Şimdi Ara

Depo kapak yönü meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözlemlerime göre Japon Kore araçlarında benzin deposu kapağı aracın sol tarafında, Avrupa araçlarında ise aracın sağ tarafında oluyor. Tabi istisnalar da var.
    Avrupa araç olduğu halde Citroen C1-C2-C3, Rover modelleri, Peugeot 207, Ford Fiestada depo kapağı solda, Uzakdoğu aracı olduğu halde Mazda 3 te, Subaru ve Protonlarda sağ tarafta.

Solda yada sağda olmasının mantığı ne?

Edit: Ticari araçlar değil otomobillerdir söz konusu olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engişdene -- 10 Haziran 2011; 22:27:50 >

• Japonya, İngilterei, Kore gibi ülkelerede trafik sağdan aktığı için depo kapağı soldadır. Kıta Avrupasında ise trafik soldan aktığı için depo kapağı sağdadır. Japon ve Kore üreticileri ihraç yapacakları ülkeye göre bunu değiştirmediğinden (sanırım ek maliyet oluyor) böyle bir farklılık oluşuyor.
  • pompacılar bazen "bu tarafa yanaş" anlamında işaret yaparlar, "kapak bu tarafta" diye seslenirim, birkaç kez bunu yaşadım.. Pompanın hortumu aracın üzerinden dolaşsın ve boyaya sürtsün istemiyorum..

Renault 12 ne güzeldi ya, kapak arkada plakanın yanında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohara

Japonya, İngilterei, Kore gibi ülkelerede trafik sağdan aktığı için depo kapağı soldadır. Kıta Avrupasında ise trafik soldan aktığı için depo kapağı sağdadır. Japon ve Kore üreticileri ihraç yapacakları ülkeye göre bunu değiştirmediğinden (sanırım ek maliyet oluyor) böyle bir farklılık oluşuyor.

Korede trafik İngiltere ve Japonya gibi değil normal şekilde olması lazım. Ayrıca İngiltere gibi ülkelerde araçların direksiyonları bile sağda oluyor depo kapağını değiştirmek zor olmasa gerek. Bir de istisna olarak saydığım ve aklıma gelmeyen gözümden kaçan modeller de vardır onlar neden standart dışı yapılmış olabilir. Örneğin Focusta sağda iken Fiestada neden solda gibi.
  • Depo kapağı sürücü tarafının çaprazında olur diye biliyorum. Sürücü yakıt koymak için rahatça inip binebilsin diye.
  • Hem solda hem sağda depo kapağı araçlara sahip olan birisi olarak bu soruyu hiç düşünmemiştim ama şimdi merak ettim.
    Tam doğru cevabı öğrenmeyi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Depo kapağı sürücü tarafının çaprazında olur diye biliyorum. Sürücü yakıt koymak için rahatça inip binebilsin diye.

Evet avrupada ve amerikada bu şekilde. Fakat ülkemizde böyle bir sistem olmadığı için farklılıklar olabiliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir otomobil dergiside bunu merak edip araba üreticilerine sormuştu.en tatmin edici cevabı opel vermişti ama cevabı hatırlayamıyorum :)
  • VW'de solda. Honda S2000'de de solda.
  • benimkide solda
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

VW'de solda. Honda S2000'de de solda.

VW de sağda, Caddy de solda.
  • Jazz'da solda, Bravo'da sağda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engişdene

quote:

VW de sağda, Caddy de solda.

bineklere dikkat etmemiştim. transporterda da solda çünkü.
  • Lancer'da solda....

Depo kapak yönü meselesi

Düzenleme: Bizimkinde de minicik bir ok var; depo kapağını işaret eden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 11 Haziran 2011; 1:54:15 >
  • Connect ve Focus ta sağda
  • Arkadaşalr depo kapağının yönü eksozla zıt yöndedir. Üretici firmalar buna dikkat ederler. Eksoz sağdaysa depo kapağı soldadır vs

Ama istisna olarak çift eksozlu araçlarda her iki tarafta da olabiliyor. Tamamen güvenlik meselesi. Daha önce tartışılmıştı forumda.
  • quote:

vw borada sağda
  • PASSAT'ta sağda, hatta gösterge panelindeki depo ibresinin içindeki pompa işaretinin yanında bir ok işareti var, sağ tarafı gösteriyor, dolum kapağının sağ tarafta olduğunu (sürekli) hatırlatmak için.

MITSUBISHI ASX'in depo kapağı solda. İlk dolumda pompaya ters durmamdan hatırladım...
  • Seat Ibiza'da sağda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Artvin08~

Arkadaşalr depo kapağının yönü eksozla zıt yöndedir. Üretici firmalar buna dikkat ederler. Eksoz sağdaysa depo kapağı soldadır vs

Ama istisna olarak çift eksozlu araçlarda her iki tarafta da olabiliyor. Tamamen güvenlik meselesi. Daha önce tartışılmıştı forumda.

Lpg dolum ağzı, benzin depo kapağıyla aynı taraftadır :)))
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.