Şimdi Ara

Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.024
Cevap
42
Favori
67.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hoşgeldiniz.Donanımhaber Japonya hayranları , severleri ana konusudur.Japonlar ile ilgili her türlü resim ve paylaşım kurallar dahilinde yapılacaktır.






    17.07.2012. Tamı tamına 200 kişi olduk. Nipponese ile olmayan japonya hayran konusunu planlarken biz bile bu kadar kişi olabileceğimizi düşünmüyorduk.İyiki varsınız...





     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]
     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]


    Genel bilgiler :


    Başkent : Tokyo (de facto)
    35°41′N 139°46′E
    Resmî dil(ler) : Japonca
    Bölgesel dil(ler) :Aynu itak, Doğu Japonca, Batı Japonca, Ryukyuan, ve pekçok diğer Japonca diyalektiği
    Resmi Dil : Japonca
    Resmi Alfabe :
    Kanji
    Hiragana
    Katakana
    Etnik gruplar : 98.5% Japonlar, 0.5% Koreliler, 0.4% Çinliler, 0.6% diğer
    Milliyet : Japon
    Yönetim biçimi : Anayasal monarşi ile Parlamenter demokrasi
    - İmparator : Akihito
    - Başbakan : Naoto Kan (JDP)
    Kuruluş :
    - Ulusal Kurtuluş Günü 11 Şubat 660
    - Meiji Anayasası 29 Kasım 1890
    - Japonya Anayasası 3 Mayıs 1947
    - San Francisco Antlaşması 28 Nisan 1952
    Yüzölçümü :
    - Su (%) 0.8
    Nüfus :
    - 2009 tahmini 127,530,000 (10.)
    - 2004 sayımı 127,333,002
    Para birimi :Uluslararası Sembolü ¥ Okunuşu (Yen)
    Zaman dilimi : JST (UTC+9)
    Trafik akışı: sol
    Internet TLD : .jp
    Telefon kodu : 81
    Milli Marş : Kimi ga yo

    Japonya (Japonca: 日本, Nihon ya da Nippon, resmî adı 日本国, Nihon-koku ya da Nippon-koku (yardım·bilgi)) Doğu Asya'da bir ada ülkesidir. Büyük Okyanus'ta bulunan Japonya Çin, Kore ve Rusya'nın doğusunda, kuzeyde Okhotsk Denizi'nden güneyde Doğu Çin Denizi'ne kadar uzanır. Japonca adını oluşturan kanji karakterler "güneş" ve "köken" anlamına gelir. Bu nedenle Japonya "Doğan Güneşin Ülkesi" diye de bilinir.

    Japonya üç binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri olan Honşu, Hokkaido, Kyuşu ve Şikoku adaları ülkenin %97'sini oluşturur. Adaların çoğu dağlıktır ve bazıları yanardağlardan oluşur. Japonyanın en yüksek dağı olan Fuji Dağı bir yanardağdır. Japonya 128 milyonluk nüfusuyla dünyanın nüfus açısından onuncu büyük ülkesidir. Başkent Tokyo'nun bulunduğu alan çevresinde bulunan şehirlerle birlikte 30 milyonunun üzerindeki nüfusuyla dünyanın en büyük metropolitan alanını oluşturur.

    Arkeolojik araştırmalar Paleolitik çağın son döneminden beri insanların Japon adalarında yaşadığını gösterir. Yazılı tarihte Japonya'nın adı ilk olarak 1. yüzyıldan kalma Çin metinlerinde geçer. Japonya'nın tarihi dış dünyadan etkilendikten sonra çok uzun yıllar boyunca tecrit olmasıyla şekillenmiştir. Günümüzdeki Japon kültürü dış etkiler ile iç gelişmelerin bir karışımından oluşmaktadır. 1947 yılında anayasanın kabulünden beri Japonya parlamenter cumhuriyet ile yönetilmektedir. Devletin başı Japon imparatoru, hükümetin başı ise başbakandır. Seçimle işbaşına gelen bir parlamentosu vardır.

    Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya göre Japonya Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra dünyada ikinci sıradadır. Birleşmiş Milletler, G8 ve APEC üyesidir. Savunma bütçesi dünya beşincisidir. Dünyanın en büyük dördüncü ihracatçısı ve en büyük altıncı ithalatçısıdır.



    Kültür

    Kimono da Japon kültürünün en önemli unsurudur. Kimono giyen Japonlar adeta sihirli çubukla büyülenmişcesine seremonik ve kibar davranışlar sergilerler. Kimononun da farklılıkları vardır. Evli bayanların kimonolarının kolları kısadır. Bekarların ise uzundur. 20 yaşına basan genç kızlar aile içinde seremoniyle kimono giyer ve 20 yaşını kutlar.

    Japonlar seremonilerinde hep dingin bir ruha sahip olup doğayla bir yaşamaya çalışırlar. Kadō (Halk diliyle İkebana da denir) da dünyaca ünlü Japon çiçek süsleme sanatıdır.

    Geleneksel Japon kültüründe kadın-erkek ayrımı yoğun olarak vardır. En basitinden Japonca'da 'erkek dili' ve 'kadın dili' vardır. Erkekler oldukça erkeksi bir dille konuşurken kadınların bu dile ait kelimeleri ünlemleri kullanması pek doğru bulunmaz. Ancak günümüzde Japon kültüründe egemen olan yabancılaşma her alana olduğu gibi dile de etki etmiştir.

    Dinler

    Örneğin düğün törenleri genelde şinto dininin kurallarına göre de yapılır. Cenazelerde ise genelde Budist törenler uygulanır. Şinto ülkenin yerli dinidir. Ormanlarda, dağlarda, denizlerde, kısacası doğada "kami" denilen ruhların yaşadığına inanılırdı. Doğa ile uyum içinde yaşayan eski topluluklar bu ruhları sayarlardı. Bu inanç Şinto dininin temelini oluşturur. Sonraları bu ruhlara atalar ve kahramanlar da eklendi. Bazı evlerde bu ruhlara yiyeceklerin sunulduğu "tanrı rafı" bulunur. Budizm ise Şinto'dan farklı olarak 6. yüzyılda, Çin ve Kore yoluyla Hindistan'dan gelmiştir. İlk kez 16. yüzyılda Portekizli denizciler aracılığıyla gelen Hıristiyanlık ise nüfusun küçük bir kısmınca benimsenmiştir.

    Kıyafet

    Uzun bir dışa kapalılık döneminin ardından 19. yüzyılın ikinci yarısında başlayan Batılılaşma çabaları, halkın kıyafetine de yansıdı. Bugünkü Batılı giyim tarzı, bu sürecin sonucudur. Ancak Japonlar Batılılaşma ile birlikte gelenekleri yaşatma, hatta geliştirme çabasını bir an olsun bırakmamışlardır. Bu çerçevede insanlar özel günlerde geleneksel kıyafet olan kimono giymeyi ihmal etmezler. Kimono vücudu saran ve belde geniş bir kuşakla (obi) bağlanan geleneksel ve dünyaca ünlü bir giysidir.Yeni yıl kutlamalarında, evlilik gibi özel günlerde, bayramlarda ya da mezuniyet günlerinde genç, yaşlı, kadın, erkek Japonlar çoğunlukla kimono giyer. Evlilik ve benzeri resmi törenlerde, damatla gelin siyah kimonolar giyerek sorguçlarını takarlar. Erkekler kimonolarının üzerine çok geniş paçalı pantolonlar (hakama) ve bol ceketler (haori) giyerler. İyi bir kimono çok pahalıdır. Japonlar kimonolarına gözleri gibi bakarlar. Kimonolar anneden kıza, babadan oğula aktarılarak giyilir. Kimonoyu ve obi'yi düzgün olarak takmak kolay değildir. Bunun için kadınlar özel ders alırlar. Kimono giyildiğinde normal ayakkabı ve çoraplar giyilmez. Ayakkabı yerine yüksek tahta nalınlar (geta) olabileceği gibi pamuklu ya da deriden yapılmış (zori) sandaletler giyilir. Kimono ile özel pamuklu çoraplar olan (tabi) giyilir. Bu çorapların en ayırd edici özelliği başparmak yerinin de örülmüş olmasıdır. Çorapta baş parmak ile diğer parmaklar arasında, sandalet bağının geçmesi için oyuk bulunur. Kimonoya benzeyen diğer bir giyecek ise Yukata'dır. Yukata, pamuklu, basit, yazları festivallerde ya da evde bornoz gibi giyilen giyeceklerdir.
    Japonya aynı zamanda çizgifilmde ve bilgisayar oyunlarında dünyada birinci sırayı yer alır.
    Japonlar,süs bitkileri ve bahçeleri ile tanınırlar.
    M.S. 700'den önce bile Japonlar keyif için güzel bahçeler yapmışlardır.

    Mitoloji

    Amaterasu ...Amaterasu-oo-mikami Japon Şinto dininin güneş tanrıçasıdır. Japon imparatorluk ailesinin mitsel atasıdır. 天照大神 kelimesi Cennetlerde Parıldayan Tanrıça anlamına gelir. Kojiki'ye göre, onun kural tanımaz erkek kardeşi Susanoo her şeyi yerle bir edip, Amaterasu'nun pirinç tarlalarını, tapınakları tarümar edince, tanrıça (ki dişi olduğu konusunda tartışmalıdır) buna çok içerlenir ve Ama-no-Iwato isimli mağaraya gizlenir. Güneşini kaybeden dünya karanlıktır artık.

    Diğer tanrılar onu saklandığı yerden çıkarmak için bir oyun kurarlar. Tanrıça Ama-no-Uzume mağaranın önüne bir ayna koyar ve baştan çıkarıcı bir dans etmeye başlar. Bu bir kutlamadır, ve gelen seslerden meraka kapılan Amaterasu mağaradan dışarı uzandığında kendi yansısından ürker. Bu diğer tanrıların onu çekip çıkarması için iyi bir fırsattır.

    Torunu Ninigi-no-Mikoto'yu Japonya'da barışı sağlaması için yeryüzüne gönderir. Onun oğlu ise Japonya'nın efsanevi ilk tennoosu (imparatoru) olur üç kutsal silahı ile Kılıç, Mücevher ve Ayna. Bu Japonya'nın İmparatoru mitsel temellere bağlama eğilimini yansıtır. Bu yapı ikinci dünya savaşından sonra büyük ölçüde çökse de Tenno halen dinsel niteliklerini muhafaza ediyor.






    ÜNİVERSİTELERİ

    Japonya'da okumak isteyen arkadaşların merak ettiği sorulardan biridir bu. Kendim araştırdım ve dünyanın en iyi 500 üniversitesinin içinde japon üniversitelerini buldum. Buyrun kendiniz bakın.

    İLK 100
    21- The University of Tokyo
    27- Kyoto University
    82- Osaka University
    94- Nagoya University
    97- Tohoku University

    102-150 ARASI
    102-150- Hokkaido University
    102-150- Tokyo Institute of Technology

    151-200 ARASI
    151-200- Kyushu University
    151-200- University of Tsukuba

    201-300 ARASI
    201-300 Keio University

    301-400 ARASI
    301-400- Hiroshima University
    301-400- Kanazawa University
    301-400- Kobe University
    301-400- Okayama University
    301-400- Tokyo Medical and Dental University
    301-400- Waseda University

    401-500 ARASI
    401-500- Chiba University
    401-500- Nagasaki University
    401-500- Nara Institute of Science and Technology
    401-500- Nihon University
    401-500- Niigata University
    401-500- The University of Tokushima
    401-500- Yamaguchi University




    Japon Bayramları ve Festivallerinin Tarihleri (Koyu yazılar ulusal tatil günleridir)

    01-Ocak - Yeni Yıl (Gantan)
    Ocağın 2.Pazartesi'si - Yetişkinler Günü (Seijin-no hi)
    03-Şubat - Fasulye atma Seremonisi (setsubun)
    11-Şubat - Ulusal Bayram (Kenkoku Kinembi)
    03-Mart - Kızlar festivali (Hina-matsuri)
    Mart 20 veya 21 - İlkbahar Gündönümü (Shumbun-no-hi)
    08-Nisan - Buda'nın Doğum günü (Hana matsuri)
    29-Nisan - Yeşil günü (Midori-no-hi)
    03-Mayıs - Anayasa Bayramı (Kenpoo-kinenbi)
    05-Mayıs - Çocuklar günü (kodomo-no-hi)
    07-Haziran - Yıldız Festivali (Tanabata)
    Eylül ortası - Ay seyretme (Tsukimi)
    15-Eylül - Yaşlılara saygı günü (Keirou-no-hi)
    Eylül 23 veya 24 - Sonbahar Gündönümü (shuubun-no-hi)
    Ekim'in 2. Pazartesi'si - Sağlık ve Spor Günü (Taiiku-no-hi)
    03-Kasım - Kültür Günü (Bunka-no-hi)
    15-Kasım - 3, 5 ve 7 yaş çocuklar için festival günü (Shichi-go-san)
    23-Kasım - İşçi Günü (Kinrou-kansha-no-hi)
    23-Aralık - İmparator'un Doğum günü (Tennou-tanjoubi)
    31-Aralık - Yeni yıl arifesi (Oumisoka)




    DH Japonya Konuları

    J-Music(Japonca müziklerin ana konusu)

    Japon Kızlar(kurallar çerçevesinde yapılan paylaşımlar.Lütfen paylaşımlarınızı bu konuda yapınız)

    Japonya - Dünyanın en uzun köprüsü Akashi Kaikyo nasıl inşa edildi? (1988-1998)







     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]

     Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU]
    @Nihonto'ya teşekkürler





    quote:

    Orijinalden alıntı: Stanislas Xavier

    Ben de Japon hayranlığımı ve sebeplerini anlatayım;
    Birincisi Japonya hakkında hiç bilgisi olmayan vatandaşa bile sorsan teknolojileri ve ürettikleri aletler ile anlatacaktır size veya yazılı dillerinin zorluğuyla :D
    Evet Japonya elektronik dediğimizde aklımıza ilk gelen isim üstelik diğer uzak doğulular gibi değil kalite algısı oluşturmuş şekilde geliyor akıllara.Şimdi şunu adaletli olduğum için belirteyim Japonya ve diğer uazak doğu ülkeleri teknolojide ön plandalar ama ürettikleri teknolojinin patentlerinin yarısından çoğunun Avrupa ve kısa geçmişte özellikle Amerika ya ait olduğu bir gerçek ama bu Japonların ve diğerlerinin yalnızca fabrika işi gördüğü anlamına gelmiyor,bir çok yeniliğe,buluşa bilimsel gelişmeye imzasını atmış insanlar ve buna devam ediyorlar.

    Efendim Japonlara ayrı bir samimiyetim biz Türkler in de zamanında onlarla aynı coğrafyada yaşamış ve kültürel iletişimde bulunmuş olmamızdan ileri gelmekte,öyle ki Japonca ya en benzer dil Türkçe(tabi ki gramer açısından) Yani bu insanlar aslında uzun zaman önce koptuğumuz komşularımız dostlarımız ve tabi ki akrabalarımız,Türk devletleri Asyada iken bir çok Çinli ile evlenmiştir.Zaten Türklerin de gözleri çekikmiş önceden ,baktığımız zaman Türk Hakanları na görebiliyorsunuz bunu.
    Benim keşke dediğim bir çok eski konu var örneğin keşke Asyada kuraklık olmasaydı da Anadoluya göç etmek zorunda kalmasaydık,Bilge Kağan ın fikirlerini uygulayıp yerleşik hayata geçseydik ve Budizm e biraz yakın olsaydık.
    Burada yazacaklarım bayağı bir şahsi olacak kimse inancını eleştirdiğim için kızmasın,sonuçta eleştiri yapmak en tabi hakkım.Neden "Keşke Anadoluya gelmeseydik" dedim bunu açıklayayım,çünkü Anadoluya göçerken yolda Araplar ile karşılaştık ne yazık ki ,İslamiyet yayılalı kısa süre geçmiş,ordular kurulmuş ve Arappar islamiyeti tüm dünyaya yaymak için yola çıkmışlar,ve doğal olarak hangi milleti bulurlarsa hemen kültürlerini ve dinlerini kabul ettirme hevesindeler,Çin o zamanın en büyük gücü Biz neler çekmişiz elinden,Çin Anadoluya ulaşamasın diye Araplar ile iş birliği yapıyoruz ve Çini durduruyoruz ama Araplar bizi himayelerine alıp kendilerine katmak için uğraşmaya başlıyorlar,onlarca savaş yaşanıyor,bir çok kayıp veriliyor,Kuteybe Bin Müslim denen adam 100Bin Türk ü katlediyor.Ve sonunda Türkler İslamiyeti kabul ediyorlar fakat onlar Türkleri saf dışı bıraktıklarını sansalar da İş tersine dönüyor Türkler hızla büyüyor Arapları yönetir hale geliyor ama olan olmuş çoktan kültürlerini bize bulaştırmışlar,Cihad anlayışını benimsetmişler ve artık tüm dünyaya savaş açar hale gelmişiz..Sonra yıkılacağımız zaten garanti Avrupa reform yaparken biz dine dalıp iyice geri kalmışız üstüne bir de Milliyetçilik Akımı bir çok ulustan oluşan Osmanlıyı parçalamış ve biz yüzyıl önce her şeye en başından sıfırdan başlamışız,Kısacası bin yıl önce yerleşik hayata geçme planları kuran Asyayı kontrol eden Türkler hem kültürlerini ve kendi benliklerini unutmuşlar hem de çaresiz ortada kalmışlar.

    Biliyorum çok uzun anlattım ve ne alakası var diyebilirsiniz ama bence alakası var.
    İşte Japonlar bizim düştüğümüz hataların hiç birine düşmemiş eski dostlarımız,şimdi onlara bakıp keşke diyorum sıkça,
    İnanılmaz bir saygı ortamları var bir birlerine bırak ağır küfürü hakaret bile ederken dikkatli davranıyorlar.Doğaya müthiş saygıları var,zekiler çünkü çalışkanlar bu çalışkanlığı getiren de disiplinleri.Onlar atalarımızın düştüğü hataya düşmemiş insanlar biz tüm dünyayı almak için uğraştık durduk ama onlar şimdi Türkiyenin 1/5 i kadar bir adada harika bir medeniyet kurdular.Geleceğe sağlam adımlarla yürüyorlar.
    Çünkü bilimin önemini yıllar önce çözmüş bir millet,ayrı eskimiş inançlardan kurtulmuş bir toplum.Japonya da güçlü bir din olgusu yoktur,Budizm yaygındır fakat o aslında bir din değil bir felsefi öğretidir.Ve bizdeki yobazların "Din olmazsa kaos olur,insanlar birbirini öldürür(sanki şimdi öldürmüyorlar),kötülükler artar" palavralarına cevap niteliğinde bir ahlak anlayışları var Japonların.

    Kültürleri hem doğaya olan saygısı ile hem güçlü olmaları ile öne çıkmakta.Go oyunları var ki inanılmaz bir şey,Düşünün 1950lerde Jhon Nash ve arkadaşları Amerikada Princeton üniversitesinde Go oynuyorlar.

    Dilleri aslında çok kolay şuan öğrenmekteyim ve inanılmaz bir hızla ilerliyorum bir güm içinde isim cümlesi kurmayı,soru sormayı,olumsuz ve geçmiş zaman isim cümlesi kurmayı öğrenebilirsiniz,Hiragana ve Katakana alfabeleri kolay, zor kısmı Kanji yani çin alfabesi her bir isme ayrı bir sembol 40Bin tane sembol var ama Japonlar bunun 2500 kadarını öğreniyorlar.Ve dilin ses yapısını çok seviyorum.

    Japonyadan bahsedipte animeden konuşmamak olmaz,herkesin çok sevdiği bir yada bir çok anime vardır ve Japonlar bu konuda kuşkusuz en iyisi,benim favorilerim Bleach,Darker Than Black özellikler Darker Than Black bilim-kurgu olması sebebiyle inanılmaz yani diğerleri gibi ruhani şeyler çok değil..

    Anlatacak daha çok şey var ama kısaca Japonya yı Türkiye nin rol modeli seçmesi gereken bir ülke olduğunu düşünmekteyim.Fakat çok zor,özellikle son yıllardaki gelişmelere bakarsak biz daha çok İrana benzemeye çalışıyoruz.

    Bu arada listeye beni de ekleyin ..








    Forumdan sınırsız uzaklaştırıldığım taktirde konularımın "Chidori" nickli üyeye devredilmesini talep ediyorum.



    Nipponese banlandığı için konuyu ben devraldım ^_^


    1 - Nipponese (Defense Devil)
    2 - Chidori (Yardımcı Üye)
    3 - waRRioR
    4 - Cairne
    5 - oxata
    6 - Emre.cetin
    7 - RuneForce
    8 - Necessa®i
    9 - s.cans
    10- simsail636
    11- Banzai!
    12- Lath.Crusader
    13- Pastafaryanizm
    14- amonobel
    15- sasa_iliç
    16- ENFORCE
    17- DanGWaR
    18- Hyapponzashi (Onur Üyesi)
    19- dasdacik
    20- Chaqi
    21- honey5555
    22- KYgt
    23- painscream
    24- Razura
    25- MirAge42
    26- umutum9
    27- GoldPunch
    29- Dictator
    30- bjerkely
    31- RæmireZ
    32- *Professor Chaos*
    33- Ersiny.
    34- Andrés Iniesta
    35- rikashidoto
    36- MIKROP DOGAN
    37- gorkemuse
    38- *Tarık*
    39- oguzhan1989
    40- MrEmq
    41- Hyperion1905
    42- Nipp10 (Onur Üyesi)
    43- RappeR07
    44- Ken Masters
    45- Doit
    46- oTaKuRoN
    47- neo_70
    48- Karn-ı bahar
    49- Mtntk
    50- vector x-31
    51- The Shogun
    52- king_of_the_movement
    53- Sylvanas Windrunner
    54- kunglao
    55- Reobig
    56- etlik
    57- Bass Guitarist
    58- pwnzs
    59- South Korea
    60- Arazion
    61- yusei
    62- Makaveli NRFP (anime ve manga çeviren bir arkadaş)
    63- Kuchiyose no Jutsu
    64- idinc
    65- 3ternity
    66- Hyperkin
    67- feckless
    68- Devilsbutcher
    69- Befega19
    70- kızıldag (çinci bu)
    71- sage29
    72- ReLaKs
    73- Tatsumaki!
    74- DeathScream
    75- kodadı:tyln
    76- afd92
    77- Lugi@
    78- he-manin abisi çetin
    79- wampaa
    80- Ralf_Jones (japon dili ve edebiyatı öğrencisi) + (Onur Üyesi)
    81- Li' DeeD
    82- bmw3.25
    83- volumebak123
    84- Nevzat-FC INTER
    85- Selçuk ALAGÖZ
    86- Berkay
    87- Garnispos
    88- Stenia
    89- born2bemad
    90- SecoHarry
    91- ItachiUchiha (Eski Nick : Kim Yoo Shin)
    92- legendaddy
    93- OxxiTaN
    94- wéndigo
    95- JustKneel (güney koreci)
    96- mrt522
    97- robspid
    98- Asil Türk.
    99- hiachi
    100 - volverin33 (Onur Üyesi)
    101- onur*
    102- _rayman_
    103- CaLhipSo
    104- by_rappe
    105- Reaktans
    106- M.K.T
    107- Emphire
    108- afterlife97
    109- war3z
    110- RollingStar (Onur Üyesi)
    111- Komnator (!!!!!!!111!!!birbir!!!)
    112- Hakimichi-kun
    113- Egot
    114- ZarakiKenpachi_
    115- AhmedKaymakcı
    116- trixier
    117- biryeregitmiyoruz
    118- zack06
    119- corttu
    120- daigo umehara
    121- itachi237
    122- ênigma
    123- Wachowski X (Onur Üyesi)
    124- emremen
    125- teddybear01
    126- sylar_brain
    127- Ve tanrı onu yarattı
    128- kdR*
    129- gtrskyline
    130- [Raist]
    131- zigör
    132- c_._s
    133- Robinson_Crusoe
    134- Love ya
    135- Scorpion28
    136- Manfred von Richthofen
    137- XPHOS
    138- JasonBecker93
    139- Insurrection
    140- azawarai (onur üyesi)
    141- Darth Rosto
    142- lasts0ul (onur üyesi)
    143- Jaquaries
    144- damn2u
    145- DreamGod
    146- Güren
    147- RevyMan
    148- ShadowCompany
    149- KuuuL78
    150- ChicaritoHernandez (onur üyesi)
    151- DreamandNightmare
    152- distance
    153- Özgü®
    154- saksıfon
    155- suayba
    156- Outerspace
    157- jumaru_444
    158- captain_turkiye
    159- .::ÇaĞLaR::.
    160- PerfectBlue
    161- mago06
    162- Bossa
    163- airBurN
    164- commodore34
    165- Hakan456
    166- NoFearZone
    167- Eksi-1
    168- your_rock
    169- ...F.E.A.R...
    170- yavuz1928
    171- Akumu
    172- TuranCan.
    173- teddybear01
    174- bydeprem
    175- NagatoPain
    176- zack06
    177- mr hyde
    178- Madao
    179- VOLTA
    180. Scorpion28
    181. KeliDanlı
    182. [DMC]
    183. tacticalfacepalm
    184. rockman52
    185. gemre96
    186. Audaz
    187. Berk!
    188. Blue-Eyes White Dragon
    189. Blindfire
    190. marinerocyp
    191. LOL BEY ahaha
    192. Newcastle.United.
    193. Gibson Les Paul
    194. Angry006
    195. ...F.E.A.R...
    196. N.M.Türk05
    197. gegirti
    198. Doqac00
    200. juu ichi ban tai taichou
    201. Nihonto
    202. matrix_neo
    203. sucukcu-
    204. [TR]Morgoth
    205. Stanislas Xavier
    206. smd
    207. NagatoPain
    208. ErzaScarlet
    209. sbrburak
    210. Wenhaver
    211. Gianluigi Buffon
    212. orkinos.avi
    213. bonser24
    214. OlympoSSSSS1
    215. faruk2050
    216. istcool
    217. Postan
    218. ilker_xxx
    219. captain_turkiye
    220. musa143
    221. CooL_ROMEO
    222. zahitder
    223. RB26DETT
    224. gtrskyline
    225. NaneLimonTR
    226. Özgüven=0
    227. m1h11r
    228. Berkobra
    229. Mr.Özarslan
    230. akibeel
    231. Büyük İskender
    232. Orta Bacak
    233. Final Getsuga Tensho
    234. extrwar4
    235. Kerow
    236. Mugetsuga
    237. welmour
    238. Özgüven=0
    239. Ulquiorra-
    240. Karpuzcu.
    241. Revy
    242. MrNobody
    243. mormic
    244. YouAreMyDream
    245. uJeed.
    246. SkyWalker87
    247. Utkuhan
    248. melkor23
    249. Domates Kızartması (Japon filmi Seven Adam)
    250. uzak_dogu
    251. Crimson Knight
    252. ugurcankorkmaz
    253. musa143
    254. Nikky
    255. mustang'57-23
    256. DaLGa©I
    257. SecurityMJ
    258. Faunus
    260. Tantum.35
    261. vahvahapvah
    262. Roach3558
    263. YouCan_YMK
    264. Exvision
    265. Skiin Bird
    266. losto
    267. Reqvhio
    268. boostrap
    269. Allen Walker
    270. █Loading...
    271. L'o
    272. Hand of Hades
    273. NTBarisNT
    274. Gayipten Gelen Ses
    275. Empire State
    276. shrlck
    277. Shinigami'(Anime Çevirmeni)
    278. true456
    279. hakanh45
    280. Diclonius
    281. tozluk1903
    282. lordwader123



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chidori -- 13 Mart 2013; 20:10:40 >
  • Listemiz bu mesaj altında yapılacaktır.




    1 - Nipponese (Defense Devil)
    2 - Chidori (Yardımcı Üye)
    3 - waRRioR
    4 - Cairne
    5 - oxata
    6 - Emre.cetin
    7 - RuneForce
    8 - Necessa®i
    9 - s.cans
    10- simsail636
    11- Banzai!
    12- Lath.Crusader
    13- Pastafaryanizm
    14- amonobel
    15- sasa_iliç
    16- ENFORCE
    17- DanGWaR
    18- Hyapponzashi (Onur Üyesi)
    19- dasdacik
    20- Chaqi
    21- honey5555
    22- KYgt
    23- painscream
    24- Razura
    25- MirAge42
    26- umutum9
    27- GoldPunch
    29- Dictator
    30- bjerkely
    31- RæmireZ
    32- *Professor Chaos*
    33- Ersiny.
    34- Andrés Iniesta
    35- rikashidoto
    36- MIKROP DOGAN
    37- gorkemuse
    38- *Tarık*
    39- oguzhan1989
    40- MrEmq
    41- Hyperion1905
    42- Nipp10 (Onur Üyesi)
    43- RappeR07
    44- Ken Masters
    45- Doit
    46- oTaKuRoN
    47- neo_70
    48- Karn-ı bahar
    49- Mtntk
    50- vector x-31
    51- The Shogun
    52- king_of_the_movement
    53- Sylvanas Windrunner
    54- kunglao
    55- Reobig
    56- etlik
    57- Bass Guitarist
    58- pwnzs
    59- South Korea
    60- Arazion
    61- yusei
    62- Makaveli NRFP (anime ve manga çeviren bir arkadaş)
    63- Kuchiyose no Jutsu
    64- idinc
    65- 3ternity
    66- Hyperkin
    67- feckless
    68- Devilsbutcher
    69- Befega19
    70- kızıldag (çinci bu)
    71- sage29
    72- ReLaKs
    73- Tatsumaki!
    74- DeathScream
    75- kodadı:tyln
    76- afd92
    77- Lugi@
    78- he-manin abisi çetin
    79- wampaa
    80- Ralf_Jones (japon dili ve edebiyatı öğrencisi) + (Onur Üyesi)
    81- Li' DeeD
    82- bmw3.25
    83- volumebak123
    84- Nevzat-FC INTER
    85- Selçuk ALAGÖZ
    86- Berkay
    87- Garnispos
    88- Stenia
    89- born2bemad
    90- SecoHarry
    91- ItachiUchiha (Eski Nick : Kim Yoo Shin)
    92- legendaddy
    93- OxxiTaN
    94- wéndigo
    95- JustKneel (güney koreci)
    96- mrt522
    97- robspid
    98- Asil Türk.
    99- hiachi
    100 - volverin33 (Onur Üyesi)
    101- onur*
    102- _rayman_
    103- CaLhipSo
    104- by_rappe
    105- Reaktans
    106- M.K.T
    107- Emphire
    108- afterlife97
    109- war3z
    110- RollingStar (Onur Üyesi)
    111- Komnator (!!!!!!!111!!!birbir!!!)
    112- Hakimichi-kun
    113- Egot
    114- ZarakiKenpachi_
    115- AhmedKaymakcı
    116- trixier
    117- biryeregitmiyoruz
    118- zack06
    119- corttu
    120- daigo umehara
    121- itachi237
    122- ênigma
    123- Wachowski X (Onur Üyesi)
    124- emremen
    125- teddybear01
    126- sylar_brain
    127- Ve tanrı onu yarattı
    128- kdR*
    129- gtrskyline
    130- [Raist]
    131- zigör
    132- c_._s
    133- Robinson_Crusoe
    134- Love ya
    135- Scorpion28
    136- Manfred von Richthofen
    137- XPHOS
    138- JasonBecker93
    139- Insurrection
    140- azawarai (onur üyesi)
    141- Darth Rosto
    142- lasts0ul (onur üyesi)
    143- Jaquaries
    144- damn2u
    145- DreamGod
    146- Güren
    147- RevyMan
    148- ShadowCompany
    149- KuuuL78
    150- ChicaritoHernandez (onur üyesi)
    151- DreamandNightmare
    152- distance
    153- Özgü®
    154- saksıfon






    "Ekle" denilmedikçe eklemiyorum






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 11 Mart 2012; 17:19:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Defense Devil

    Listemiz bu mesaj altında yapılacaktır.




    1 - Defense Devil
    2 - Chidori (Yardımcı Üye)





    @2 kızdırma beni ne yapayım kendimmi yazayım ?

    yazıcan tabi.japonyayı seviyorsan bilgileri kendin yazacan
  • http://wallbase.cc/wallpaper/25643

    Tam imzalık resim. Arkadaki fuji dağına dikkat edelim.


    http://wallbase.cc/wallpaper/470

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waRRioR

    ekle

  • Severim bu adamları. Bambaşka bir dünya uzak doğu. Türkiye'ye göre söylemiyorum bunu, tüm dünya ülkelerine göre. Çin ve Japon filmlerini izleyince bunu görebiliyorsun.

    Yedikleri, içtikleri, konuşmaları, kültürleri, teknolojileri... Kısacası herşeyleri bambaşka bu adamların.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Paintbox

    Severim bu adamları. Bambaşka bir dünya uzak doğu. Türkiye'ye göre söylemiyorum bunu, tüm dünya ülkelerine göre. Çin ve Japon filmlerini izleyince bunu görebiliyorsun.

    Yedikleri, içtikleri, konuşmaları, kültürleri, teknolojileri... Kısacası herşeyleri bambaşka bu adamların.


    Sorma.Haleki o deprem felaketinde girdikleri o yemek sırası yokmu ? Beni bitirdi.
  • Ekle beni de. Ama oraya gitmek için japonca olması şart diye biliyorum. Kimsenin ingilizce bilmediğini duymuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnotheRDie



    Vay baba naber
  • ekle
  • J-Music (ANA KONU) 21 Mayıs 2011; 3:39:12
    Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU] 21 Mayıs 2011; 2:19:16
    Japon kızlarına bayılıyorum 21 Mayıs 2011; 1:23:23


    Adam japon olmuş
  • Sevilmez mi bu ya?

  • Capon capon capon capon capon <3 ♥
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Crowley

    J-Music (ANA KONU) 21 Mayıs 2011; 3:39:12
    Japonya Hayranları [JAPONYA ANA KONUSU] 21 Mayıs 2011; 2:19:16
    Japon kızlarına bayılıyorum 21 Mayıs 2011; 1:23:23


    Adam japon olmuş


    İlk önce japon kızlarını açtım.Sonra pm geldi , Japon Hayranları konusu açsana diye.Onuda açtım sonrada neden J-Music yok dedim ve onuda açtım. Nipponuz lan
  • Yerimizi alak.
  • Beni de ekle.
  • Beni de ekleyin. Çocukluğumdan beri Japonlara hayranım. Özellikle çıtı pıtı kızlarına
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.