Şimdi Ara

50' Plasma mı? 42' Lcd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ağırlıklı olarak Bilgisayara bağlı çalışacak bir Full Hd Tv almayı düşünüyorum en fazla 2000TL bir bütçe öngörüyorum.

Amaç;
    Bilgisayar için 2. bir monitor ve Full Hd film ekranı
    Kablo Tv bağlayarak 4:3 yayını 4:3 olarak izlemek (Yani küçülterek)

Şimdi özellikle kullanan arkadaşlara soruyorum sizce 50" full hd Plasma için nedersiniz ?
    veya 42" 100Hz full hd LCD (50hz olanlar ucuz ama Pc kaynaklı kullanacağım için 100hz daha mantıklı olur diye düşünüyorum ) bulabilirsem eğer 46" Tv almak mı mantıklı olur.

LED Tv namı diğer led aydınlatmalı lcd tvleri fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı liste dışı bırakıyorum ama önderileriniz varsa değerlendirmek isterim

• Bir kaç uyarı da bulunayım hemen!

1. 4:3 yayını 4:3 izlersen (plazma da özellikle) tv de burn in oluşturursun iz kalır. Ne lcd ne plazma da hiç bir üretici bunu önermez aklınızda olsun.

2. 100Hz PC bağlantısında sandığın şey değildir. 100Hz ile ilgili kısa bir açıklama yapayım true motion motion lagaluga diye adlandırılan software ile araya kare ekleyerek 100hz i doldurur tvler. Yani eskiden bildiğin CRT monitordeki 100hz 120hz gibi değil. O yüzden sadece PC bağlı kalacaksa zaten çoğu marka bu motion akıcılığını düzeltme özelliğini kapatır PC modunda. PC'den tv'ne gene 60 hz yollar bu değişmez. Tv kendisi 100hz e çıkarır yazılım ile yani.

3. Film seyredeceksen ve doğal renkleri seviyorsan Panasonic G ya da V serisi plazma tavsiye ederim her zaman. Dünyanın neresine gidersen git gerçek film meraklıları plazma diyecektir. Eğer bütçen yetmiyorsa bu iki seriye, Samsung C650 serisi önerebilirim. Bende 32C630 var gayet memnunum. LED TV ise önerdiğim bir teknoloji değil pek çok bakımdan.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 20 Nisan 2011; 12:49:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Bir kaç uyarı da bulunayım hemen!

1. 4:3 yayını 4:3 izlersen (plazma da özellikle) tv de burn in oluşturursun iz kalır. Ne lcd ne plazma da hiç bir üretici bunu önermez aklınızda olsun.

2. 100Hz PC bağlantısında sandığın şey değildir. 100Hz ile ilgili kısa bir açıklama yapayım true motion motion lagaluga diye adlandırılan software ile araya kare ekleyerek 100hz i doldurur tvler. Yani eskiden bildiğin CRT monitordeki 100hz 120hz gibi değil. O yüzden sadece PC bağlı kalacaksa zaten çoğu marka bu motion akıcılığını düzeltme özelliğini kapatır PC modunda. PC'den tv'ne gene 60 hz yollar bu değişmez. Tv kendisi 100hz e çıkarır yazılım ile yani.

3. Film seyredeceksen ve doğal renkleri seviyorsan Panasonic G ya da V serisi plazma tavsiye ederim her zaman. Dünyanın neresine gidersen git gerçek film meraklıları plazma diyecektir. Eğer bütçen yetmiyorsa bu iki seriye, Samsung C650 serisi önerebilirim. Bende 32C630 var gayet memnunum. LED TV ise önerdiğim bir teknoloji değil pek çok bakımdan.

Saygılar.

Arkadaş gayet güzel açıklamış fazla söze gerek yok. Ben de kesinlikle Plazma diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: WanDoGa

Ağırlıklı olarak Bilgisayara bağlı çalışacak bir Full Hd Tv almayı düşünüyorum en fazla 2000TL bir bütçe öngörüyorum.

Amaç;
    Bilgisayar için 2. bir monitor ve Full Hd film ekranı
    Kablo Tv bağlayarak 4:3 yayını 4:3 olarak izlemek (Yani küçülterek)

Şimdi özellikle kullanan arkadaşlara soruyorum sizce 50" full hd Plasma için nedersiniz ?
    veya 42" 100Hz full hd LCD (50hz olanlar ucuz ama Pc kaynaklı kullanacağım için 100hz daha mantıklı olur diye düşünüyorum ) bulabilirsem eğer 46" Tv almak mı mantıklı olur.

LED Tv namı diğer led aydınlatmalı lcd tvleri fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı liste dışı bırakıyorum ama önderileriniz varsa değerlendirmek isterim

Merak ettim bana dünyada 100 hrtz çıkış veren bir kasa söylermisin ?

100 Hrtz veren bir Bilgisayar bırak oyun falan 3 günde hastanelik olursun,İnsan beyni bunu algılayamaz sonuçları kusma baş dönmesi,bayılma,epilepsi hastası olanlarda ise ölüme kadar varacak sorunlara yol açar !

100 hrtz mantığı farklıdır,bilgisayarların ve en üst panelin dahi verebileceği hrtz oranı 60 hrtzi geçmez,buda zaten zaten üst sınırdır !

Kaldıkı Türkiye'de HD yayın yapan kanaların hepsi 720p resim verir yani FullHD mantığı ile ürün almak pek birşey yada ekstra birşey sağlamaz,buna digitürk-dsmart-teledünya HD kanallarıda dahildir !

Hrtz olayı falan düşünme en kaliteli resim işlemcisi olan panel önemlidir,sonuçta Plazma televizyon en üst model Lcd'den %100 daha hızlı resim işlemciye sahiptir,LCDler 2 defa tarama yaparlar buda alt sınıf panellerde kaliteli resim alınmasına engel olur !

Plazmalarda ise durum farklıdır gelen sinyali 1 defa tararlar ve panele yansıtırlar,bu sebeble her zaman Lcdlerden daha kaliteli resim ve ışık sunarlar !

• quote:

Orijinalden alıntı: andy1

100 Hrtz veren bir Bilgisayar bırak oyun falan 3 günde hastanelik olursun,İnsan beyni bunu algılayamaz sonuçları kusma baş dönmesi,bayılma,epilepsi hastası olanlarda ise ölüme kadar varacak sorunlara yol açar !

Hayatımda bu söylediğin kadar uydurma bir bilgi duymadım.

Ya yaşın küçük o yüzden tecrüben az, ya da bilgilerin kulaktan dolma, bak sana bir örnek:

100-120Hz CRT monitorlerde yıllar önce avrupa ve amerikada profesyonel Quake turnuvaları düzenlendiğini bilmiyorsun.

Hadi daha yeni bir bilgi sana: 120Hz 3D oyun monitörlerinden haberin yok sanırım. Gerçek 120Hz'dir bu monitorler.

120 Hz monitörün hasta edeceğini kimden öğrendin bilmiyorum ama yok böle bişey yeni şehir efsaneleri yaratmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 21 Nisan 2011; 10:49:13 >

• quote:

Burn in olayı biraz can sıkıcı zira 4:3 yayınıda 16:9 izlememek amacı ile 50" gibi büyük bir monitor almak istiyordum .

Şu an bazı seçenekler var biraz eleştirirmisiniz?

LG 47LD750LCD

Plasma Olarak

LG 50pk550 veya LG 50PK350

PANASONIC VIERA TX-PF50X25
    VIERA TC-P50U2
    VIERA TX-PF50S20E

Ürünü görmeden almak istemniyorum ama hiç bir yer Plazma ürün stoklamıyor satmıyor varsa yoksa LED tv sanırım netten görmeden almak zorunda kalacağım

• UP
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer plazma almayı tercih edersen panasonic varken lg veya samsungun plazma tv lerine bulaşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 13 Mayıs 2011; 14:29:57 >

Orijinalden alıntı: WanDoGa

quote:

Burn in olayı biraz can sıkıcı zira 4:3 yayınıda 16:9 izlememek amacı ile 50" gibi büyük bir monitor almak istiyordum .

Şu an bazı seçenekler var biraz eleştirirmisiniz?

LG 47LD750LCD

Plasma Olarak

LG 50pk550 veya LG 50PK350

PANASONIC VIERA TX-PF50X25
    VIERA TC-P50U2
    VIERA TX-PF50S20E

Ürünü görmeden almak istemniyorum ama hiç bir yer Plazma ürün stoklamıyor satmıyor varsa yoksa LED tv sanırım netten görmeden almak zorunda kalacağım

LG 50PK350 yönünde karar vermeyi düşünüyorum fikriniz nedir

• quote:

quote:

Hayatımda bu söylediğin kadar uydurma bir bilgi duymadım.

Ya yaşın küçük o yüzden tecrüben az, ya da bilgilerin kulaktan dolma, bak sana bir örnek:

100-120Hz CRT monitorlerde yıllar önce avrupa ve amerikada profesyonel Quake turnuvaları düzenlendiğini bilmiyorsun.

Hadi daha yeni bir bilgi sana: 120Hz 3D oyun monitörlerinden haberin yok sanırım. Gerçek 120Hz'dir bu monitorler.

120 Hz monitörün hasta edeceğini kimden öğrendin bilmiyorum ama yok böle bişey yeni şehir efsaneleri yaratmayın.

Sen bana 120 hrtz gerçek değer veren 1 tane örnek panel yada monitör söylesene,bizlerde öğrenelim ?

Bana panelin modelini üreticinide bildir,bende öğreneyim insanlarda öğrensinler !

Hrtz halen farklı anlamakta ve öğrenmemekte ısrar ediyorsunuz,merak ediyorum hrtzden ne anlıyorsun acaba ?

Sana daha süper görüntü verdiğinimi sanıyorsun ?

Yada daha parlak daha canlı görüntümü verir sanıyorsun ?

Buraya alt tarama hızlarını,hrtz değeri diye yazma,şimdi tutar 600 hrtz bile paneller var dersin :)

Böyle mesaj yazacaksan önce saygı çerçevesinde yorumlar yapın,çocuk cümlesi ise talifsiz ve maksadını aşan tanımlama olmuş,keşke çocuk olabilsek diyede eklemek isterim !

Hrtz olayı bitmiştir,bunuda ben demiyorum biraz okursan,Bütün üreticilerin sabit hrtz değerlerinden vaz geçtiğini net olarak görürsün !

Hrtz değeri evet sağlık açısından zararlıdır diyorum,bunuda lütfen oku araştır sonra,hakaret vari yorumlar yap !

Hrtz ne demektir biliyormusun,sana 100 hrtz bir görüntüyü fazla değil 10 dakika izletsinler,%99 ya tansiyonun düşer yada hastaneye kaldırılırsın,bunuda ben demiyorum tıbbi deneyler sonucu çıkan tanımlamalardır !

Lütfen sırf polemik olsun diye sataşmaları bırakın,Dünya yüzünde yanlış kontrast değerine ve hrtz işlemcisine sahip bir paneli kimse izleyemez,denemesimi bazı oyunlar var bunları biraz göz sağlığı bozuk birine 30 dakika izlet mide bulantısı yada sersemlik hissi ile panelin başından kalkar,bunlar tıbbi gerçeklerdir,tartışma laf olsun diye konu açmam,bunu bilmeni isterim !

Tek nedeni ise beynin gelen yüksek sinyal ve ışık parlamalarına karşı verdiği normal tepki,tansiyon mide bulantısı,kusma,baş dönmesi gibi sonuçlar ile hastanelere insanlar taşındılar !

Şunuda eklemek isterim,2011 serilerinde High And serilerde bana bırak 120 hrtz falanı,sabit normal Oyunlarda dahi 120 hrtz verebilecek bir tv göster.ben burdayım merak etme,sen o tvyi bul bizlerde öğrenelim :)

Yeni seri panellerin hemen hemen hepsi akıllı yeni sensörlerle donatılmış gelen sinyale göre hrtz değeri verecekler,buna 3D panellerde dahil !

Merak ediyorsanda,konum var,Hrtz üzerine araştır oku,yanlışım varsada yaz,bana gerçek bilgiyi öğretene gerçekten saygı duyacak bir kişiliğe sahibim !

Kompleksli değilim,doğru bilgi dünyadaki en değerli hazinedir,ve hayatta en önem verdiğim değerlerin başında gelir !

Alt tarama hızı ile,Hrtz halen aynı sanılıyor aynı değildir,bunu bilmemiz lazım !

Not:Samsung-Panasonic-Toshiba 2001 serilerine bakarsanız net bir yeni işlemciyi görürüsünüz,3 üreticide genelde 240 hrtz değeri üzerinden yeni serileri sunuyorlar,fakat bu 240 hrtz değeri değişti yani eskiden bildiğimiz sabit hrtz değeri yok !

Paneller gelen sinyale göre 50/100 hrtz ve katları olarak gelen sinyali algılayıp sinyal değeri üzerinden resmi verecek !

Özellikle Amerikada yeni serilerden büyük bir memnuniyet var,neden Amerika derseniz ilk panellerin dağıtımı ve gözlemleri bu ülkeden alınan değerler üzerine genelde kıstaslanır !

Yeni panellerde,ben oyun için tv almak istiyorum yada ben film izlemek için alıyorum karmaşaısda büyük ölçüde bitiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 18 Mayıs 2011; 18:51:46 >

• başlık biraz konum değiştirmiş hertz tartışmasına dönmüş bari bende gireyim bu işe

İnsan gözü 25 kare/sn altını kare kare üstünü ise akıcı olarak görür ve buna ilave olarak sağ göz ile sol gözde beliren görüntüyü birbirinden farklı yapabilirseniz ozaman da 3 boyutu hissedersiniz temel olarak 3D teknolojiside buna dayanır Monitorde çokk fazla hertz sunan işlemci namı diğer sn de ki kare sayısı normalin kat kat üstünde dir gözlük takıldığında sağ göz tek haneli resimleri görüyorsa sol göz çift haneli resimleri algılatılır böylelikle 3D hissi yaşanmış olur

Şimdi gelelim senin baş dönmesi vs vs dediğin konuya bu sanal olarak 3d ortamı yaratılması insanda başlıca baş ağrısı ve baş dönmesi hissi yaşatmaktadır....

Görüntüde Hertz ne kadar yüksek ise görüntü o kadar nettir bu bir gerçektir. 2ms ve altında olan bir panel 100hz üzerine çıkabilir

• LG 50PK350 iyi bir tercih bencede fiyat olarakta denildiği gibi gayet uygun

Sen bana 120 hrtz gerçek değer veren 1 tane örnek panel yada monitör söylesene,bizlerde öğrenelim ?

CRT monitörler 100-120 Hz saatlerce oyun oynayıp 100-120 kare/saniye gördüm. Beynimde erimedi. Bu söylediğim 90'lı yıllarda oluyor. 100Hz görüntüde hasta oluruz lafı külliyen uydurmadır.

120Hz gerçek değer diye de birşey yoktur, LCD panel sana 120 Hz veriyorsa saniyede 120 tane görüntü karesi gösteriyordur bunun öylesi böylesi yoktur. Kaynağın ister 60hz ister 50hz olsun.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.