Şimdi Ara

Top Spin 4 İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Tenis kortlarının en iyisi olmaya hazır mısınız?

    Oyun türlerine gösterilen ilgi zamana göre değişebiliyor. Bu nesilde FPS oyunlarına bu kadar büyük ilgi gösterilmesini açıkçası beklemiyordum, ama gelişen online sistemler sayesinde artık 20 milyondan fazla satan FPS oyunları görüyoruz. Yayıncılar 2 milyondan az satan FPS oyunlarını başarılı bulmuyorlar. Bunun yanı sıra 10 yıl önce dövüş oyunlarına ilgi çok büyüktü, ama bugün aynı ilgiyi görmediklerine şahit oluyoruz. Macera oyunları da artık yeterince yüksek satış rakamlarına ulaşamıyor. Bu değişime ayak uyduramayan bir çok yayıncı iflas etti ya da oldukça küçüldü. Sonuçta oyuncuların zevkine uymak gerekiyordu.

    Bu hızlı değişime rağmen spor oyunlarına olan ilgi hiç bir zaman düşmedi. İki nesil öncesinde büyük ilgi gören spor oyunları, bu nesilde de benzer ilgiyi görüyor. Sanırım ne olursa olsun insanlar spor oyunlarından vazgeçmeyecekler. Online sistemler olsa da olmasa da spor oyunları her zaman popüler olacaktır. Tabi bu spor oyunları çok geniş bir alanı kapsıyor. Futbol ve basketbol oyunları spor bu türden en büyük payı alırken, tenis oyunlarına gösterilen ilgi de azımsanmayacak seviyede. Tenis oyunları arasında en popülerlerinden birisi de Top Spin serisi ve şimdi bu seri 4. oyunu ile karşımıza çıktı.

    ''



    İlk 3 oyunu PAM Development tarafından geliştirilen Top Spin serisinin 4. oyunu ise 2K Czech'in ellerinde şekilleniyor. Zaten PAM Developments 2006 yılında 2K Games'in bünyesine katıldığı için aslında geliştiricinin değiştiğini söylemek çok da doğru olmaz. Hatta oyunun motorunun bile hala PAM Engine olduğunu görüyoruz. O nedenle PAM'in tenis işinden elini ayağını çektiğini düşünmemek gerekiyor. Aynı ekip 2K bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.

    Top Spin 3, 2008 yılında piyasaya çıkmıştı ve aradan geçen 3 yıllık sürede de Top Spin 4'ün çalışmaları devam ettirildi. Playstation 3, Xbox 360 ve Nintendo Wii platformları için hazırlanan Top Spin 4 yeni kontrol yapısı, lisanslı tenis kortları ve birbirinden ünlü oyuncuları ile karşımıza çıkıyor. Tabi 2K Games'in bu satın alma işleminden sonra Sega'nın Virtua Tennis'ine karşı üstünlük elde etmek için büyük çaba göstereceğini zaten biliyorduk. Oyunu oynadığımızda bu çabaların meyvesini vermeye başladığını gördük. İsterseniz oyuna daha yakından bakalım.

    ''



    Öncelikle oyunun menüsünün harika tasarımı dikkatinizi çekecektir. Buradan istediğiniz bölüme kafanız karışmadan gidebiliyorsunuz. Açıkçası son dönemlerde gördüğüm en kaliteli menü tasarımı olduğunu söyleyebilirim. Çoğu oyundan sırf kafa karıştırıcı menüleri yüzünden soğumuşumdur, ama sadece ve kullanımı rahat menüler sizi adeta Top Spin 4'e bağlıyor. Üstelik oyun çok ayrıntılı olunca bu menü tasarımının değerini daha iyi anlıyorsunuz.

    Oyunda Exhibition, Career, King of the Court ve Top Spin Academy olmak üzere 4 mod ile karşılaşıyoruz. Exhibition daha önce bu tür oyunları oynamış olan herkesin bildiği bir mod ve burada serbest mücadelelere girebilmeniz mümkün. Career modunda (Kariyer) ise bir oyuncu yaratıyorsunuz ve bu oyuncu ile şöhret basamaklarını yavaş yavaş tırmanıyorsunuz. King of the Court'ta ise ünlü tenisçilerin yanı sıra kendi karakterinizi seçerek çeşitli mücadelelere katılmanız mümkün. Burada farklı zorluk seviyesi ayarlarının olması eğlencenizi arttıran etkenlerden.

    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • Gelmiş geçmiş en iyi tenis oyunu tartışmasız, video inceleme olsa daha iyi olurdu.
  • Guzel Inceleme olmus kardesIm. .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tenisi sevmemi sağlayan oyun. Harika
  • kinect uyumu bekliyordum ama, biraz gecikmişler. kısmet virtua tenisinmiş..
  • Oyunun move uyumu pek hoşuma gitmedi.Üzerinde çalışmamışlar bu bellli..
  • Video incelemeler azaldı yapılması gereken birçok oyuna video incelemesi yapılmıyor.Daha fazla video inceleme görmek istiyoruz BSC olarak bu konuda farknızı göstermeniz gerekli bence...
  • çok güzel bir inceleme, oyuna ve konuya hakimiyet ileri seviyede. +rep :)
  • Top spin 4 mü almalıyız yoksa önümüzdeki ay çıkacak olan virtua tenis 4 ümü beklemeliyiz . hangisi daha iyi oyun acaba?
  • ben aldım. move ile oynuyorum ancak geri çizgide (baseline) hareketleri iyi algılıyor ancak nete yakın mesafelerde harekete karşı duyarsızlaşıyor. Bunun nedeni olarak ta rakipten gelen topa kısa süre içerisinde müdahale etmek gerektiğinten benim hareketimi algılamaya vakti kalmıyor ps3ün. Ben hareketimi daha tamamlamadan oyuncu topa vurmuş oluyor. Son söz olarak şunu söyleyebilirim. Oyunu, move ile oynamak gayet keyifli..insana korttaymış hissi veriyor diyebilirim. Şunu hatırlatmakta fayda var bir elinizde move bir diğer elinizde de navigation kontrolcüsü olması gerekiyor. Henüz navigation kontrolcüsünü satın almadım ancak normal joistiği ile oynamak biraz zor...çünkü tek eliniz ile kontrol etmek zorundasınız. sitelere baktım 69TL civarlarında ancak alınır mı alınmaz mı kararsızım...
  • 2kgames nba2k11 de yaptığı gibi topspin4'de de laf olsun diye move desteği koymuş. raket tutuş (sports champions da olduğu gibi) vuruş çeşidi vs. hiçbirini move ile yapamıyorsunuz. move kontrolleri savurmakla DS3 te tuşa basmak farksız. böyle özensizce hiç çalışmadan move desteği koyacaklarına keşke hiç eklemeselermiş.

    yalnız oyuna lafımız yok, diğer serilerinde de olduğu gibi topspin harika bir tenis simülasyonuyla yine karşımızda. dahası online'ı da çok keyifli. oynanış oldukça iyi, son günlerde ts4den başka oyun oynamaz oldum
  • virtual tennis fazla arcade bir oyun.top dısarı bile çıkmıyor.oyuncular hiç hata yapmıyor.
    bu seriyi hic oynamadım ama virtual tennis den daha gerçekçi durduğu kesin.
    tenise merakım olsa kesinlikle oynardım
  • en yakın zamanda bu oyunu alacagım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.