Şimdi Ara

anakart kilitlenmesi ve monitöre görüntü gelmemesi v2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bilgisayar açma düğmesine bastıktan sonra kasadaki power ışığı sürekli yanıp sönüyor, monitore görüntü gelmiyor.

anakartımın modeli: asus m3a32-mvp deluxe

bir çok kez reset attım, kapadım açtım. anakartın üzerindeki pili çıkartıp bekledim, taktım yine olmadı.

farklı kasadan 250 watt'lık bir psu ile değiştirdim yine aynı olay devam etti.
    bir ara acaba ekran kartında mı bir problem var diye düşündüm. farklı kasaya ekran kartını ve mevcut 430 watt'lık psu'yu taktım. bir problem olmadan ekrana görüntü geldi. ekran kartında bir problem yok. psu da bir problem yok.

anakartta problem olsa, bana göre karta elektrik gelmez, ram lar çalışmaz (uzun süre kasayı açık bıraktım ram lar ısındı)

daha önce yine böyle uzun süre açılmamışlığı olmuştu, aç-kapa yapa yapa açmayı başarmıştım.

--
    geçen yıl yine böyle bir sorun olmuştu uzun süre açılmamıştı 1-2 gün. bilgisayarcıya götürdüğümde anakartın kendini kilitlemiş demişti ve bir şeyler yaparak düzeltmişti.

işlemci fanını çıkarttığımda, işlemci ile arasındaki termal macun sanki azalmış gibiydi. ya da azalmıştı. 2 sene önce sürmüştüm en son. bunun da bir etkisi olabilir mi?

--
    neler deneyebilirim başka? olmadı yarın akşam bilgisayarcıya götüreceğim zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 23 Ağustos 2011; 2:00:37 >

• BIOS la uğraşmadın inş. Bios güncellemesiyle falan.
  • Öncelikle şunu söyleyeyim bozuk anakartta tetikler , düğmeye bastığınızda hiç bipleme yapıyormu ? ve anakart kendini kilitlemiş deme olayı şöyle oluyor voltaj değişimlerinde biosta her nedense anakart tetikleme yapmıyor pili çıkarttım demişsiniz ama bios resetlememişsiniz şimdi size nasıl bios resetlenir onu öğreteceğim,bütün bağlantı kablolarını çıkartın bios pilinin yanında mavi yada siyah rengi değişiktte olabilir bir jumper olması gerekiyor bunu ya 1-2 konumundan 2-3 konumuna getireceğiz yada cmos reset yazar bunu kısa devre yapacağız eğer 2-3 konumuna getirdiyseniz pc nizin açma düğmesine basın bios resetlenmiş olacaktır tekrar 1-2 haline getirin , eğer jumpersiz (bkz:clr_cmos) ise bir metal yardımıyla resetleyin daha sonra tekrar bağlantıları yapıp tetiklemey yapın ;

CCMOS :

CLR_CMOS :

Bu arada termal macun orjinalse eskimez bunu bazı arkadaşlar yanlış biliyor ama işlemci fanı çıkartıldığında da değiştirilmesi gerekiyor!

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 23 Ağustos 2011; 7:33:19 >

• cevap için teşekkürler. yeni bir şey öğrenmiş oldum.

fakat güney köprüsü üzerindeki heatsink fanı takılı değildi. onu takınca sorun gitti.
  • bendede bu sorun vardı ramin birini çıkarttım düzeldi sonra birkaç gün sonra çıkardıgımı taktım çalışmaya devam ediyo
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin Acer Aspire V3-571G model bi laptopum var biraz ısınyo diye harici soğutuculardan aldım 5-6 aydır sıkıntısız kullanıyorduum fakat son 3-4 gündür soğutucunun enerji kablosu pc ye takılı olduğu zaman normalde ses gelen hopörlörlerimden hiç ses gelmiyo kabloyu çıkartığım zamanda arıza devam ediyor ancak pc yi yeniden başlattığım zaman ve kabloyu takmadığım zaman ses geliyor çözüm bulamadım bilen varsa sorununu lütfen yardım edin teşekkür ederim şimdiden ( kabloyu değiştirdim sorun devam etti )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.