Şimdi Ara

Dark Record Mania 2 (Yeni Ürün İncelemesi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
3
Favori
40.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tv'den gelen görüntüyü DRM2 üzerinden seyrettiğinizde, neden sonra renkler titreşmeye, kaymaya başlıyor ve en sonunda siyah beyaza dönüyor. Bu da kayıt kalitesini olumsuz etkiliyor.

Teledünya HD abonesiyim.

Dark forumunda da anlattım konuyu ama herhangi bir girişim, gelişme yok şu ana kadar. Aynı derdi bir başka arkadaş da yaşıyormuş.

Dark forumu
  • Arkadaşlar,
    Bu ürünü getiren firma beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Meğer Dark Record Mania 2, Teledünya HD set top box'lar ile uyumsuzmuş. Bu uyumsuzluk, görüntüde renklerin kaymasına yol açıyor ve bir süre sonra renkler tam siyah beyaza dönüşüyor, en sonunda da kayıt kendi kendine kesiliyor, stop ediyor.

Bunu, bizim şikayetlerimiz sonucunda araştırıp saptamışlar.

Lütfen verdikleri cevabı okur musunuz?

"Üreticiden yanıt geldi arkadaşlar. Ancak onların da dedikleri farklı değil. Teledünyanın alt segment receiver'ın kompozit çıkışlarındaki yüksek sinyal gürültüsü sebebiyle görüntüde bozulmalara yol açıyor. TV'lerde sinyal gürültüsünü en aza indirecek ek devreler mevcut bu yüzden TV'de böyle sıkıntılarla pek karşılaşılmıyor. Yani sorunun kaynağı DRM2 değil. Diğer tüm receiverlarda sorun çıkarmayan cihazımızın Teledünyanın receiveri ile sıkıntı yaşaması sorunun doğru adresini gösteriyor aslında.

İkincisi DMM2 ile değişim imkanımız malesef yoktur.

Not: Bu konunun üstüne bu sorunla ilgili başka konular açmamanızı önemle rica eder, açıldığı takdirde forum kuralları dahilinde gereğinin yapılacağını size bildirmek isterim."

Direkt, biz adamı ayakta böyle kazıklarız tavrı. Konuyu Sanayi Bakanlığı'na şikayet edeceğim. Bu tür problemleri ciddiyetle ele aldıklarını çok iyi biliyorum.

Tüketici olarak mağdur olan bizleriz ama firmanın saygısız tavrına maruz kalan yine bizleriz. Ürününüze güvendik, satın aldık, enayi miyiz, neyiz? Ya bu ürünü geri al, ya adam gibi çalışan bir ürün ver.

Bu konunun peşini bırakmayacağımı bir kere daha belirtmek istiyor ve Akortek midir nedir, o firmanın ürünlerini almayı düşünen arkadaşları da bu vesile ile buradan uyarmak istiyorum. Ben mağdur oldum, siz olmayın.

Dark Record Mania 2 (Yeni Ürün İncelemesi)

• Ben de teledünya HD kullanıcısıyım. Kompozitten TV'ye bağladığımda sizin yaşadığınız renk bozulmaları vs oluşuyordu. Durumu Teledünyaya bildirdim bana cihazı geri göndermemi söylediler. Geçen hafta cihaz elime ulaştı ve bahsettiğim görüntü bozulmaları giderilmiş (artık tamir mi ettiler ne yaptılarsa). şu an bir sıkıntım yok.sizin sat top box da arızalı olabilir. hani bende record mania falan olsa test edecem de yok ki.. sadece benzer bir sorunum olduğu ve çözüldüğü için bunu yazdım....
  • mesajım bulunsun :)
  • Maalesef ben de Darkzedelerdenim. Hepsiburada kampanyasına kanıp DRM2 Wifi olanı aldım, uzun süre bekledikten sonra ürün elime ulaştı (HB yazın taşınması dolayısıyla)

En can sıkıcı olay, USB harddiski alete takıp çıkardıktan sonra PC'nize takınca Windows7'nin hata vermesi ve diski taraması. Her seferinde oluyor. Konuyu forumda yazdım, yetkili kişi bilgisayar seviyemin düşük olduğunu, sorunu önemsememi söyledi ve konuyu kitledi. Ayıptır söylemesi Almanya'da bilgisayar masterı yapmış, 5 sene telekom deneyimli birisiyim. Konuyla ilgili şikayet mesajımı ise direkt sildiler, neymiş efendim pazara etki ediyormuş.

Ürünü film izlemek için aldığım için diğer sorunlar ile ilgili Akortek/Dark forumuna yazmadım. Zaten forumda fırça yiyip, üstüne mesajlarım silinince bir faydasını göreceğimi de sanmıyorum. Fakat başka arkadaşların da yanmaması için sıkıntıları yazmak isterim.

1- Benim en çok canımı sıkan USB disk sorunu. Yukarıda bahsettiğim gibi her tak/çıkarda Windows tarama yapmak istiyor ve hata veriyor. 1 TB'lık arşiv harddiskimi sorun çıkabilir diye, Dark'a takmak yerine flash diske izleyeceklerimi kopyalayarak kullanıyorum.

2- Torrent sorunu: Evimde fiberoptik internet var. **** ile PC'den download yaparken 2 MB/sn hızlarda oluyorum. Her ne hikmetse Dark ile 600 KB/sn hızını geçemedim. Ona da tamam dedim. Bu sefer de, indirilen dosyalarda çoğu zaman CRC hatası almaya başladım. N'palım dedim, PC'den aynı dosyaları gene indirdim.

3- Altyazı sorunu: Her film/dizi başında altyazıyı açmanız, seçmeniz, boyut ayarı yapmanız gerekiyor. The Big Bang gibi direkt başlayan bir diziyi 2-3 bölüm arka arkaya izlemekte sıkıntı oluyor. Konuyla ilgili mesaj atan bir kişiye Akortek yetkilisi, "Ben denedim, o işlemler 2 sn sürüyor" deyip kestirip attı. Hani benim ingilizcem tamam da, farklı diller izlerken, ailemle izlerken, her bölümde pause edip, niye seçeyim ki? Bunu not edip, bir sonraki sürümde düzelteceğiz demek çok mu sorun.

4- Diğer problemler: Açıkçası en basit özelliklerde sorunlar çıkınca, diğerlerini denemeye cesaret edemedim. Fakat Akortek'in ilgili forumlarında çokça kişi kayıt özelliği (özellikle zamanlı kayıt) ile ilgili sorunları belirtiyorlar. Bunun dışında Samsung ve WD dışında dahili harddisklerle sorun yaşayanlara, o harddiskleri test etmedik, Samsung ve WD ile yeniden deneyin diye cevap atılıyor genelde. Picasa'ya login olamayan bir kişiye ise sorun Picasa'da cevabı verilmiş.

Dediğim gibi keşke daha basit bir media player alıp, Dark'tan uzak dursaydım. Biraz fazla karamsar olmuş olabilir fakat özellikle forumlarda yetkililerin umursamaz ve saygısız davranışları sonucu üründen tamamen de soğudum. Zaten Akortek/Dark forumunda eğer mesajlar silinmemişse siz de görebilirsiniz. Ne de olsa, olumsuz mesajlar Dark'ın pazarına etki ediyormuş, silmeleri gerekmiş. Eee, tamam da o zaman sorunu not edin, gelecek sürümde çözün diyorum, mesaj siliniyor. WD, Popcorn, Asus yerin Türk şirketi'dir, özellikleri güzel diye aldığım bu ürün canımı sıkmaya devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: deblod

Maalesef ben de Darkzedelerdenim. Hepsiburada kampanyasına kanıp DRM2 Wifi olanı aldım, uzun süre bekledikten sonra ürün elime ulaştı (HB yazın taşınması dolayısıyla)

En can sıkıcı olay, USB harddiski alete takıp çıkardıktan sonra PC'nize takınca Windows7'nin hata vermesi ve diski taraması. Her seferinde oluyor. Konuyu forumda yazdım, yetkili kişi bilgisayar seviyemin düşük olduğunu, sorunu önemsememi söyledi ve konuyu kitledi. Ayıptır söylemesi Almanya'da bilgisayar masterı yapmış, 5 sene telekom deneyimli birisiyim. Konuyla ilgili şikayet mesajımı ise direkt sildiler, neymiş efendim pazara etki ediyormuş.

Ürünü film izlemek için aldığım için diğer sorunlar ile ilgili Akortek/Dark forumuna yazmadım. Zaten forumda fırça yiyip, üstüne mesajlarım silinince bir faydasını göreceğimi de sanmıyorum. Fakat başka arkadaşların da yanmaması için sıkıntıları yazmak isterim.

1- Benim en çok canımı sıkan USB disk sorunu. Yukarıda bahsettiğim gibi her tak/çıkarda Windows tarama yapmak istiyor ve hata veriyor. 1 TB'lık arşiv harddiskimi sorun çıkabilir diye, Dark'a takmak yerine flash diske izleyeceklerimi kopyalayarak kullanıyorum.

2- Torrent sorunu: Evimde fiberoptik internet var. **** ile PC'den download yaparken 2 MB/sn hızlarda oluyorum. Her ne hikmetse Dark ile 600 KB/sn hızını geçemedim. Ona da tamam dedim. Bu sefer de, indirilen dosyalarda çoğu zaman CRC hatası almaya başladım. N'palım dedim, PC'den aynı dosyaları gene indirdim.

3- Altyazı sorunu: Her film/dizi başında altyazıyı açmanız, seçmeniz, boyut ayarı yapmanız gerekiyor. The Big Bang gibi direkt başlayan bir diziyi 2-3 bölüm arka arkaya izlemekte sıkıntı oluyor. Konuyla ilgili mesaj atan bir kişiye Akortek yetkilisi, "Ben denedim, o işlemler 2 sn sürüyor" deyip kestirip attı. Hani benim ingilizcem tamam da, farklı diller izlerken, ailemle izlerken, her bölümde pause edip, niye seçeyim ki? Bunu not edip, bir sonraki sürümde düzelteceğiz demek çok mu sorun.

4- Diğer problemler: Açıkçası en basit özelliklerde sorunlar çıkınca, diğerlerini denemeye cesaret edemedim. Fakat Akortek'in ilgili forumlarında çokça kişi kayıt özelliği (özellikle zamanlı kayıt) ile ilgili sorunları belirtiyorlar. Bunun dışında Samsung ve WD dışında dahili harddisklerle sorun yaşayanlara, o harddiskleri test etmedik, Samsung ve WD ile yeniden deneyin diye cevap atılıyor genelde. Picasa'ya login olamayan bir kişiye ise sorun Picasa'da cevabı verilmiş.

Dediğim gibi keşke daha basit bir media player alıp, Dark'tan uzak dursaydım. Biraz fazla karamsar olmuş olabilir fakat özellikle forumlarda yetkililerin umursamaz ve saygısız davranışları sonucu üründen tamamen de soğudum. Zaten Akortek/Dark forumunda eğer mesajlar silinmemişse siz de görebilirsiniz. Ne de olsa, olumsuz mesajlar Dark'ın pazarına etki ediyormuş, silmeleri gerekmiş. Eee, tamam da o zaman sorunu not edin, gelecek sürümde çözün diyorum, mesaj siliniyor. WD, Popcorn, Asus yerin Türk şirketi'dir, özellikleri güzel diye aldığım bu ürün canımı sıkmaya devam ediyor.

Ek olarak Teledünya HD kutu ile uyumsuzluğu da unutmayalım. Sorun tabii ki Dark'ta değil, Pozitek'in ürettiği HD kutuda.

• Arkadaşlar bende medya player recorder cihazı almayı düşündüğüm sıralar Dark markasını benimsemiştim.Fakat fiyat ve performans açısından Dexonic marka cihazını daha kullanışlı olması sebebiyle Dexonic aldım.İyiki Dexonic almışım, hem kayıt hem alt yazı hem internet seçenekleri hemde ağ paylaşımından medya dosyalarını transfer etmeden izlemekteyim hiçbir sorun yaşamıyorum.Medya player recorder almak isteyen ve problem yaşamak istemeyen arkadaşlara tavsiye ederim.
  • merhaba öncelikle media player konusunda çok bilgi sahibi değilim.düzgün bir arayüzü olan mkv ile dts için çözüm olacak güzel bir cihaz arıyorum önerileriniz nelerdir?dts ses çıkışı almak için ev sin sist dışında nasıl bir yola gidebiliriz?
  • Dark almayın da ne alırsanız alın. Firmanın hizmet anlayışı bu:

Bkz. http://imm.io/9leY
  • dark ürünlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    onlarca özellik yazıyorlar fakat hiç biri doğru düzgün çalışmıyor. o zaman ne anladım bu işten. elimdeki record mania'dan kurtulur kurtulmaz, çok fonksiyonu olmayan wd almayı planlıyorum.
  • quote:

dark ürünlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    onlarca özellik yazıyorlar fakat hiç biri doğru düzgün çalışmıyor. o zaman ne anladım bu işten. elimdeki record mania'dan kurtulur kurtulmaz, çok fonksiyonu olmayan wd almayı planlıyorum.

Dark 10 numara cihaz

Dark Media Mania 2 kullanıyorum çok memnunum. Akortek sürekli bizim isteklerimiz doğrultusunda yeni yazılım çıkartıyor. Forumda istekleri 1 - 2 ay takip ediyor ve herkesin isteğini toparlayıp Çinli üreticiye bildiriyor onlarda o doğrultuda yeni yazılım yapıp akorteke gönderiyor. Akortekde Türkçeleştirmesini yapıyor ve bizlere sunuyor. DMM2 yeni çıkmış olmasına rağmen 2 ay sonra yeni yazılım çıktı. Sorun bile denmeyecek basit hatalar düzeltildi. Şimdide keyfimize göre daha kullanışlı bir yazılım istedik isteklerimizi akortek foruma yazdık. Kısa süre içinde isteklerimiz doğrultusundaki yazılımda çıkacak

Dark iyidir beyler hem çok format destekliyor hem alt yazı ayarları güzel ve ince ayarlı hem cihaza ağdan ulaşabiliyorsunuz hem DMM2 de albüm ve klasör kapaklarını jpeg resmi içine attımı yapabiliyorsunuz. Torrent çalışıyor. Menüsü estetik ve kullanışlı daha şuan aklıma gelmeyen bir çok özelliği var.

• Teledünya ile uyumlu olan medya oynatıcı yok mudur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Dark 10 numara cihaz

Dark Media Mania 2 kullanıyorum çok memnunum. Akortek sürekli bizim isteklerimiz doğrultusunda yeni yazılım çıkartıyor. Forumda istekleri 1 - 2 ay takip ediyor ve herkesin isteğini toparlayıp Çinli üreticiye bildiriyor onlarda o doğrultuda yeni yazılım yapıp akorteke gönderiyor. Akortekde Türkçeleştirmesini yapıyor ve bizlere sunuyor. DMM2 yeni çıkmış olmasına rağmen 2 ay sonra yeni yazılım çıktı. Sorun bile denmeyecek basit hatalar düzeltildi. Şimdide keyfimize göre daha kullanışlı bir yazılım istedik isteklerimizi akortek foruma yazdık. Kısa süre içinde isteklerimiz doğrultusundaki yazılımda çıkacak

Dark iyidir beyler hem çok format destekliyor hem alt yazı ayarları güzel ve ince ayarlı hem cihaza ağdan ulaşabiliyorsunuz hem DMM2 de albüm ve klasör kapaklarını jpeg resmi içine attımı yapabiliyorsunuz. Torrent çalışıyor. Menüsü estetik ve kullanışlı daha şuan aklıma gelmeyen bir çok özelliği var.

Kendimi darkzede olarak tanımlıyorum bu konuda. Dark Record Mania 2 sahibiyim, yazdığım deneyimlerim bu ürün üstünedir. Eğer yazdıklarımdan hatalı olan, yalan olan varsa lütfen bildiriniz, seve seve düzeltirim, hem de kendi hatamdan dolayı sıkıntı çekmem bu cihazla.

1- Forumda sorunları yazınca konu hemen kitleniyor, geçiştiriliyor. Uzatmaya çalışır, sonuç isterseniz, siliniyor. Sıkıntılarımı Akortek'e direkt mail attım, oradan da muhatap bulamadım.

2- Torrent kesinlikle stabil değil. Hızı bir iyi bir kötü. Bilgisayar mühendisiyim, Port Forwarding, UDP/TCP bilmiyor diye düşünmeyin. PC'deki hızın 1/4ü hızları maksimum görüyorum, onu da geçin 49 RAR'lık bir torrent arşivinden 2-3 dosya mutlaka CRC hatalı geliyor.

3- USB Diskler her tak çıkarda dosya sistemi hatası veriyor. Çok iyi dediğiniz forumda konuyu uzatmayın denildi, konu kitlendi ve mesajlarım silindi. Ben neden her USB disk taktığımda Windows dosya sistemi hatası versin, bununla vakit harcamak zorunda mıyım?

4- Altyazılar demişsiniz. Altyazıların varsayılan ayarları bile yapılamıyor. Boyunu, rengini her filmde yeniden yeniden yapmanız lazım. Firmanın cevabı, "iki saniye sürüyor o ayarlar". O kadar ben de biliyorum, bu default ayarları yapmak oysaki tek bir flag'e bakar linux işletim sisteminde. Bunu yapmak yerine, müşteriyi sallamıyorlar.

5- Teledünya ve Digiturk kayıtlarında sıkıntı var. Bunları bende olmadığı için denemedim fakat forumlarını her gün takip ediyorum, ilgili mesajlar çözüme ulaşmıyor veya siliniyor. En son Akortek cevabı, "Biz her receiveri denemek zorunda değiliz, Teledünya receiver üreticisi Akortek ürünlerini test etmiş mi?" Bunun üzerine bir şey diyemedim. Zaten bu forumda da bu konuları işleyen arkadaşlar var.

6- WD ve Samsung dışındaki dahili harddisklerde hata alırsanız tek başınasınız. Bunu da Akortek forumunda görebilirsiniz. Seagate gibi bir firmanın harddiski bile yetkililer tarafından suçlu gösterilebiliyor.

7- Youtube bir çalışıyor bir çalışmıyor (YoutubeXL değil, normal youtube), Picasa'ya login olunmuyor, yetkilinin iletilen soruna cevabı "Picasa'daki sorun nedeniyle yardımcı olamıyoruz"!

Evet Dark ve Akortek böyle... Benim WD'de çalışan birisi, bir rakip olduğumu düşünmeyin lütfen. Bir telekom firmasında çalışan kendi halinde bir mühendisim. Gerçekten kendimi kazıklanmış hissediyorum bu firma tarafından ve şikayetimi diğer insanlara iletmek istiyorum. Yazdıklarımda yanlış varsa lütfen iletin, silinmemiş mesajlardan Akortek forumlarında screenshotlarla cevap verebilirim.

Tek kelimeyle, uzak durunuz. 300 liraya aldığım cihaza varsa bu mesajımdan sonra teklif verecek varsa, gondersin PM.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Dark 10 numara cihaz

Bendeki 3 aylık Dark Record Mania 2'ye ne verirsin arkadaşım? Satayım sana.

• Allah kurtarsın...
    Bir hafta içinde 2 tane drm2 ve bir tane Wd Live Tv test etme fırsatım oldu(tşk ler arızalı çıkan drm'ler)
    satürn den drm2 aldım IO hatası veriyordu iade ettim.Olabilir arızalı çıkmıştır dedim.Daha sonra online satış yapan internet sitesinden wifi adaptörlüsünden aldım başladım test'e...bu arada ıo hatası ile ilgili sorunumu firmanın forum sayfasına yazdım ama teknik ekip şaşırdı bu hataya.Herneyse kayıt yapayım dedim.o da ne cihaz kendini resetliyor(yetersiz hava sirkülesinden sabit diskin ısınması cabası).Forum sitesindeki adminler topikleri kilitlemekten cevap vermeye zaman bulamıyor.Kendilerinden daha teknolojik kullanıcıların yazdıkları sorunlara cevap bulamadıklarında karşısındakileri bilgi düzeyi düşüklüğü ile suçluyorlar.Kendini kanıtlayan müşterinin sonrasında şikayeti siliniyor yada şaşırma ifadeli adminin en son yazdığı mesajla topic kilitleniyor.Sonuç itibariyle bedava verilse almayacağım cihaz çünkü kullanamadıktan sonra ne yapayım onu(gerçi perpaya gidip salih'in kafasına fırlatmak var ama iade etttim:) ).Sakın olaki içerisine sabit disk takmayın(çok fazla ısınıyor ve sabit diske zararlı)

Flicker açmaz forum sitesine yazarsın "siteye erişim yok ondan açamazsınız" der.picassa açmaz cevap aynı,youtube da ne cevap verirler siz tahmin edin.Her şeyde sorun vardır ama bu çin mucizesi sobada sorun yoktur.Kullanıcılar zaten bunu kullanmayı hiç bilmez.Tek bilen teknik ekip ama onlarda topic silmekten yada kilitlemekten zaman bulamıyor.

2. aldığım drm'yide iade ettim.Gittim çok daha ucuza WD TV LIVE aldım.Kafam rahat,sorunsuz.Flicker da açıyor picasso da youtube da,kesinlikle sorunsuz cihaz

Bence cihaz ayıplı(tüketici hakem heyeti daha iyi bilir),iade edebilirsiniz...

• Yahu şöyle düzgün TV'den kayıt yapabilen bir media player hiç mi yok?
  • Şimdi de Akortek forumunda şikayetlerini dile getiren insanların üyeliğini silip mesajlarını da yok etmiş, forumu da kilitlemişler. Köylü kurnazı bu anlayışınız sizinle beraber yok olsa da insanlık da mikroplardan arınsa ne güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Şimdi de Akortek forumunda şikayetlerini dile getiren insanların üyeliğini silip mesajlarını da yok etmiş, forumu da kilitlemişler. Köylü kurnazı bu anlayışınız sizinle beraber yok olsa da insanlık da mikroplardan arınsa ne güzel olurdu.

Akortek'in yapacağı malum. Email adresine aktivasyon ile üyelik yaptırıp, forumlarında kendin çal kendin oyna yapacaklar!
    Zaten bir şeyi çözdükleri yok, 1 aydır söylüyoruz problemleri dün yeni firmware çıkmış, daha da berbat olmuş, dandik bir webbrowser eklemişler.
  • Bu yazılanlardan sonra Dark Media Mania 2 hatta Dark media oynatıcıların herhangi birini almaktan vazgeçtim. Yarın Media Mania 2'yi sipariş edecektim halbuki. :)
  • Valla ben Dark Media Mania 2 den çok memnunum. Şuan youtube tüm realtek işlemcili cihazlarda çalışmıyor darka özel bir durum değil
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.