Şimdi Ara

OCZ Agility 2 120GB SSD Diskimde sorun var galiba.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar OCZ Agility 2 120GB SSD Diskimde sorun var galiba.

Galiba diyorum çünki gerçek değerlerini tam bilmiyorum ama tahminimin altında çıktığı içinde sorun olduğunu düşünüyorum.

SSD üzerine bir dosya atıyorum 10GB lık bu dosyayı SSD üzerine atarken yaklaşık olarak 110mb veya 130mb ortalama ile kopyalıyor. bunun ardından kopyaladığım dosyayı aynı SSD üzerine çoklamak amacıyla kopyalıyorum.

Yani

C:\test.mkv veya C:\test.rar dosyasını C:\test2.mkv veya C:\test2.rar şeklinde çogaltıyorum bu çogaltma esnasında kopyalnıyor alanında gördüğüm hız Sabit 50mb/sn bence çok yavaş gibi sizce de öyle değilmi ?

Eğer bu normal diyorsanız garantiye göndermeyeceğim. Eğer yok bendede SSD var ve bu hızın üstünde diyorsanız kullanmaya devam edeceğim.

Forumda bir arkadaşda gördüm disk içerisinde 140mb ile dosya kopyaladığının resmini koymuş anlamadım.

Normal HDD de ise 40mb ile kopyalıyor pek bi fark göremedim yani. SSD de gördüğüm tek fark erişim süresi diğerlerinde bir fark göremedim.

bu arada ATTO testlerinde herhangi bir sorun görünmüyor. 280/270 civarında görüyor.

• Peki verinin kaynağı hangi diskte? Standart bir diskten kopyalama yapıyorsanız asıl önemli olan verinin kaynağının nerden okunduğudur, e haliyle o diskin okuma hızı kadar ssdye yazım yapabilirsiniz bu çok normal.
  • başka bir diskden çekerken dediğin geçerli bunu biliyorum fakat SSD nin kendisi içerisindeki veri yani SSD üzerinde kopyalama yapılırsa bu sonuc doğrumudur.

SSD üzerindeki dosya gene aynı SSD içerisindeki bir dizine atılırken 50mb ile yazıyor sabit.

Not: Windows 7 x64 kullanıyorum bir arkadaş 32bit kurmamı önermiş sizce doğrumudur ben klavuzda böyle bir uyarı görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_55 -- 11 Mart 2011; 15:10:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_55

başka bir diskden çekerken dediğin geçerli bunu biliyorum fakat SSD nin kendisi içerisindeki veri yani SSD üzerinde kopyalama yapılırsa bu sonuc doğrumudur.

SSD üzerindeki dosya gene aynı SSD içerisindeki bir dizine atılırken 50mb ile yazıyor sabit.

Not: Windows 7 x64 kullanıyorum bir arkadaş 32bit kurmamı önermiş sizce doğrumudur ben klavuzda böyle bir uyarı görmedim.

32 bit 64 bit olmasının mucize farklar çıkaracağını sanmıyorum, bunun dışında ssd içinde yapacağınız işlemlerdede bu normal bir hızdır, sonuçta o verilen hızlar hiçbir zaman sürekli hızları vermez başlangıcı yada maksimum hız test edilirken o hızları görürsünüz sonrasında belli bir seviyeye düşüp devam eder, 250-260 mb hızlar teorik hızlardır. Forumda ssdden ssdye kopyalama yaparken sürekli 250 mb veri akışı gören var mıdır merak ettim

• teorik değilde onların gerçek hız olduğunu sanıyorum denemedim fakat bu hızlara ulaşıldığının resimlerini gördüm. eğer nasip olursa 2. ssd yi alacağım ilk onu deneyeceğim :) sonrasında Raid yaparak biraz daha hızıma hız katacağım :D ama şuanda tek sorun şuki

SSD kendi içerisinde yapılan kopyalamadaki hızı 50mb doğrumudur ? normal bir HDD de yaptığım test de 40mb ları gördüm sabir 35 mb ile kopyalıyor yani ssd de çok büyük bir fark göremedim bu konuda.
  • 1.57 gb lık içinde 100 den fazla dosya olan bir klasörü ssd içinde bir yerden bir yere kopyaladım 225 mb ile başlayıp 44 mb ile bitirdi, daha önce intel, a-data ve samsung ssd kullanmış/test etmiş biri olarak hepsinde durum hemen hemen böyleydi.
  • ozaman sorun yok çünki bendede aynı durum söz konusu 350 300le başlıyor ilk 15 saniye bu şekilde ilerleyip sonra 50mb da sabitleniyo demekki sorun yok ozaman :) garantiyle uğraşmaya gerek kalmadı demektir.

beklentim biraz yüksek olduğu için sormuştum sanki biraz daha yüksek olması gerekirdi gibi diye düşündüm neyse yapacak bieşy yok erişim süresi için gene alırım erişim süresi çok iyi gerçekten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 tb harddisk gitti
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.ocztechnologyforum.com/staff/ryderocz/sf/ocz_toolbox_v233.zip

yukarıdaki programı indirip, "details"'dan "die size" ı seçer misiniz? 64gb ise, ürünü garantiye gönderme hakkınız var.
  • bu nedir peki ? şuanda dediğinizin aynısı çıkıyor ? bu bir sorunmudur
  • quote:

bu nedir peki ? şuanda dediğinizin aynısı çıkıyor ? bu bir sorunmudur

konu tam olarak nedir ?
    Burak Kardeş
  • bu ocz nin yeni üretim nandlara geçerken yaptığı bir saçmalık. akortek e bu sonucu bildirin. ürünü değiştirmeleri lazım ( bu nedenle ürününüz 107gb gözükür, aslıdna 111 gb olmalı. ayrıca normalden bu nedenle yavaş) ayrıca ürünü değiştirdiklerinde de tekrar kontrol edin. 32gb yazmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tworule -- 12 Mart 2011; 22:01:10 >
  • pazartesi günü kargoya vereceğim ozaman fakat arıza olarak ne belirtmeliyim bana gerçek dışı bir bilgi verildi ozaman ? çünki bana akortek bu eksik çıkma olayının 5 GB lık bir ön bellek olduğunu o yüzden eksik göründüğünü iletti. bana ne demem gerekdiğini iletirseniz çok makbül e geçer. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. bu arada SSD içerisinde taşıma olayı normalmidir 50Mb olması ?
  • aşağıdaki foruma bakmalarını söyleyin. ocz ücretsiz olarak değiştiriyor ssd leri. (60 ve 120 gb olan ve formatlanınca aşağıdaki gb dan daha az çıkanları) değiştiriyor

so...120x0.93= 111.6 this is the IDEMA capacity

if your 120 formats to less than 111.6, this post applies. 120 için de 111.6 nın altındaysa

so 60x0.93 = 55.8 this is the IDEMA capacity : 60 için 55.8 in altında ise

değiştiriyorlar. ama öncelikle die size 64gb çıkmalı....

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?84821-New-update-on-the-64Gb-IC-OCZ-SSD-drives

• anladım bu bir arıza yani bunun arıza olmadığını normal olduğunu iletmişleri bana ya derselerki bu normal bnu değiştirmeyiz ? ben en iyisi yerlerine gidip görüşerek değiştireyim.
  • quote:

anladım bu bir arıza yani bunun arıza olmadığını normal olduğunu iletmişleri bana ya derselerki bu normal bnu değiştirmeyiz ? ben en iyisi yerlerine gidip görüşerek değiştireyim.

normal değil bu. reklam yaptıkları 60 gb ürün 55.8 olmalı. şimdi 51 oluyor. bu normal değil. ben 2 adet 120 liği yurtdışına yolluyorum. değiştirecekler paşalar gibi...
  • elinde SSD varsa senden ricam deneyebilirmisin SSD içerisinde yani aynı SSD de biyerden biyere dosya kopyalarmısın 50MB saniyede Normalmi bendeki değer bu. eğer sende yüksekde buda bir sorun.
  • quote:

elinde SSD varsa senden ricam deneyebilirmisin SSD içerisinde yani aynı SSD de biyerden biyere dosya kopyalarmısın 50MB saniyede Normalmi bendeki değer bu. eğer sende yüksekde buda bir sorun.

bende intel var... performans dusukluğu bu "64gb die size" durumundan kaynaklanıyor. suphe etmene gerek yok...
  • tamam pazartesi günü gidip elimle teslim edeceğim hatta orda deneyip öyle alacağım. cidden sıkıntı bastı artık :D SSD de çok sorun yaşadım ya Kingston aldım yazma okuma hızı düşük çıktı iade ettim OCZ aldım şimdi bu sorun çıktı tekrar vereceğim inş adam akıllı bişey denk gelr :) Vertex2 ile değişim yaparsalar değiştireyimmi ? performans farkı olurmu *
  • vertex 2 biraz daha hızlıdır.
  • dostum bugün gittim Birebir değişim yaptılar ve Durum aynı 64GB yazıyor ve hiçbir değişiklik yok :( malesef yapacak bişeyde yok sanırım çünki Akortek bunu arıza olarak görmüyor bu eksik görme olayı HDD nin kendi kullanmasından kaynaklanıyormuş.

bir arkadaşımla oturup ingilizce olarak OCZ teknik ekibine bir mail atacağım bu sorun hakkında bakalım onlar nediyecekler.

Bir not ekliyeyim. Değişimi Eksen bilgisayar kendi insiyatifinden yaptı. Akortek' kalsam daha ürünü alalı 3 gün olmuş bana ellerinde çok ürün olduğunu eni sıraya ekleyeceklerini 1 2 hafta beklemem gerektiğini belirtiyorlar böyle bir saçmalık olabilirmi :( ayıp bence. Kurumsal olduğumuz için elden ürün almıyoruz diyorlar ama görüyorumki hiçde kurumsal değiller.

Koyuncu elektronikde Kurumsal fakat aradaki fark Koyuncu malı yapıp veriyor öyle 2 haftada bekletmiyorlar bir çok üründe ( beklettikleride var fakat elde olmayan sebepler açıklıyorlar neden olduğunu ) Akortek ise disribitörü olduğu ürünün teknik serviside olduğunu unutup biz kurumsalız ürünü nereden aldıysanız oraya verin onlar bize gönderir diyorlar. saçmalığa bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak_55 -- 14 Mart 2011; 21:44:29 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.