Şimdi Ara

AMD çalışanlarının %10'unu işten çıkartıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Fusion işlemci ailesiyle mobil platformdaki varlığını arttıran ancak masaüstü ve sunucu segmentlerinde aynı başarının tekrarlanamamasından ötürü 3. çeyrekte Intel'e pazar payı kaptıran AMD cephesinden kötü bir haber geldi ve şirketin toplam işgücünün %10'unu yani yaklaşık 1100 çalışanının işine son vereceği bildirildi.

     

    Geçtiğimiz günlerde eski Lenovo çalışanı Rory Read'i yeni tepe yöneticisi olarak atayan ve üst yönetim kademelerinde önemli bazı değişiklikler yapan AMD'nin daha rekabetçi maliyet yapısına geçebilmek ve global kadrosunu yeniden dengeleyebilmek için bu yönde bir adıma ttığı belirtilirken, işten çıkarmalar sonrasında operasyonel giderlerini bu çeyrekte 10 milyon dolar, 2012'de ise 118 milyon dolar azaltmayı öngörüyor.

     

    İşten çıkarma için çalışanlarına ödenecek tazminatlar ve diğer gider kalemlerinin şirkete olan maliyeti ise bu çeyrekte 101 milyon dolar, yeni yılın ilk çeyreğinde ise 4 milyon dolar olacak. Geçtiğimiz günlerde 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan ve 1.69 milyar dolar gelir ile 97 milyon dolar faaliyet karı beyan eden AMD, içerisinde bulunduğumuz dördüncü çeyrekte ise satışlarını %3 oranında arttırmayı hedefliyor. AMD'nin önümüzdeki dönemde gelişmekte olan pazarlara ve bulut bilişime daha fazla yatırım yapması bekleniyor.







  • fx bir zamanlar nasıl intelin canını okuduysa şimdi kendi aynı durum kendileri için söz konusu malesef. amd yi zor günler bekliyor gibi.
  • CPU Mark sonuçlarında 2600k nın gerisinde kalınan her puan için 1 işçi
  • Garip bir durum. AMD uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir mimaride vasat bir sonuç alıyor. Ardından %10 iş gücünde küçülmeye gidiyor. Merak ettiğim bu 5 yıllık süre içerisinde mimarinin ne durumda olduğunu bilmiyorlar mıydı? AMD'nin öncelikli hedefi maliyetleri düşürmek değil, mevcut gideri koruyup kârı arttırmak olmalıydı. Söz gelimi bu 1100 kişiyi çıkardı. 2012 yılında 118 milyon dolar da tasarruf yaptı. Peki ya bu 118 milyon için 250 milyon gelirden vazgeçtiyse?

    İşlerinden olacaklara üzüldüm açıkçası. İstenmeyen bir durum. Umarım büyük şirketler bu tür tasarruf yöntemlerine çok başvurmazlar...
  • amd batsın ortalık intele kalsın intelciler amd para gönderir tekrar işe başlayın diye :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    amd batsın ortalık intele kalsın intelciler amd para gönderir tekrar işe başlayın diye :D


    30 saniye geçmeden 2 kez yorum yapamıyoruz ya işte belli bir yaşı geçmeyenlerde yorum yapamasın istiyorum. örnek A

    bu arada bu sene 10 milyon doalr keseceklermiş seneye 128 milyon dolar. seneye kaç kişi çıkartacaklar ve nerelerden kırpacaklar merak ediyorum. bence sunucu pazarından çıksınalr haybeye uğraşıyorlar. son haberler de bunu kanıtladı. zaten %5 olan pazar payından birde intele pay vermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 4 Kasım 2011; 0:35:56 >
  • artık intelin 500 tl olan işlemcisine 700-800 tl veririz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest

    amd batsın ortalık intele kalsın intelciler amd para gönderir tekrar işe başlayın diye :D


    Hisseler el değiştirir olur biter. Neden batsın? Mutlaka boşluk dolacaktır da eğer performansını beğenmediğim işlemciyi alırsam, ben batmam ama neden alayım? Burası köy sandığı değil. Microsofta çamur atmaya gerekte yok. Yok yazılım optimizasyonu yok uyum sorunu diye. Neden İntel aynı işletim sistemi ve yazılımlara optimize edilmiş ve performans artışı sağlayan ürünler çıkarıyorda AMD
    eski işlemcisinin de gerisinde kalınca yazılım ayağı suçlanıyor?
  • ps4 ve xbox720 nin ekran kartlarını bunlar yapcak siz ondan sonra görün amd yi ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: AnarcHiest amd batsın ortalık intele kalsın intelciler amd para gönderir tekrar işe başlayın diye :D
    30 saniye geçmeden 2 kez yorum yapamıyoruz ya işte belli bir yaşı geçmeyenlerde yorum yapamasın istiyorum. örnek A bu arada bu sene 10 milyon doalr keseceklermiş seneye 128 milyon dolar. seneye kaç kişi çıkartacaklar ve nerelerden kırpacaklar merak ediyorum. bence sunucu pazarından çıksınalr haybeye uğraşıyorlar. son haberler de bunu kanıtladı. zaten %5 olan pazar payından birde intele pay vermişler.


    31 yaşındayım itirazınız mı var
    yorum yaparken senden izin mi alacağız hoşuna gitmezse - verirsin bu kadar basit şöyle yorum yapılmaz böyle yorum yapılmaz

    sanki hepiniz finans uzmanısınız anasını satayım oturduğunuz yerden dünya kurtarıyorsunuz.




  • üzüldüm, amd sevıp saydıgım kucuk ama rekabetcı,tuketıcı dostu bır şirket, notebook platformunda daha rekabetcı urunler cıkartırsa ıns gerı alıcaktır 1-2 yıla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NaxeRa

    artık intelin 500 tl olan işlemcisine 700-800 tl veririz.

    1 - AMD nin başarısızlığını intele çıkartmak ne derece doğru ( 10 yıldan fazla )
    2 - Ben şuan intel işlemcisi kullanıyorum intel tek bile olsa performansa göre işlemci alırım bu performans en az iki kat ve aynı parada olmazsa bozulana kadar aynı işlemciyi kullanırım
    3 - Bu kadar başarısızlıktan sonra batmış batmamış beni ilgilendirmiyor (intel amd nin sayesinde fiyatı sabitledi Allahtan fiyatı arttırmıyorlar)
    4 - Ne AMD ne de intel babamın hayrına işlemci çıkartmıyor (Performansına - Düşük güç tüketimi ve Fiyata bakarım gerisi hikayedir )
    5 - AMD nin metal kutu yaparak ve reklamını yapması kendisine verdiği zarardır ben bu yazılardan dolayı 2600K amd nin yeni çıkacak 8 çekirdeğini çitletecek diye mesajım vardı
    amd ciler bana gökten vahi.. geliyor diyordu ( i5 2500K 375 TL den satılıyordu bu fiyata kaçırmayın diyorduk millet amd beklemeye başladı ertelemeler başlayınca amd nin fos çıkacağı ilk günden belliydi )
    6 - AMD intel teknolojisinin 5 yıl gerisinden gelmeye mahkum oldu en kral işlemcisi bile artık orta seviyedir
    7 - Bugün AMD iyi bir işlemciyle gelseydi intelin i9 larını görmeye başlardık
    8 - İntelin karşında başka firmalar görmek dileğiyle ...

    İntel işlemcinin fiyatı yüksek diyorlar 369usd ye en tepedeki işlemciyi alıyorsun (i7 2700K) gerisi dağıtıcı firma ve kişinin seçimine kalmış
    1000 usd gidip 990x alıyorsa bu beni bağlamaz

    http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 4 Kasım 2011; 1:54:42 >




  • AMD ne yapsın herkes ona cephe almış tabiki AMD'nin suçu beklentileri yüksek tutması oldu. Hani bulldozerler Türkiyeye giriş yaptımı alan oldumu ? Yeni dünya düzeninde herşey tekel oluyor. Bakın kullandığımız bağlantı Türk telekomun ve kendisi tekel o yüzden fiyatları kafasına göre veriyor rakibi ya da denetleyicisi yok. Microsoft tekel rakibi yada denetleyicisi yok fiyatları kafasına göre belirliyor. Eğer amd batarsa ve intel tekel olursa olacakları siz düşünün .... şu durumda bile rakibi varken intelin gitti işlemcilerine zam yaptı. Arkadaşlar birazda kapitalizmin sömürüsüne karşı duyarlı olalım hiçbir ürün tek elden üretilmesin satılmasın rekabet olsun yoksa sadece biz kaybederiz.... Kapitalizm tekel olmayı sever ve rakiplerini DH gibi gözünü para bürümüş olan oluşumlara küçük düşürtür.... beğenin beğenmeyin DH amdnin hatalarını çok büyüterek anlattı kullanıcılara. tarafçı davrandı çok reklam aldı yaptı ne için para için ....




  • Yorumlardan sanki AMD iflas etmiş, tasfiyeye gitmiş gibi bir izlenim oluşuyor ki, bence böyle bir genellemede bulunmak yanlışlık olur. Biraz bekleyip görmek lazım. Amd Bulldozer işlemcilerini çıkaramamış herhalde?
  • Amd intel ile yarışa giremez çünkü intel performans olarak hemde notebook piyasasına hitap ederek yüksek sermaye seviyeye ulaşmıştır. AMD kendisine bir kesim seçerek o kesime hitap etmeye calısırsa daha iyi olur.
  • AMD olmazsa texas Ins. olur, windows 8 ile başlayan bi süreç var. akıllı telefon işlemcileri üreticileri boş meydanı doldurur.
    yakın zamanda işlemcin ne diye sorulduğunda intel, amd yerine ti-omap işlemcim var diyen çok insan görecez gibi.
    böyle böyle küçülmelerle şirket batacak gibi görünüyor. en son ki haberlerde AMD hissedarlarınn durumdan hiç memnun kalmadıkları yönündeydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 4 Kasım 2011; 2:54:10 >
  • AMD ders aldıysa iyi
    daha iyi bilim adamlarıyla çalışsınlar
  • AMD hedef küçültüp yeni pazarlara yönelicek sanırım,bulldozer 2 ile %15 performans bekliyorlardı kendi açıklamalarında, pek yapacak güçleri olmayacak, bulldozer ve ona harcanan yatırımları satışlarış karşılamayacak, bulldozerin başarısızlık senaryosu ve global kriz bir yıl önceden planlanmalıydı.
  • bu koskoca şirketlerde bile iş garantisi olmuyor
  • beyler :(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.