Şimdi Ara

Ezurum-Eskişehir Rota Tavsiyesi...(Rota saptı,SS'ler...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar,yarın Erzurum'a araba almaya gideceğim.Uzun süredir Ankara'nın ötesine geçmiyorum.Yol durumu hakkında da bilgi sahibi değilim.Düşündüğüm iki güzergah var hangisinden gitsem karar veremedim.İkinci güzergahta 25km daha kısa.

İlk güzergah;Erzurum-Erzincan-Tokat-Ankara-Eskişehir.

İkinci güzergah;Erzurum-Erzincan-Sivas-Yozgat-Ankara-Eskişehir.

Benim için yolun kısa olması değil,güvenli ve sakin olması önemli.Yol farkı önemli değil,yeter ki gideceğim yere yorulmadan ve biranevvel varayım.Ayrıca radar vs. hakkında da bilgi verirseniz memnun olurum.Ankara'dan ötesi için özellikle..Kar var mı bilmiyorum,o konuda da bilgilendirirseniz iyi olur.Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 24 Aralık 2011; 0:13:02 >

• Yıllarca Sivas'ta yaşadım daha bu tarafa tokat üzerinden gelen Erzurum otobüsü bilmem. En mantıklısı 2. güzergah...Sorgunda verirsin molanı sonra birde Ankara'ya girişte Elmadağ rampalarını geçince verirsin bir mola...Yolun geri kalanı Dümdüz sonra da eskişehirdesin.

Benim Rüyam...O Yürümeyen Otomobil "DEVRİM"
  • Yozgat'a kadar yol çok iyi. Ben yazın gittim geldim bir tane ne rada ne de polis gördüm.

Yozgat'tan sonrasını bilmiyorum.
  • Erzincan Tokat yolunun manzarası daha hoş, az da olsa Karadeniz ikliminden faydalanırsın, yeşillik vs. Ama Sivas üzerinden olanı en güvenli ve hızlı gidebileceğin yoldur. Yozgat çıkışında, Kırıkkale çevre yolunda radar olabilir, hava durumunu da takip et, yozgat sivas arasında akdağmadeni kışları sorunludur, ama Erzurum'da yaşadığınıza göre kar lastiğiniz mutlaka vardır diye düşünüyorum. İyi yolculuklar

@m.C.k. ,Manzaralı yol isterim ama neyazıkki manzaraya bakacak halimin olacağından emin değilim.Sabah uçakla gideceğim,esasen Kocaeli'de oturuyorum.Bir aksilik çıkmazsa öğlen 12 gibi yola çıkmayı düşünüyorum oradan.Eskişehir'de de arkadaşım var ziyaret amaçlı gidip orada kalacağım.Araçta kar lastiği var ama lastikleri isterim dedi adam,fiyat çok uygun ve bildik birisinden olduğu için Erzurum'a gidiyorum yoksa çekilmez 1200km yol.Fiyat fazlasıyla uygun olduğu için kar lastiklerinden söz etmedim artık.Kocaeli'de de sıkıntı olmuyor zaten.Fakat yanıma zincir alacağım.Umarım bir aksilik çıkmadan işlerimi tamamlarım.
  • pardon ben erzurum'da yaşıyorsunuz zannettim, umarım araçta bir sorun yoktur bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız, hayırlı olsun şimdiden
  • şimdi haritadan baktım en güzel güzergah erzurum-erzincan-yozgat-kırıkkale-ankara yollar genelde duble yok ama yükselti oldukça fazla buzlanmaya dikkat.

Chery kimo 1.3 lusso
  • En büyük korkum o,yavaş yavaş geleceğim zaten Yozgata kadar.Allah'tan arabada ESP var da o rahatlatıyor içimi.Teşekkürler..

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

En büyük korkum o,yavaş yavaş geleceğim zaten Yozgata kadar.Allah'tan arabada ESP var da o rahatlatıyor içimi.Teşekkürler..

Gündüz buzlanma olacağını sanmıyorum Sivas üzeri giderseniz.Yollar kalabalık yinede 100 ü geçmemenizi tavsiye ederim.
  • Vallahi inşallah işim erken biter de,biranevvel çıkarım Erzurum'dan.Soğuk hava dalgası geliyor çünkü,üstelik 4-5 saat gündüz olsun o taraflarda eyvallah.Yozgat'a yaklaştıktan sonra çok buzlanma olmaz gibi de belli olmaz yine.
  • Erzurumluyum, bu güzergahta her türlü dere yolundan giderim. Kime sorarsanız size aynı şeyi söyleyecektir erzurumda. Hem daha sakindir orası hemde sivas'a gelirken ve çıkarkenki o yol bitmez. Sivas il sınırı tabelasını görüp 2.5 saat sonra sivasa ulaşınca ne demek istediğimi anlarsınız. Ayrıca dere yolunda buzlanma olmaz, iklimi karadeniz iklimidir.

Not: dere yolu Tokat üstü giden yoldur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "11 Alfa Romen Giulietta-Sp2 Afl-bi-xenon White-_-'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm SP2 - Alfa Rosso -_- '05 Alfa Romeo 156 MK2 Distinctive - Jarama Black -_- '02 Alfa Romeo 156 MK1.5 - Alfa Rosso -_- '07 Honda Civic HB 1.8 I-Shift - Nighthawk Black Pearl -_- '08 Fiat G.Punto(dualogic) - Exotic Red -_- '97 Fiat Marea ELX - Sienna Red
  • öncelikle hayırlı olsun, 6 yıldır erzurumdayım. şuan erzurum buz tutmuş durumda bilginiz olsun, resmen buz üzerinde araç kullanıyoruz burada. ama şehirler arası yollar temizdir diye tahmin ediyorum. 2. seçenekteki yol hem daha kısa, hem de daha rahattır bana göre. yalnız dikkat etmeniz gereken sakaltutan ve kızıldağ geçitlerini öğlen vakti geçmeye bakın çünkü buzlanma ve sis oluyor.

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Erzurumluyum, bu güzergahta her türlü dere yolundan giderim. Kime sorarsanız size aynı şeyi söyleyecektir erzurumda. Hem daha sakindir orası hemde sivas'a gelirken ve çıkarkenki o yol bitmez. Sivas il sınırı tabelasını görüp 2.5 saat sonra sivasa ulaşınca ne demek istediğimi anlarsınız. Ayrıca dere yolunda buzlanma olmaz, iklimi karadeniz iklimidir.

Not: dere yolu Tokat üstü giden yoldur.

Benimde aklımı kuracalayan mevzu o mevzuydu aslında,denizsel iklim etkliliyse iyi olur diye düşünüyordum ama bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: levogrande

öncelikle hayırlı olsun, 6 yıldır erzurumdayım. şuan erzurum buz tutmuş durumda bilginiz olsun, resmen buz üzerinde araç kullanıyoruz burada. ama şehirler arası yollar temizdir diye tahmin ediyorum. 2. seçenekteki yol hem daha kısa, hem de daha rahattır bana göre. yalnız dikkat etmeniz gereken sakaltutan ve kızıldağ geçitlerini öğlen vakti geçmeye bakın çünkü buzlanma ve sis oluyor.

Vallahi hatırlıyorum da sonbaharda kar yağar yaza kadar kalkmazdı,buzlanma kaçınılmaz.Umarım şehirlerarası yollar biraz kalabalıktır da yollar buzlu değildir.Geçitler için sağol,çıkarkenden ziyade inerken kontrollü inmeye çalışacaım elimden geldiğince.

Teşerkkürler..

• radar yazın çok oluyor, ben 6 yılda bir defa sivas hafik te yakalanmıştım. kışın az oluyor ama yine de dikkat, hatırladıklarım ılıca, aşkale, erzincan, hafik, sivas, yozgat ve ankaraya girerken 3-4 tane peşpeşe radar var.

Orijinalden alıntı: levogrande

radar yazın çok oluyor, ben 6 yılda bir defa sivas hafik te yakalanmıştım. kışın az oluyor ama yine de dikkat, hatırladıklarım ılıca, aşkale, erzincan, hafik, sivas, yozgat ve ankaraya girerken 3-4 tane peşpeşe radar var.

Hızlı gelmem zaten,100 civarı gelirim reelde 95 falan eder.Olsa olsa Ankara'dan sonra basarım..O da 120 civarıdırNe olur ne olmaz kaptırmayayım ben yine dediğin gibi sanki aşkalede tepeye radar koyuyorlardı.Teşekkürler kardeşim...

quote:

Orijinalden alıntı: toyyarisçi

kış lastiğini isteyin vermezse bir takım alın burda(erzurum) hava bildiğiniz gibi değil.benim araç dondu üç gündür çalışmıyor.

Vallahi ayıp olacak artık zaten uyguna alıyorum arabayı,az önce de görüştük sordum bugün yaz lastiklerini taktırıp balans yaptıracaktı sordum çıkartacak mısın diye biraz duraksadı çıkarttım dedi belli ki yeni almış ve çok para vermiş.Hoş sıfır başka araba alacağım diyor,uymaz alacağı arabaya ama satmış demekki birine sağlık olsun.Arabaya zor yetiştirdim parayı sadece orası için masrafa girmek istemem,olsa da alsak keşke.Fakat zincir alacağım muhakkak.Teşekkürler..

• Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binmek nasip olsun.
    Erzurumda yaşıyorum. Memleket Denizli olduğundan belirttiğiniz yolu yılda 4-5 defa kullanıyorum.Sivas üzeri olan yol bence daha mantıklı. Hem yollar düzgün hemde daha iyi yol alırsınız. Şu anda Erzurumda kar var. Dün epey kar yağdı. Burada kar lastiği olmadan araç kullanmanız biraz zor. Size naçizane tavsiyem gelirken İmranlı-Refahiye arasındaki Kızıldağ geçidini, Refahiye-Erzincan arasındaki Sakaltutan geçidini ve Tercan-aşkale arasındaki yolu geçerken dikkatli olmanız. Malum kış olduğu için kar olma ihtimali yüksek dikkatli gitmeniz yararınıza olacaktır. Zira kurban bayramına giderken özellikle Kızıldağ da tipiye yakalanmış ve epey sorun yaşamıştım. Hayırlı yolculuklar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.