Şimdi Ara

Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
3
Favori
19.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü


    merhaba yeni aveo ilk geldigi zaman ilk test edenlerdendim. ilk test izlenimlerimi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_50683428/tm.htm

    bu sefer daha farklı izlenimlerimi tekrar objektif olarak yazıcam.

    bugün egem ile görüştüm. sağolsunlar sırf test etmem için 20 km lik yolu yeni aveo ile birlikte kapıma kadar geldiler. Bu sefer hep mahalle arasında sokak aralarında, bozuk yollarda test ettim.

    test ettiğim model 2011, 1.4 100 beygir LTZ OTOMATİK benzinliydi.

    * dikkat ettiğim şeylerin başında süspansyonlar ve iç mekanın sesi geliyordu. izmir balçova yollarını bilenler bilir delik deşiktir sokaklar. bilerek çukurlara lakalara bozuk yollara girdim. Aracın iç mekanından hiç bir ses gelmedi bi kaç tıkırtı zırıltı gelir diyordum ama nafile. bu konuda gayet başarılı.

    * süspansyonlar aman aman yumuşak değil fakat sert de degil. yoldaki çukurları vs. az hissediyorsunuz benim 2009 aveo hb. aracımdaki gibi çok hissetmiyorsunuz. konfor olarak gayet iyi bir konfor sunuyor.

    * yakıt tüketimi konusunda ise (ben arabanın şehiriçi gaz tepkilerini, ara hızlanmalarını vs. merak ettiğim için sürekli gaza bastım ara hızlanmalar yaptım, deviri 6000 e çok dayadım. yakıt tüketimi bu yüzden 10.2 litre, ki benim kullanışıma göre az bile geldi bana. sizde şehiriçinde benim gibi sürekli basarsanız yüklenirseniz sizin de aynı yakcaktır.) arabaya bindiğimde ortalamayı sıfırladım. yaklaşık 20 km dolaştım mahalle aralarında. evimin önüne gelip indiğimde yakıt tüketimi 10.2 litre/100 km idi. denemek için arada gaza da abanmıştım buna rağmen 10.2 otomatik vites için iyi bir ortalama. (araba 4000 kmydi rodaj tamamlanınca daha da düşcektir sanırım)

    * gelelim koltuklara, ön sürücü koltuğu, kol dayamayı indirip kolunuzu dayamazsanız çok rahat. diğer koltuklar da geniş, ferah. fakat sürücü koltuğunun yanında bulunan kolunuzu dayamanız için yapılmış olan kol dayama kısmı çok acayip. onu indirip kolunuzu koyduğunuzda kolunuz cok havada kalıyor ve koltukta sıkışıyorsunuz deyim yerindeyse iki büklüm oluyorsunuz. . o kısmı hiç beğenmedim keşke yapmasalarmış. LTZ alırsam kullanmıcam sanırım hiç.

    * direksiyon gayet yumuşak, hisli. LTZ test ettiğim için deri direksiyon vardı.

    * arabayı sürmeye başladığınızda zaten ağır ve oturaklı bi araba olduğunu anlıyosunuz. önceki test konumda da yol tutuşunun çok çok iyi olduğunu belirtmiştim. Alan kişilerden de yol tutuşundan, oturaklılığından özellikle memnun zaten.

    * motor 1.4 100 beygir için gayet yeterli. istenilen performansı veriyor. frenleri bu sefer denemedim fakat önceki test konumda mevcut frenleme sistemi beklenilenin üstünde, iyi bir performans sağlıyor.

    GELELİM LPG KONUSUNA
    Chevrolet Türkiye ile görüştüm, kesin olarak yazıyorum.
    aracınıza LPG takarsanız motorunuz garanti dışı kalıyor. fakat motor garantinizi de LPG taktırdığınız yer veriyor. geri kalan garantiyi zaten Chevrolet sağlıyor. Elektrik aksamı vs. garantiden çıkıyor denmedi bana ki zaten çıkmaz da. sorun olmadan garantiden yaptırabilirsiniz.
    Mesela Landi Renzo dan LPG taktırıyıosunuz (ki landi renzo dan yeni aveo ya LPG taktıran bir çok kişi mevcut) arabanın motor garantisini yazılı kağıt olarak landi renzo size veriyor. motor harici arabanın garantisi de devam ediyor zaten. yani yine full garantili aracınız oluyor. ayrıca söylenilenin aksine lpg herhangi bir sorun yaratmamakta. Chevrolet Türkiye herhangi risk altına girmemek için tabiki sorun yaratır vs. diyor tamam uyumlu olmayabilir ama bir sorun yarattığını görmedim bu zamana kadar ne yeni aveo da nede cruze da.

    bunun haricinde sizin de sorunlarınız varsa seve seve cevaplayabilirim.

    düzeltme : metalik kırmızı sı çok hoşuma gitti 700 tl fark verip metalik kırmızı mı alsam diyorum
    düzeltme 2 : İzmir Egem'den Berk Bey çok yardımcı oldu, fiyat konusunda da yardımcı oluyor. ben arabayı egem den alıcam, siz de orda Berk Bey ile görüşebilirsiniz fiyat konusunda en iyi fiyatı vermeye çalışıyor (en azından ilk verdiği son fiyattan 1000 2000 tl daha iniyor :D)

     Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü  Yeni Chevrolet Aveo Son Test Sürüşü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 6 Aralık 2011; 22:24:38 >



  • kamyon direksiyonu gibi o ne ya!çok büyük
  • çok övüldü aveo gittik bindik kendi B sınıfı aracımla kıyasladım süspansiyonunu beyendim tam istediğim ayarda ama yol tutuşunu ben kullanmadığım için değerlendiremedim. herşey iyi hoşta o gösterge paneli nedir arkadaş ya?
  • Gostergesi garipmis, ama dis gorunus gercekten hos olmus
  • Paylaşım için teşekkürler, bu arabayı beğeniyorum
  • 10.2 litre tüketim varsa pek satmaz. B sınıfında bu çok fazla.
  • Arka koltuklar nasıl? Yani yaşam alanı nasıl arkada?? Birde o yarış motoru vari hız-devir göstergesi zor olmuyormu?? Paylaşım ve fotolar için sağol.
  • Tesekkurler :) otomatik sanzman nasildi ?
  • LTZ manuel'in donanımlarına baktım da çok hoşuma gitti..Sadece LTZ'de değil tüm modellerde 8 hava yastığı,ESP,Hillholder,hız sabitleyici,çekiş kontrol,ABS,hidrolik fren destek sistemi (HBA) standart..

    Bagaj hacmi 290 lt hiçte fena değil..Yakıt tüketimi kullanmadan bilinmez ama fabrika değerleri açısından bakarsak bile tatminkâr görünüyor..Dediğiniz gibi resimlerdeki kırmızı renk (Metalik Aktif Kırmızısı) 700 lira verilerek alınabilecek bir renk çok hoş duruyor,aracın tasarımı da hoşuma gitti..


    Liste fiyatına gelirsek,anladığım kadarıyla LTZ en üst donanım ve manuel 1.4 LTZ benzinli fiyatı listede 34.419 TL..Pazarlıkla fiyatın daha da düşebileceğini var sayarsak fena değil fiyatı da..Hele şu yılbaşı geçsin de bir Chevrolet bayine uğramak lazım
  • tam otomatik mi?
  • Ee bu arabanın her şeyi iyimiş bea.
  • Emeğinize sağlık

    Yalnız 10.2 fazla.
    4000 km az değil rodaja bağlı olarak düşeceğini sanmıyorum.
  • Çok şık otomobil
  • 36 bin fiat aldım bunun sedanına. 10 km olsa kmde 42 kurus. insanın ocagına ıncır agacı diker. lpg sart gibi geliyor
  • Çaprazdan hafif tipsiz ama önden çok agresif duruyor. Hem HB hemde Sedan modelinin arkasıda tipsiz. Onun haricinde fiyatına göre on numara araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    10.2 litre tüketim varsa pek satmaz. B sınıfında bu çok fazla.

    Çok yakıyor diyosunuzda hocam fiestada b sınıfı ve benzinli otm. i 10 l aşağı yakmıyor ama satış rakamları gayet iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın hem iç hem de dış tasarımını çok beğendim.
  • 1.2 benzinli ile 1.3 dizelleri satar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clb12


    quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    10.2 litre tüketim varsa pek satmaz. B sınıfında bu çok fazla.

    Çok yakıyor diyosunuzda hocam fiestada b sınıfı ve benzinli otm. i 10 l aşağı yakmıyor ama satış rakamları gayet iyi

    Güzel de millet 6 litre yakan D sınıfı araç arıyor. TDI peşinde koşup 5 ay sıra bekliyor. O araçların fiyatı 70000 TL üzerinde.

    Bilmiyorum 30000 TL para veren 10 litre ile geziyorsa iyi.

    8 ay önce aracımı 33.750'ye almıştım.

    Şimdi Aveo bile 34.000. Piyasa amma uçtu.

    Bu fiyatlara ucuz demeye başladı insanlar.
  • Demek hepsi lpg li
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.