Şimdi Ara

YGS-LYS Kitapları! (Sıfır veya Az kullanılmış)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu sene YGS-LYS yi atlattım ve inşallah istediğim yere girebileceğim. Sınava Fen Bilimleri Dersanesinde hazırlandım, dolayısı ile elimdeki bir çok kitap Fen Bilimleri yayınlarına ait. Kitaplar hakkındaki düşüncelerimi yanlarında bulabilirsiniz. Sıfır kitaplar hakkındaki düşünceler de çözen arkadaşlarımdan duyduklarımdır.

    ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bu arada, eğer ki bir kitabın yanıda SIFIR yazıyorsa o kitabın kapağı bile kesinlikle açılmamıştır. Bu nedenle SIFIR kitaplar haliyle diğerlerinden daha pahalı olacaklardır, bu noktada fiyat kıyaslamanızı kullanılmış kitaplara göre değil, sıfırların piyasa fiyatlarına göre yaparsanız daha mantıklı olur.

    Bir başka not: Yazıyı yazmaya başladıkça fark ettim ki "İyi Öğrenci", "Orta Öğrenci" ve "Kötü Öğrenci" tanımlarını kullanıyorum. Şu duruma bir açıklık getirmek gerekirse, benim bu tanımlamalardan kastım şu şekilde olur: İyi Öğrenci: 450 üzeri yapan ve bunu hep yapan; Orta Öğrenci 410-450 arası yapan; Kötü de tahmin edebileceğiniz üzere 410 dan düşük yapan öğrencidir.




    FEN BİLİMLERİ YAYINLARI, ÇİZGİÜSTÜ SERİSİ

    Bu yayınlar Fen Bilimleri yayınlarının bu sene çıkarmış olduğu yayınlardır. Dersanede dağıtılan normal kitaplardan farklı olarak öğrencilere bedava dağıtılmaz, sadece Fen Bilimleri Dersanelerinin en başarılı sınıfları olan Özel sınıf ve Alternatif sınıfa ücretsiz verilir. Adının çizgiüstü olması zor sorular içermesinden dolayı değildir. İçindeki sorular, Fen Bilimleri Dersaneleri soru havuzunda bekleyen ve sınavlarda vs kullanılma fırsatı bulunmamış kaliteli sorulardan seçilmiştir. Yeni yayınlar olduğu için cevap anahtarlarında bazı küçük hatalara rastlamak mümkün olmaktadır.

    1- LYS Fizik Soru Bankası SIFIR (10 TL)
    2- LYS Biyoloji Soru Bankası SIFIR (10 TL)
    3- YGS Matematik Soru Bankası (Şimdi saydım, içinden Kümeler ve Sayılar konularından toplamda sadece 5 test çözülmüş) (5 TL)




    FEN BİLİMLERİ YAYINLARI, ÖZEL SINIF FASİKÜLLERİ

    Fen Bilimleri Dersanelerinin en iyi sınıflarına dağıtılan bu fasiküller ortalama 60 sayfa civarıdır ve her biri toplamda 250 civarı soru içerir. İçlerinde her dersten soru vardır. Ancak bu sorular tüm öğrenciler arasında "kol gibi" diye tabir edilen seviyededir. Ortalama öğrenciye kesinlikle tavsiye etmem, çıldırmanız işten bile değil. İddiası olan öğrenciler de çözdükleri sorular sonucunda ufuklarını açabilir, yepyeni yaklaşımlar öğrenebilirler. Özetle kötü öğrencinin yırtıp atacağı, orta öğrencinin çıldıracağı, iyi öğrencinin de ego tatmini yaşayacağı yayınlardır. Ayrıca hepsi sayısal öğrenciler içindir, Mat-Geo-Fiz-Kim-Bio derslerini içerir. Başka hiç bir yerde bulamayacağınız yayınlardır, bu nedenle fiyatları da özeldir.

    1- LYS Özel sınıf fasikülü 1 SIFIR (10TL)
    2- LYS Özel sınıf fasikülü 2 SIFIR (10TL)
    3- LYS Özel sınıf fasikülü 3 SIFIR (10TL)




    FEN BİLİMLERİ YAYINLARI, KONU ANLATIMLI KİTAPLAR

    Dersane tarafından öğrencilere dağıtılan konu anlatımlı kitaplardır. Müfredat değişmiş olabilir ancak çıkarılan hiç bir konu yok, sadece eklenen konular var ki onların da biri çok detaylı bir konu. Bu nedenle hala işe yarar durumdalar. Konu anlatımlı kitaplara neredeyse hiç ihtiyacım olmadı, bu nedenle çoğu kullanılmamıştır. Tümünü alanlara bir indirirmim olabilir. Kitaplar, bir sayısal öğrencisinin sınavlardan iyi puanlar çıkarabileceği kalite ve seviyededir. Ayrıca tüm kitaplarda yeteri kadar soru da mevcuttur, sadece konu anlatımı içermezler.

    1- YGS Matematik Konu Anlatımlı SIFIR (10TL)
    2- YGS Tarih Konu Özetli Soru Bankası (1 Test Çözülmüş) (5TL)
    3- YGS Coğrafya Konu Özetli Soru Bankası [Renkli basım] (2-3 Test Çözülmüş) (3TL)
    4- YGS Felsefe Konu Özetli Soru Bankası SIFIR (5TL)
    5- YGS Türkçe Konu Anlatımlı El kitabı [Test içermez, örnek sorular mevcuttur] (3TL)
    6- YGS-LYS Kimya Konu Anlatımlı SIFIR (10TL)
    7- YGS-LYS Biyoloji Konu Anlatımlı [Renkli muhteşem baskı] SIFIR (10TL)
    8- YGS-LYS Fizik Konu Anlatımlı (İçerisinde çok ufak notlar alınmış, o nedenle ilanın başındaki sıfır tanımına uymuyor ama hiç test çözülmemiş) (7TL)
    9- YGS-LYS Geometri Konu Anlatımlı (Çözülü 8 test var sanırım) (5TL)
    10- LYS Analitik Geometri Konu Anlatımlı (2-3 Test Çözdüm) [Piyasadaki en iyi analitik geometri kitabıdır kanımca] (7TL)
    11- LYS Matematik Konu Anlatımlı SIFIR (10TL)




    FEN BİLİMLERİ YAYINLARI, SORU BANKALARI

    Soru bankası çözerken ağırlık olmasın diye çözdüğüm kısımları yırtıyordum, birkaç kitapta bunu yapmadım, birkaçında da sadece en başlarını yırttım. Bu kitaplar dersane tarafından öğrencilere verilen kitaplardır. Gayet kaliteliler, bu nedenle de hatırı sayılır test çözdüm içlerinden. Çok yırtık olanları satmayacak, geri dönüşüme falan göndereceğim. Ancak yırtılma konusunda endişesi olan arkadaşlar bu kategoriden kitap alırken sorabilirler. Ayrıca bu kategorideki kitapların tümü kullanılmıştır, 20 den fazla test çözülmüştür, yanlarında belirtmeyeceğim bu sefer.

    1- LYS Kimya Soru Bankası (2TL)
    2- LYS Biyoloji Soru Bankası (2TL)
    3- LYS Geometri Soru bankası (2TL)
    4- YGS Türkçe Soru Bankası (2TL)




    ÇIKMIŞ SORULAR

    Bir açıklama yazmaya gerek var mı?

    1- 1966-2010 Türkçe(YGS) Çıkmış sorular (Valla ne kadar çözdüm hatırlamıyorum, paragraflar baya boş ama) (5TL)
    2- 1966-2010 Sosyal Bilimler(YGS) Çıkmış sorular (Çok çözmedim, özellikle felsefe bomboş sayılır. Kitabın arkasında da muhteşem felsefe notları var) (5TL)
    3- 1966-2009 Kimya Soruları (10 soru civarında çözdüm) (5TL)
    4- 1966-2010 Fizik Soruları (Hayvan gibi çözdüm) (İsteyene beleş)




    BİLFEN YAYINCILIK, YGS SETİ

    Hürriyet Gazetesi kuponla dağıtmıştı. Almışlar bizimkiler, protesto ettim çözmedim. Yanlarına belirtmeyeceğim, hepsi SIFIR dır ve fiyatları her biri için 5TL dir. Çözenlerden dinlediğim kadarıyla soruları çok kötü değil, ancak anladığım kadarıyla alt-orta öğrenciye hitap ediyor. İyi öğrenciye tavsiye etmem.

    1- YGS Türkçe Soru Bankası
    2- YGS Matematik Soru Bankası
    3- YGS Geometri Soru Bankası
    4- YGS Fizik Soru Bankası
    5- YGS Kimya Soru Bankası
    6- YGS Biyoloji Soru Bankası
    7- YGS Tarih Soru Bankası
    8- YGS Coğrafya Soru Bankası




    ÇEŞİTLİ YAYINLAR

    1- Birey Yayınları Geometri B Soru Bankası: Birey B serisi ile ilgili düşüncemi her yerde belirttim. İyi öğrenci için yapılacak en saçma harekettir bunları almak, ama iyi öğrenciler de b*k var gibi hemen gider alır sene başında. Arkadaşlar, bu seriler orta/alt öğrenci içindir. Sadece ama sadece işlem kalabalığı içeren ve bu nedenle zor görünen sorulardan oluşurlar. Oysa iyi öğrenci için işlem çok olmayan ama hayatında daha önce görmediği bir şeyi gösteren sorular önemlidir. Örnek olarak Birey B serisinde atıyorum bir soru tipinde paralel çekmeyi öğrenmezsiniz ama Steward teoremiyle hesaplayacağınız yüzlerce soru bulabilirsiniz. Tamamen saçmalıktan ibaret bu soru bankasını aldım ve 4-5 testten sonra fırlattım attım bir kenara. (7TL)

    2- Esen Yayınları LYS Fizik Soru Bankası: Birey B nin aksine iyi öğrencinin ufkunu açan çok güzel bir kitap. Çok az çözdüm, toplasanız 10 test falan. İyi öğrenciye şiddetle tavsiye ederim. (7TL)

    3- Fem Yayınları LYS Matematik 2 Soru Bankası: Matematik 2 deki "2" ne demek bilmiyorum ama öyle yazıyor. Çok kaliteli bir soru bankası, her öğrenciye gider. Gayet yararlı bir kitap, tavsiye edebilirim. 5 test falan çözmüşüm içinden. (5TL)

    4- Pi Analitik Yayınları LYS Fizik Konu Anlatımlı: Evde buldum, nereden geldi bilmiyorum. Yorum yapamayacağım o yüzden. SIFIR (10TL)

    5- Pi Analitik Yayınları LYS Biyoloji Konu Anlatımlı: Evde buldum, nereden geldi bilmiyorum. Yorum yapamayacağım o yüzden. Ayrıca renkli basımdır. SIFIR (10TL)

    6- Edam Yayınları YGS-LYS Coğrafya: Bilen bilir, en kaliteli konu anlatımını yapar Edam yayınları. (5TL)

    7- Edam Yayınları YGS-LYS Biyoloji: Bilen bilir, en kaliteli konu anlatımını yapar Edam yayınları. (5TL)

    8- Karekök Yayınları MPS Organik Kimya ve Kimyasal Bağlar: Moduler Piramit Sisteminin faydası çok büyük. Organiği buradan öğrendim ve LYS kimyayı fulledim. Çok başarılı bir kitap. Bağlar konusuna dokunmadım, organikte de Aldehit-Keton un sonuna kadar geldim sadece. (3TL)




    DENEMELER

    1- Güvender 8 Çözümlü YGS denemesi (4 Tane kaldı sanırım) (3 TL)
    2- Zirve 10'lu LYS-1 denemesi SIFIR (10TL)
    3- Güvender 9 DVD Çözümlü LYS-1 Denemesi SIFIR (10TL)
    4- Güvender 10'lu LYS-2 denemesi (1 tane çözüldü) (7TL)




    Not: Evet kitaplarım bunlar. Eğer tek kitap alacaksanız yanlarında yazan fiyatlar son fiyatlardır. Ancak birden fazla kitap alırsanız çeşitli indirimler yada hediyeler söz konusu olabilir. Hem kargo ücreti göz önüne alındığında tek kitap almanız pek mantıklı olmayacaktır.

    Not2: Kitaplar eğer istenilirse Üsküdar/Bulgurlu daki evimden elden teslim alınabilir, evim dışında bir yere kesinlikle kitap getirmem, tüm sene taşıdım, bir daha taşımam onları.

    Not3: 40 TL yi aşan alışverişlerde kargo beleş. Yada 7TL yi aşmayan bir kitap hediye.

    Not4: Tekliflerinizi PM ile değil konuya yapın ki konu uplansın. Ben sizi PM den cevaplarım.

    Not5: Satılan kitaplar kırmızı renkli olanlardır.

    Edit: Sattığım kitapladan farklı olarak, eğer durumunuzu ve hedefinizi söylerseniz size kitap tavsiyesi de verebilirim. Bunu da sattığım kitaplara göre değil, objektif olarak yapabilirim.

    Edit2: İmlâ
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 25 Ağustos 2011; 12:04:14 >



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün





  • Ozel sinif fasikullerine talibim.Senin iyi ogrenci klasmanina uyuyorum heralde zaten 11. Sinifta kadikoy halitaga ozel sinifindaydim :D .İstanbul ici misin?
  • Ben de kadıköy halitağadaydım bu sene. Eğer orada devam edeceksen bu fasikülleri zaten edineceksin. Boşuna para vermene gerek yok. Ayrıca senden önce bir PM gelmiş, eğer o arkadaş isterse kendisine satmak durumundayım.

    İlanda yazdığım üzere Üsküdar/Bulgurlu da oturuyorum.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

  • Bu sene fem e gitme kararı aldım.Tabii öncelik diğer arkadaşın ilk mesajı o attıysa yine de bana satmanı isterim tabii.
  • Bence çok kötü bir karar. FBM nin mükkemmelliğini geçtim, bir de Halitağadayım diyorsun. Türkiyedeki muhtemelen en iyi dersanedir FBM halitağa. O kadar ilgili ve öğrenciye yakın bir dersane müdürünü bulmak herkese nasip olmaz. Ayrıca 11 de özel sınıfta idiysen 12 de alternatif yada özelde olman garanti gibiydi, fem özel de alacağından çok daha fazla ilgi görecektin. FBM halitağa, tüm FBM dersanelerinden daha önde tutar ilk 2 sınıfını. Çok büyük hata etmişsin diyebilirim valla.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

  • Dersane müdürü hakkında sonuna kadar haklısın.İnanılmaz iyi bir insanFakat fem deki soru tiplerini ve ilgiyi daha çok beğendim diyebilirim.Yani fem den her hafta hal hatır sormak için bile arıyorlar sadece dersane müdürü değil hem danışman hocam hem de başka hocalarım.Ayrıca arada halı saha gibi bir sürü zevkli etkinlikler oluyor.Ayrıca kaynaklar açınsından da fem i çok çok üstte tutuyorum fakat yine de özel sınıf kaynaklarını alıp bir çözmek isterim.Sonuçta elbet çok güzel sorular vardır.
  • Yanlız o ilginin nedenini umarım anlarsın. Hani insan diyor benim iradem güçlüdür bana bişey olmaz ben onlara benzemem diye ama 8. sınıfın sonunda (anafen deydim ben) girdiğim moda bakılırsa beynim hayvan gibi yıkanmıştı. Kendimi zor çekip aldım o mantaliteden. Düşün yani okulumda kantine bir kızla indim diye o gece hocam aramıştı beni ne iş vs diye. Ararlar hal hatır sormak için ama bir sene başlasın, abilerde falan gözükme, beklersin aramalarını. Halı saha sonrası maklube yemelerden falan mahrum kalırsın aman diyeyim. Çok doluyum o gruba karşı, başlamayayım en iyisi. Sonuçta seçim senin, umarım her şey istediğin gibi olur.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

  • Merhaba, bilgisayar mühendisiyim, ama çocukluğumdan beri hayalim tıp, bu yıl şansımı denemek istiyorum, ve sırf bu sınav için çalıştığım şirketten ayrılacağım, bana hangi kitapları önerirsin? Birde evime 4 dakika mesafede uğur dershanesi var sanırım dershane olarakta onu seçeceğim yakınlık benim için çok önemli? Ne diyorsun
  • İlan günceldir.
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

  • güncel mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.