Şimdi Ara

Sapphire de Radeon HD 6990'ın OC Modu'nu garanti kapsamında tutuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin, çift grafik işlemcili yeni amiral gemisi Radeon HD 6990 için kafa karıştıran bir uygulamaya gittiğini daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Kart üzerine bir anahtar yerleştiren ve bu sayede dileyen kullanıcılara ikinci BIOS'u devreye sokarak grafik işlemci hızlarını 830MHz'den 880MHz'e çıkartma olanağı tanıyan AMD, resmi dökümanlarında adım adım anlattığı bu uygulamayı garanti kapsamı dışında tuttarak tartışma başlatmıştı.


    AMD'nin resmi açıklamasında sonra önce XFX ardında da PowerColor, Radeon HD 6990 için verdikleri garantinin OC Modu'nu da kapsadığını açıklayarak AMD'den farklı bir yol izlemişlerdi. Bu konuda adım atan üçüncü isim ise Sapphire oldu ve firma, Radeon HD 6990 için OC Modu'nun da garanti kapsamında olduğunu açıklarken, ikinci BIOS'ta kartın grafik işlemci hızlarının 880MHz'e, buna bağlı olarakta güç tüketiminin 450 Watt'a çıktığını dolayısıyla kullanıcıların artan güç ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte güç kaynağına sahip olmaları gerektiğini belirtti.








  • Mantıklı olan da bu zaten... Fabrika ayarına garanti vermemek nasıl bi saçmalıktır...
  • Dh inceleme nerde kaldı tşk haber icin
  • ilk xfx duyurdu herhalde oraya yazmıştım buraya da yazıyorum çoğu bu garanti işine sıcak bakacak yoksa diğer üreticilerin satışları baya düşer.
  • eee sorun hallolmuştur bence
  • @wolkan_rx7 DH inceleme gelmeyebilirmiş 6990 için, ayrıca Nvidia haberlerinde nükleer santral geyiği çeviren AMD fanları neden 6990 ın 450 W güç tüketimini görünce sus pus oluyor anlamadım...
  • bence AMD kendini gereksiz bir polemiğin içine soktu. bunlara hiç gerek yoktu. partnerleriyle masaya oturup işin garanti kısmını onlara bırakabilirdi ve zaten gelişen süreçte bütün partnerler şimdi olduğu gibi sırayla bu garantiyi vermek zorunda kalacaktı.
  • eve ufak bir trafo kurmak gerekebilir
  • AMD garanti dışı tuttuysa bildiği bişey vardır surekli oc modda yanıyordur uretıcılerde bıos ıle sureklı oc modda kalmasını engellemıstır ancak benım tum dh uyelerı olarak AMD yı kınamamız gerekıyor cunku kartı ıncelemek ıcın DH ya yollamayacaklarmıs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reddemon35

    AMD garanti dışı tuttuysa bildiği bişey vardır surekli oc modda yanıyordur uretıcılerde bıos ıle sureklı oc modda kalmasını engellemıstır ancak benım tum dh uyelerı olarak AMD yı kınamamız gerekıyor cunku kartı ıncelemek ıcın DH ya yollamayacaklarmıs.

    yollamasınlar kendileri kaybeder
  • 1000 watt psu m var param olsa fazladan alırdım yani problem değil.AMD nin de kart gönderip göndermemesi önemli değil alan yine alır.Biz sadece bakıp ''hımm güzel kartmış'' diyenlerden oalcağımız için.
  • O kadar gürültü koparıldı, hepsi birer birer garanti veriyor işte.. Amd boşu boşuna kendini polemik konusu yaptırdı. Ta en baştan diyebilirdi geliştiricilerin destek sunacağını.
  • en azından 850-900 w lık bi psu ile sorun çıkarıcanı sanmıyorum ki bu kartı alacak olanlar da güç tüketimini fazla önemsemiceklerdir...
  • Eeee sanırım o/c moduna garanti vermeyen marka kalmadı zaten garanti vermemeleri kendi ticari menfaatleri doğrultusunda büyük bir hata olurdu. Madem hepsi garanti veriyor ozaman bu polemiğin tek bir sebebi olmalı. Reklam
  • 6990'daki OC modu için bence gereksiz yere patırtı kopartıldı zira bir parça bilgisayar dünyasını takip eden bile bilir ki işlemci dahil hangi donanıma hızaşırtma uygularsanız garanti dışı kalır. Genel kural böyledir ama çoğumuzun İngilizce'si olmadığından ya da yazılımlarda bu tür uyarı yazılarını ya da "son kullanıcı lisans anlaşmaları"nı okumadan "kabul ettim"e tıklayıp geçtiğimiz için bu tarz durumlardan birçok kişinin haberi olmuyor. Bu nedenle aslında AMD'nin bu tarz bir garanti koşulu uygulaması bence normalken kart üreticilerinin bu tarz bir riski üstlenmeleri garip olmuş. AMD'nin firmalara bu garantiyi karşılamaları yönünde bir dayatması ya da gizli bir anlaşması olduğunu düşünüyorum. Yoksa bir iki firmayı anlarım ama sözbirliği etmişlercesine büyük firmaların AMD'nin bilgisi ve onayı dışında ortak hareket etmesi bana pek gerçekçi gelmiyor.




  • peki şimdilik 3 fşrma buna destek veriyor peki diğleri?? mesela his garanti dışı mı bırakacak asus msi gigabyte vs
  • Önceki uyulama saçmaydı iyi oldu bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NECROCYBER

    peki şimdilik 3 fşrma buna destek veriyor peki diğleri?? mesela his garanti dışı mı bırakacak asus msi gigabyte vs



    rekabette kaybı göze alırsa bıraksın yok yemez iki kart daha fazla satarım garantiyide koyarım derse kazanır

    güven özveri tecrubesi olan kartına garanti koyuyor
  • en doğru kararı vermişler okadar para verdikten sonra o.c yapacak müşterinin kafasında soru işareti kalkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque
    6990'daki OC modu için bence gereksiz yere patırtı kopartıldı zira bir parça bilgisayar dünyasını takip eden bile bilir ki işlemci dahil hangi donanıma hızaşırtma uygularsanız garanti dışı kalır. Genel kural böyledir ama çoğumuzun İngilizce'si olmadığından ya da yazılımlarda bu tür uyarı yazılarını ya da "son kullanıcı lisans anlaşmaları"nı okumadan "kabul ettim"e tıklayıp geçtiğimiz için bu tarz durumlardan birçok kişinin haberi olmuyor. Bu nedenle aslında AMD'nin bu tarz bir garanti koşulu uygulaması bence normalken kart üreticilerinin bu tarz bir riski üstlenmeleri garip olmuş. AMD'nin firmalara bu garantiyi karşılamaları yönünde bir dayatması ya da gizli bir anlaşması olduğunu düşünüyorum. Yoksa bir iki firmayı anlarım ama sözbirliği etmişlercesine büyük firmaların AMD'nin bilgisi ve onayı dışında ortak hareket etmesi bana pek gerçekçi gelmiyor.

    Evet aynen öyle.
    Ben zaten bunun pazarlama stratejisi olduğunu, insanların dikkatini bu switch'i açsalar bile garanti dışı kalmayacağına çekmek için yapıldığını söylemiştim..

    Başarılı oldu da.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.