Şimdi Ara

Rus Hükümeti, iPad'in kullanımına kısıtlama getirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Yakın zamanda ABD federal ajansları içerisinde yer alan devlet kurumları tarafından kullanılabilen ilk sertifikalı tablet olan Blackberry Playbook, benzer bir onaya Rusya'da da kavuşacak gibi görünüyor.


    RBC Daily'nin haberine göre Rus hükümeti, güvenlik sebeplerinden ötürü hükümet ajansları içersinde iPad'in kullanımını yasaklama fikri üzerinde duruyor. Hükümetinin aralarında Playbook'un da bulunduğu birçok tableti kriptolojik açıdan incelediği belirtilirken; Playbook'un Amerika'daki FIPS (Federal Information Processing Standard/Federal Bilgi İşlem Standartı) 140-2 sertifikasına sahip olan tek tablet olmasından ötürü rakiplerine göre bir adım daha öne çıktığının, ancak hükümetin, kararını Rus yapımı özel bir tablet yönünde kullanabileceği de belirtiliyor.


    Son kullanıcı açısından beklenen performansı sergileyememiş olsa da Blackberry Playbook, FIPS (Federal Information Processing Standard/Federal Bilgi İşlem Standartı) 140-2 sertifikası alan ve bu sayede ABD federal ajansları içerisinde yer alan devlet kurumları tarafından kullanılabilen ilk sertifikalı tablet olmayı başarmıştı. iPad başta olmak üzere pazardaki diğer tabletlerin hiçbiri 2002 yılında çıkarılan Federal Bilgi Güvenliliği İdaresi (FISMA) kanununa göre mecburi kılınan ve National Institute of Standards and Technology (NIST) tarafından verilen FIPS sertifikasına sahip değil.








  • Playbook diğer tabletlerin yanında sönük kaldı, ama bu gidişle kendine yeni bir alan yaratabilir.
  • Apple buna da dava açar.Yada verir parasını oda alır kendine 50-60 tane güvenlik patenti :D
  • Ooo mother russia naptin sen yaa :D
  • "rus yapımı özel tablet" ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.