|
|
Kanalizasyon deliğine sokarsan öyle olur.
![]() |
dünya genelinde birçok insanda var. ve cogu daha hasta oldugununda farkında değil. Umarım kurtulursun ve tekrar etmez. kötü birşey cidden
|
![]() ![]() |
genital bölgemi genelde makine ile alırım, bir cahillik edip jilet kullandım ve genital bölgemden kan aktığını gördüm dedim herhalde kestik bir yerlerimizi. aradan 1 ila 1,5 ay geçtikten sonra bu bölgede siğillerin çıktığını gördüm hatta birisi öyle büyüdü ki rahatsız edilecek bir boyuta ulaştı. ilk başta yağ bezesi zannettim kilolu olduğum için bu durumun normal olduğunu düşündüm ve internetten araştırdım ki neler göreyim :) kısa sürede hastanenin yolunu tuttum ve özel bir hastanede doktor ile görüştüğümde hpv olduğunu ve 17 adet olduklarını öğrendim. tabi benim sayabildiğim 11 taneydi. birde ışık ile görünmeyenler vardı. Doktor yakmamız gerektiğini fakat kesin çözüm olmadığını tamamiyle bünyemiz ve bağışıklık sistemi ile alakalı olduğunu yıllarca süren tedavi sonucu ile vücuttan atılabileceğini öğrenince ben tedaviden vazgeçtim.
Hastalık bilmeyen 30 yaşında birisi olarak bağışıklık sistemimin güclü olduğuna inanan bendeniz olayı takmayarak akışına bıraktım ve 7 ay sonra genital bölgemde bir tane bile siğilin olmadığını gördüm. bugün ilk muayenemin 13. ayı ve tekrar doktora gözüktüm yaptığı kontrollerde temiz olduğumu söyledi. Vücudunuza inanın ve bağışıklık sisteminizi güclendirin. |
prezervatif te tam koruma sağlamıyosa ne yapalım sex mi yapmayalım yani ?
|
HPV, Kondilom ve Siğiller: Gençler İçin Bilinmesi Gerekenler
HPV (Human Papilloma Virüsü), cinsel yolla bulaşan yaygın bir virüstür. Çoğu durumda zararsızdır ancak bazı tipleri siğil ve kondilom adı verilen kanserli olmayan deri lezyonlarına neden olabilir.
Kondilomlar genital bölgede ortaya çıkan et veya karnabahar benzeri şişliklerdir. Ağrılı veya kaşıntılı olabilirler.
Siğiller ciltte veya mukoza zarlarında gelişen küçük, kabarık büyümelerdir. Ellerde, ayaklarda veya genital bölgede ortaya çıkabilirler.
Tedavi
HPV'nin tedavisi yoktur ancak virüsün neden olduğu lezyonlar tedavi edilebilir. Tedavi seçenekleri arasında şunlar yer alır:
Önemli Hususlar
Anahtar Kelimeler:
|
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
|
|
|
Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
|
|
![]() |AC/DC|Iron Maiden|Kiss|Metallica|Nickelback|Muse|Guns N'Roses|Duman|Deep Purple|Three Days Grace|Airbourne| |Supernatural|How I Met Your Mother|The Big Bang Theory|Game of Thrones| PSN:ulas_ulas
|
|
|
|
_____________________________ |
|
2001 FIAT BRAVO 1.6 SX
|
|
![]() STSL 2011-2012 ŞAMPİYONU GALATASARAY! |
|
Ne zaman çağırdın da gelmedik? ![]() |