Şimdi Ara

Romanya Filmleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Romanya Sineması son zamanlarda fark ettiğim çok önemli bir sinema sektörü bana göre. Filmlerinde daha çok kendi tarihlerinden ilham alan Romanyalılar, sade, mütevazı ve çok gerçekçi filmleriyle izleyiciyi içlerine çekmeyi başarıyorlar. Üstelik bu harika filmler çok düşük bütçelerle yapılan filmler. Eğer farklı bir sinema tarzını denemek isterseniz hiç vakit kaybetmeden Romanya Sinemasına başlamanızı öneririm.

4 luni, 3 saptamâni si 2 zile

Romanya Filmleri

Yapım: 2007 - Romanya
    Tür: Dram, Psikolojik
    Yönetmen: Cristian Mungiu
    Senaryo: Cristian Mungiu
    Yapımcı: Oleg Mutu, Cristian Mungiu
    Görüntü Yönetmeni: Oleg Mutu
    Oyuncular: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Alexandru Potocean, Cerasela Iosifescu, Doru Ana, Ion Sapdaru, Tania Popa, Teodor Corban, Vlad Ivanov
    Süre: 113 dk.

Filmin Konusu: İnsanların hayatında birçok şeyin yasak olduğu Komünizm Döneminde Romanya... Gabita istemeden gebe kalmıştır ve çocuğunu aldırmak zorundadır. Fakat Komünizm Döneminde bu kürtaj durumunu herkesten saklı yapmak durumundadır. Kürtaj yapmasına yardımcı olacak arkadaşı Otilia'dır. Otilia bu kürtaj sürecinde arkadaşı Gabita için en olmadık fedakârlıkları yapmaya hazırdır.

İki arkadaşın psikolojik durumu, o dönemdeki insanların üzerindeki gerginlik öyle gerçekçi verilmiş ki sanki filmin içindeki karakterlerden biri sizsiniz ve sessizce karşıdan bakalım neler olacak diye onları izliyorsunuz. Benim izlediğim filmler içerisinde en etkileyici bulduğum filmlerden biridir. Son olark da film Altın Palmiye ödüllüdür.

Moartea domnului Lazarescu

Romanya Filmleri

Yapım: 2005 - Romanya
    Tür: Dram
    Yönetmen: Cristi Puiu
    Senaryo: Cristi Puiu, Razvan Radulescu
    Yapımcı: Alexandru Munteanu
    Görüntü Yönetmeni: Oleg Mutu
    Oyuncular: Dana Dogaru, Doru Ana, Gabriel Spahiu, Ion Fiscuteanu, Luminta Gheorghiu
    Süre: 150 dk.

Filmin Konusu: Bay Lazerescu kendi hâlinde yalnız bir hayat süren yaşlı bir adamdır. Gecenin bir vakti dayanamayacağı baş ağrılarına tutulur. Ambulans çağırır ama ambulans gelmez. Daha sonra komşularından yardım ister. Onlar da ambulansı çağırır ve ambulans en sonunda gelir. İşte bundan sonra yani Lazerescu yola çıktıktan sonra biz de aslında izleyici olarak o ambulansa biniyoruz ve oradan oraya sürükleniyor, Romanya'nın sağlık sisteminin ne denli içler acısı olduğunu, doktorların, hemşirelerin ne denli cahil ve çok bilmiş olduklarını, hastanelerin yetersizliklerinden dolayı hastayı sürekli başka bir hastaneye sevk ettiklerini görüyoruz. Gerçekten etkileyici ve oldukça gerçekçi bir dram.

Amintiri din epoca de aur

Romanya Filmleri

Yapım: 2009 - Romanya
    Tür: Komedi, Tarih
    Yönetmen: Hanno Höfer, Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Constantin Popescu, Razvan Marculescu
    Senaryo: Cristian Mungiu
    Yapımcı: Oleg Mutu, Cristian Mungiu
    Oyuncular: Alexandru Potocean, Avram Birau, Calin Chirila, Cristina Chirila, Emanuel Parvu, Liliana Mocanu, Paul Dunca, Romeo Tudor, Tania Popa, Viorel Comanici
    Süre: 155 dk.

Filmin Konusu: Romanya'nın Çavuşevski Dönemini espirili bir dille halk arasındaki hikâyeler aracılığıyla izleyiciye sunuyor film. Birbirinden bağımsız sayılabilecek filmlerden oluşuyor. O dönemdeki yönetimin halk üzerinde yarattığı korku gülünç durumlarla anlatılmış. İzlerken epey eğlendiğim çok kaliteli bir filmdi.

A fost sau n-a fost?

Romanya Filmleri

Yapım: 2006 - Romanya
    Tür: Komedi, Dram
    Yönetmen: Corneliu Porumboiu
    Senaryo: Corneliu Porumboiu
    Oyuncular: Luminita Gheorghiu, Annemarie Chertic, Aurelia Tocu, Catalin Paraschiv, Constantin Dita, Cristina Ciofu, Daniel Badale, George Guoqingyun, Ion Sapdaru, Lucian Iftime, Mircea Andreescu, Mirela Cioaba, Petrica Sapdaru, Teo Corban
    Süre: 89 dk.

Filmin Konusu: Yerel bir televizyonda tartışma programı hazırlayan sunucu Jderescu, Çavuşevski Döneminin bir devrimle son bulup bulmadığını saptama amaçlı, programına, ek iş olarak Noel Baba kılığına giren emekli yaşlı bir adamı ve bir tarih öğretmenini çağırır. Bu programdan önceyse seyirci bu üç kişinin nasıl insanlar olduğunu tanımakla meşguldür. Program başladığındaysa seyirci de saat 12.08'de bir devrim olup olmadığını anlayamayacağını anlayacaktır. Filmin dikkat çekici yanı, seyircinin sahneleri tek bir açıdan izliyor olmasıdır. Bu çekimler filmi daha da gerçekçi kılmış, benim de hoşuma gitti.

Morgen

Romanya Filmleri

Yapım: 2010 - Romanya
    Yönetmen: Marian Crisan
    Senaryo: Marian Crisan
    Görüntü Yönetmeni: Tudor Mircea
    Oyuncular: András Hatházi, Elvira Rimbu, ıstván Dankó, Szabolcs Hajdu, Yilmaz Yalcin
    Süre: 100 dk.

Filmin Konusu: Nelu kendi hâlinde, evli Romanya-Macaristan sınırındaki bir alış veriş merkezinde güvenlik görevlisi olan bir adamdır. Bir sabah Diyarbakır'dan Almanya'daki çocuklarını görmek için Romanya'ya kadar yasa dışı yollarla gelmeyi başaran bir Türk çıkar karşısına. Ve Nelu'dan, onun dilini anlamasa da ona yardımcı olmasını ister. Nelu ilkin bunun başını belaya sokacağını bildiğinden yardımcı olmak istemez, fakat dayanamaz ve ona yardım etmeye çalışır.

Evet arkadaşlar, şimdilik paylaşacağım filmler bu kadar. Eğer siz de Romanya sinemasından örnekler paylşamak isterseniz, güzel bir katkı yapmış olursunuz.
  • tesekkur ederim. farkli ulkelerin filmlerini izlemeyi severim. 1. filmden basliyorum bakalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Haliax -- 6 Eylül 2011; 19:42:11 >
    "yada" Doğrusu "ya da" || "herkez" doğrusu = "herkes" || "birşey" doğrusu = "bir şey" || "herşey" doğrusu = "her şey" || orjinal" doğrusu = "orijinal" || "direk ifade.." doğrusu =&gt; "direkt" -- Lütfen dil kurallarına özen gösteriniz.

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M.K.Atatürk

However rich or prosperous it may be, a nation deprived of independence can deserve no better treatment than being the servant of civilized humanity. M.K.Atatürk

• Room in Rome

ispanyol filmi

Orijinalden alıntı: johonwayni

Güzel filmler fakat bunlarin Türkçe altyazilarini bulabilsek bile 720p filan bulacağimizi zannetmiyorum.

4.Months.3.Weeks.and.2.Days.2007.720p.HDTV.x264-pTT.mkv

Orijinalden alıntı: Sakin ol Sampuan

quote:

Güzel filmler fakat bunlarin Türkçe altyazilarini bulabilsek bile 720p filan bulacağimizi zannetmiyorum.

Teşekkürler fakat buna uykun altyazi maalesef yok gibi..

http://divxplanet.com/sub/m/14534/4-Months-3-Weeks-and-2-Days.html
    "yada" Doğrusu "ya da" || "herkez" doğrusu = "herkes" || "birşey" doğrusu = "bir şey" || "herşey" doğrusu = "her şey" || orjinal" doğrusu = "orijinal" || "direk ifade.." doğrusu =&gt; "direkt" -- Lütfen dil kurallarına özen gösteriniz.

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz. M.K.Atatürk

However rich or prosperous it may be, a nation deprived of independence can deserve no better treatment than being the servant of civilized humanity. M.K.Atatürk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 720p olarak izlemedim zaten. Görüntü kalitesinin çok önemi yok bence, her şekilde anlatmak istediğini anlatıyor filmler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetopus

Room in Rome

ispanyol filmi

Maalesef bu bir İspanya Yapımı film.

Düzeltme: Zaten yazmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meursault. -- 6 Eylül 2011; 22:14:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetopus

Room in Rome

ispanyol filmi

Maalesef bu bir İspanya Yapımı film.

Düzeltme: Zaten yazmışsın.

iyi çocuklar iyi okur -- okur okur adam olur-- okur okur müdür olur -- sistem budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Ben 720p olarak izlemedim zaten. Görüntü kalitesinin çok önemi yok bence, her şekilde anlatmak istediğini anlatıyor filmler.

Eğer bir film izleniyorsa görüntünün filmdeki oranı yüzde 50'dir. Bu oran filmden alınacak zevk ve konuyu daha iyi anlamaya yardımcı olur..

420x görüntü:

Romanya Filmleri

Masanin üstünde ne var görebiliyor musunuz?

720p görüntü:

Romanya Filmleri

Burda da adamın yüzündeki detaylari bile görebiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 7 Eylül 2011; 12:01:39 >

• @thomas_anderson öneri için teşekkürler.

@johonwayni benim önerdiğim filmlerin 720p si nette maalesef mevcut değil. Hatta bazıların Türkçe çevirileri bile berbat. Bunları izlemek için bulanık görüntüye mecbur kalıyoruz. Ama kaliteli görüntüsü nette bulunan filmlerin de kalitesiz versiyonlarını izlemeyi ben de tercih etmiyorum.
  • Hîrtia va fi albastrã

Romanya Filmleri

Tür: Dram, Aksiyon
    Yönetmen: Radu Muntean
    Senaryo: Radu Muntean, Razvan Radulescu, Alexandru Baciu
    Yapımcı: Dragos Potop, Dragos Vilcu
    Görüntü Yönetmeni: Tudor Lucaciu
    Oyuncular: Adi Carauleanu, Alexandru Potocean, Alexandru Georgescu, Andi Vasluianu, Andrei Traian, Dana Dogaru, Dragos Bucur, Ion Sapdaru, Mimi Branescu, Paul Ipate, Tudor ıstodor
    Süre: 92 dk.

Filmin Konusu: Nikolay Çavuşevski'nin son dönemleri filmin konusu. Filmde ne yapacağını bilemeyen, görevi bile tam tanımlanmamış halk ordusundan Costi devrime katkısının tankın içinde değil de çatışmaların arasında 'teröristler'le çatışarak olacağını düşünmektedir. Ve o küçük birliğinden firar eder. Costi'nin firar edişi de Çavuşevski'ye yapılan darbe gecesine denk gelir.

Değişik ve komünizmin çöküşünün gerçekleştiği dönemdeki kaosu güzel yansıtabilmiş bir film.
  • benim tavsiye edeceğim romanya yapımı film nunta muta
     Romanya Filmleri

konu:Şirin , eğlenceli mutlu bir Romen köyünde iki genç birbirlerini çok seviyor , önce aileler karşı çıkıp , kapışıyor , sonra anlaşıp düğüne karar veriyorlar. Ancak karar verilen düğün tarihinden bir gün önce Stalin ölüyor. Düğün günü köyü parti yöneticileri basıyor ve ‘gülmek bile yasak’ diyorlar ve düğünü de yasaklıyorlar. Düğüne devam etmek isteyen köy halkı yaratıcı ve eğlenceli bir çözüm yolu buluyorlar.oldukça eğlenceli keyifli bir yapım izlemenizi tavsiye ederim ben çok beğendim.

quote:

quote:

KMPlayer'da altyaziyi biraz ileri/geri yapinca sorun kalmiyor.

quote:

quote:

quote:

KMPlayer'da altyaziyi biraz ileri/geri yapinca sorun kalmiyor.

• Uzun bir aradan sonra izlediğim son Romanya menşeili filmleri sizlerle paylaşayım.

Filantropica
     Romanya Filmleri

Romanya Filmleri

Yapım: 2002 - Romanya
    Tür: Dram, Komedi
    Yönetmen: Nae Caranfil
    Senaryo: Nae Caranfil
    Oyuncular: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica ve Mara Nicolescu
    Süre: 110 dk.

"Evvel zaman içinde bir şehir varmış. Şehir halkı ya prens, ya da yoksulmuş. Bu iki dünya arasında sadece sokak köpekleri bulunurmuş. Onlar orta sınıfmış." diyerek başlıyor film ve Romanya'daki bu sınıflar arasındaki ilişkiyi, ekonomik çöküntüyü, akıcı ve ilgi çekici bir hikâyeyle, kara mizah şeklinde anlatıyor. Filmi epey beğendim, kara mizah sevenlere tavsiyemdir.

Eu cand vreau sa fluier, fluier
     Romanya Filmleri

Romanya Filmleri

Yapım: 2010 - Romanya
    Yönetmen: Florin Serban
    Senaryo: Catalin Mitulescu, Florin Serban
    Oyuncular: George Pistereanu, Ada Condeescu and Mihai Constantin
    Süre: 94 dk.

Üzerinde çok şey söylenecek film, ama gel gör ki fazla beğenilmemiş, sıkıcı bulunmuş bir film. Filmde ıslah evindeki son günlerini geçiren Silviu'nun duygusal dünyasına giriyoruz. Annesi yüzünden gençliği heba olmuş Silviu, onun kendisine yaptığı gibi kardeşine de aynı şeyleri yaşatacağından endişe duymaktadır. Ayrıca, Silviu görevli Ana'ya âşık olacak belki de ilk kez bu duyguyu hissedecektir. Silviu özgürlüğünü kardeşinin özgürlüğüne ve Ana ile içeceği kahvenin verdiği mutluluğa değişmektedir.
    Filmin gidişatı yavaş ve sıkıcı gelebilir ama bu film bu şekilde doğal ve gerçekçi olmuş. Etkileyici olduğunu da söyleyebilirim.
  • Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii
     Romanya Filmleri

Romanya Filmleri

Yönetmen: Catalin Mitulescu
    Senaryo: Catalin Mitulescu , Andreea Valean
    Oyuncular: Doroteea Petre, Timotei Duma ve Anca Ahrfrescu
    Süre: 106 dk.

Film 1989'un Romanya'sında geçiyor. Yani Çavuşesku diktatörlüğünün çöküp de Rumen halkın özgürlüğüne kavuştuğu yıl. İşte film de Çavuşesku'nun diktatör rejiminin devrilmesinden hemen önceki dönemde, Eva Matei ve küçük kardeşi Lalalilu karakterleri üzerinde dönüyor. Film boyunca baskı altında olan bir Rumen halkıyla karşı karşıyayız. Hepsi, içinde diktatör rejimin son bulacağına dair umut taşıyor. Filmde Çavuşesku'yla epey dalga geçilmiş.
    Doğal, gerçekçi ve eğlendiren bu yapımı herkese tavsiye ederim. Ayrıca Eva rolündeki Doroteea Petre'nin oyunculuğu gerçekten çok iyi. Kendileri Cannes Film Festivalinde en iyi kadın oyuncusu ödülünü almış.

California Dreamin' (Nesfarsit)
     Romanya Filmleri

Romanya Filmleri

Yapım: 2007 - Romanya
    Tür: Dram, Psikolojik
    Yönetmen: Cristian Nemescu
    Senaryo: Cristian Nemescu, Catherine Linstrum
    Oyuncular: Armand Assante, Jamie Elman ve Razvan Vasilescu
    Süre: 155 dk.

Güzel bir filmdi ama ben bu filmden daha fazlasını beklerdim. Yani, umduğum gibi çıkmadı diyebilirim. Filmin yönetmeni film daha bitmemişken bir trafik kazasında ölmüş ve film bize o şekilde sunuluyor. Filmde, '99 yılında Kosova'ya yardım için gönderilen ABD askerlerinin askeri mühimmatı taşıdıkları tren, istasyon görevlisinin inadı yüzünden Capalnita'da durdurulur. İşin komik tarafıysa devlet dahi, istasyon görevlisine söz geçiremez. Filmin pek çok yerinde Romanya'nın geçmişine, Amerikalılara, Rumenlere, Romanya'nın şu anki yöneticilerine alaycı bir eleştiri var. Özellikle Amerikalıların durdurulduğu o günler içerisinde Rumenler Amerikalıları sanki üstün ırkmış gibi görerek kendilerini onlara beğendirmeye çalışıyorlar ve halkın Amerikan özentisi olduğu da güzel yansıtılmış.
  • Filmlerini bilmiyorum ama muzikleri cok guzel
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.