Şimdi Ara

Yerli elektrikli otomobil hazır, Fiyatı da belli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara'nın Akyurt ilçesinde faaliyette bulunan Oskar Makine, 90 kilometre hız yapabilen ve 160 kilometre menzili olan elektirikli otomobil Oscar City'nin prototipini üretmeyi başardı. Araç 2012 yılında trafiğe çıkacak.Oskar Makinenin 1974 yılından bu yana inşaat makineleri ürettiğini belirten Genel Müdür Aydın Cömert, 1994 yılında Akyurt fabrikasını kurarak 5 ayrı dalda üretim yaptıklarını ve bunlardan birinin de elektrikli endüstriyel araçlar olduğunu söyledi.

Elektrikli endüstriyel araçlarından Koby modelinden ilk ihracatlarını geçtiğimiz hafta Mısır'a yaptıklarını ifade eden Cömert, hali hazırda alışveriş merkezlerine, hava limanlarına ve savunma sanayine elektrikli araçlar ürettiklerini ve bu deneyimlerini de arkalarına alarak elektrikli otomobil üretmeyi başardıklarını kaydederek, “Türkiye'de Renault'tan sonra ilk yerli üretim elektrikli otomobili biz yaptık. Bu kadar büyük firmalar içerisinde biz herkesten bir adım daha ilerdeyiz” dedi.

"ANKA'YI ÇEKEN ARACI DA BİZ YAPTIK"

Türkiye'nin gururu ANKA'yı çeken aracı da kendilerinin ürettiğinin altını çizen Cömert, sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimizin gurur duyduğu yerli yapım ANKA insansız hava uçağını çeken aracı da yine biz ürettik. Bu da bizim için bir kıvanç kaynağıdır. Altı farklı modelde elektrikli endüstriyel araçlar üretmekteyiz. Biz bunları yaparken elektrikli otomobil de üretmek istedik ve bunun için tüm üretim belgelerimizi aldık. Ayrıca dünyanın her yerinde bizim ürettiğimiz araçların geçerli olabilmesi için üretim lisansımızı da aldık. Şu anda prototip üretimini yaptık, test sürüşlerimiz devam etmektedir. Şase olarak hazır ancak üst kısmının çizimleri bitti ve kalıpları hazırlanıyor. Şu anda sadece çarpışma testi kaldı. O da Türkiye'de yapılamıyor. Bunu biz Ortadoğu Teknik Üniversitesinde sanal ortamda yapacağız. İnşallah 2012 yılında prototipin son halini trafiğe çıkararak piyasaya tanıtacağız.”

Maliyet hesabı yapıldıktan sonra Oscar City modelinin 2012 yılında piyasaya tanıtılacağını kaydeden Cömert, “Bu tip üretimlerde sipariş usulüyle çalışılmaktadır. Biz 20'li, 50'li gruplar halinde siparişler alarak üretime başlayacağız” şeklinde konuştu.

FİYATI 12-15 BİN DOLAR
    Oscar City modelinin mimarlarından biri olan Can Cüneyt Aşıklar ise, otomobilin saatte 90 kilometre hız yaptığını ve 160 kilometre menzili bulunduğunu söyledi. Hafif olması nedeniyle kaporta kısmının tamamen karbon fiberden olacağını vurgulayan Aşıklar, “Modelimizin ismi Oscar City ve 72 volt DC motor ile çalışan yaklaşık 160 kilometre menzile sahip bir otomobil. Maksimum hızı 90 kilometreye sabitleyeceğimiz bir model. Tamamen yollarda gördüğümüz otomobillerle aynı sisteme sahiptir. Ev elektriği ile yaklaşık 8 saat şarjla toplam menzili kat edebiliyor. Gerektiği zaman yolda kalma gibi durumlarda da hızlı şarj ünitesiyle yaklaşık 30 dakikada yüzde 80 gibi bir dolulukta şarj edilebiliyor. İlk modelimiz iki kişilik ve konsept bir araç olacak, ilerleyen zamanlarda bunun 4 kişiliğini de düşünmekteyiz” dedi.

Aşıklar, fiyatın 12 bin ila 15 bin dolar arasında olacağını sözlerine ekledi

NOT KAYNAK:www.hürriyet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katip1 -- 5 Aralık 2011; 13:46:48 >

• Kendi fiyatları 15 bin dolar artı kdv artı özel tüketim vergisi güncel fiyat 25 bin dolar. Oskar makinaya başarılar, akülü araba üretimine yönelmelerini öneririm.
  • İstanbul için ideal bir araç aslında işe gidip gelenler için.
  • Mevcut araçlarının tasarımlarına göz attım. "Elektrikli araç" demek çok iyimser olur. Akülü araba demek te çok iyimser olur. Yani hiç mi estetik olmaz? Tamam, öncelikli amaç fonksiyonellik ama biraz da göz var nizam var.

City için tasarım örnekleri var. Yani hayal etmişler sadece. Ortada henüz birşey yok. Şaşe hazır, üst kaporta kalıpları hazırlanıyor v.s demişler ama zaten şase dediği öyle aman aman birşey değil.

Bakın bunları Çin'liler nasıl yapıyor? http://www.egirdirhaber.org/v5/haber_detay.asp?haberID=1707

Bu haberleri sanki çok matah birşey zannedenler yüzünden işi bilen bilmeyen herkes "elektrikli araba yapıyorum" diyor...
    Bu ülkede yaşayan halkın çoğunun, toplumsal yaşam umurunda değil, analitik düşünme, olayları idrak etme yetenekleri zayıf. Birçoğu mikrodünyalarını kurmuş ve çevresinde gördüğü büyük rantların, birgün kendisi için de gerçekleşebileceğini düşünüp bozuk düzenin gönüllü bir üyesi oluyor.

Halbuki sürekli kaybettiğinin, hayat kalitesinin giderek düştüğünün farkında değil!!!

• Ne zevk vericek bu araçlar onu anlayamıyorum yaa

Orijinalden alıntı: buko59

Ne zevk vericek bu araçlar onu anlayamıyorum yaa

konserve kutusundan hallice belediye otobüsüyle 1 saat yolda ezile ezile gitmekten daha mantıklı olabilir elektrikli araçlar

maalesef ülkemiz şartları insanların "zevkleri için para harcaması" gibi bir olanağı pek vermiyor
    yoksa bu araçları alacak adamlar eminim 6.2 litre V8 motorlu araba sürmek ister
  • Abi tamam haklısınızda yani arabayı sadece bir yere kolay gitmek için görenler varsa çok iyi bi durum hemde ekonomik olabiir.Amaa benzinli araç gibi sürüş zevki olacak mı herşey tasarımla bitmiyor ben pek sıcak bakamıyorum belki otobomobilleri zevk için gördüğümden dolayı.

• Aklım almıyor yahu nasıl kullanıcaz bundan 15-20 sene sonra elektrikli araçları motor sesi olmayan arabamı olur yahu.

Orijinalden alıntı: LionTech16

http://www.oscar.biz.tr/oscarelektrikliarac.php?id=MTc=

El arabasına benzesede gayet güzel görünüyor

• Smart ForTwo'nun başarılı satış rakamlarından sonra bu aracın da satışlarının rekor düzeyde olacağına inanıyorum. Malum, ülkemizde iki kapılı, bagajsız araçlar revaçta.

Uçan tabut olmasa bari... Smart hiç değilse boyutlarına göre güvenliydi. 5000 dolara vergiler dahil olursa işe gidip gelmek için kullanılabilir.

şimdi sıfır yerli araç çıkaracak firmayı en üst kalite ve konfigürasyonu 100 yılda yakalayan firmalarla kıyaslamamız yanlış olacaktır. her şeyin araştırılması geliştirilmesi ve test edilmesi için süreye , paraya ve emeğe ihtyaç bulunmaktadır. Aracın tipini düzeltmek en kolay iştir , ama kalite , güvenlik , yol tutuş , tamir kolaylığı , ydek parça vb onlarca alt konuda kaaln ve ciddi birikim isteyen konular için biraz savbırı olup bu işe gönül verecek firmayı desteklememiz gerekmektedir. Bunun bir versiyon 1,0 olacak sonra her yeni tip veya geliştirmede aksaklıklar giderilerek firma kendisini geliştirecektir. Bunda 6 yıl önce çinli firmalar içinde benzer şekilde görülen durumlar aradajn geçen süre içinde kendi kıyası ve beklentisine göre büyük ilerlemeler göstermiş yıllık araç üretimin çin 5 senede dünyanın en büyük devleriyle yarışacak adet ve üretim teknolojisi geliştirmiştir. Bu işler hem gönül hemde emek yoğun çaba gerektimektedir ve çok geç kalınmış yerli araç işinde en kısa ürede onuç alabilemek için bir milat ve hdef süre olması en tabii konulardan biridir. Desteklerinizi meyadana çıkacak yiğit Türk firmalarından esirgemeyiniz ki bu işlere soyunacak kişilerin (firmaları kasdediyorum) de önüne çıkacak sorunlara gögüs gerebilecek sabır ve çalışma şevk bulunsun.
    JUPİTER ve yörüngesindeki tüm UYDULARI ve doğal kaynakları ,madenleri Türkiye&amp;#39;nindir .

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

arkadaşlar ,

şimdi sıfır yerli araç çıkaracak firmayı en üst kalite ve konfigürasyonu 100 yılda yakalayan firmalarla kıyaslamamız yanlış olacaktır. her şeyin araştırılması geliştirilmesi ve test edilmesi için süreye , paraya ve emeğe ihtyaç bulunmaktadır. Aracın tipini düzeltmek en kolay iştir , ama kalite , güvenlik , yol tutuş , tamir kolaylığı , ydek parça vb onlarca alt konuda kaaln ve ciddi birikim isteyen konular için biraz savbırı olup bu işe gönül verecek firmayı desteklememiz gerekmektedir. Bunun bir versiyon 1,0 olacak sonra her yeni tip veya geliştirmede aksaklıklar giderilerek firma kendisini geliştirecektir. Bunda 6 yıl önce çinli firmalar içinde benzer şekilde görülen durumlar aradajn geçen süre içinde kendi kıyası ve beklentisine göre büyük ilerlemeler göstermiş yıllık araç üretimin çin 5 senede dünyanın en büyük devleriyle yarışacak adet ve üretim teknolojisi geliştirmiştir. Bu işler hem gönül hemde emek yoğun çaba gerektimektedir ve çok geç kalınmış yerli araç işinde en kısa ürede onuç alabilemek için bir milat ve hdef süre olması en tabii konulardan biridir. Desteklerinizi meyadana çıkacak yiğit Türk firmalarından esirgemeyiniz ki bu işlere soyunacak kişilerin (firmaları kasdediyorum) de önüne çıkacak sorunlara gögüs gerebilecek sabır ve çalışma şevk bulunsun.

Hocam Çin ile kıyaslamak için Çin ile aynı şartlara sahip olmamız gerekiyor bence. Çin'de 1980'lerde doğru düzgün otomobil yoktu. Serbest piyasa ekonomisine geçiş süreciyle birlikte inanılmaz bir talep oluştu ve firmalar da haliyle kendilerine sermaye sağlayacak bu inanılmaz talebi her şekilde değerlendirdiler.

Bizim otomotiv geçmişimiz çok daha eskilere dayanıyor. Fakat gelin görün ki sanayi devleri ellerini taşın altına koymuyorlar. Onun yerine Akyurt'taki küçük bir girişimcinin eline kalıyor iş. Böyle gelişme olur mu allah aşkına? Çin'de devletin bu konuya ne kadar büyük destek sağladığını, özel sektörün buna ne kadar önem verdiğini görüyoruz.

Bizde talep hep vardı ama girişimci yoktu, girişimciyi destekleyecek bir allahın kulu da yoktu. Görüyoruz ki hala yok. Sorun dizayn değil, sorun yanlış ellerde yanlış projelerin bir bir ölmeleri. Böylesine büyük ve önemli bir pazarda büyük oyuncuların yer alması lazım. Oto sanayi sitesindeki esnafların değil... Onların işi yan sanayi olmalı. İşin ar-ge ve pazarlama kısmını devlet ve özel sermaye üstlenmeli.

Bence ihtiyaçlar ve talepler iyi değerlendirilmeli. Üretim maliyetleri minimuma indirilmeli ki insanlar serbest piyasa diyerek çok daha ucuz ithal araçlara yönelmesinler. Bunu sağlamak için de geniş çapta üretim yapılmalı. E bunu da Akyurt'taki vatandaş yapamaz. Birileri yardım edecek. "Türk" etiketini basıp da insanların duygularıyla oynamanın alemi yok derim ben.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.