Şimdi Ara

Şehir içi tüketim verilerine bir değerlendirmede benden...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir forumda ş.içi tüketim kavramı tartışılıp duruyor. Bir çok zaman bir çok arkadaşımız elde edilen değerlere inanmakta zorluk çekerken, bazen kendi aracının tüketimiyle karşılaştırıp elde edilen değerlere imrenerek bakıyor. Ş.içi ne demektir sorusuna herkesin farklı bir cevabı olmakla birlikte herkes aynı şeyi algılıyor.
    Dün gece dışarıya çıkmayı fırsat bilip bende bir deneme yapmak istedim.
    Fatih Akdeniz'den çıkıp Vatan Caddesi üzerinden Yenikapı sahil yolundan Bakırköy'e gittim. Bakırköy'de aracı park edip bir kaç saat geçirdikten sonra sahil yolu üzerinden Eminönü ve Galata köprüsü üzerinden geçip yine bir süre zaman geçirdik. Sonrasında Galata köprüsü üzerinden geri dönüp Unkapanı'ndan geçip Fevzipaşa üzerinden eve geldim ve aracı park ettim. Ortalamayı aldım.
    Trafik genelde akıcı olmakla birlikte Vatan Caddesinde her zaman takıldığım 99sn lik ışık dahil olmak üzere en az 20 tane trafik ışığında durdum. Bir kez alkol kontrolü için 3-5 dakika kadar bekledim. Motor 2 kez soğuk çalıştı. 32.2 km yol yaptım ve 35km/h ortalama hıza sahiptim.
    Sonuçta ortalama yakıt tüketimim evin önüne gelip park yeri arayıp bulup aracı parkettikten sonra 6.4 litre.
    Olay tüketim yarışına girerse az tüketmek bir tür hünerse evet gaza hiç yüklenmedim ve son derece dikkatli sürdüm.
    Ş.içi ise ş.içi bu değerler aracımın gerçek ş.içi hatta İstanbul ş.içi tüketimi mi? Civic 1.8 I-Shift ş.içi 6.4 litre yakıyorum denilir mi?
    İşte isteyen bu gibi şartlardaki tüketimi gerçek baz alabiliyor. Normal kullanım alışkanlıklarıma ve güzergahıma göre 19km/h ortalama hızla 550 küsür km ortalama tüketimim 10.1 litre. İşte aradaki fark dağlar kadar. O yüzden ş.içi değerlerine çok fazla itibar etmiyorum sadece değerlendirmeye alınabilir hepsi o.

Şehir içi tüketim verilerine bir değerlendirmede benden...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• güzel bir degerlendirme emege saygi..
  • Kadir abi mükemmel şehiriçi (!) değerleri. Gebze'de oturan da, Büyükçekmece'de oturan da, yahut gece 1'de araba kullanan da şehiriçinde kullandım diyor. Tabi buna 5.5 lt V8 aracını Konya şehiriçinde kullanıp 7 lt yakanlar da dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Kadir abi mükemmel şehiriçi (!) değerleri. Gebze'de oturan da, Büyükçekmece'de oturan da, yahut gece 1'de araba kullanan da şehiriçinde kullandım diyor. Tabi buna 5.5 lt V8 aracını Konya şehiriçinde kullanıp 7 lt yakanlar da dahil.

Her türlü ş.içi işte.
    Aslında şu ışıklarında sarı yanıp söndüğü saatlerde çıkılıp değerler daha da iyileştirilebilir. Hatta evin önündeki boşluğada bidon konur gelince park yeri aranmaz 6 litreninde altına çok rahat inilir. Zaten Galata'dan çıktığımda tüketim 6 idi. Eve gelene kadar 6.4 oldu. Malum hem daha ş.içi hemde kot farkı var.
    Core2Duo E6850@3600mhz //Big Water 735//Abit IN9 32XMAX Wifi //Sapphire 4770//2*2GB Crucial Ballistic Tracer//2*500 Gb Seagate RAID0//HP W2207//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5 1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//

• dostum değerler çok iyi şehir içi daha iyi olamaz heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delgado -- 1 Ocak 2012; 14:21:03 >

Orijinalden alıntı: delgadobm

dostum değerler çok iyi şehir içi daha iyi olamaz heralde

Gece yarısından sonra E-5 üzerinden Sefaköy içinden çıkarak Fatih'e 5.7litre ile geldim. Teorik olarak o da ş.içi ama onu ben kendim bile saymıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Şehiriçi yoktur, Karma tüketim vardır.
  • Ancak belli şartlarda belli yol koşullarında olur işte. Bir trafiğe girilir bütün değerler alt üst olur. Ayrıca bu şekilde az yaktım, yakıyorum diyebilmek için araç kullanmaktan pek keyif almamak gerekiyor. Sadece az tüketim odaklı sürüş stili sıkıyor biraz.
  • Ben 1.5 km lik şehir içi maratonun da 10 litre altına düşmüyorum

Dağ rampa çık içiyor araç...

1-senin yaptığın şehir içi tüketim.

2-uzun yolda otobanda en yuksek viteste 2000 devirdeki hızla yol alırken verileri sıfırlayım, hiç ışıklara falan girmeden (yani şehir merkezine) aldığın değerde şehir dışı tüketimi.

3-bunların karışığıda bildiğin karışık
  • Açıkçası son zamanlarda 40-45km ortalama süratlerdeki sahte şehiriçi yakıt konularından çok sıkılmıştım. İnsanlar araçlarının yakıtı sorulduğunda sanki çok yakmak ayıpmış gibi düşük veriler belirtiyorlar.

@supremum neyse onu yazmış. Trafiğe ve ortalama süratine göre 10.1 yaktığını da, 6.4 yaktığını da belirtmiş. Benim için faydalı paylaşım budur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuuberk -- 1 Ocak 2012; 20:33:22 >

Ford Focus HB TDCi Collection 2011
  • Kadir abi paylaşım için çok teşekkür ederim. Bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

Şehir içi kullanım ile ingilizcede rush time dediğimiz trafiğin kilit olma zamanı bir değildir. Senin verilerin aslında tam şehiriçi durumu belli ediyor. Bende paylaştığımda çok dikkat toplamıştım ama benim içinde şehir içi verisi senin ölçümünden farksızdı......

Orijinalden alıntı: smg05

Kadir abi paylaşım için çok teşekkür ederim. Bir konuya açıklık getirmek istiyorum.

Şehir içi kullanım ile ingilizcede rush time dediğimiz trafiğin kilit olma zamanı bir değildir. Senin verilerin aslında tam şehiriçi durumu belli ediyor. Bende paylaştığımda çok dikkat toplamıştım ama benim içinde şehir içi verisi senin ölçümünden farksızdı......

İşte meselede bu Muharrem.
    Bölüme en çok katılım elbetteki büyük şehirlerden. Büyük şehirlerde zamanını genellikle İstanbul'da kilit trafikte bir yerden bir yere giderek hatta gitmeye çalışarak geçiren ve doğal olarak ciddi tüketim değerlerini gören kişiler araç farketmeksizin kilit trafik olmayan benimde ölçüm yaptığım şartlardaki normal ş.içi şartlarında alınan değerleri gerçek dışı olarak yorumlayabiliyor. Ş.içi kavramları allak bullak olmuş iki tarafta haklı tabiki.

@microq
    Aynı parkuru aynı şartlarda 3 kez dönsem ve 100km'yi tamamlasam da sonuç değişmezdi. Ancak yarın iş günü daha yoğun trafikte daha düşük ortalama ile yol alıcam. Dolayısı ile kullandığım güzergah sebebiyle ortalamam artacak. Tabi aynı kullanım stilinde kullanmakta zor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.