Şimdi Ara

Intel 915P Chipsetler Pentium D'yi desteklemeyecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

915P Chipsetli anakartim var, suan support listte P4 lerin hepsini destekliyor (LGA775 ler icin) ancak PD icin daha yok gorunurde. Sizce desteklermi PD'yi? yoksa illa min. 945 chipsetli bir anakartmi gerekecek..

Tesekkurler

• 945 alman lazım 915 ler yada 925 ler desteklemıyor!
  • +1 maalesef foxwoods un dediklerine katılıyorum
  • ewet.945 we üstü destekler...
  • intel bu platform değişikliğini hep yapıyor.. yeni bir işlemci için yeni bir board alman lazım.. intel e
  • İntel böyşedir işte destek verebilir ama vermez. Neden mi? İnsanlar yeni anakart alsın onları daha fazla yontayım diye...
  • gercekten daha evvel hic bir system upgrade'mde bu duruma dusmemistim. Daha ben sistemi alali 7-8 ay oldu, LGA775 yeni nesil islemci dendi, bundan sonraki islemciler bunun uzerine olcak dendi. Ona guvenip upgrade yaptik, ancak Pentium D cikti ve hersey degisti (hos oda LGA ama anakart desteklemiyor.) P4'ler P3'ler uzun surmustu ama LGA775 ilk seriler resmen bosuna gitti benim sistemim. Yani acikcasi anakart degistirmek bana en cok koyani, cunku Gigabyte 915P Duo Pro anakartim var. Anakart super, uzerinde herseyden 2ser tane var, ve o donem yani 7-8 ay evvel 160-170$ gibi bir paraya almistim bu anakarti. yazik .. cidden yazik. cok zarardayim. ah Intel ah...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende intel kullanıyorum ama üçkağıtçının teki ya bıktım valla kazara d915pgn aldım bende ne o/c yapılıyor ne bişey yapılıyor
  • Hiç bir zaman desteklemeyecek.Yaygın bi anakarttı fakat intel bu modelide tarihe gömdü.
  • Geçmiş olsun. intel bunu hep yapar p4 zamanındada yaptı,yeni soket dedi soket 423 işlemcileri sattı sonra soket 478 e geçti.Soket 478de üç işlemci çekirdeği değişti williamate,northwood,prescott bunlarında hiçbirini bir önceki nesil anakarta takamazsınız her zaman yeni işlemci yeni anakart gerektirir intelde.

quote:

Orjinalden alıntı: pho

gercekten daha evvel hic bir system upgrade'mde bu duruma dusmemistim. Daha ben sistemi alali 7-8 ay oldu, LGA775 yeni nesil islemci dendi, bundan sonraki islemciler bunun uzerine olcak dendi. Ona guvenip upgrade yaptik, ancak Pentium D cikti ve hersey degisti (hos oda LGA ama anakart desteklemiyor.) P4'ler P3'ler uzun surmustu ama LGA775 ilk seriler resmen bosuna gitti benim sistemim. Yani acikcasi anakart degistirmek bana en cok koyani, cunku Gigabyte 915P Duo Pro anakartim var. Anakart super, uzerinde herseyden 2ser tane var, ve o donem yani 7-8 ay evvel 160-170$ gibi bir paraya almistim bu anakarti. yazik .. cidden yazik. cok zarardayim. ah Intel ah...

• haklisiniz :(
    64bitler cigir acarken biz 32 bitte takilmaya calisacagiz... peh

quote:

Orjinalden alıntı: azmo

Geçmiş olsun. intel bunu hep yapar p4 zamanındada yaptı,yeni soket dedi soket 423 işlemcileri sattı sonra soket 478 e geçti.Soket 478de üç işlemci çekirdeği değişti williamate,northwood,prescott bunlarında hiçbirini bir önceki nesil anakarta takamazsınız her zaman yeni işlemci yeni anakart gerektirir intelde.

quote:

gercekten daha evvel hic bir system upgrade'mde bu duruma dusmemistim. Daha ben sistemi alali 7-8 ay oldu, LGA775 yeni nesil islemci dendi, bundan sonraki islemciler bunun uzerine olcak dendi. Ona guvenip upgrade yaptik, ancak Pentium D cikti ve hersey degisti (hos oda LGA ama anakart desteklemiyor.) P4'ler P3'ler uzun surmustu ama LGA775 ilk seriler resmen bosuna gitti benim sistemim. Yani acikcasi anakart degistirmek bana en cok koyani, cunku Gigabyte 915P Duo Pro anakartim var. Anakart super, uzerinde herseyden 2ser tane var, ve o donem yani 7-8 ay evvel 160-170$ gibi bir paraya almistim bu anakarti. yazik .. cidden yazik. cok zarardayim. ah Intel ah...

• şimdi bilmiyorum yerimi ama 1 sorum olucak

İntel LGA775 Celeron2.8 533Mhz256KB-335J

İntel Celeron D 2.8GHz 533MHz 256KB-335

şimdi bu cpu lardan hangisi daha kaliteli ?

forumları okudum ama net bir cevap bulamadım

335j EM64T desteği veriyormu ?

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugay17

bende intel kullanıyorum ama üçkağıtçının teki ya bıktım valla kazara d915pgn aldım bende ne o/c yapılıyor ne bişey yapılıyor

intel in en büyük özelliği bu..
    Anakartlarında Stabiliteye özen verir..
    İntel boardlarda O/C geri plandadır...
    Bu her zaman böyleydi her zaman da böyle olacaktır..
    Çünkü intel yakın zamanda boardlar için chip üretimi yapan Ati ile anlaştı sebebi , Hem piyasanın aşırı talebine cevap verememesi ve ATi nin de stabiliteye önem vermesi..

• quote:

Orjinalden alıntı: kronos

şimdi bilmiyorum yerimi ama 1 sorum olucak

teşekkürler

Intel Celeron D processor 335J 90 nm, LGA775 256K L2 2.80 GHz 533 MHz de Viruslere karşı donanımsal bir koruma olan "Execute Disable Bit" teknolojisi vardır

Intel Celeron D processor 335 90 nm 256K L2 2.80 GHz 533 MHz bunda ise yoktur
  • quote:

Orjinalden alıntı: samurai_fb

quote:

Orjinalden alıntı: kronos

şimdi bilmiyorum yerimi ama 1 sorum olucak

teşekkürler

Intel Celeron D processor 335J 90 nm, LGA775 256K L2 2.80 GHz 533 MHz de Viruslere karşı donanımsal bir koruma olan "Execute Disable Bit" teknolojisi vardır

Intel Celeron D processor 335 90 nm 256K L2 2.80 GHz 533 MHz bunda ise yoktur

ayrıca bu işlemci 64 bit değildir .. 64 Bit olan nın kodu "336" olacak

• peki anlamadığım nokta şu

bu iki ürün birbirinden farklımı 335j ile 335 arasındaki farkı anladım.

biri lga 775 celeron diğeri celeron D
    arada fark varmı dır ? hangisi almak lazım.
    teşekkürler
  • Karışıklık olmasın 915ler çift çekirdekli işlemcileri desdeklemiyor 820 vb gibi 8xx li işlemciler,tek çekirdekli 64 bit işlemci takabilirsiniz 620 630 640 gibi 6xx liler,tam liste için gigabyte'ın sitesine bakın

quote:

haklisiniz :(
    64bitler cigir acarken biz 32 bitte takilmaya calisacagiz... peh

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.