Şimdi Ara

Dev satın alma: T-Mobile USA, 39 milyar dolar karşılığında AT&T'nin oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Amerika'nın en büyük telefon operatörlerinden AT&T, Deutsche Telecom kontrolündeki T-Mobile USA'i 39 milyar dolara satın alıyor. T-Mobile USA'den gelen 34 milyon kullanıcıyla birlikte ülkenin en büyük operatörü haline gelecek olan AT&T, 39 milyar doların 25 milyar dolarını nakit, 14 milyar dolarını ise şirketin %8'ine karşılık gelen hisse senedi ile ödeyecek. 12 ay içerisinde tamamlanması beklenen satın almayla AT&T en büyük operatör olduğu gibi aynı zamanda ülke genelindeki en geniş LTE ağını da kontrol edecek.


    T-Mobile USA'in mevcut alt yapısıyla birlikte 4G LTE ağını Amerikan halkının %95'ine karşılık geklen 294 milyoın kişiye genişleten AT&T'nin bu adımı, T-Mobile USA kullanıcıları için bir başka öneme daha sahip zira ülke genelinde sadece AT&T ve Verizon tarafından sunulan iPhone 4'e artık AT&T kontrolündeki T-Mobile kullanıcıları da sahip olabilecek. Her iki üretici de mobil iletişim için GSM altyapısını kullandığından satın almanın teknik tarafta ciddi bir zorluk çıkarmadan tamamlanması bekleniyor.








  • T-Mobile kullanıcıları pek hoşnut değil durumdan. :)
  • Abone basi 1000 dolar civari. Kistas degil elbette ama ucuz gibi...

    DT neden satsin ki bu isletmeyi, Merkel denen irkci kadin nasil razi gelsin?
  • cidden kötü bi durum ortaya çıkar eğer bu gerçekse.. amerika daki en kazık hattı at&t şimdi tekel olacağı için daha da kazık olacak.. bi de artık halkın neredeyse hepsi at&t kullanıyor olacağı için oradakilerin cihazlarını (özellikle iPhone ları) unlock yapmalarına da gerek kalmayacak ve muhtemelen unlock işiyle uğraşan çok fazla kişi kalmayacağı için cihazlardaki yazılımların yeni sürümleri için unlock daha geç çıkacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 21 Mart 2011; 0:57:52 >
  • çok büyük bir satın alma.. peki t-mobile komple mi çıkacak acaba amerikan pazarından merak ediyorum.. sadece amerikadaki şirket için ödenen meblağ bence oldukça iyi.. haberi ilk okuduğumda dünya genelinde ki şirketleri anladım ama tek ülkeden satın alındığını okuyunca alınacak olan meblağın diğer ülkelerdeki şirketlerin yatırımı için ciddi bir meblağ olabileceğini düşündüm. ama at&t yaptığı yatırımlarla tekel olmak istiyormuş gibi de bir hava esiyor..
  • T mobile her ne kadar musteri tabanini genisletecek olsada verlzon hem cekim gucu hemde cazip fiyatlariyla yabana atilmamasi gereken bir oyuncu ki buna goz yumacagini sanmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merttr -- 21 Mart 2011; 2:13:30 >
  • Zaten ondan satin aldi t-mobilenin cekim gucu verizondan bile iyi bence ve cok sayida kullanicisi var cok fazla tercih edilen bi firma hatta bazi planlari digerlerine gore pahali olmasina karsilik bir cok kisi tmobileyi tercih ediyor att icin cok karli bi anlasma ayni zamanda iphone satislarinda da artik att garanti daha cok tercih edilecek cunku cogu kisi bu telefonu alip tmobile hatlari icin kiriyodu verizonda sim kart diye bisi yokki simdi iphone satislarinida katlayacak tabi tmobilenin iphonede kullanimi gerceklesirse ... bu arada yasasin bende tmobile kullaniyodum :)
  • O değil de rakama bak hocam ya,şaka gibi 62 katrilyona denk geliyor.Bunun 40'ını da peşin veriyolar.Kim bu AT&T'nin sahibi Allah aşkına?Meksikalı milyardere rakip valla.
  • AT&T'nin bu adımı, T-Mobile USA kullanıcıları için bir başka öneme daha sahip zira ülke genelinde sadece AT&T ve Verizon tarafından sunulan iPhone 4'e artık AT&T kontrolündeki T-Mobile kullanıcıları da sahip olabilecek

    -----------------------------------------------------------------------------
    T-Mobile su an icin boyle bir sey olmayacagina dair resmi aciklama yapti. Yani T-mobile da iPhone satmaya baslamayacak. Zaten el degistirme sureci 1 yil surecekmis. Ondan sonra da T-mobile diye birsey kalmayacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.