Şimdi Ara

GEVEY Sim - YURTDIŞI Alışveriş Konusu (Iphone 4 İçin Donanımsal Unlock)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
18.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Iphone 4 donanımsal unlock için kullanılan GEVEY Sim ile ilgili YURTDIŞI alışverişleri ile ilgili bilgileri ve tecrübeleri bu konuda paylaşalım lütfen.

Daha önce alışveriş hakkında konuşulan buradaki konu, amacına hizmet etmediği için kilitlendi. Yine de bazı bilgiler barındırıyor olabilir, unutulmaması için linkini vermiş olayım.

Önemli Notlar :

- Türkiye'deki satıcılardan ve bu satıcılardan almak isteyenler lütfen "İkinci El" bölümünü kullansın.
    Aksi takdirde konu, son kullanıcıların bilgi paylaşacağı değil, satıcıların prim yapacağı bir konu haline geliyor.

- GEVEY Sim genel kullanıcı tecrübelerini ise, buradaki konuda paylaşalım lütfen. Bu kullanıcı tecrübeleri konusunda Türkiye'den veya yurtdışından hangi satıcıdan hangi fiyatla alındığı, sonucun ne olduğu yazılabilir. Ancak bu mesajlar satış ilanı niteliği taşımamalıdır veya satıcı-alıcı arasında karşılıklı konuşma şeklinde olmamalıdır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yurt dışı kargo süreleri;
    Arkadaşlar yurt dışından alacağınız ürünler eğer bir tanıdığınız yok ise Kargo yada Yerel posta ile gelecektir.

Amerikadan almış iseniz,
    1. Seçenek :USPS (United States Postal Service)
    3 Türü vardır
    First Class Mail, Priority Mail ve Express Mail
    First Class ve Priority barkod numarası verir fakat her ikiside anlık izlemeye (online tracking) imkan vermez.
    Express Mail de ise paketinizin durumunu an be an izleyebileceğiniz bir kod size verilir.
    Gelme süreleri: First class 2-3 hafta, Priority 1-2 Hafta, Express ise 3-5 günde gelir

Türkiyede dağıtımını PTT yapar.

Fedex, UPS, DHL.
    Bunlar özel şirketlerdir, dağıtımlarını Türkiyedeki şubeleri veya anlaşmalı oldukları kargo şirketleri yapar.
    İstisna olmadıkça 3-5 günde kargolar gelir.

Çinden almış iseniz
    Arkadaşlar Çinde çok fazla kargo, posta seçeneği vardır.
    En öne çıkanlardan ve popüler kullanılanlardan bahsedeceğim.

Şu an konu ile alakalı olarak en çok kullanılan DHL.
    Gelme süresi 3-5 iş günüdür, anlık izlemeye olanak verir, fiyatları makul düzeylerdedir.
    DHL'de dikkat etmeniz gereken bir husus var, paketinizin ticari içerikli olmadığını ve 150 doları geçmediğini belirtmeniz gerekiyor.
    Aksi takdirde gümrükte takılabilir, sizi zarara uğratıp uğraştırabilir.
    Gönderilerinizde Şirket bilgileri yerine bireysel bilgilerini kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

EMS.
    Açılımı Express Mail Service dir, 3-5 günde gelir, Türkiyede PTT dağıtır.
    Benim en çok tercih ettiğim budur fakat fiyatları biraz yüksektir.
    Anlık izlenebilir.

China Post.
    Arkadaşlar Çin'in yerel postasında bazı postalar takip kodu ile gönderilirken bazılarıda takip kodu olmaz.
    Bu seçeneği kullanırken "online tracking" "registered mail" seçeneklerinin olmasına dikkat edin.
    Bu seçenekte kargolar göndericiden teslim alındıktan sonra 10-15 gün kadar Çin gümrüğünde bekletilir, sonra bahsi geçen ülkeye gönderilir.
    PTT tarafından dağıtılır, kayıtlı postalar anlık izlenebilir.

Standart Intl. Eco. Shipping.
    Arkadaşlar bu da çok farklı bir postadır, bu konudaki kullanıcılar sakın seçmesin, ne zaman geleceği belli değildir, 90 günde gelmiş postalarım bile vardır.
    Kaybolmuşlarda vardır, postalarınız bir merkezde toplanır, yeter sayıya ulaşınca en ekonomik yolla gönderilir, yerel posta dağıtır, ama siz bunu seçmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 31 Mart 2011; 13:32:42 >

• 1-2 gün içerisinde sunsky dan gevey sim sipariş edicem gümrüğe takılmaması için nası bir yol izlemeliyim.teşekkürler
  • Sunskyden iki tane siparis etsek kargo parasini yariya indirmis oluruz
  • sunskyden almak istiyorum ama 1 unit'mi diyeceğim yoksa 1 case mi onu bilemedim ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: p_r_o_t
    sunskyden almak istiyorum ama 1 unit'mi diyeceğim yoksa 1 case mi onu bilemedim ? :D

Sayfasındaki açıklamaya bakınca,
    quote:

Case of 200 Units: $6710.00 $6710.00 $6262.00 $6262.00 (4.00kg, 300x200x200mm)

1 case = 200 adet = 200 unit

Yani 1 adet için 1 unit, 200 adet için 1 case sipariş vermeniz gerekiyor.
  • @Sam0 bilgiler için teşekkürler.

Ben de forumdaki diğer arkadaşların Sunsky'dan gelen gevey'lerin sıkınıtısız olduğunu öğrenince bu sabah siparişimi DHL yoluyla verdim.Tek korkum gümrük olayı ama msn de durumu izah ettiğimde Türkiye gümrüğü ile ilgili başlarda böyle bi sorun olduğunu ancak bunu çözdüklerini savundular.Kısmet deyip beklemeye başladım.Araya haftasonu girecek dolayısıyla Çarşamba-Perşembe günü için gelir diye umuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada mail ile gönderilen tracking no ile arama yaptığımda sonuç bulunamdı diyor..

Yanlış bi yere bakıyor olabilirmiyim ?
  • Buraya pek bakan olmamış ama ben yazıyım sonucu yinede;

Msn den durumu ilettim akşama yada yarına ancak görebilirsiniz dediler,az önce baktım sistemde görünüyor kargom,DHL teslim almış..
  • beyler sunsky dan ilk sipariş verenler arasındayım.23 unde vermıstım ürün gümrüge takıldı.6 gundur ugrasıyorum maıl trafigi falan parayı iade almak icin.Paypal dan ödeme yapmıstım.Bugun bı tane daha aldım bakalım sonuc ne olacak.Bu arada urunun takıldıgını onlara belırttım yarın bana para iadesi ile alakalı bilgi verecekler.
  • sunskydan sipariş verdim kargo olarak china post seçmişim yanlışlıkla mail attım dhl e çevirebilir miyiz diye inş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: karbonmonoksit

sunskydan sipariş verdim kargo olarak china post seçmişim yanlışlıkla mail attım dhl e çevirebilir miyiz diye inş olur.

candy@sun-usb.com
    kenny@sun-usb.com
    maggie@sun-usb.com

MSN 'den ekle konus.
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Ben geçen hafta sunsky'den 2 tane gevey sipariş verdim.Ancak 3 cü siparişim onaylandı ve elime ulaştı. Bugun elime geçti.
    Şuana kadar sıkıntı olmadı. Kullanmaya devam ediyorum.
    Elimde bir tane daha gevey var. Bana maliyeti 75 tl.
    Şuan nette birçok yerden baktım. Muthiş fiatlar istemişler. 200 lü rakamlar dönüyor.
    Bana maliyetini verecek arkadaşlar olursa gevey hafta sonu vermek istiyorum.
    Ankara da yaşıyorum. İsteyen arkadaş var ise bana pm atsın.
    Ben vodafone kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.
    Almak isteyen arkadaş gelip paketini kendi açıp,telefonuna takıp çalıştığını görüp alabilir.
    İçim çok rahat çünkü hali hazırda kullanıyorum.
    Ben baya süründüm. Benim gibi sürünen başka birini daha bu dertten kurtaralım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kebota
    Arkadaşlar Merhaba,
    Ben geçen hafta sunsky'den 2 tane gevey sipariş verdim.Ancak 3 cü siparişim onaylandı ve elime ulaştı. Bugun elime geçti.
    Şuan nette birçok yerden baktım. Muthiş fiatlar istemişler. 200 lü rakamlar dönüyor.
    Almak isteyen arkadaş gelip paketini kendi açıp,telefonuna takıp çalıştığını görüp alabilir.
    Ben baya süründüm. Benim gibi sürünen başka birini daha bu dertten kurtaralım. :)

Ankarada olsam alirdim ama istanbuldayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kebota
    Arkadaşlar Merhaba,

Pm attım ben talibim

• Merhaba sunsky dan sim kart alan arkadaslar..Edge ve 3g kullaniliyor mu ?? Benim icin cok onemli eger kullaniliyorsa bende siparis vericem..bilgi verirseniz cok sevinirim..
  • tabikide edge ve 3g kullanabiliyorsun ...
  • Konuları ayırmışsınız hiç iyi olmamış?Sonuçta her şeyin en pratik olmasını istediğimiz bir dünyadayız ve Unlock için 3-4 ayrı konu takip etmek kimsenin hoşuna gitmicektir..Gereksiz, alakasız söylemler her zaman olur bunun önüne bu şekilde geçemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanthn
    Konuları ayırmışsınız hiç iyi olmamış?Sonuçta her şeyin en pratik olmasını istediğimiz bir dünyadayız ve Unlock için 3-4 ayrı konu takip etmek kimsenin hoşuna gitmicektir..Gereksiz, alakasız söylemler her zaman olur bunun önüne bu şekilde geçemezsiniz.

Bizim amacımız forum düzenine katkı sağlayıp, bilgiye daha rahat ulaşılmasını sağlamak. Bunu yaparken de, bu konuları zaten takip eden üyeleri dikkate aldığımız kadar konuyu yeni görecek, hatta foruma üye olmayan okuyucuları da dikkate almak durumundayız.

Söylediğiniz gibi 3-4 konu yok, sadece 2 konu var. Bir tanesinde "kullanıcı tecrübelerinin" konuşulmasını, diğerinde "yurtdışı alışverişin" konuşulmasını önerdim.

Tek konu olduğu zaman sohbet eden de aynı konuda yazıyor, kurye takibi de aynı konuda yazılıyor, kullanım ve sonuçlar da aynı konuda yazılıyor. Bu durumda eğer konuyu ve her mesajı sürekli takip ediyorsanız sorun yok. Ancak örneğin nereden alacağına karar vermek isteyen birisi, kim Gevey Sim'i nereden almış, sorunsuz kullanabilmiş öğrenmek ister. Fakat tek konu olduğu zaman yüzlerce ilgisiz ve hatta gereksiz mesaj okumak ve bilgi içeren mesajları cımbızla seçmek zorunda kalacaktır.

Tabi bunlar önerme, yönlendirme ile olmuyor. Forum içeriğini üyeler oluşturuyor. Bu nedenle üyelerin bu bilinçle ve genelin faydasını düşünerek mesajlar yazması gerekiyor. Ancak üzülerek söylüyorum ki Türkiye'de forumlarda genelde bir konuya cevap alınınca "işimi gördüm, konu silinsin" yaklaşımı olduğu ve o konuyu okuyacak diğer insanların bilgiden istifade etmesi dikkate alınmadığı için, bu konuda bizim yapabileceğimiz fazla birşey yok. Zaman içinde anlayışta iyileşme olacağını umuyorum.

• Arkadaslar Sunsky'dan aldim. Benim urunumde gecti mi gumrukten?

15 Gümrük çekim işlemleri tamamlandı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 09:28

14 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:34

13 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:51

12 Konteyner varış noktasında LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 00:37

Perşembe, Mart 31, 2011 Lokasyon Zaman
    11 Konteyner çıkış noktasından ayrıldı HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 18:40

10 Gönderi bir sonraki operasyonel işlem için yönlendirildi HONG KONG - HONG KONG HONG KONG - HONG KONG 18:05
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.