Öncelikle daha önce açılan topicler arapsaçına döndüğünden temiz bir başlangıç yapalım.
--2010 Ekim ayından bu yana Iphone 4 02.10.04 ve 03.10.01 basebandler için unlock gelmedi. Bu şu demek; özellikle Amerikadan alınan AT&T telefonlar için şu anda konuşma imkanınız yok. Unlock henüz çıkmadı.
--Avrupadan kontratlı alınan ve sadece o servis sağlayıcıya açık olan telefonlar ülkesine göre unlock edilebiliyor. Bu yazılımla değil o servis sağlayıcı ile irtibata geçerek veya belli ücret ödeyerek oluyor.
--Geohot unlock için belli bir çalışma yapmıyor. 4.3 firmware updateini bekleyin diyen dev-team henüz bir unlock sinyali yakmış değil. Chronic dev-team çalışmalarının olduğunu söyledi.
--Şu anda üzerinde çalışıldığı söylenen sistem NCK da denilen telefonun unlock kodunu bulma üzerine. Eğer bu açık bulunur ve bir şekilde kırılır ise bu kilitli telefonlar factory unlock yani simfree diğer bir değişle kilidi sonsuza dek çözülmüş olacak.
--Şu anda yukarıda söylediğim basebandler için gevey turbo sim denilen donanımsal unlock mevcut. Birkaç güne Ülkemizde iyice yaygınlaşacak. Tavsiyem 150TL gibi bir rakam ödememeniz. 100 lira seviyeleri şu anda makul olmakla beraber 1-2 hafta içinde daha uygun fiyata düşeceği tahmin ediliyor.
--Bu başlıkta gevey tartışması olmayacaktır. Gevey için ayrı başlık olacaktır. Gevey ile ilgili soru ve alışveriş tavsiyelerinizi orada paylaşınız.
--Gereksiz yere unlock beklemeyin, çıkar veya çıkmaz, telefonu şu fiyata aldın gibi mesajlarla bu konuyu doldurmayınız. Unlock ile ilgili uygun gördüğünüz bilgileri paylaşınız. Çok mesaj yerine az ve öz olsun.
Paylaş:
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
Böylesi daha iyi oldu öbür konuda hep Gevey muhabbeti geçmeye başlamıştı.
Lost - Supernatural - Smallville - The Vampire Diaries - Dexter - Spartacus - Glee - Chuck - True Blood - Fringe - FlashForward The Event - Lost Girl - The Lost Room - V - How IMet Your Mother - The Big Bang Theory - No Ordinary Family - Wilfred - The Secret Circle - Terra Nova 2011'in ilk konusunu görmek için tıkla! :) 2012'nin ilk konusunu görmek için tıkla! :)
şimdi benim elimde fransa orange dan alınma 16 gb ip4 var. 2010 50. hafta üretimi.
bazı yerlerde okuğuma göre orange fransayı aradığım zaman sim kilit kodunu bize veriyormuş acaba bu mümkünmüdür yoksa benimde unlocku beklemem mi lazım ?
quote:
Orijinalden alıntı: MwaM
şimdi benim elimde fransa orange dan alınma 16 gb ip4 var. 2010 50. hafta üretimi.
bazı yerlerde okuğuma göre orange fransayı aradığım zaman sim kilit kodunu bize veriyormuş acaba bu mümkünmüdür yoksa benimde unlocku beklemem mi lazım ?
Dostum biz biraz işe yabancıyız ama bazı telefoncu arkadaşlar belli bir ücret karşılığında [ Operatöre ödedikleri komisyon dahil ) 120 € ] operatörler ile irtibata geçerek cihazını unlock yaptırabiliyor. Benim bildiğim kadarı ile senin cihazın bu yöntem ile unlock olabiliyor.Bu konunun peşini bırakmamanı,hatta durumun varsa hiç beklememeni tavsiye ederim :)
quote:
Orijinalden alıntı: Majestixxc
quote:
Orijinalden alıntı: MwaM
Dostum biz biraz işe yabancıyız ama bazı telefoncu arkadaşlar belli bir ücret karşılığında [ Operatöre ödedikleri komisyon dahil ) 120 € ] operatörler ile irtibata geçerek cihazını unlock yaptırabiliyor. Benim bildiğim kadarı ile senin cihazın bu yöntem ile unlock olabiliyor.Bu konunun peşini bırakmamanı,hatta durumun varsa hiç beklememeni tavsiye ederim :)
Saygılar.
eğer böle ise zaten bir arkadaşım fransaya gidicek yakında telefonu verip fransada unlock yağtırabilir yani demi ve o unlock la burdaki turkcell yada başka hatla kullanilirim yani.
iki hafta sure istemislerdi bu hafta sonu mutlaka bir aciklama yorum gelecektir.. yalniz isin ilginc tarafi sanirim uzun bir aradan sonra ilk defa birlikte adimlar atarak Chronic ve Dev team ortaklasa yol katediyorlar.
Aklima gelen birsey var. Cogu kisi bu gruplarin Apple'in altinda calistiklarini ve unlock olayini Apple soyledigi zaman cikardiklarini soyledi. Ve o kisiler hala unlock bekliyorlar. NCK olayini hic beklemesinler bence Cunku Apple NCK icin o gruplara hicbir zaman icin vermez. Unlock a izin vermiyorlar, NCK e mi izin vericekler?
arkadaşlar 1 ay takip ettim bu forumu ve telefonum dün geldi.bende kide unlock diye geldi loclu çıktı.ben dev team hakkında acımasız değilim adamlar bi heves uğruna kırıyorlar ve parada zorunlu talep etmiyorlar negüzel :D tahminimce onlarda bu işle haşır neşirler ve yolun sonundalar.benim hissiyatım bu yönde umarım bu hafta güzel gelişmeler yaşanır tek temennim.
arkadaşlar bende 6 aydan beri unlock bekliyenlerdenim, ve hala beklemeye devam ediyorum cok fazla yazmadım konuyo, yalnız konuyla alakalı değil ama bilgisi olan arkadaşlardan yardım olsun diye bişey sorucam, sim free yani kilitsiz cihaz alıcam ama hangi ülkeninki alınmalı aralarında fark varmı acaba, şimdiden cok teşekkürler,
quote:
Orijinalden alıntı: deep_metall
arkadaşlar 1 ay takip ettim bu forumu ve telefonum dün geldi.bende kide unlock diye geldi loclu çıktı.ben dev team hakkında acımasız değilim adamlar bi heves uğruna kırıyorlar ve parada zorunlu talep etmiyorlar negüzel :D tahminimce onlarda bu işle haşır neşirler ve yolun sonundalar.benim hissiyatım bu yönde umarım bu hafta güzel gelişmeler yaşanır tek temennim.
Ne güzel daha dün geldi ve çok iyimsersin, biz de ilk aldığımız da bu hafta önümüzdeki hafta yılbaşı falan derken çoğu arkadaşımız 6 ayı buldu inşallah senin şansına bu haftalarda olur birşeyler
@ives; FU olsun da hiç farketmez hangi ülke olduğu. Yalnız applestoredan değilde mağazalardan alacaksan mutlaka FU olduğuna emin ol. Mesela Hong Kong'da apple storeda FU satılıyor ama mağazalarda ucuz satmak için amerika ürünü de satılıyor geldikten sonra anlayabiliyorsun
teşekkürler duduco kardeş satan arkadaş var elinde 2 adet fu ingilitere ve hong kong olan , sanırım HK alıcam, artık diğer ıp4 içinde unlock beklicem.İnş en yakın zamanda cıkarda unlock derdinden kurtuluruz
Öncelikle daha önce açılan topicler arapsaçına döndüğünden temiz bir başlangıç yapalım.
--2010 Ekim ayından bu yana Iphone 4 02.10.04 ve 03.10.01 basebandler için unlock gelmedi. Bu şu demek; özellikle Amerikadan alınan AT&T telefonlar için şu anda konuşma imkanınız yok. Unlock henüz çıkmadı.
--Avrupadan kontratlı alınan ve sadece o servis sağlayıcıya açık olan telefonlar ülkesine göre unlock edilebiliyor. Bu yazılımla değil o servis sağlayıcı ile irtibata geçerek veya belli ücret ödeyerek oluyor.
--Geohot unlock için belli bir çalışma yapmıyor. 4.3 firmware updateini bekleyin diyen dev-team henüz bir unlock sinyali yakmış değil. Chronic dev-team çalışmalarının olduğunu söyledi.
--Şu anda üzerinde çalışıldığı söylenen sistem NCK da denilen telefonun unlock kodunu bulma üzerine. Eğer bu açık bulunur ve bir şekilde kırılır ise bu kilitli telefonlar factory unlock yani simfree diğer bir değişle kilidi sonsuza dek çözülmüş olacak.
--Şu anda yukarıda söylediğim basebandler için gevey turbo sim denilen donanımsal unlock mevcut. Birkaç güne Ülkemizde iyice yaygınlaşacak. Tavsiyem 150TL gibi bir rakam ödememeniz. 100 lira seviyeleri şu anda makul olmakla beraber 1-2 hafta içinde daha uygun fiyata düşeceği tahmin ediliyor.
--Bu başlıkta gevey tartışması olmayacaktır. Gevey için ayrı başlık olacaktır. Gevey ile ilgili soru ve alışveriş tavsiyelerinizi orada paylaşınız.
--Gereksiz yere unlock beklemeyin, çıkar veya çıkmaz, telefonu şu fiyata aldın gibi mesajlarla bu konuyu doldurmayınız. Unlock ile ilgili uygun gördüğünüz bilgileri paylaşınız. Çok mesaj yerine az ve öz olsun.
Hocam ellerine sağlık topic iyi olmuş diğer topicte geveyden başka bir şey konuşulmuyordu...
@myfranco Yönetici kardeşim, dün p0sxninja açıklama yaptı ve chronic dev'in unlock üzerine herhangi bir çalışması olmadığını belirtti :(
@burcink Dostum gerçekten hayranım pozitifliğinize 4.3 öncesini hiç saymazsak (verilen tarihleri vs.) 4.3 yayınlandığı saatten itibaren başladılar kıvırmaya, dikkatinizi çekti mi hiç? Daha saatler olmamıştı ki vay efendim elimizdeki exploitlerle sadece kendi telefonum oldu. Vay efendim büyük engele takıldık, yani bu söylediklerine milyonlarca insanın inanmasını bekleyerek beni hayrete düşürdüler. 4.3 çıkmasının ardından saatler geçmemişken mi fark ettiler engele takıldıklarını, açık ki oyalıyorlar, yapamadılar.
Daha sonra 3 yıldır bilinen teorik NCK yöntemini deneyeceğiz olayı başladı, ondan da tık yok. Ben size söyleyim hatta 2 hafta buna yoğunlaşıcaz, sesimiz çıkmayacak dediler ya. Şimdi bir kaç gün içinde bahse varım ki "NCK yöntemini başarıyla deneyip, bir kaç cihazı unlock yaptık ancak son kullanıcının bunu kendi imkanları dahilinde kendi başına yapması imkansız bu nedenle herhangi bir sw unlock yayınlamayacağız" diye bir açıklama yaparlar. Yani ben yaptım oluyor ama sana yaptırmam imkansız gibi bir yaklaşım olacak.
Benim görüşlerim bunlar, her zaman dediğim gibi yine diyorum ki umarım yanlışımdır, umarım yanılıyorumdur ve umarım en kısa sürede hepimiz bu işkenceden kurtuluruz (dile kolay - 7 ay - kısa dönem askerlik yapmıştık şimdiye)
Günlerdir twitter'a girmeyen MuscleNerd ve Sherif Hashim acaba bu hafta sonu NCK key ile ilgili bir açıklama yapacaklarmı hayretle bekliyorum yoksa Gevey biraz satılsın para kazansınlar ondan sonramı açıklama yapacaklar gerçekten merak konusu...
arkadaşlar kendi tahminimce konuşuyorum en az 2 ay kimse simkilit yazılımı beklemesinler 4.3 te yapabilselerdi çoktan çıkarırlardı tükürdüklerini yalamazlardı bi sonraki yazılım beklenecek muhtemelen
şimdi kafama şu takılıyor arkadaşlar 4.1 den bb 1,59 u koruyarak 4.2.1 e mi geçmelı yada gevey ile 4.3 e( 4.3 ü destekledıgını söyledıler) geçmek ?? sizce hangısı?? 4.1 de kal dıyecek olan olursada 4.1 de mms ve face tıme calısmıyor ve sureklı ag hatası verıyor buda ultras0 dan dolayı sanırım.. unlock yaparken bazı uygulamarının kodlarınıda etkılıyor..
Orijinalden alıntı: tracy chapman
şimdi kafama şu takılıyor arkadaşlar 4.1 den bb 1,59 u koruyarak 4.2.1 e mi geçmelı yada gevey ile 4.3 e( 4.3 ü destekledıgını söyledıler) geçmek ?? sizce hangısı?? 4.1 de kal dıyecek olan olursada 4.1 de mms ve face tıme calısmıyor ve sureklı ag hatası verıyor buda ultras0 dan dolayı sanırım.. unlock yaparken bazı uygulamarının kodlarınıda etkılıyor..
01.59 koruyunuz. Gevey çok sağlıklı değil. Geveyle baseband yüksek de olsa ağ hatası daha fazla.
quote:
Orijinalden alıntı: eeosman
quote:
Orijinalden alıntı: tracy chapman
01.59 koruyunuz. Gevey çok sağlıklı değil. Geveyle baseband yüksek de olsa ağ hatası daha fazla.
4.2.1 4.1'den de 4.3'den de daha stabil hem
Çok teşekkürler bugun 4.2.1 için ugrasacagım sonucu paylaırım:))
Unlockers derken unlock bekleyenlerden değil de, daha önce kırdıkları sürümleri kullanan insanlardan bahsediyor olabilir. 01.59 gibi. Umarım öyle değildir de bu dediğini bir "umut" olarak algılayabiliriz.
Bu arada ********'in birinin yazdığına bakın:
ThePirateKid The Pirate Kid
@MuscleNerd There's no point in releasing a software unlock now... Better being targeted for iOS 5... Most people can use Gevey TurboSim ---------
Herif Musclenerd'e diyor ki, "Şimdi unlock yayınlamanın manası yok. IOS 5'e odaklanmak daha iyi. Birçok insan Gevey kullanabilir"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravefart -- 25 Mart 2011; 20:33:11 >
Beyler GEVEY'İ deneyen bir telefoncudan şu yorumu aldım ;
"Baz istasyonları geçisinde sinyal gidiyor ve tekrardan airplane modu açıp kapatmak gerekiyor" dedi.. Tanıdık telefoncuydu ve bana bu cihazı satamamak uğruna böyle bir yorum yapması benı cok dusundurdu.Lütfen kullanan arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirsin.. acill !!
:) yine en basa donen iphone turbo sim way bee ne gunlerdi sonra dev team cikar turbo sim yalan olur sonra dev team :) isleri sallar sherif ve kasli kamil cikar ticaret ticarettir sessiz kalma sebepleri guzel bir tatil olmasi olabilirmi tabi bu benim kendi gorusum tamamiyle ama sunu solim unlock cikicak bu bir surec ve bu biticek beceriyi baska sekilde nakite ceviremezlerdi taki kartlar clonlanip aptirik guptirik markalar cikana kadar beklemeye dewam 2 tane unlock cihazim var 6 aydan beri bekliyenlerdenim bazi arkadaslara onerim unlock cikmiycak diye birsey yok unlock var gevey ucuz cihaz var alirmisiniz :)) 300 lira iphone4 bu yazilan seyler elinizdeki cihazin piyasasini bozmak icin gerek yok kailede almayin unlock ciksaydi yeni yazilimla gevey olmazdi bekle sekeri ver parayi kazan normale don olay bu her iphone bir gun kirilmata mahkumdur
quote:
Orijinalden alıntı: Majestixxc
Beyler GEVEY'İ deneyen bir telefoncudan şu yorumu aldım ;
"Baz istasyonları geçisinde sinyal gidiyor ve tekrardan airplane modu açıp kapatmak gerekiyor" dedi.. Tanıdık telefoncuydu ve bana bu cihazı satamamak uğruna böyle bir yorum yapması benı cok dusundurdu.Lütfen kullanan arkadaşlar bu konuda beni bilgilendirsin.. acill !!
eğer gerçekten böyle bir durum varsa bu cihaz hiçbirşeye yaramaz otobüste bir yere giderken en azından 10 kere baz istasyonıu değişiyor varın gerisini siz düşünün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justify34 -- 25 Mart 2011; 21:11:18 >
Yakinda cikicaktir biraz para kazanmalari gerek stokta mal yok gevey yok satiyor tirsiyorlar cunki biri cikarir kirarsa bu simler biz satamadan icimize kaccak muhabetine almayin bence gevey falan 180 milyon mis gibi telefonlar var alo desin yeter unlock cikicak
Formda gevey bolumu var burasi ultrasn0w bence sende alma 112 matematigi bir gun ihtiyaciniz oldunda Allah gostermesin iyi bisiy deil kanimca hayat bizler icin acil insan icindir git telefon al o paraya
EBAY DAN ALMAN VODAFON SİM KİLİTLİ CİHAZ ALDIM İPHONE 4 16 GB. TR YE GELDİ. VODAFON TR YE TELEFON AÇTIM. BU CİHAZ ALMAN VODAFONA KİLİTLİ DEDİM. CİHAZ AMBALAJINDA AÇMADIM DEDİM. TÜRKCELL DEN VODAFONA GEÇECEĞİM VODAFON KARTI TAKINCA BU CİHAZI (PASAPORTA IMEI KAYDI YAPILDIKTAN SONRA) KULLANABİLECEK MİYİM DİYE SORDUM. 2 KEZ BEKLEMEYE ALDILAR. GEÇİŞ YAPILINCA KULLANABİLİRSİNİZ DEDİLER. TEKRAR UYARDIM SİM KİLİTLİ DİYE . TAMAM DEDİLER . cİHAZI AÇACAĞIM VE BU KONUŞMA KAYDEDİLİYOR DİYE SÖYLEDİM YİNE TAMAM DEDİLER. bİLGİSİ OLANLAR VAR MI bOŞUNA CİHAZIN KUTUSUNU AÇMAYAYIM
quote:
Orijinalden alıntı: f1ferrari1
EBAY DAN ALMAN VODAFON SİM KİLİTLİ CİHAZ ALDIM İPHONE 4 16 GB. TR YE GELDİ. VODAFON TR YE TELEFON AÇTIM. BU CİHAZ ALMAN VODAFONA KİLİTLİ DEDİM. CİHAZ AMBALAJINDA AÇMADIM DEDİM. TÜRKCELL DEN VODAFONA GEÇECEĞİM VODAFON KARTI TAKINCA BU CİHAZI (PASAPORTA IMEI KAYDI YAPILDIKTAN SONRA) KULLANABİLECEK MİYİM DİYE SORDUM. 2 KEZ BEKLEMEYE ALDILAR. GEÇİŞ YAPILINCA KULLANABİLİRSİNİZ DEDİLER. TEKRAR UYARDIM SİM KİLİTLİ DİYE . TAMAM DEDİLER . cİHAZI AÇACAĞIM VE BU KONUŞMA KAYDEDİLİYOR DİYE SÖYLEDİM YİNE TAMAM DEDİLER. bİLGİSİ OLANLAR VAR MI bOŞUNA CİHAZIN KUTUSUNU AÇMAYAYIM
merhaba ne yazıkki yanlış yönlendiriliyorsunuz açma şansları yok almanya vadafonuda arasınız bile değişen bişey olmaz cihaz alındığı tarihten sonra 2 yıl bitiminde kendisi açılacak factory unlock yapma şansıda yok ama istersen iyicene sor burası türkiye belki bişeyler olur :)
quote:
Orijinalden alıntı: f1ferrari1 EBAY DAN ALMAN VODAFON SİM KİLİTLİ CİHAZ ALDIM İPHONE 4 16 GB. TR YE GELDİ. VODAFON TR YE TELEFON AÇTIM. BU CİHAZ ALMAN VODAFONA KİLİTLİ DEDİM. CİHAZ AMBALAJINDA AÇMADIM DEDİM. TÜRKCELL DEN VODAFONA GEÇECEĞİM VODAFON KARTI TAKINCA BU CİHAZI (PASAPORTA IMEI KAYDI YAPILDIKTAN SONRA) KULLANABİLECEK MİYİM DİYE SORDUM. 2 KEZ BEKLEMEYE ALDILAR. GEÇİŞ YAPILINCA KULLANABİLİRSİNİZ DEDİLER. TEKRAR UYARDIM SİM KİLİTLİ DİYE . TAMAM DEDİLER . cİHAZI AÇACAĞIM VE BU KONUŞMA KAYDEDİLİYOR DİYE SÖYLEDİM YİNE TAMAM DEDİLER. bİLGİSİ OLANLAR VAR MI bOŞUNA CİHAZIN KUTUSUNU AÇMAYAYIM
aman hocam sakin acma..simdi bisey derimde vodafone ile ilgili +18 olur..benimde almanya vodafone kan geldi diyim sana gerisini sen getir...
yavuz kardes cok umutsuz olma bence..kasli nin son tweetini bende gordum,bosyere unlock bekleyenler 4.3.1 den uzak dursun demiyordur..sanirim guvenlik iyice sıkılasmıs.ben Ufukta unlock var diye dusunuyorum lakin geveyde cikti + iphone 5 e giderek yaklasiyoruz.
Sitede yazdigina gore 16 Euro gibi cuzzi bir miktara iPhone u actiklarini soyluyorlar, 4.3 surumu dahil olmak uzere. Fake olabilir tabi. Para iade garantiside varmis. Onlarin yalancisiyim http://www.serviceok.net/english/index.php
ardaşlar bana ingiltereden gelme iphone4 o2 sözleşmeli alınan telefon yoladı akrabam yanlız elimde o2 ayit kart yok o2 sitesinde telefon numarası istiyor nasıl açtırabilirim sim kilidini 15€ öderiz ama tam bilgim olmadığı için nasıl yapcam edicem bilmiyom konu hakında bana yardımcı olacak arkdaşlara şimdiden tşkler
Kendisini iyi bilmeyiz ama SH in bi lafı vardı, bu tip sitelerin varlığı unlock'un çıkmadığının göstergesidir. Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: eScapeeXc
Sitede yazdigina gore 16 Euro gibi cuzzi bir miktara iPhone u actiklarini soyluyorlar, 4.3 surumu dahil olmak uzere. Fake olabilir tabi. Para iade garantiside varmis. Onlarin yalancisiyim http://www.serviceok.net/english/index.php