Şimdi Ara

Arkadaşlar Kingston SSD harici SSD disk modelli R660 alan yokmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kingston SSD harici SSD disk modelli R660 alan yokmu ?

Kingston SSD 128 GB aldım fakat ilk olarak sipariş veren kişilerde A-Data olarak verildi bende o şekilde sipariş verdim ama A-data ile sorun çıktığını ilettiler benim anlamadığım bu cihaz neden SSD disklerde böyle bir sorun yapıyor. bu donanımsal bir sorun değilmidir ozaman ? yani mantıken düşündüğümüz zaman bir sorun olduğu muhakkak. Ya SSD disklerde Yada Laptopda SSD leri diğer cihazlarda çalışttığına göre tek aklıma gelen notebook da bir sorun olduğu.

Sizce bu sorunu nasıl çözebiliriz ? ben Kingston SSD kullanmak istemiyorum arada Dağ gibi fark var. 170MB ortalama okuma hızı var. ama ben neden 250 270 mb ortalama okuma hızı varken neden bunu kullanayım bi türlü içime sinmiyor.

Sizce ne yapabilirim ?

• Anakartın çhipsetinin sata kontrol denetleyicisinde yüksek hızlarda sorun çıkabilir belki ama sanmıyorum böle bişey olucağını şuanda vortex markalı ssdler gayet cazip bir fiyatta tavsiyemdir..
  • Kadir bey Kingston harici hiç bir SSd nin çalışmadığının bilgisini verdi. bende bu sorunun temelini anlamadığım için pek fazla bişey diyemedim yeni seri gelecek bakalım onlardada aynı sorun olacakmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_55

Kadir bey Kingston harici hiç bir SSd nin çalışmadığının bilgisini verdi. bende bu sorunun temelini anlamadığım için pek fazla bişey diyemedim yeni seri gelecek bakalım onlardada aynı sorun olacakmı.

öyle bir şeyin olmasının imkanı yok
    aynı laptop'a amerikada hangi markaları taktıklarına bir bakın:

http://www.xoticpc.com/gx660r060us-gaming-laptop-p-2864.html?wconfigure=yes
  • isikayhan ama kadir bey ısrarla SSD lerin çalışmadığını iletiyor bende anlayamadım şimdi doğru diyorsunu model aynı model bize gelenlerdemi sorun var yani ? bende anlayamadım.
  • quote:

isikayhan ama kadir bey ısrarla SSD lerin çalışmadığını iletiyor bende anlayamadım şimdi doğru diyorsunu model aynı model bize gelenlerdemi sorun var yani ? bende anlayamadım.

bana tamamen duygusal! bir sorunmuş gibi geldi
  • isikayhan ama kadir bey ısrarla SSD lerin çalışmadığını iletiyor bende anlayamadım şimdi doğru diyorsunu model aynı model bize gelenlerdemi sorun var yani ? bende anlayamadım.

ücretten bahsediyorsanız eğer sanmıyorum ücretini zaten peşin olarak verdim. başka bir problemimizde olmadı yani benim açından böyle. arada sadece ben SSD konusunda biraz üstüne düştüm bu ki bu durumda üstüne düşülmeyecek gibi değil. arada 100mblık bir okuma faarkı varken herkez gibi bende para veriyorum kadir beye bir saygısızlık yaptığımıda sanmıyorum.

kendilerinede söyledim burdada söyleyeyim. çok saolsunlar beni hiç mağdur etmediler. zaten aramızda bir sorun olsa bana başka zorluklar çıkartırdı ama bana laptopu geri alabiliriz isterseniz diskide geri alabiliriz dedi yani sanmıyorum başka bir sorun olduğunu sadece bende aradaki sorunu anlamaya çalışıyorum. gerçekten sorun varsa eğerki kadir bey testlerinin bu yönde olduğunu iletiyor ozaman mecburen yeni seriyi bekleyeceğim.

biraz araştırdımda adamlar Corsair SSD ile Raid yapmışlar bizimkilerde neden çalışmasın diye düşünüyrum acaba seri farkı olabilirmi ?

http://www.youtube.com/watch?v=pFyX7nem8ao

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_55 -- 6 Mart 2011; 22:20:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun bilgisayarda olsaydı hiçbir ssd veya harddisk çalışmazdı
  • böyle bir sorun var malasef bende aldıgımda vertex 2 calısıyordu şimdi görmüyor...çok saçma bir durum ilk basta gören bir ssdnin simdi görmemesi...ama bu kadar para verilen bir bilg için çok büyük bir handikap umarım bir çözümünü en kısa zamanda bulurlar...
  • bende Vertex 2 Aldım inş bendede aynı sorun çıkmaz :( sistemi kurdum yaklaşıkda 7 8 saatir açık sürekli olarak resetliyorum sürekli olarak derken güncellemeler kurulumlar vs. vs. inş bendede aynı sorun çıkmaz :(

Kingston SSD de 5.9 Windows puanı varken OCZ Vertex 2 de 7.5 verdi bence çok iyi
  • @isikayhan peki laptopda sorun var demiyorum tabiki ama SSD de sağlam :D sorun nerde peki :) sonuçda SSD leri başka cihazda denendiğinde çalışıyor. zaten bugün OCZ nin SSD sini aldım ama görmeme gibi bir sorun yapmadı.

2 sorunum var onlarda çalışmaya engel değil.

1. 120 GB olan Disk 107.3 GB olarak görünüyor bunu özebilirmiyiz ? HD tune gibi programlarda ise 115GB görüyor.
    2. HDtune ile test ettiğimde hiç stabil olmayan bir Test sonucu veriyor. (Ama dosta taşımada veya kopyalamada bu düzensizlik yok)
  • kapasitenin az görülmesi durumu her zaman olan bir şey
    çünkü üreticiler hesabı 1024'ün katları yerine 1000'in katları şeklinde yapıyor
  • suanda benim ssd yi görüyor ama ilerde ne olur bilemem...windows ssdye 7,8 puan vermiş bu arada :)
  • @isikayhan az görme olayını biliyorum o durumu fakat sorun şu Sistem detaylarında 115 GB görünüyken Boş Disk 107.13 GB Görünüyor yani 13 GB nereye gitti böyle bir fark olmuyor diye biliyorum yani 3 5 GB olursa 13 GB biraz fazla 120GB lık bir HDD de
  • quote:

@isikayhan az görme olayını biliyorum o durumu fakat sorun şu Sistem detaylarında 115 GB görünüyken Boş Disk 107.13 GB Görünüyor yani 13 GB nereye gitti böyle bir fark olmuyor diye biliyorum yani 3 5 GB olursa 13 GB biraz fazla 120GB lık bir HDD de

benimde öyle 10gb kısmı dolu gibi gözüküyor ama dosyalara baktıgımda yok öyle bir yer...sanırım win7 nin kendisine arıldığı bir kısım...
  • gizli olarak gözüken takas dosyası (Page File) [normalde boyutu değişkendir] ve uyku modu (Hibernation) dosyası vardır [sistemdeki ram'in büyüklüğünde]
  • aynen dediğin gibi dostum 8GB eksiğim vardı 8 GB ramim var :D demekki ondanmış ozaman yapacak bişey peki bunu SSd değilde 2. disk üzerine yönlendiremezmiyiz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_55 -- 8 Mart 2011; 15:40:32 >
  • o dosya windows nerede kuruluysa o kısımda olmak zorunda
    ama eğer bu özelliği kullanmıyorsanız, onu devre dışı bırakıp ve o dosyadan kurtulmak mümkün
  • :) işte kullanıyorum hemde sürekli olarak herzaman. neyse olmuyorsa yapacak bişey yok 8 GB kullanmayı veririm :)
  • arkadaşlar OCZ nin Arızalı modelleri varmış bir arkadaşımız saolsun yardımcı oldu yarın gidip direk değiştireceğim HDD yi Eksik görme olayı SSD ile alaklı bir sorunmuş

alttaki linkde konunun detayları
    http://forum.donanimhaber.com/m_47392984/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.