Şimdi Ara

Kredi Kartı Şifremi Girmediğim Halde İşlemi Onayladı.. Bu Nasıl İş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
50.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akşam saatlerinde 7.50 TL tutarında bir alışveriş yaptım. Kredi kartını uzattım, adam yazdı işte. Her zaman olduğu gibi şifremi girmeden önce kaç lira yazdığına baktım. 75,00 yazmış. Şifremi girmeden söyledim adama böyle böyle 1 sıfır fazla yazmışsınız diye. Adam da biraz acemiydi iptal edemedi. Çıkış tuşuna bastı. Makine fiş yazdı 75,00 TL geçti adamın hesabına. İşte birisini aradı iptal ettirmek için falan yapamadı. Yarın tekrar gideceğim fişimi aldım. Ya nakit olarak verecekler parayı yada işlemi iptal etmeye çalışacaklar.

    Durduk yere iş çıktı işte başımıza.



  • Adamın sanal pos gibi bişeyi mi var acaba, arkadaki güvenlik koduyla falan işlem yapan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Agle Ewing

    Adamın sanal pos gibi bişeyi mi var acaba, arkadaki güvenlik koduyla falan işlem yapan.


    Sanmam hocam bazen oluyormuş böyle. Benim bir arkadaşa daha olmuş. Şifreyi girmeden ödeme yapmış.
  • Kredi kartının şifresinin onaylanması için kartı atm'ye sokup şifreyi onaylamanız lazım.Daha önce atm'de onaylatmış mıydınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper_Srt

    Kredi kartının şifresinin onaylanması için kartı atm'ye sokup şifreyi onaylamanız lazım.Daha önce atm'de onaylatmış mıydınız?


    Evet hocam. Kart yeni değil yani 3 ay falan oldu. Şifre onaylama işlemini yapmıştım ilk aldığımda. Ondan sonra baya bi kullandım kartı. İlk defa böyle birşey geldi başıma.
  • Bugün gidip 75 TL nakit olarak aldım arkadaşlar. İçiniz rahat olsun.
  • Chip&Pin uygulaması tam olarak oturmuş değil ki zaten..İşyerleri tutarı girdikten sonra çıkış tuşuna arka arkaya 2 kez bastıklarında pos cihazı şifre kısmını atlayabiliyor ve direk sisteme bağlanarak tutarı çekiyor..Tabi her banka ve her pos için geçerli değil ama henüz chip&pin tam olarak uygulan(a)mıyor..

    Bu nedenle alışveriş sonrası mutlaka slip kopyanıza bakın,eğer bu arkadaşa olduğu gibi fazla tutar çekilmişse ve kart ile pos cihazı aynı bankaya aitse anında iptal yapılabilir pos cihazından..Ancak pos ayrı bankaya kart ayrı bankaya ait ise işyeri yetkilisinin pos'un ait olduğu bankayı arayıp iptal talebinde bulunması lazım ki en iyi ihtimalle iptal 24 saat sonra kartınıza yansır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 8 Eylül 2011; 21:19:51 >
  • Adam şifreyi giriniz ekranına gelince çıkışa basarsa o işlemi pin'e gerek kalmadan direk geçirir haberiniz olsun yani.
  • iyi dikkat etmişsin bundan sonra bende bakayım bari

    ayrıca 1.5 sene önce bir arkadaşımın hesap kartından dürümcü 1000tl çekmişti ve geride alamamıştı aman diyeyim ayık olun şifreyi girmeden tutarı kontrol edin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garrosh

    iyi dikkat etmişsin bundan sonra bende bakayım bari

    ayrıca 1.5 sene önce bir arkadaşımın hesap kartından dürümcü 1000tl çekmişti ve geride alamamıştı aman diyeyim ayık olun şifreyi girmeden tutarı kontrol edin


    Mekanı dağıtsaydınız
  • @Bora_T , @afterlife97
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.


    @Garrosh
    Kesinlikle ihmal etme hocam. 6 sıfır atıldığından beri bu tarz hatalar veya sahtekarlıklar çok yaşanıyor.


    @Uçan Matkap
    Uğraştığına değmez. Gidip şikayette bulunacaksınız en iyisi. Bir dürümcüden 1000TL'lik alışveriş yapılmaz zaten kabak gibi ortada.
  • şifre işi formalite bence.İsterseniz deneyin alışveriş yaptıktan sonra şifre gireceginize çıkış dügmesine basın....direk parayı çekiyor.
  • az once ayni olay basima geldi. sifreyi girmeden cikis tusuna bastim ancak parayi cekti boyle sacmalik mi olur. sifre formalite mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şifre yazmadan 2-3 kez giriş tuşuna basınca da aynı olay oluyor sanırım
  • Bugun ben de ayni sekilde sil tusuna basayim derken cikisa bastim,sifresiz islem gerceklestirildi imzami istediler attim ben de.Kasiyere sordum,o da cikisa basinca cogu kartta sifresiz de kullanabilcegimi soyledi.Bir nevi formalite yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Big Turtle kullanıcısına yanıt
    75 tl almışınızda 7,5 tl ye ne oldu? bsc
  • Pos cihazına kartı sokmak yerine, eskisi gibi yan tarafından geçirildiğinde, eskisi gibi imzalı işlem yapılıyor. Kart ön tarafından cihaza sokulduğu zaman sanırım cipli işlem yapılırken, yan taraftan geçirildiğinde ise sadece manyetik alan okunarak işlem yapılıyor, diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: missayre

    Bugun ben de ayni sekilde sil tusuna basayim derken cikisa bastim,sifresiz islem gerceklestirildi imzami istediler attim ben de.Kasiyere sordum,o da cikisa basinca cogu kartta sifresiz de kullanabilcegimi soyledi.Bir nevi formalite yani..

    Aynısı başıma geldi 2 hafta önce. Adam diyo şifresiz çekimde ters bi şey olmuyo rahat olun diye ama yok iptal ettirdim, benim aptallığımın üstüne 2 saatte iptal ettiler o kadar da becerikliler. O gün kalpten gitmediysem başka hiç gitmem çok korkuyorum böyle işlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tarz bir durumda kalırsanız (yanlış tutar girme) çıkış tuşuna falan basmayın direk kartı çekin aletten. Çıkışa basarsanız çeker, saçmasapan bir sistem.
  • posların bugu.
    Şifre yazılmadiği halde basıyorsunuz yazılmış sanıyor.
    Gidiyor öyle.
    Aman dikkat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.