Şimdi Ara

Oyun endüstrisi yöneticileri PS Vita'nın başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Oyun endüstrisi yöneticileri PS Vita'nın başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor






    Taşınabilir oyun konsolu pazarının Nintendo ile birlikte hakimi konumunda olan Sony, popüler PSP modelinden sonra aynı popülariteyi yakalamak için PS3 tecrübesini yaşatacağını iddia ettiği PS Vita adlı yeni taşınabilir oyun konsolunun geçtiğimiz aylarda tanıtımını yapmıştı.




    4 çekirdekli ARM Cortex-A9 tabanlı işlemci, 5 inç dokunmatik OLED ekran, arka dokunmatik panel, orijinal PSP’nin 10 katı kadar RAM ile üst seviye bir oyun deneyimi sunan PS Vita için oyunlar da geliştirilmeye devam ediyor. Ancak Japonya’da Aralık ayında, Avrupa ve ABD pazarında ise gelecek yılın ilk aylarında piyasaya çıkacağı duyurulan PS Vita hakkında eleştirilerin ardı arkası kesilmiyor.




    Heavy Iron Studios firmasından Lylle Hall ve Matthew Seymour cihazın tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirtiyor ve piyasaya çıkış tarihinde hurdaya dönmüş olacağını söylüyor.




    Seymour tüketicilerin artık bu tip konsolları istemediğine inanıyor. iPhone ve Android cihazlarla tatmin edici bir oyun tecrübesi yaşayan kullanıcılar PS Vita için ellerini ceplerine götürmek istemiyorlar. Seymour bu görüşünde biraz haklı olabilir çünkü Nintendo 3DS modeli tüketicilerin ilgisini çekemediği için şu an aynı sıkıntıları yaşıyor.




    Hall ise Nintendo 3DS için 249$ vermek istemeyen tüketicinin PS Vita için de 299$ vermek istemeyeceğini öngörüyor. Bu noktada PS Vita’nın fiyatını düşürmekle avantaj yakalayabileceğini düşünüyor. Hall’a göre Nintendo 3DS yeterli oyun yelpazesi sunamadığı için popüler olmaktan uzak kalıyor.




    PS Vita sağlam bir oyun portföyünü tüketiciye sunduğunda popüler olmak adına bir şans yakalayabilir. Hall ve Seymour PS Vita’nın başarılı olmasını istediklerini ancak taşınabilir oyun konsolu segmentinin önünde uzun ve zorlu bir yol bulunduğunu belirtiyor.








  • fiyatı 200$ altına çekip app store benzeri bi yapılaşmaya gidilirse bence daha başarılı olacaktır.
  • PS Vita güzel bir cihaz olsa da yeni trend akıllı telefonlar.
  • Ben düşünmüyorum. Tabi satılması açısından değil. Çok iyi fiyatı var ve çok iyi satılacaktır da. Ama kârı cihazdan değil de oyunlardan yapacakları için bir süre boyunca oyun satamayabilirler. Çünkü pek çok kişi ekranı büyük diye ve fiyatı ucuz diye medya oynatıcı falan gibi bir amaçla cihazı alacaktır. Bir süre sonra sıkılanlar oyun için cihazım var nasılsa bari 1-2 oyun alayım dedikleri zaman esas kazanç o zaman başlayacaktır..
  • PS Vita bence ayrı bir cihaz, başarısızlık falan değil, oyun oynamak ve keyif almak adına gayet uygun, eğer vaktim olsaydı ucuz ve ince bir telefon alırdım xperia arc yerine ve yanında ps vitayı gönül rahatlıgıyla tercih ederdim ama korkum şarjı olurdu :( PS Vita hem bu anlamda uzman bir gidiş sergiliyor hem de farklı türde oyunlarada imkan tanıyor. Oyun içi katkıları ön ve arka dokunmatik paneller + kamera ile çok daha iyi :) Çok keyifli ve anlamlı oyunlar olacagı aşikar :) Hiç hayal kırıklığı olmayacaktır ne kadar gelişirse gelişsin mobil pazarın diğer kısımları :) Bir PSP gibi sükse yapmayacak ama yine iyi satacaktır umarım (:
  • @triplepen

    aman app store vari bişi yapmasınlar sonra orayıda hacklerler :D
  • Katiliyorum artik insanlar yanlarinda oyun icin ayri cihaz tasimak istemiyorlar.



    Mesela isyerindesiniz etrafiniz kalabalik telefonda oyun oynarsaniz dikkat cekmez ama ps vitayi cikarip iki elle tuttugunuz anda olay bitmistir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Katiliyorum artik insanlar yanlarinda oyun icin ayri cihaz tasimak istemiyorlar.



    Mesela isyerindesiniz etrafiniz kalabalik telefonda oyun oynarsaniz dikkat cekmez ama ps vitayi cikarip iki elle tuttugunuz anda olay bitmistir :)


    aynen
  • sorun suki akilli telefonlarda gercekden tatmin edici oyunlar var. cogunluk icin konusuyorum, hardcore oyuncularin tercihi her zaman vita gibi ozellesmis cihazlar olur; oyun icin ayri cihaz almak fazladan maliyet ve en onemlisi yuk haline geliyor. zaten tatmin edici oyunlari olan bir platformun varken yanina ikinci bir cihazi daha almak zor gelir.
  • Başlık 'Oyun endüstrisi yöneticileri PS Vita'nın başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor' ama tek bir adamın yorumlarını okuyoruz.

    PS Vita bence çok büyüleyici bir cihaz ama çoğu kişinin yanında PS Vita taşımaktansa mobil telefon taşımayı tercih edeceğini düşünüyorum anca oyundan kopamayan mobil telefon oyunlarını boş bulan ve biraz da Hardcore oyuncu statüsüne kayan kişiler PS Vita'yı tercih edecektir.
  • Ben şahsen psp vitayı 4 gözle bekliyorum. Bi oyunlarına baksınlar sonra akıllı telefonlar ile kıyaslasınlar yahu. Adam uncharted tanıtımı yapıyor. Ucuz bir telefon aldım htc wildfire s (240 tl vodafonecuğum saolsun) oyun ve video içinde daha geniş ekranlı psp benim için en mantıklı tercih. Zaten çantam var ve sürekli çantamda taşıyabileceğim birşey en azından ev-iş arası min 1 saat yol giderken keyifle oyun oynarım.
    Kısacası telefonlardaki oyunlar ile bu oyunları ne grafik ne oynanabilirlik açısından kıyaslamak bana çok saçma geliyor. Ayrıca psp3 ile aynı işlemciye sahip olacaktı ama batarya performansı düştüğü için ps 2 ile ps3 arasında bir noktada bıraktılar. Tüm konuları geçtiğimde min 1500 liraya androidli veya ioslu, rahat oyun oynayacağım bir telefon alana kadar 300$ + 240 liraya daha iyi bir çözüm elde etmiş olucam umarım inş :) İlk pspmi de almış olucam
  • iPhone kullanıyorum ama oyunlar beni tatmin etmiyor. Hep ufak çaplı oyunlar ama zevkli orasına bir sey diyemem. Ama büyük çapta oyunları oynarken zevk vermiyor bir futbol olsun bir fps turu ya da rpg benzeri oyunlarda zevk alamıyorum. Psp vita nın başarısız olacağını düşünmüyorum. Oyun şirketlerini yanıltacagini düşünüyorum.
  • Vista'dan Sonra Vita da mı gol değil arkadaş?
  • Oyun demek sadece görüntü kalitesi demek değildir, oyun demek kontrol demektir.



    Hiç bir

    fiziksel tuşun,

    d-pad'in,

    analog stick'in,

    tetik tuşunun

    olmadığı dokunmatik ekranlı cihazlarda ancak o yapıya uygun oyunlar oynanabilir ki bunlarda genellikle oyuncuk olurlar.



    Dokunmatik cihazlarda da (ben de GalaxyS'de PES 2011 oynuyorum) iyi oyunlar olsa da gerçek oyun (gerçek ne demek denebilir, hardcore oyun diyelim o zaman) keyfi gerçek oyun cihazlarında çıkar.



    Konsolların sıkıntısı piyasadaki cihaz adetleri akıllı telefonlara göre az olduğu için ve ciddi oyunların yapım maliyeti yüksek olduğu için oyun fiyatlarının yüksek olması ve satın alma sürecinin eski usül, zahmetli git mağazadan oyunu fiziksel olarak satın al şeklinde olması...



    Çok beğenerek kullandığım Galaxy S'in yanına PS Vita alırım, gayette güzel olur...




  • Lylle hall ve matthew seymour simdi yavasca elinizdeki mikrofonu yere birakin ve oradan uzaklasin
  • bende açıkçası ps vita'yı bekliyorum ben hardcore denen yüksek grafikli aksiyonlu oyunları seviyorum şöyle bir baktım da hiç bir telefonda böyle yapımlar yok. onca farklı kalitede teelfonlar var ve bitr çok oyun firması genelde bir cihaza bağlı kalıp kaliteli oyun yapmıyor her telefona açıldıkları zaman ne yazık ki bence kalite düşüyor. burda bir tek kıpırdama tegra için açılan oyun mağazası oldu ama tegra kullanan çok bir cihaz olmadı galiba.

    beni korkutan tek yön bu işlemci kısmında önü engellenemez şekilde hızla gidiyor her dakika çekirdek sayısı artmış veya ghz hızı artmış işlemci görüyoruz bir kaç seneye kalmaz ps vitayı da gececek cihaz çıkar ama çokm fazla cihaz çıkar hepsine yine adapte olmazlar yine güzel oyunlar ps vitaya çıkar.

    bende hep telefon alayım onda da oyun oynayayım diyorum alırım bir tane galaxys ve vita ohh ne güzel olur. hem vitada da 3g gps olacak.

    birde arkadaşlar ben hala ps vita'daki işlemcilerin gpu'ların saat hızlarını bilmiyorum. ilk psp de tek işlemci ve 33 mhz hızdaydı bunda nasıl olacak. her çekirden 1 ghz hızında mı olacak hala belli değil. yoksa sony samsıng gibi olurda mesela 1 ghz yapar sonra piyasata sürecekken bakar ki telefonlar almış başını gitmiş heme 1.2 ghz hızına çıkarır. ama ben yine de merak ediyorum...




  • Cihaz tek cekirdek acik 2 ghz 4 cekirdek acikken 1.2 ghz de calisacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    Cihaz tek cekirdek acik 2 ghz 4 cekirdek acikken 1.2 ghz de calisacak


    bununla ilgili nereden bilgi alabilirim. tek çekirdek de bile 2 ghz bence baya bir yüksek değer. keşke 4 çekirdek de 2 ghz hızda çalışsa. mese apsp de pil pitmeye yakın ekran sönerdi. bunda da mesela prize takınca tüm çekirdekler 2 ghz de çalışsa ya ne performans olur...
  • Casual oyuncular için belki telefonlar yeterli gelebilir, ama oyun konsolları her zaman, her kitle için, hem casual hem hardcore oyuncular için vazgeçilmez olmuşlardır. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi telefondaki oyunları ben de eğlenceli, küçük oyuncuklar olarak görüyorum, bir oyun konsolundaki kadar kapsamlı oyun bulunmuyor.
  • Avrupada yada amerikada satılmasa dahi japonyada çok satacak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.