Şimdi Ara

Intel'in 2012 model ultrabook işlemcileri detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Ultrabook konsepti altında sunulan ince ve performanslı dizüstü bilgisayarlara büyük önem veren ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tüm dizüstü bilgisayar satışlarının hatırı sayılır bir kısmını ultrabook'ların oluşturacağını öngören Intel, 2012 ile birlikte Ivy Brdige serisi altında ultrabook'lara yönelik iki yeni işlemci daha sunacak.

     

    22nm fabrikasyon süreciyle hazırlanan ve 3D transistör teknolojisine yer verilen çift çekirdekli Core i7-3667U ve Core i5-3427U işlemcileri, 17 Watt ısıl tasarım gücü ile gelecek. Modeline göre sırasıyla 2GHz ve 1.8GHz hızlarında çalışması beklenen işlemciler, Turbo Boost teknolojisiyle 3.2GHz ve 2.8GHz'e otomatik olarak çıkabilecekler.

     

    Ivy Bridge jenerasyonunun önemli güncellemelerinden biri olarak yeni işlemciler, mevcut işlemcilerdeki HD 3000 entegre grafik birimine kıyasla %50-60 daha yüksek 3D performansı sunması beklenen DirectX 11 destekli HD 4000 entegre grafik birimiyle gelecekler.

     

    Çift kanal bellek kontorlcüsü üzerinden 1600MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunacak olan işlemcilerde, Hyper-Threading teknolojisi sayesinde her çekirdek çift izlekten sorumlu olacak. Ivy Bridge platformu ile birlikte ultrabook'lar ayrıca doüal USB 3.0 desteği de kazanacak. Bu destek şu an için üçüncü parti kontrolcüler ile sağlanabilmekte.

     

    Ultrabook odaklı yeni işlemcilerin Mayıs ayında çıkması bekleniyor.







  • Güzel haber, önümüzdeki yıl bir ultrabook almayi düşünebilirim, fiyatları da daha uygun seviyeye gelir yeni işlemcilerle beraber.
  • dahili vga nın hertarafı HD olsa nolur.?
  • bu tür bilgisayarların daha erken çıkarılması gerekirdi. fiyat olarak uygun olduğunda notebooklar kadar çok satacağını düşünüyorum
  • ultrabook da olsa ekran boyutunu yüksek tutmaları lazım 11'' laptop olsa nolacak olmasa ben okuyamadığım sürece, 17'' 1080i/p ultrabook çıkarsınlar artık!
  • 10.1 ekranlar çok küçük fakat 11.6 - 13.3 arası ekranlar bana ideal geliyor, ne Karınca Duası gibi çok küçükler, ne de normal laptoplar kadar büyük değiller, ben tutacaklarını düşünüyorum. Utlrabookların fiyatları düşünce, netbooklar iyice geri planda kalacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    ultrabook da olsa ekran boyutunu yüksek tutmaları lazım 11'' laptop olsa nolacak olmasa ben okuyamadığım sürece, 17'' 1080i/p ultrabook çıkarsınlar artık!

    +1

    yapmışken 18,4" yapsınlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 9 Aralık 2011; 11:44:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.