Şimdi Ara

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
2
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda ideos x5 ile kullandığınız modem, router, acces point gibi cihazların markaları ile birlikte "...... marka model de sorun yaşamadım" , "... sorunu yaşadım düzeltemedim", "... sorunu vardı .... yaparak düzelttim" gibi yazalım ki yeni cihaz alacak olan arkadaşlar ona göre davransınlar.

WPA2 Ağlara Bağlanamama Sorununa Alternatif Çözüm
    aşağıdaki işlemler sonucunda bağlanma garantisi yoktur ben denedim ve bende işe yaradı.
    1)Bağlanmak istediğiniz ağa bağlı bir p.c bulun.
    2)P.c den kablosuz ağ bağlantı durumunu açın (xp için : ağ bağlantılarım/ kablosuz ağ bağlantısı sağtık/ durum/destek/ayrıntı)
    3) telefondan, ayarlar/kablosuz ağ özelliği /kablosuz ayarları/menü tuşu/gelişmiş / statik ip kullan a tik koyun.
    4)ip adresinin son hanesine kadar p.c deki gibi verin son hanesini farklı verin 255 ten küçük olsun diğer bilgiler p.cdeki ile aynı olsun
    örnek:
    p.c
    ip : 192.168.100.3
    alt ağ maskesi : 255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi : 192.168.100.1
    dns sunucuları :
    8.8.8.8
    8.8.4.4
    telefon
    ip adresi : 192.168.100.5
    geçit : 192.168.100.1
    ağ maskesi : 255.255.255.0
    dns1:8.8.8.8
    dns2:8.8.4.4

NOT: p.c nizde varsayılan ağ geçidi ve dns bilgileri yoksa vermeniz tavsiye olunur
    vermek için (xp) :
    ağ bağlantıları/kablosuz ağ bağlantısı sağtık/özellikler / genel / tcp ip tık/özellikler
    varsayılan ağ geçidi bölümüne modem arayüzüne girdiğiniz ip yi vermeniz tavsiye olunur.
    genelde ipnizin son hanesinin 1 li halidir
    şekil a
    p.c
    ip : 192.168.100.3
    varsayılan ağ geçidi : 192.168.100.1
    __________________________________________________________________________________
    Airties

Airties Wav-180
    />

wpa 2 şifreleme ile sorunsuz çalışıyor

airties rt-204
    />

802.11b/g de yada g de hız 1 mbiti geçmiyor. b ye aldığımda ise 4-5 mbite kadar çıkıyor hız. (8mbitlik bağlantı)

airties rt-205
    />

şifreleme sistemi wep yapıldığında çalışıyor

airties rt-206
    />

şifreleme sistemi wep yapıldığında çalışıyor

_________________________________________________________________________________
    TP-Link

TP-Link W8920
    />

acces point olarak denendi sorun yok.
    (Firmware Version: 1.3.4 Build 080731 Rel.35756n
    Hardware Version: TD-W8920G v1 00002200 )

TD-W8901G
    />

sorunsuz bağlanıldı

_________________________________________________________________________________
    zyxel

660W T1 v2
    />

bağlantıda sorun oluyor çözümü var fakar pekte işe yaradığı söylenemez
    quote:

Modeminize webarayüz’den giriş yaparak;
    -Modemi yazılımının güncel olup olmadığını kontrol ediniz.Söz konusu modelimiz için en güncel yazılım BGG.3’tür.
    -Modemin Web Arayüz yönetim sayfasından Ağ >Yerel Alan Ağı menüsünde Gelişmiş Kurulum kısmında “Herhangi bir IP’yi algıla” seçeneğini devre dışı bırakınız.

Diğer Marka/model telefonlar ile herhangi bir Zyxel modeme bağlantı problemleriniz için;
    -Ağ>Kablosuz Yerel Alan Ağı menüsünde görünen kanal ile telefonunuzda ayarlı kanalın aynı olduğundan emin olunuz.
    -Telefonunuz tüm şifreleme algoritmalarını desteklemeyebilir(Örn: WPA2-PSK). Bu bakımdan değişik şifreleme türlerini deneyebilirsiniz.

kaynak: zxyel.com (22)
    quote:

AXD.0 olan firmware AXD.1 versiyonuna yükseltilirse sorun çözülüyor.

P-660W-T1 v3 (BOX.7)
    />

Miui rom, B137 Rom da denendi
    Tüm şifreleme denemelerinde bağlantı stabil değil.
    Düşüyor tekrar bağlanıyor, bağlandığında hızı stabil değil.

P-660HW-T1 v2
    />

quote:

Orijinalden alıntı: denizin

Bende zyxel modem var 1 kere olsun bağlantı kopmadı..sorunsuz internete giriyorum.Modem markası P-660HW-T1 v2

inca

IM-214NX
    />

quote:

Herhangi bir sorun yaşamadım.
    Fakat arkadaşın laptopu wireless'ı görmüyor. Asus marka. :)

philips

SNA6500
    />

quote:

wpa şifreleme sisteminde bazen hiç sıkıntısız bağlanıyor bazen saatlerce ip almaya çalışıyor tel. wep de aynı sorun var. şifrelemeyi kaldırırsam çok daha çabuk bağlanıyor. tüm şifreleme sistemlerinde bağlantı kopuyor ip almaya çalışıyor bazen başaramıyor sitatik ip verdiğim halde. modemin arayüzünde bir forumda ince ayarı tıklayın aktif hale getirin demişler kablosuz da ama bizim modemin arayüzünde yok böyle birşey.

EVEREST

nano 587-n
    />

Ideos x5 Ağ Cihazı Deneyimleri(modem, router, app)

bende bu cihaz var bunu modem olarak kullanıyorum. Wep şifrelemede veya şifresiz yaptığımda sorun olmuyor fakat wpa larda sıkıntı oluyordu. Ayarlardan statik ip al dedim p.c deki alt ağ maskesini felan girdim sadece ip sinin son hanesini değiştirerek p.c deki tüm verileri aynen girdim ve bağlan dediğimde wpa2 psk da bile kısa sürede bağlandı.

Diğer

sinus 1054 dsl
    />

Bağlantı sorunlu başarısız.

Thomson SpeedTouch 580
    />

sorun yok

Netmaster kablosuz modem
    />

05.09.2011 Güncel

not: deneyimleriniz ilk mesaja eklenecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 19 Eylül 2011; 22:43:21 >

01101000 01101100 01101100 00100000 01101011 01101110 01101011

• Önemli bir database olabilir bu konu:

Denediklerim

Evde;
    Airties Wav-180 VOIP 4 Portlu modem ile hiçbir sorun yaşamadan girdim. Şifreleme WPA2
    Firmware olarka son sürüm yüklü.
    Sonuç : BAĞLANDI

İşyerinde;
    TP-Link W8920 kullanıyorum ama sadece ACCESS POINT olarak.
    Bunda da telefonu aldığım günden beri hiçbir sorun yaşamadan sorunsuz internete bağlandım.
    Firmware Version: 1.3.4 Build 080731 Rel.35756n
    Hardware Version: TD-W8920G v1 00002200
    Sonuç : BAĞLANDI

Bir arkadaşımda denediğimde ise ;
    Zyxel'in kablosuz bir modelinde (net model ismini hatırlamıyorum) hiçbir şekilde BAĞLANAMAMIŞTIM.
    Sürekli IP alıyor ve tekrar kopuyordu.
    Modemin arayüzünden denediklerim;
    - Şifrelemeyi WPA yaptım, Bağlanamadım.
    - Şifrelemeyi WPA2 yaptım, Bağlanamadım
    - Şifrelemeyi WEP yaptım, yine Bağlanamadım
    - Şifrelemeyi komple kaldırdım, yine Bağlanamadım

En son modeme komple hard reset atıp user bilgilerini modeme girerek tekrar şifreledim yine giremedim.

Zyxel'de denemediğim tek şey firmware update. Bunu yapınca girermi emin değilim.
    Sonuç : BAĞLANAMADI, BAŞARISIZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydoganx -- 10 Ağustos 2011; 10:56:52 >

• quote:

zyxel P660HW T1v2 modemlerde AXD.0 olan firmware AXD.1 versiyonuna yükseltilirse sorun çözülüyor.

quote:

benim zyxel p600 modemim firmware güncellemesinden sonra düzeldi.zaten zyxel sitesinde böyle bir sorun olduğu güncelleme ile giderildiği bilgisi verilmiş.Bu sorunun yaşandığı modemlerin marka modeli yazılırsa sonuç alınması daha kolaylaşır.

kaynak: googleandroid.gen.tr

güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 10 Ağustos 2011; 15:16:54 >

• airties rt-204 te 802.11b/g de yada g de hız 1 mbiti geçmiyor. b ye aldığımda ise 4-5 mbite kadar çıkıyor hız. 8mbitlik bağlantıda.
  • quote:

22-) Cep telefonumun Wi-Fi özelliğini kullanarak ZyXEL 660W T1 v2 modemime bağlanamıyorum.( Nokia N92,N81,N95,E71,E81,5800,E65 – Samsung i7500 Galaxy).

Cevap: Modeminize webarayüz’den giriş yaparak;
    -Modemi yazılımının güncel olup olmadığını kontrol ediniz.Söz konusu modelimiz için en güncel yazılım BGG.3’tür.
    -Modemin Web Arayüz yönetim sayfasından Ağ >Yerel Alan Ağı menüsünde Gelişmiş Kurulum kısmında “Herhangi bir IP’yi algıla” seçeneğini devre dışı bırakınız.

Diğer Marka/model telefonlar ile herhangi bir Zyxel modeme bağlantı problemleriniz için;
    -Ağ>Kablosuz Yerel Alan Ağı menüsünde görünen kanal ile telefonunuzda ayarlı kanalın aynı olduğundan emin olunuz.
    -Telefonunuz tüm şifreleme algoritmalarını desteklemeyebilir(Örn: WPA2-PSK). Bu bakımdan değişik şifreleme türlerini deneyebilirsiniz.

kaynak:http://www.zyxel.com.tr/web/support_category.php?ProgramNo=PRG2008018#SORU22

Güncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 10 Ağustos 2011; 16:12:23 >

• 2-3 gün içinde telefon alicam android olmasi lazim bütcem 570lira enfazla. incelediklerimin içinde özellik bakimindan Huawei ideos x5 ve sony ericsson xperia x10 mini yi begendim ama mini cok kücük fakat Huawei ideos x5in kamerada sorunu varmis sanirsam ben flaşa önem veriyorum ne kadar önemli bilmem ama eger camerada sorunu varsa bi yandan da Galaxy fit i düsünüyorum yardimci olursaniz sevinirim. baska öneriniz varsa bekliyorumm :D

Computer Science
  • Airties rt 206 ile WEP şifreleme de çalışıyor.

@1
    güncel

• Mehmet ilk mesajda iki adet RT-204 olmuş, birisi RT-206 olacak

Orijinalden alıntı: lknrm627

Airties rt 206 ile WEP şifreleme de çalışıyor.

ben neden bağlanamıyorum ya iş yerinde var modemin arayüzüne girme gibi bi ihtimalde yok ki enson sürümü filan denesem webden bağlanmaya çalışıyorum yok
    sırf bu yüzden değiştirebilirim telefonu çok sinirim bozuluyo
    telefona bak ya modeme göre iş yapıyo 5800 gözünü seveyim...

• aydogan düzelttim sağol

quote:

Orijinalden alıntı: princepunis

Modem almanyadan geldi sinus 1054 dsl modeli acer
    Laptop ve toshiba g500 portege la hiç sorun yaşamadan tekrar tekrar bağlanıyorum sorun tamamen x5 te maalesef.

kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_50994874/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 11 Ağustos 2011; 1:21:47 >

• P-660W-T1 v3 Son sürüm (BOX.7)
    Miui rom, B137 Rom denemesi
    Tüm şifreleme denemelerinde bağlantı stabil değil.
    Düşüyor tekrar bağlanıyor, bağlandığında hızı stabil değil.
  • benim cıhazın markası airties şifrelemeyi wep 2 yaptım eh biraz bağlanıyor kopuyor yine baglanıyor ıteleye kakalaya zor zar marketten bır seyler ındırebılıyorum ama youtube ve canlı tv olsun benzerı sıtelerden canlı yayın ve vıdeo seyredemıyorum 20 sanıye oynatıp baglantı kopuyor ımkanı yok artık baglaanmıyor takı wıfıyı bastan ac kapa yapıncaya kadar bu telefonun kronık sorunu bu wifi proplemı uzun arastırmalar sonucu heves ıle almıstım ama almadan önce wifi sorunundan bıhaberdım aldıktan sonra basıma gelınce arastırınca bu konudan rahatsız çok kısı oldugunu gördüm bu konunun çözümü olmalı bilgili arkadaşlardan veya çözüpte tecrübe edenlerden acil yardım beklıyorum arkadaşlar gözünü seveyim eski x 10 mun çatır çatır baglanıyordu

daha sonra kablonete geçtim, Netmaster kablosuz modem getirdiler, ona da sorunsuz bağlanıyorum..

kızarkadaşımın evinde superonline fiber için kullanılan modemlerden var, ona da sorunsuz bağlanıyorum..

nadiren bağlantının kesildiği zamanlar oluyor ama 3-5 saniye içinde yeniden bağlanıyor, bunun dışında wifi bağlanma sorunu hiç yaşamadım..

Orijinalden alıntı: teknisyenarif

benim cıhazın markası airties şifrelemeyi wep 2 yaptım eh biraz bağlanıyor kopuyor yine baglanıyor ıteleye kakalaya zor zar marketten bır seyler ındırebılıyorum ama youtube ve canlı tv olsun benzerı sıtelerden canlı yayın ve vıdeo seyredemıyorum 20 sanıye oynatıp baglantı kopuyor ımkanı yok artık baglaanmıyor takı wıfıyı bastan ac kapa yapıncaya kadar bu telefonun kronık sorunu bu wifi proplemı uzun arastırmalar sonucu heves ıle almıstım ama almadan önce wifi sorunundan bıhaberdım aldıktan sonra basıma gelınce arastırınca bu konudan rahatsız çok kısı oldugunu gördüm bu konunun çözümü olmalı bilgili arkadaşlardan veya çözüpte tecrübe edenlerden acil yardım beklıyorum arkadaşlar gözünü seveyim eski x 10 mun çatır çatır baglanıyordu

modem airtess in hangi modeli?

• güncel

• quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

quote:

benim cıhazın markası airties şifrelemeyi wep 2 yaptım eh biraz bağlanıyor kopuyor yine baglanıyor ıteleye kakalaya zor zar marketten bır seyler ındırebılıyorum ama youtube ve canlı tv olsun benzerı sıtelerden canlı yayın ve vıdeo seyredemıyorum 20 sanıye oynatıp baglantı kopuyor ımkanı yok artık baglaanmıyor takı wıfıyı bastan ac kapa yapıncaya kadar bu telefonun kronık sorunu bu wifi proplemı uzun arastırmalar sonucu heves ıle almıstım ama almadan önce wifi sorunundan bıhaberdım aldıktan sonra basıma gelınce arastırınca bu konudan rahatsız çok kısı oldugunu gördüm bu konunun çözümü olmalı bilgili arkadaşlardan veya çözüpte tecrübe edenlerden acil yardım beklıyorum arkadaşlar gözünü seveyim eski x 10 mun çatır çatır baglanıyordu

airties rt-204 ayrıca işyerimde kı cihaz da airmax pikatel orada baglamıyorum baglanıyor veri aktarmıyor isyerimde modemın arayüzüne giremedim zira admin şifresini bimiyorum
    bu cihaz tam bir baş belası inanılmaz soğudum inanın

• aynen dostum bende işyerinde modemin arayüzüne giremiyorum falan filan neyse bakalım geri verebilirsem vercem telefonu yok modem yok kasa açık yok ses gitmiyo bunlarlamı uğraşıcam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

quote:

airties rt-204 ayrıca işyerimde kı cihaz da airmax pikatel orada baglamıyorum baglanıyor veri aktarmıyor isyerimde modemın arayüzüne giremedim zira admin şifresini bimiyorum
    bu cihaz tam bir baş belası inanılmaz soğudum inanın

Bence senin telefon sorunlu ben airties modeme sorunsuz bağlandım hiç kopma falan yasamadım marketten çatır çatır indiriyordu ama heyhat ki resetleme sorunu vardı degisim için geri gönderdim bence sende aynısını yap

Sanıyorum her iki makinadan birisi sorunlu huawei çok buyuk bir fırsat tepti bence ilk izlenim çok önemlidir sorunlu aletleri buraya getirip imaj kaybetti

Benim hala umudum var özellikleri çok iyi bir şans daha vereceğim inşallah düzgün gelir yenisi

• Exper EWM-01 Tek portlu Kablosuz ADSL Modem ile sorun yaşıyorum. Ağı buluyor, bağlanıyor ama interneti kullanamıyorum niyeyse. İlk aldığımda böyle bir sorun yoktu sonradan oluştu...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.