Şimdi Ara

NETMASTER CBW - 700V İle Web Kabusunu Sona Erdirdim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
5
Favori
11.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Forumdaşlar, Uydunet abonesi olup da bazı zamanlarda web sayfasına giremeyen kullanıcılar için başlıkta da belirttiğim modeme sahip iseler yaşadıkları sorunun kesin çözümü şu şekildedir:

1- Kullandığınız browser'ın adres sekmesine 192.168.0.1 yazarak modemin arayüzüne geçin.

2- Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin (Eğer modemin arayüzüne girmek için gerekli olan isim ve şifre bilgilerini değiştirmediyseniz, isim: admin - şifre: password şeklindedir)

3- Modemin arayüz sayfasına geçmeyi başardığınız zaman üst tarafta soldan sağa: DURUM - TEMEL - GELİŞMİŞ - GÜVENLİK DUVARI şeklinde 4 başlık göreceksiniz, o başlıklardan GÜVENLİK DUVARI başlığını tıklayın.

4- Karşınıza çıkan sayfada Web İçerikleri alt başlığının altında, alt alta 8 başlık ve bu başlıkların yanında etkinleştirme kutucuğu bulunacaktır. Modemin default güvenlik duvarı ayarlarında Bölünmüş IP Paketlerini Engelle - IP Flood (Akın) Tespiti - Güvenlik Duvarı Koruması isimli 3 başlığın etkinleştirilmiş olduğunu göreceksiniz.

5- IP FLOOD (AKIN) TESPİTİ başlığı hariç diğer iki başlığın karşısındaki etkinleştirme kutucuğundaki tikleri kaldırarak, etkinleştirmeyi devre dışı bırakın. Sonra Alttaki uygula butonunu tıklayın. Web sayfalarını da takır takır açtığınızı göreceksiniz.

SONUÇ: Bunu dün gece keşfettim ve Teknotel müşteri hizmetlerini arayarak (modemi Turksat'a satmış olan firma) Yaptığım uygulamanın internet bağlantımın güvenlik zaafiyetine sebep olup olmayacağını danıştım. Bana bir sorun olmayacağını söylediler. Ayrıca bu yöntemin benzer sorunlar yaşayanlar için referans olacağını da belirttiler.

Herkese saygılar.

• Pİng sorununu geçirmedi ama :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfatih15

Pİng sorununu geçirmedi ama :(

Ping sorunu uydunetin hizmet verdiği bölgenin altyapısı veya binanızdaki - evinizdeki kablo bağlantıları ile ilgili... 4440126 nolu müşteri hizmetlerini arayrak ping sorununuzun çözümü için teknik destek isteyin. En azından bina girşinde sinyal kalitesi düşükse bunun çözümünü bulmak zorunda kalırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: hfatih15

Pİng sorununu geçirmedi ama :(

Ping sorunu uydunetin hizmet verdiği bölgenin altyapısı veya binanızdaki - evinizdeki kablo bağlantıları ile ilgili... 4440126 nolu müşteri hizmetlerini arayrak ping sorununuzun çözümü için teknik destek isteyin. En azından bina girşinde sinyal kalitesi düşükse bunun çözümünü bulmak zorunda kalırlar.

Pingi ölçüyorum 14 falan çıkıyor. Ama oyunlarda inanılmaz takılıyor 4-5 saniyede bir. Lag oluyor. Gerek ps3 te gerekse pc de.
  • Pingin 14 olması fena değil. Söylediğim ayarlar webte rahatlama yarattı mı peki?
  • quote:

Pingin 14 olması fena değil. Söylediğim ayarlar webte rahatlama yarattı mı peki?

Sayfaları hemen açmaya başladı. Yavas yavas değil , tak diye açmaya başladı. Sağolasın. Ama bir sakatlık olmaz dimi ?
  • Mesajımda da belirttiğim gibi Teknotel bu uygulamayı referans kabul etti herşey yolunda, dilerseniz Teknotel müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz... Oyunda olan takılmalar sadece bağlantı kalitenizle değil, oyunun server hizmetinin pinginin yüksek olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Online oyunların bağlantı kalitesi hakkında tavsiyede bulnacak kadar tecrübem yok umarım size yardım edecek birileri çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Mesajımda da belirttiğim gibi Teknotel bu uygulamayı referans kabul etti herşey yolunda, dilerseniz Teknotel müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz... Oyunda olan takılmalar sadece bağlantı kalitenizle değil, oyunun server hizmetinin pinginin yüksek olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Online oyunların bağlantı kalitesi hakkında tavsiyede bulnacak kadar tecrübem yok umarım size yardım edecek birileri çıkar.

Umarım teşekkür ederim. Yalnız her oyunda kaynaklanıyor. Ve diger arkadaslarda sorunsuz. Altyapıda belki sorun vardır. Ama 1 hafta oldu.
  • gerginix dostum bu yöntemi ve bir yöntemi daha bir önceki "torrent kabusu" konusunda belirtmiştim ben zaten. umarım amerikayı yeniden keşfetmene gerek kalmamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

gerginix dostum bu yöntemi ve bir yöntemi daha bir önceki "torrent kabusu" konusunda belirtmiştim ben zaten. umarım amerikayı yeniden keşfetmene gerek kalmamıştır.

Torrent kabusu konusu silindi. Hatta ondan sonra açmış olduğum yine torrent kelimesi içeren 2 başlık daha silindi. Paylaşım programnları kullanımı ile yol gösteren - bunu ima eden başlıklar siliniyor biraz geç farkettim. Silindiği için belirttiysen de okuyamadım. Yol gösterdiğin için teşekkür ederim fakat Amerika'yı yeniden keşfetmek zorunda kaldım.
  • Ya arkadaşlar bütün sorun güvenlik duvarmıymış yani....

Bende ayarları yaptım sorunum çözüldü.6 Aydır ne çile çektim ben biliyorum ya.

Ve hala o telefonun ucundakilerde bunu bilmiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cocostar-G

Ya arkadaşlar bütün sorun güvenlik duvarmıymış yani....

Evet bilmiyorlar buna karşın forum biliyor... Şimdi internetinizi keyifle kullanabilirsiniz artık.
  • evet bu işlemler torrent tarzı p2p kullanan arkadaşlarında işine yarıyacaktır. bende sıkıntı çekmiştim o ayarlardan dolayı
  • daha önce paylaşılmıştı bu biraz araştırsaydınız bu sıkıntıları şimdiye kadar çekmezdeniz
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cocostar-G

Ya arkadaşlar bütün sorun güvenlik duvarmıymış yani....

Evet bilmiyorlar buna karşın forum biliyor... Şimdi internetinizi keyifle kullanabilirsiniz artık.

"Artık"

O gece çözüm bulamasaydım kabloyu kapatıp adsl ye geri döncektim nerdeyse.

• Arkadaşlar dikkat edin bazen modemi mi resetliyorlar bişi yapıyorlar merkezden, tekrar bu IP FLOOD tespiti etkinleştirilmiş olarak default ayara dönüyor, o yüzden arada bir girip kontrol edin derim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanderian

Arkadaşlar dikkat edin bazen modemi mi resetliyorlar bişi yapıyorlar merkezden, tekrar bu IP FLOOD tespiti etkinleştirilmiş olarak default ayara dönüyor, o yüzden arada bir girip kontrol edin derim ;)

IP Flood akını etkin olmalı. Yoksa Modem hepten savunmasız kalır. IP Flood etkinliğinin açık olması bağantıyı olumsuz etkilemez.
  • quote:

Mesajımda da belirttiğim gibi Teknotel bu uygulamayı referans kabul etti herşey yolunda, dilerseniz Teknotel müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz... Oyunda olan takılmalar sadece bağlantı kalitenizle değil, oyunun server hizmetinin pinginin yüksek olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Online oyunların bağlantı kalitesi hakkında tavsiyede bulnacak kadar tecrübem yok umarım size yardım edecek birileri çıkar.

Dostum ben neti torrent agirlikli kullaniyorum guvenlik duvarini felan kaldirmanin herhangi bir tehlikesi varmidir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim eline sağlık 10 mbit bağlantım var ama sayfaları açarken kasıyodu şimdi normal tak diye açıyo bide speedtest sayfasındaki testler uydunet için uygunmu acaba ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyhat

quote:

Dostum ben neti torrent agirlikli kullaniyorum guvenlik duvarini felan kaldirmanin herhangi bir tehlikesi varmidir acaba?

Sadece IP Flood akını devrede kalacak diğerleri kalkacak hiç sorun olmayacak rahat olunuz.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.