Şimdi Ara

E60'ta Navigasyon standart olarak gelir mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar e60'larda 2 çeşit ekran var anladığım kadarıyla biri büyük biri onun hemen hemen yarısı kadar.. biri professional diğeri galiba business professional deniyor. büyük ekranlıda herşey var heralde (bluetooth, tv ve navigasyon). herneyse tüm donanım seçeneklerinde navigasyon ve bluetooth varmı acaba? birde arka camın üstündeki köpekbalığı sırtı navigasyon antenimi ? birde aux girişi tüm e60'larda var mı ? yoksa hangi yıldan sonra üretilenlerde var ?
    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobbdeep -- 24 Haziran 2011; 23:05:44 >



  • BMW'de 2 çeşit ekran var dediğiniz gibi.. bunlardan biri;

    - Navigation Business (bazı ülkelerde Business Advanced diye de geçmekte)

    - Navigation Professional

    businesslar ufak ekran (genelde 7"), prof. lar büyük ekrandır (8.8", 10.2" gibi modele göre değişiyor)...

    E60 kasalarda malesef ilk iDrive ve BMW Connected Drive sistemleri var.. bu kasa bitene kadar yeni iDrive gelmedi.. yeni iDrive'ın piyasaya sunulma tarihi 2009'dur.. yani 2009 - 2010 model E60 kasa 5 serilerinde iDrive kontrolü değişti ama ekran ve sistem eski iDrive'dır..

    bu sistemde ne yazık ki Navi. Prof.'u isteseniz bile nav aktif olmuyordu.. E60 kasa 5 serisi sahibi olmadım ama 2007 model kontrolü ve ekranı eski iDrive olan E70 kasa X5 sahibiydim.. bunda malesef navigasyon sistemi mevcut ancak çalışmıyordu.. 2009 - 2010 modellerde eski iDrive sistemi olanlarda da bile navi çalışmaması gerek.. fakat yükletebiliyorsunuz diye biliyorum ama araştırın lütfen eski iDrive'da navi olup olmama durumundan emin değilim..

    bu konuda bilgilendirmem gereken bir durum daha var.. bu ekran ve sistem ayrı, bluetooth ve TV opsiyonları ayrı ayrı seçiliyor.. yani iDrive olan her araçta bluetooth ya da TV olmayabiliyor.. Bluetooth olmayabilir, TV olabilir, TV olabilir, bluetooth olabilir, küçük ekran gelmiş ve hiçbiri olmayabilir.. tamamiyle kombinasyona bağlı bir opsiyon sistemi.. özellikle belirtmem gerekir ki Türkiye'de E60 kasaların çoğu boş ve boşa yakın.. bu anlamda istediğiniz büyük ekran, BT ve TV opsiyonlarını aynı anda bulamayabilirsiniz..

    tavanın arkasındaki balık sırtı anteninin içinde alınan opsiyon seçeneklerine göre değişiklik gösteren antenler mevcut.. tüm donanımların alınmış olduğu bir BMW düşünürsek o antenin içinde radyo anteni, cep telefonu anteni, GPS anteni (navi. için), ülkemizde bulunmuyor ama BMW Assist sistemi anteni bulunmaktadır.. AUX girişi de 2008'den itibaren tüm modellerde geliyor diye biliyorum bunu da araştırsanız iyi olur..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.