Şimdi Ara

AMD, Bulldozer FX işlemcileriyle birlikte su soğutma sistemi vermeyi değerlendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
9.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  •  

    AMD yüksek performans segmenti için hazırladığı Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcileriyle donanım tutkunları kadar hız aşırtma profesyonellerini de kendi cephesine çekmeyi hedefliyor. Bilindiği üzere profesyonel hız aşırtmacıların önemli bir kısmı uzunca bir süredir çalışmalarını ağırlıklı olarak Intel platformunda sürdürüyor zira HWBot gibi hız aşırtma liglerinde Intel platformundaki çalışmalar daha fazla puan kazandırıyor.




    Bulldozer mimarisini temel alan dört, altı ve sekiz çekirdekli işlemcilerini, modeline göre 350$ ve altı fiyat seviyelerinden sunmaya hazırlanan AMD, Black Edition serisinde olduğu gibi bu işlemcilerinde de çarpan kilidini açık tutarak kullanıcıların diğer donanım bileşenlerinden çok fazla etkilenmeden sadece işlemci çarpanını değiştirerek baz çalışma frekansını daha yüksek hızlarına çıkartmasını hedefliyor.




    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 8MB Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olan FX işlemcileri aynı zamanda Turbo Core 2.0 teknolojisiyle gelecek ve çekirdek çalışma frekansını otomatik olarak arttırabilecekler. Ancak gelen son bilgilere göre AMD, FX işlemcileriyle birlikte kutu içeriğinde "hepsi bir arada" su soğutma sistemi sunarak hız aşırtma iddiasında elini güçlendirmenin planlarını yapıyor olabilir.




    FX serisi işlemcilerin en pahalı modeliyle mi geleceği yoksa tüm modeller için isteğe bağlı seçenek olarak mı sunulacağı henüz bilinmeyen bu planlama kapsamında AMD'nin, Antec Kühler H2O 620 benzeri içeriğinde işlemci su soğutma bloğu, hortumları, radyatörü ve fanı da bulunduran komple bir çözüm planladığı bildirilirken, Amerika'daki en ucuz işlemci su soğutma sisteminin 60-70$ seviyesinden bulunabildiği düşünüldüüğünden bunun mümkün olabileceği üzerinde duruluyor. 




    AMD'nin ilk planına göre Haziran ayında lanse edilmesi hedeflenen ancak B0 ve B1 revizyonlarında istenen saat hızlarına ulaşılamadığı için 60-90 gün ileri ötelenen Bulldozer tabanlı FX işlemciler, firmanın en son dökümanlarına göre Ekim ayında lanse edilecek.Soket AM3+ formunda hazırlanan ve 9 serisi anakartlarla kullanılacak olan FX işlemcilerine karşı Intel de aynı dönemde Core i7-3000 ailesini sunacak.







  • Bu haberi görünce acaba çok mu ısınacaklar diye düşünmeden edemedim. Öyle bişi olmaz inş. kaç sene çalışmanın ürünü bizde o kadar bekledik :/
  • Harka olur bence. Hangi soğutucuyu seçeceğim derdi de kalmaz. O zaman kesinlikle bir Fx alırım.
  • harika olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skelop

    Bu haberi görünce acaba çok mu ısınacaklar diye düşünmeden edemedim. Öyle bişi olmaz inş. kaç sene çalışmanın ürünü bizde o kadar bekledik :/

    tam tersidir çünkü su soğutma stok fandan iyi olabilir ama haricen satılan ve oc için kullanılan fanlardan daha iyi bir soğutma yapamaz diye düşünüyorum

    tabi kastetdiğim bütün su soğutmalı sistemler değil modeline göre değişir
    stok su soğutmada stok fan gibi olur fazla birşey beklememek lazım
    resimdeki model haberde bahsi geçen
    antec_kuhler_h2o_620_pump_radiator

    AMD, Bulldozer FX işlemcileriyle birlikte su soğutma sistemi vermeyi değerlendiriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat2O98 -- 11 Ağustos 2011; 19:31:30 >




  • bence işlemciler iyi oc olamayacak.AMD işlemcileri sınırda piyasaya sokacak ki su soğutmayı düşünmüş
  • Phenom II modellerinin yanında adam gibi stok fan veremedi, Bulldozerin yanında su soğutma vereceğine hayatta inanmam.
  • Amd sisteme mi geçsek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BraveHeart

    Phenom II modellerinin yanında adam gibi stok fan veremedi, Bulldozerin yanında su soğutma vereceğine hayatta inanmam.


    Kesinlikle.
  • bu haberle birlikte amd isinacak mi acaba tartismasi tekrar baslar.adamlar stok fan yerine su sogutma verse yine yaranamayacak mi?x8 yaninda ozel versiyon filan olur verdikleri su sogutmayi kosedeki bakkalda bulamiyorsunuz markaya dikkat.
  • güzel bi gelişme olarak karşılanabilir zaten bulldozerin yanında cazip hediyeler olması gerekiyordu umarım fiyat noktasında da zamanla aşağıya eğilim söz konusu olur.

    sıkı bir AMD kullanıcı olarak tek eleştirim soket AM3+ ömrünün kısa olmasıdır.Intel kışın yaşanan chipset sorunundan sonra ivy brigde işlemcileri 6 serisi B3 revizyonlu anakartlarda kullanılabileceğini söyledi chipst arızası olmasaydı böyle bişi olacağını hiç sanmıyorumda yinede 6 serisi kullananları rahatlattı bi nebze.

    Ancak uzun zamandır geriye dönük soket uyumluluğuyla bilinen AMD nin fusion işlemcilerle birlikte radeon çekirdeklerini işlemciye almasıyla yeni soket yapısı ihtiyacı doğdu bunu Fusion A serisi işlemcilerle FM1 905 pin e geçerek gösterdi 2012 içerisinde de soket FM2 yi duyurarak 10 çekirdekli komodo işlemcilerin kullanılması sağlanacak zamanla AM3+ soket bulunabilrliği azalmış olacak ancak şuan için erkekn bu soket değişimi AMD nin 2012 yol haritasında mevcut ama AMD ye hak vermemekte olmaz işlemcilerde entegre grafik birimi yer almasıyla radikal değişiklikler oldu ki yeni 10 çekirdekli işlemcilerde yeni nesil radeon mimarisi olacağı için verim anlamında dahada geliştirileceğini dşünüyorum bu yüzden soket değişimi zorunlu bir gereklilik olduğu kanaatindeyim.

    Ancak ilk nesil Bulldozer işlemcilerin rekabetçi bi fiyat politikasıyla satılacağına eminim ve popüler ürünler olacaktır.




  • + masraf arkadaşlar stok fan malıyetıne ulmucak bu sogutma
  • Anlaşılan işlemciler yeterli performansı veremedi ve amd kullanıcıları böyle çekmeye çalışacak. Bunun başka açıklaması olamaz. 60-70 dolarlık su soğutma sistemi vereceksen işlemcin ya çok pahalı olacaktır yada fiyatı normal olup ancak sağlam bir o/c la performans verecektir. Büyük bir problem olabilir. Belki performans açığını sağlam bir oc la çözecekler belki de 400 doalrlık işlemciyle 999 dolarlık işlemciyi geçin gibi bir taktik uygulayacaklar. AMD kulanıcıları korkutmakta çok başarılı tebrik ediyorum.
  • Thermalright Silver Arrow'dan daha iyi soğutabilecekmi bakalım.
  • Uzun yıllardır satışa sunulan stok fanlı işlemciler gibi buda düşük seviyeli bir su soğutma ile gelecek.Bunun neden satış olarak bir kabuk değiştirme yeni bir çığır açma yönünde olcağını düşünüyorum.Yenilikçi olarak düşünülmüş bir fikir.Art niyet aramak saçma geliyor.Keşke intel de başlasa, en kötü modeline bile verebilir intel o kadar fiyat çektikten sonra.Zorlama intel'ide.
  • corsair h50 den düşük bişey vermesiner de.
  • ilginç bir girişim bakalım sonuçları ne olacak, intel karşısında konumu güçlenebilir.
  • mecbur verip tasarım açısından farklılık yaratmaları lazım i7 3000 karşısında pek şansları olmayacak hız açısından çünkü
  • i7 3000mi? ancak 2600 le ya kafa kafaya kalır yada çok çok az bi farkla geçer, tek çekirdek performansıda intelden geride kalır.
    mimarisi fikir olarak iyi olabilir zaten şu rock işlemcisinin x86 ya uyarlanmış haline benziyor. ama belliki amd tırtlamış. bu kadar zamn uğraş 2600ü geçeceği bile mechul olan işlemci yap. neyse ilerde belki intel doğrusunu öğretir amdye :DD
  • Gerçekten çok mantıklı bir haber bu.Eğer ki ısı konusu değilde hız aşırtmacılar için düşünülmüşse gerçekten çok çok iyi olucak.4.5-5 ghz rahat görülür sıvı soğutmalar ile...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.