Şimdi Ara

Samsung, Intel işlemcili ve Android 4.0 işletim sistemli akıllı telefon hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  •  

    Google adına hazırladığı Galaxy Nexus modeliyle Android 4.0 işletim sistemine sahip ilk telefonu pazara sunan Samsung, Ocak ayında Las Vegas'da gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuarı'nda yeni nesil akıllı telefonlarını sergileyebilir. Gelen bilgilere göre Samsung, Android 4.0 işletim sistemini kullanan ancak benzer modellerden farklı olarak ARM yerine Intel'in x86 tabanlı Medfield işlemcisinden güç alan akıllı telefonunu Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtabilir.

     

    Yaklaşık iki yıldır akıllı telefon pazarı için hazırlık yapan Intel, bu alandaki en ciddi adımını Medfield platformu ile yapacak. Yapılan açıklamalara bakılırsa grafik ve tarayıcı performanslarında ARM tabanlı rakiplerinden daha iyi sonuçlara imza atan Medfield platformu için en az rekabeti olduğu testin pil tüketimi olduğu ancak buna rağmen en kötü sonuçlardan biri olmadığı ifade ediliyor. Hatırlanacağı üzere Intel cephesinde daha önce "Biz, ARM'ın çalışmalarına saygı duyuyoruz, onların da bize duyduğunu düşünüyoruz. Yok eğer düşünmüyorlarsa çok yakında saygı duyacaklar" açıklaması yapılmıştı.

     

    Son dönemdeki hızlı yükselişi ile en çok akıllı telefon satan üretici unvanını ele geçiren Samsung'un nasıl bir telefon sunacağı henüz bilinmiyor ancak amiral gemisi sıfatı taşıyacak yüksek konfigürasyonlu bir modelin çıkması beklenebilir. Görünüşe bakılırsa akıllı telefon dünyasındaki rekabet, yeni yılda Intel'in de devreye girmesiyle birlikte daha önce hiç olmadığı kadar sert geçecek gibi görünüyor. Gözker artık Ocak yapıda yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarı ve Şubat ayında gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongreleri'ne çevrilmiş durumda. 

     







  • Intel'in Samsung ile yaptığı bu atak çok ciddi ve kendileri açısında faydalı olacaktır. Intel everywhere.




  • "Yok eğer düşünmüyorlarsa çok yakında saygı duyacaklar" açıklaması yapılmıştı."

    "Yok eğer duymuyorlarsa...." olacaktı sanırım.

    Ukalalık olarak alınmasın lütfen.
  • samsung'u stratejilerinden dolayı tebrik ediyorum. gerçekten de çok güzel telefonlar sundu ve akıllı telefon teknolojisini hızlandıran bir bir firma. ama şu da bir gerçek ki samsung bu gidişle sektörde tekel olacak gibi.. tekel olması da son kullanıcı yani bizler için iyi olmaz, fiyatlar uçar biraz. yani kısacası htc ve apple'dan da yenilik bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmnder16

    samsung'u stratejilerinden dolayı tebrik ediyorum. gerçekten de çok güzel telefonlar sundu ve akıllı telefon teknolojisini hızlandıran bir bir firma. ama şu da bir gerçek ki samsung bu gidişle sektörde tekel olacak gibi.. tekel olması da son kullanıcı yani bizler için iyi olmaz, fiyatlar uçar biraz. yani kısacası htc ve apple'dan da yenilik bekliyorum.

    Bence tekel olmaz çünkü tamamen baştan bir yenilik yok yani hemen alternatifi çıkacaktır zaten.
  • Samsung bu pazarda ışık gördü ona göre güzel adımlar atıyor.2012 mobil dünya için epey güzel geçecek gibi.
  • yürü be kim tutar seni SAMSUNG
  • .intelin bir ilki olacağı için eksiklerin olabileceğini düşünüyorum.
  • İntel ve Samsung işbirliği hadi hayırlısı... Daha neler göreceğiz kim bilir ? :)
    Ama buradan çıkarılabilecek tek bir sonuç var büyüksün SAMSUNG :D
  • SAMSUNG büyük marka hakiketen adamlar ne nokia ve iphone gibi tuturuyolar kendi işletim sistemimiz olucak herşeye açık her türlü donanim yazılım kullanıyolar hemde iiyi fiyatlarla sunuyolar iyiki SAMSUNG var.
  • vuav hadi hayırlısı tüketici için sevindirici bir haber.Rekabetçi bir piyasa doğması, büyük şirketlerin piyasalara adım atması her zaman bize yarar
    Güç tüketimi konusu hoş olmamış intel bu sorunu çözemezse şansı yok.
  • İyi hoş ta bunun sonu nerede bitecek? intel zaten tekel sayılır, inteli sevmiyorum ayrıca yaptıkları baskı, rüşvet vb. şeyler yüzünden. Samsung e250 modelinden itibaren sevdim ve dünya markası olacağını da kestirmiştim fakat amd ile çalışmasını daha çok isteredim. tamam kimse babamın oğlu değil ama dediğim gibi ahlak ve tekel meselesi. birde bu telefonları hız, oyun vs özelliklerini artırıp duruyorlar ama benim gibi milyonlarcası telefon, mail, internet, nadiren de olsa uygulamalar/oyunlar için kullanıyor. o kadar hız ve grafik kalitesini artırmaya gerek varmı gerçekten? ayrıca oyun için de alınması mantıklımı bilmiyorum. gündüz zaten insanın okulu işi varken telefonla oyun oynayacak değil, akşam da eğer oyuna meraklı ise pc veya konsol başına geçer sanırım. oyun muhabbeti bana göre değil sanırım
  • Yılın en güzel zamanlarına yaklaşıyoruz, önümüzdeki ocak ve şubat ayları teknoloji dünyası için hareketli geçecek gibi gözüküyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLastNinja2

    İyi hoş ta bunun sonu nerede bitecek? intel zaten tekel sayılır, inteli sevmiyorum ayrıca yaptıkları baskı, rüşvet vb. şeyler yüzünden. Samsung e250 modelinden itibaren sevdim ve dünya markası olacağını da kestirmiştim fakat amd ile çalışmasını daha çok isteredim. tamam kimse babamın oğlu değil ama dediğim gibi ahlak ve tekel meselesi. birde bu telefonları hız, oyun vs özelliklerini artırıp duruyorlar ama benim gibi milyonlarcası telefon, mail, internet, nadiren de olsa uygulamalar/oyunlar için kullanıyor. o kadar hız ve grafik kalitesini artırmaya gerek varmı gerçekten? ayrıca oyun için de alınması mantıklımı bilmiyorum. gündüz zaten insanın okulu işi varken telefonla oyun oynayacak değil, akşam da eğer oyuna meraklı ise pc veya konsol başına geçer sanırım. oyun muhabbeti bana göre değil sanırım

    +1




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.