Şimdi Ara

2012 HONDA JAZZ (CVT'li) ANA KONU - 9 YILDIR DEĞİŞMEYEN ŞAMPİYON . . . (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.871
Cevap
30
Favori
286.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haluk abi yaris yazısı için teşekkür ederim . Fazla detaya inmemişsin ve bana biraz hoşuna gitmiş de jazz'a ihanet etmek istemiyormuşsun gibi geldi :) (şaka yapıyorum )

Bir sorum olacak ;

185/60 R 15 lastiklerimi 215/45 R16 yapsam , bana bunun +'sı ve -'si ne olur bilenler yazabilirmi acaba ?

Teşekkürler ...
  • Teşekkürler arkadaşlar lastik önerileriniz için
    Fakat Bridgstone bayilerini aradım hepsi de fabrikada yok diyorlar.

Çin üretimi olup olmadığını bilmiyorum. Arabanın şase no'su LU ile başlıyor.
    Başka nerden anlaşılıyor acaba?

Orijinalden alıntı: ulasyl

Teşekkürler arkadaşlar lastik önerileriniz için

şoför kapısı içinde de bir yerde yazdığı söyleniyordu.

Orijinalden alıntı: ulasyl

Teşekkürler arkadaşlar lastik önerileriniz için

lu ile başlıyorsa çinden geliyordur.
    jm japonya
    sh ingiltere şeklindedir...
  • Ben de geçen hafta Fun CVT aldım şu ana kadar araçtan çok memnunum. Eskişehir trafiğinde ortalama 7 lt yakıt tüketiyorum. Yalnız arabada ilginç bir problem ortaya çıktı. Kasislerden geçerken silecekler bi defa çalışıyor.

Servise gittim bi kaç tur attık ama murphy kanunları orda da işledi sorun görünmedi. Servisten dönerken ilk kasiste tekrar çalıştılar :)) 1000 km bakımında bırakacam orda bakacaklar. sizce ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir?

Serviste kasislere oldukça sert şekilde girmemize rağmen yine de sorun görünmedi ben normal şekilde girdiğimde, her kasiste olmasa dahi her 3-4 kasisin birinde çalışıyor.

Orijinalden alıntı: pblcrltn

Ben de geçen hafta Fun CVT aldım şu ana kadar araçtan çok memnunum. Eskişehir trafiğinde ortalama 7 lt yakıt tüketiyorum. Yalnız arabada ilginç bir problem ortaya çıktı. Kasislerden geçerken silecekler bi defa çalışıyor.

Servise gittim bi kaç tur attık ama murphy kanunları orda da işledi sorun görünmedi. Servisten dönerken ilk kasiste tekrar çalıştılar :)) 1000 km bakımında bırakacam orda bakacaklar. sizce ne gibi bir sıkıntı olmuş olabilir?

Serviste kasislere oldukça sert şekilde girmemize rağmen yine de sorun görünmedi ben normal şekilde girdiğimde, her kasiste olmasa dahi her 3-4 kasisin birinde çalışıyor.

Yağmur sensörüyle ilgili birşey olsa gerek.

Aracınız hayırlı olsun bu arada.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Ben de geçen hafta Fun CVT aldım şu ana kadar araçtan çok memnunum. Eskişehir trafiğinde ortalama 7 lt yakıt tüketiyorum. Yalnız arabada ilginç bir problem ortaya çıktı. Kasislerden geçerken silecekler bi defa çalışıyor.

Yağmur sensörüyle ilgili birşey olsa gerek.

Aracınız hayırlı olsun bu arada.

Teşekkür ederim Haluk Bey,

Jazz'ı almam da daha doğrusu kesin kararı vermemde sizin yorumlarınızın da oldukça etkisi olmuştu :)

Problem konusunda ben de benzer düşünüyorum. Sorun muhtemelen yağmur sensöründen kaynaklanıyor.

Selamlar

• quote:

Jazz'ı almam da daha doğrusu kesin kararı vermemde sizin yorumlarınızın da oldukça etkisi olmuştu :)

Problem konusunda ben de benzer düşünüyorum. Sorun muhtemelen yağmur sensöründen kaynaklanıyor.

Selamlar

Eski aracım Jazz'ı çok keyifle kullandık.

Tek eksiği C ve D sınıfı araçlara göre bir miktar konforsuz olması.

Belki bir de hastaları için dizel motor alternatifi.

Yoksa gerçekten donanım, güvenlik, sorunsuzluk ve ikinci el konularında üzerine bir araç göremiyorum.

Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.

• Bir sorum olacak ;

185/60 R 15 lastiklerimi 215/45 R16 yapsam , bana bunun +'sı ve -'si ne olur bilenler yazabilirmi acaba ?

Teşekkürler ...

Şuna bi göz atan yokmudur forumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro82 -- 29 Kasım 2011; 22:25:37 >
  • Jazz a 215 O_O genis lastik yuzeyi oldugunda yazin yol tutusun artar benzin sarfiyatun artar. Kisin yol tutusun azalir. 45 olan yanak kalinligi konforu azaltir balon yapma ihtimali artar .16" de denzin tuketimini arttiracaktir...

Seklinde biliyorum

Orijinalden alıntı: maestro82

Haluk abi yaris yazısı için teşekkür ederim . Fazla detaya inmemişsin ve bana biraz hoşuna gitmiş de jazz'a ihanet etmek istemiyormuşsun gibi geldi :) (şaka yapıyorum )

Bir sorum olacak ;

Teşekkürler ...

Bu aralar yoğunum biraz da o yüzden test yazısında detaya giremedim.

Ama eklemeler yapılabilir daha.

Gelelim lastik ebatlarındaki değişiklikten kaynaklanan olumsuzluklara:

1. Yeni jant alman gerekecek.
    2. Ciddi genişleyen taban dolayısıyla yakıt tüketimin ciddi olarak artacak.
    3. Ciddi incelen yanaklar dolayısıyla konfor açısından ciddi kayıpların olacak.
    4. Kış lastiği olarak genişleyen taban kaygan zeminlerde tutunma kaybı demektir.
    5. Bu ebatlardaki lastiklerin şimdikilerden daha pahalı olacağı aşikar.

Bu link mevcut aracının ebatları için lastik fiyatlarını gösteriyor:

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d259720%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_refview%3dlister%26fh_refpath%3dauto_generated_facet_6996%26fh_reffacet%3d61769%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f45313%253d%257b185mm%257d%252f162387%253d%257b65%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253574_259720%257d%252f61769%253d%257b15%257d

Bu link de istediğin ebatlar için fiyatlar:

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d259720%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_refview%3dlister%26fh_refpath%3dauto_generated_facet_62801%26fh_reffacet%3d162387%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f45313%253d%257b215mm%257d%252f61769%253d%257b16%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483631_253574_259720%257d%252f162387%253d%257b45%257d

Bunlar da muhtemel avantajlar:

1. Yaz lastiği olarak yol tutuş artacaktır.
    2. Işıklarda yanına gelen faça araçlardaki ciks tiplerin etkilenmiş görünen bakışlarına maruz kalman olasıdır.
    3. Karşısında içkini yudumlarken aracın göze daha hoş görünecektir.

Ama bu madde için önceki mesajlarımda normal şartlar altında göze zaten daha hoş gelen alternatif araç fotoları koymuştum.

Umarım bir fikir verir arkadaşım.

Selamlar

Ekleme:

http://www.lastik24.com/Calculation.aspx

Linkte önce mevcut, sonra da istediğin ebatları yazarsan durum biraz daha görsellik kazanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 29 Kasım 2011; 23:04:54 >

• Haluk abi ve johnywayt çok teşekkür ederim. Ben bu lastik işine hiç bulaşmayım en iyisi ...
  • quote:

quote:

Selamlar

Yoksa gerçekten donanım, güvenlik, sorunsuzluk ve ikinci el konularında üzerine bir araç göremiyorum.

haluk23 hocam bu cvt de motor açma diye bir durum var mı?vitesi manuele alıp üst devirleri zorlamak gerekir mi?bir de artık cvt şanzuman yağını 40.000 km de bir veya 2 yılda bir değiştirme durumu olmuş.bunun hakkında ne düşünüyorsun?araştırdığım kadarıyla bu rusyada 45 bin km veya 3 yılda bir avrupara ne kadarbilmiyorum.honda türkiyenin bizi soyla taktiğimi.cvt yağı 2 senede özelliğini kaybedermi.bu yağ kaç litre konuluyor ve ücreti hakkında bilgin varmı

• Jazz ve City için uygun lastik opsiyonları;

1- 195/55/16
    2- 205/50/16
    3- 205/55/16 denemek lazım. Belki sürtebilir.

Sanıyorum en mantıklısı 195/55/16.

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

quote:

Selamlar

haluk23 hocam bu cvt de motor açma diye bir durum var mı?vitesi manuele alıp üst devirleri zorlamak gerekir mi?bir de artık cvt şanzuman yağını 40.000 km de bir veya 2 yılda bir değiştirme durumu olmuş.bunun hakkında ne düşünüyorsun?araştırdığım kadarıyla bu rusyada 45 bin km veya 3 yılda bir avrupara ne kadarbilmiyorum.honda türkiyenin bizi soyla taktiğimi.cvt yağı 2 senede özelliğini kaybedermi.bu yağ kaç litre konuluyor ve ücreti hakkında bilgin varmı

Ali arkadaşım merhaba,

İlk 1000'de yağ kontrolü olur serviste.

Sonrasında ben olsam (ki önceki Bravo ve şimdiki Meganda yaptım) 2000 km'yi falan devirdikten sonra vitesi manuele alıp devri yavaş yavaş yükselterek ve aynı devirde uzun süre sabit tutmayarak redline zorlamadan 20-30 km motoru sıkıştırırdım.

Eski rodaj dönemi şimdikilerde yok denir hep ama bu tür bir uygulamanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Gelelim şanzıman yağına.

Hondacı Kadir Usta'dan da doğrulattığım şekilde otomatik vitese yapabileceğimiz en büyük iyilik şanzıman yağını belirtilen zamanlarda değiştirmek.

Eskiden zaten 40 binde bir idi ama sonra 60 binde bir yaptılar.

Şimdi tekrar 40 binde bir olayına geri döndülerse vardır bir bildikleri.

CVT şanzıman tam otomatiklere göre biraz daha nazlı bir sistem sayılır.

Bu açıdan bu sistemin tek masrafının bu olduğunu düşünüp başka şeyler düşünmemek iyidir.

Hatta motor için de yağını düzenli değiştirmek çok ama çok faydalı.

Bu sebeple Japon otomobilleri yıllardan beridir 10 bin km'de bir motor yağı değişimi önerirler ve uzun ömürlerine ömür katan bir uygulamadır.

Ben Bravonun yağını 15 bine kadar beklemeyip yanılmıyorsam 4 binlerde değiştirmiştim.

Megane'ın yağını da 20 bini beklemeyip 10 binlerde değiştiririm herhalde.

Fiyatları bilmiyorum ama yarın Kadir Usta'dan bir öğrenirim.

Yetkili servis için daha yüksek bir fiyat düşünmek lazım tabii.

Selamlar.

• selamlar.
    arkadaşlar bilginize acil ihtiyacım var.

1) 2005 model jazz es 135.000 km fiyat 21.750. sizce nasıl?

2) bu arabanın donanımı yeterlimi? (donanımı ne bilmiyorum)

3) genelde istanbul içinde kullanacağım.nediren de istanbul dışı. ayda ortalama 1.000-1.300 km arası yol yapabilirim. bu aracın gerçek yakıt durumu nedir? 100 km de ne kadar harcar istanbul trafiğinde (lt ve tl olarak)?

4) bu arabaya lpg takılır mı? bir zararı olur mu?

5) bakımı masraflımıdır? ağır bakımları kaç km de bir yapılır?

6) genelde kullananlar memnun mu?

vereceiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler, saygılar...

1. depo PO 42,49 lt 4,14 tl den 176 tl tuttu ve 2. depoyu doldururken 398 km gitmiştim 0,33 tl ye (8.2 lt ort.)
    2. depo Shell 32,55 lt 4,20 tl den 138 tl tuttu .3. depoyu doldururken 357 km gitmiştim 0,4 ve (9.3 lt ort)
    3. depo Total 33,33 lt 4,23 tl den 141 tl tuttu

bakalım 3. depo kac gun gidecek...

muhtemelen ben bu 30-33 lt cıvarında 3 depo yıyecem ayda :D buda eder 420 teeeleee :P
    inşallah totaldeki bir yıllık benzin kampanyasını kazanırım :P 4800 tl lık benzın verıyorlarmıs :D

kullandıgım duzergahlarda

kalamıs kadıkoy moda yokusu.
    sahilden karacaahmet uzerınden altunizade.
    donus e5 den fb stadı onunden sahılden kalamış... "

@jonywayt,
    paylaştığın bu tüketim verileri çok değerli benim için. demekki ist trafiğinde 8 ila 10 lt arasında tüketimi var aracın...

Orijinalden alıntı: oquzdag

"3. depo benzinimi aldım

1. depo PO 42,49 lt 4,14 tl den 176 tl tuttu ve 2. depoyu doldururken 398 km gitmiştim 0,33 tl ye (8.2 lt ort.)
    2. depo Shell 32,55 lt 4,20 tl den 138 tl tuttu .3. depoyu doldururken 357 km gitmiştim 0,4 ve (9.3 lt ort)
    3. depo Total 33,33 lt 4,23 tl den 141 tl tuttu

bakalım 3. depo kac gun gidecek...

muhtemelen ben bu 30-33 lt cıvarında 3 depo yıyecem ayda :D buda eder 420 teeeleee :P
    inşallah totaldeki bir yıllık benzin kampanyasını kazanırım :P 4800 tl lık benzın verıyorlarmıs :D

kullandıgım duzergahlarda

kalamıs kadıkoy moda yokusu.
    sahilden karacaahmet uzerınden altunizade.
    donus e5 den fb stadı onunden sahılden kalamış... "

@jonywayt,
    paylaştığın bu tüketim verileri çok değerli benim için. demekki ist trafiğinde 8 ila 10 lt arasında tüketimi var aracın...

Oğuz'cum merhaba,

1. Demek ki benim 3-5 ay önce Jazz'la paylaşmış olduğum yakıt tüketim değerlerinin bir değeri yokmuş gözünde.

Litresine kadar yazıp bir sürü de fotoğraf çekmiştim oysaki. :)

2. Demek ki aşağıda diğer konudan yaptığım alıntı gibi dizel ve de özellikle de Leon'u beğenirsek gözüne girip sevgini kazanabileceğiz. :)

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur
    Leon çok iyi bir araç. Yeri sürpriz değil.

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag
    seviyorum seni :)

Neyse, artık yazamayacağım.

Selamlar.

• City ile son dönemde aldığım 100 TL'lik yakıtla 400km gittim. Havaların soğuması ile birlikte motorun ısınma süresi biraz uzadı. Ayrıca hep kısa mesafe kullandım. 2 ile 10km arası.

25 kuruş çok iyi değil, çok kötü de değil bence.

Orijinalden alıntı: silent_ship

selamlar.
    arkadaşlar bilginize acil ihtiyacım var.

1) 2005 model jazz es 135.000 km fiyat 21.750. sizce nasıl?

2) bu arabanın donanımı yeterlimi? (donanımı ne bilmiyorum)

3) genelde istanbul içinde kullanacağım.nediren de istanbul dışı. ayda ortalama 1.000-1.300 km arası yol yapabilirim. bu aracın gerçek yakıt durumu nedir? 100 km de ne kadar harcar istanbul trafiğinde (lt ve tl olarak)?

4) bu arabaya lpg takılır mı? bir zararı olur mu?

5) bakımı masraflımıdır? ağır bakımları kaç km de bir yapılır?

6) genelde kullananlar memnun mu?

vereceiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler, saygılar...

Aracın otomatik vites olduğunu varsayarak yazıyorum.

1. Fiyatlar bu civarda zaten. Belki biraz daha tırtıklanabilir.

2. ES olanlarda sunroof, 4 cam otomatik, 4 hava yastığı, direksiyondan müzik kumandası, direksiyon arkasından vites değiştirme kulakçıkları vb. var.

3. Yılda 15 bin km civarı yol yapıyormuşsun. Lt olarak da TL olarak da en az yaktırılabilen araçlardan birisidir ama bu tabii ki kullanıma göre değişir. Şehiriçi 7 ile 9 lt arasında değişir kullanıma ve trafiğe göre.

4. Lpg takılabilir. Ama sübap ayarı benzinde 40 bin km'de bir yapılırken lpg'de 20 binde bir yapılır.

5. Bakımı özel serviste gayet hesaplıdır.

Linkte İstanbul için özel servis konusu mevcut.

Hatta Hüseyin Usta'yı arayıp Jazz'la ilgili genel ve bakım ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

Bulacağınız aracı ekspertiz de yaptırabilirsiniz.

Gayet güvenilir ve düzgün insanlardır.

http://forum.donanimhaber.com/m_46703029/tm.htm

Sübap ayarının her 10 binde bir yapılmasını önerirler.

6. Kullanıcılar gayet memnun.

En azından benim çevremdekiler öyle.

Selamlar..

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.