Şimdi Ara

Gevey TurboSim 112 Araması İle Bilgilendirme ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 112'de çalışan bir sağlık personeli olarak diyorum ki; 112'yi aradığınızda santral sizi hemen bağlamıyor,10 saniye bekletiyor ve bu arada 112 personeline bağlanıyorsunuz.112 arama muhabbeti 2-3 saniye ile sınırlı kaldığı sisteme bir olumsuz yansıması yaşanmaz çünkü 112 servislerinin santralleri ISDN Teknolojisini kullanır aynı anda 30 çağrıyı karşılama kapasitesi vardır,Çünkü 112 robotla karşılıyor sizi hemen personele bağlamıyor bu yüzden 112 robotuna takılma yada banlanma gibi sorunlarınız olmaz bunun akabinde ise savcılığa verilme gibi bir durumunuz olmaz yani robot sizi ispiklemez :)) ISDN servisi nedir diye sorarsanız; Aynı anda 30 çagrıyı karsılama kabiliyeti olan bir haberleşme protokolüdür ve sayısal bir haberleşme protokolüdür. sorularınız varsa alabilirim...

• Sağolasın sağlık personeli, kafalarda soru işareti kalmaz artık
  • Hocam olaki yanlislikla baglandik 112 teli acti teli kapadik imei banlanirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: justify34

Hocam olaki yanlislikla baglandik 112 teli acti teli kapadik imei banlanirmi

Yanlışlıklamı bağlandın aynen şunu de aprol diş ağrısına iyi gelir mi de :) Çünkü bu çağrı kayıt edilir ve vaka olarak geçer istatistiklerde ise vaka çözüldü diye rapor verilir sistem tarafından yani önümüzdeki pc ekranlarından bunu yapan bizleriz,isterseniz nöbetci olduğum bir gün bu ekranı size gösterebilirim ...
  • Ya hiçbir sorun olmaz arkadaslar bende sim yok arıyorum 112 yi robot çıkıyor.
    Suna bas buna bas diyor nedir bu heyecan anlamadım ben !
  • 10 saniye sonra elemana baglanmak biz unlock bekleyenler acisindan olumlu :)
    yalniz zor durumda olsak 10 sn bekle falan biraz uzun gibi geldi bana
  • quote:

10 saniye sonra elemana baglanmak biz unlock bekleyenler acisindan olumlu :)

aynen, bi gün babam mide krampı geçiriyordu ambulans istemek için 112 aradım, yaklaşık 4 kere başka birimlere aktarıldım en son kapattım kendi arabamla götürdüm sonra arıyorlar beni giderken, naptınız götürüyo musunuz diye :S dedim sağolun sizi beklersek sağlam insan hasta olur.
  • burası turkiye kardesim... 112 yi ararsın kimse karşına çıkmaz.. 155 i ararsın polis geyik yapma kardesim savcılıga git der kapatır ... yani anlayacagınız karsınıza birinin çıkması ve onu ikna etmeniz en az 5 dk.. tabi bu sure zarfında yaşıyor olursanız
  • Allah eksik etmesin, muhtaç da etmesin :)
  • Ne 112 ne 155 bu ülkede düzgün çalışıyor.
    Bir şey olacağını sanmıyorum.
  • 112 olayıyla ilgili olarak bikaç gün önce yine gevey alıp deneyen bi arkadaşın bi postunu okumuştum ama pek inandırıcı gelmedi size de sormak istedim..
    Gevey muhabbeti ilk dönmeye başladığında her türlü sinyal kopması ( tlf kapatıp açma, metro, şehirlerarası yolculuk..vs ) durumunda 112 + uçak modu olayını tekrarlamak gerekiyor deniyordu. Fakat geçen gün "sadece tlf kapatıp açıldığında 112 + uçak modu yapmak gerekiyor, tlf kapanmadığı sürece (metro, yolculuk) 112 + uçak modu gerekmiyor" dedi biraz önce bahsettiğim arkadaş. Bunu test edip bizlerle paylaşma imkanınız var mı acaba? Yani soru şu ki, ben cihazı kapatıp açmadığım sürece 112 + uçak modu yapmama gerek kalmadan kullanabilecek miyim?

Tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunbah

burası turkiye kardesim... 112 yi ararsın kimse karşına çıkmaz.. 155 i ararsın polis geyik yapma kardesim savcılıga git der kapatır ... yani anlayacagınız karsınıza birinin çıkması ve onu ikna etmeniz en az 5 dk.. tabi bu sure zarfında yaşıyor olursanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 30 Mart 2011; 13:44:09 >

• Gevey'in çalışması için 112'nin aranmasının TEK sebebi "112" numarasının "baseband" çipi ile "basestation" yani baz istasyonu arasındaki bağı kurma (SIM kart yokken bile) kabiliyetidir. Çünkü Gevey'in bir şekilde baz istasyonuna ulaşması gerekmektedir. 112'yi tuşlayıp ARA tuşuna bastıktan 2 saniye sonra zaten baz istasyonuyla iletişime geçilir. Bu 2 saniye sonunda arama sonlandırıldığında ise Gevey 112 sayesinde bu bağın kontrolünü ele geçirmiştir zaten.

Bırakın 112 robotunun sesini 1-2 saniye dinledikten sonra aramayı sonlandırmayı, çaldırmaya bile gerek yok 112'yi. Cep telefonundan cep telefonunu aradığımızda, sabit numarayı aradığımızdan daha uzun bekleriz çalmasını. Telefon çalmadan çok önce telefona sinyal gelir. Bunu hepimiz biliyoruz; en basitinden çevrede bulunan hoparlörlerin ötmeye başlamasından.. Sabit numarada bu süre biraz daha kısa bildiğimiz gibi. ARA tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra aramayı sonlandırmak iş görecektir. Videolarda örneğini de gördük bunun. Gerçi çoğu kişi ısrarla robotun cevap vermesini bekliyor 112'den :) Hiç gerek yok.

Kaldı ki hiç birimiz zırt pırt telefonu açıp kapamıyoruz. Ben iPhone'umu alalı 2 ay oldu. 1-2 kere mi ne kapadım telefonu, telefon olarak kullanamamama rağmen.

İçiniz rahat olsun derim.

• bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaygumus

Gevey'in çalışması için 112'nin aranmasının TEK sebebi "112" numarasının "baseband" çipi ile "basestation" yani baz istasyonu arasındaki bağı kurma (SIM kart yokken bile) kabiliyetidir. Çünkü Gevey'in bir şekilde baz istasyonuna ulaşması gerekmektedir. 112'yi tuşlayıp ARA tuşuna bastıktan 2 saniye sonra zaten baz istasyonuyla iletişime geçilir. Bu 2 saniye sonunda arama sonlandırıldığında ise Gevey 112 sayesinde bu bağın kontrolünü ele geçirmiştir zaten.

Bırakın 112 robotunun sesini 1-2 saniye dinledikten sonra aramayı sonlandırmayı, çaldırmaya bile gerek yok 112'yi. Cep telefonundan cep telefonunu aradığımızda, sabit numarayı aradığımızdan daha uzun bekleriz çalmasını. Telefon çalmadan çok önce telefona sinyal gelir. Bunu hepimiz biliyoruz; en basitinden çevrede bulunan hoparlörlerin ötmeye başlamasından.. Sabit numarada bu süre biraz daha kısa bildiğimiz gibi. ARA tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra aramayı sonlandırmak iş görecektir. Videolarda örneğini de gördük bunun. Gerçi çoğu kişi ısrarla robotun cevap vermesini bekliyor 112'den :) Hiç gerek yok.

Kaldı ki hiç birimiz zırt pırt telefonu açıp kapamıyoruz. Ben iPhone'umu alalı 2 ay oldu. 1-2 kere mi ne kapadım telefonu, telefon olarak kullanamamama rağmen.

İçiniz rahat olsun derim.

güzel bi bilgilendirme olmuş zira gevey in hattı çalıştırması için 112 nin neden aranması gerektiği konusunu ben de merak ediyodum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 30 Mart 2011; 14:30:47 >

• ben gecen denemek icin üst üste 2 kere aradim 112 yi direk adam cikti acmasi 1 sn bile sürmedi robot falan cikmadi. ayrica türkiyede 911 de calisiyor gene ayni adama baglaniyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malâyani

quote:

10 saniye sonra elemana baglanmak biz unlock bekleyenler acisindan olumlu :)

aynen, bi gün babam mide krampı geçiriyordu ambulans istemek için 112 aradım, yaklaşık 4 kere başka birimlere aktarıldım en son kapattım kendi arabamla götürdüm sonra arıyorlar beni giderken, naptınız götürüyo musunuz diye :S dedim sağolun sizi beklersek sağlam insan hasta olur.

Yaaa gülmekten yerlere yuvarlandım :D:D:D

• yine insaflıymış 112 arayıp soruyor götürdünüzmü diye :D
  • merhaba;yaz zaten 112yi caldırmaya gerekde yok sadece 1.5-2 saniye kadar ararmıs gibi yapın 112 yi caldırmanız önemli değil yani...
  • Arkadaşlar 112 yerine 110 (itfaiye) u deneyin. Ben bu şekilde acıyorum eğer telefonum yanlışlıkla kapanırsa
    Ben ce sizde 110 u arayın içiniz rahat etsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.