ve A7 işlemcilerin üretim hakkının elde edildiği iddia edilse de Samsung'un Texas'ta inşa ettiği dev tesis A5 işlemcilerin yanında A6 işlemcilerin de bu bantlardan çıkacağı ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeler yeni iPad içerisinde A6 işlemcisine yer verileceği tahminleri yapılmasına neden oluyor. Ayrıca 2012 yılı 4 çekirdekli tabletlerin meydan savaşına sahne olacak. Bu rekabete Apple'ın düşük bir işlemciyle katılması satışları olumsuz etkileyecektir.




    Yeni iPad'in en çok konuşulan özelliklerinden birisi de Retina Display. Tüm çevreler iPhone 4/4S ve iPod Touch 4 üzerinde kullanılan 326ppi değerine sahip ekranın buna yakın bir değerde yeni iPad üzerinde kullanılmasının şart olduğunu belirtiyor. İlk iki nesil iPad aynı çözünürlük üzerinde çıkmıştı ve artık bir değişim gerekiyor. Apple hali hazırda sahip olduğu Retina Display teknolojisini 2048 x 1536 piksel olarak yeni iPad modelinde kullanabilir. Çünkü CES fuarında da benzer çözünürlüklere sahip ASUS Ve Acer tabletler görücüye çıktı. 




    Diğer bir nokta ise yeni nesil bağlantı teknolojileri. Apple'ın iPhone 4S modelinde 3G teknolojisinin kat kat üstünde bağlantı hızları sunan 4G/LTE standardını bekleyenler büyük bir hayal kırıklığına uğramıştı. ABD, Güney Kore, Japonya gibi ülkeler 4G standardını benimsemiş durumda ve sayı olarak 200 milyon kullanıcı bu standarttan faydalanabiliyor. Araştırmalar 2012 yılında satılacak akıllı telefonların yüzde 4-5 oranının 4G uyumlu olanlarından oluşacağını gösteriyor. Yeni iPad'in LTE uyumlu piyasaya çıkması ve ardından iPhone 5'in de LTE modülü barındırması muhtemel gibi görünüyor.




    Ayrıca iPad tedarik zincirinde bulunan kaynaklar üretim sürecinin hızlanmaya başladığını belirtiyor. Yani Mart ayında hangi özellikleri taşırsa taşısın yeni bir iPad modelinin piyasaya çıkma ihtimali oldukça kuvvetli.

     









  • daha hızlı işlemci, daha yüksek çözünürlük ve daha az batarya süresi :)
  • 4 çekirdek olduğunda, düşük işlem gücü gerektiren durumlarda işlemci kontrolcüsü devreye girerek mevcut 3 işlemciyi susturabilir. Bu sayede sadece tek işlemci ile dolayısıyla daha az enerji ile cihazın çalışaabilmesi sağlanabilir.
    şeklindeki düşünüyorum; siz ne diyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkkarabacak

    daha hızlı işlemci, daha yüksek çözünürlük ve daha az batarya süresi :)

    batarya süresi artar ama azalmaz sen rahat ol 10 saatlik bataryadan geri düşmez apple kendi ayağına kurşun sıkmaz
  • Batarya süresini 2 katına çıkartacaklar diye biliyorum,umarım bir değişiklik olmaz.4 çekirdekle gelmeme gibi lüksleri yok açıkcası.Boyut olarakta bir güzellik yapsalar çok hoş olacak,aynı ürünün farklı boyutu da olmalı.
  • Umarim bu ozelliklerin hepsi olur. Merakla bekliyoruz
  • #Bu özelliklere ek olarak e-ink ekleseler birde e-reader taşımasak.
  • Cep telefonu ve tablet haberlerinden bıktım, sevenler olabilir saygım var :) PC ağırlıklı paylaşımlar azalıyormu ne ?
  • Hele bir çıksın da gerisi teferruat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar haberinden çok olmasının sebeplerinden biri herhalde taşınabilir aletler daha revaçta.


    Merakımdan soruyorum,ultrabooklar ince olmasına rağmen özellikler bazında çok ileri,peki tabletler neden o denli güçlü özelliklere sahip değiller?
  • intel gibi 22nm ve 3d transistör teknolojisi ile üretilse o işlemciler ciddi güç tasarrufu yapabilir ama hangi mimaride tasarlandıkları bilinmiyor sanırım.. 28nm olabilir ama daha işlemcilerin samsung mu yoksa tsmc tarafından mı üretileceği kesin belirtilememiş maalesef.. bence ipadin en büyük eksikliği düşük çözünürlüklü ekranıydı. pikseller kocaman kocaman insanın gözüne batıyordu bu şekilde çok daha keskin görüntüler elde edilecektir ve satın alması çok daha cazip bir cihaz olacaktır.. artı android 3 gibi bir arabirim geliştirse tabletler için apple çok güzel olabilirdi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    Batarya süresini 2 katına çıkartacaklar diye biliyorum,umarım bir değişiklik olmaz.4 çekirdekle gelmeme gibi lüksleri yok açıkcası.Boyut olarakta bir güzellik yapsalar çok hoş olacak,aynı ürünün farklı boyutu da olmalı.

    Nası biliyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    Cep telefonu ve tablet haberlerinden bıktım, sevenler olabilir saygım var :) PC ağırlıklı paylaşımlar azalıyormu ne ?


    Bende tablet,telefon haberlerini severim ama artık odak noktası o oldu bende özledim şöyle bir kasa tanıtımı çıksa:P :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haymatloshan

    #Bu özelliklere ek olarak e-ink ekleseler birde e-reader taşımasak.

    Biz zaten tasimiyoruz ibooks her isi goruyor e-reader icin
  • İpad 2 sanki dün çıkmış gibi ya ne ara bu kadar zaman geçti? :)Ama çok iyi bir tablet olacağından şüphem yok.:)
  • ibooks'un e-ink (e-mürekkep) özelliği var mı?
  • Artık bu teknoloji savaşı saçma bir hal aldı batarya teknolojisi yerinde sayarken okadar tantana ya ne gerek var cihazı eline alıp bir oyun oynayayım diyorsun şarj yarıya iniyor. şarj bitmesin diye idare etmekten özellikleri için aldığın telefonun özelliklerini kullanamıyorsun.
  • i pad 2S çıkar olur biter...
  • bence devrimsel bir yenilikle gelecek ne olduğunu kestirmek zor. siri nasıl iphone için diğer modellerden üstün kılan bir özellik olduysa bunun gibi birşey ipad3ede uyarlıcaklardır bence. kimbilir belki donanımdan çok yazılımsal bir yeniliğe giderler. tanıtılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruzz...
  • görüldüğü gibi piyasa apple ı takip ediyor . ipad3 ü gören samsung,htc ve digerleri bişeyler yapıp daha iyisini yapmaya çalışacaklar ama profil hep APPLE ...


    Ben buradan şunu anlıyorum fikrimiz yok ama karşımızdakinden esinleniriz taktiği.

    iPad3 degilde neden yeni htc flyer veya yeni 4 cekirdekli tab cıkmıyor. neden iphone 5 ten önce galaxy s3 cıkmıyor ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.