Şimdi Ara

Gigabyte, AMD Fusion işlemcili Mini-ITX anakartını Avrupa'da satışa sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Gigabyte resmi tanıtımını geçtiğimiz ay yaptığı AMD Fusion tabanlı yeni anakartı GA-E350N-USB3'ü Avrupa'da kullanıma sunuyor. AMD'nin yeni nesil Brazos platformunu temel alan anakart, 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 1.6GHz'de görev yapan çift çekirdekli Fusion-E350 işlemcisinden güç alıyor. Ekran kartı olarak işlemciye entegre olarak sunulan Radeon HD 6310 IGP'si (80x paralel işlem birimiyle geliyor) ile hem 3D grafik hızlandırma hem de 1080p video oynatma yeteneklerine sahip olan anakart, iki adet DIMM slotu üzerinden 1333MHz'e kadar çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor.


    Mini-ITX formunda olan Gigabyte GA-E350N-USB3, AMD'nin Hudson M1 yonga setini kullanıyor. Ultra Durable 3 teknolojisi çerçevesinde yüksek kaliteli komponentlerle donatılan anakart, entegre grafik bana yetmez diyenler için harici ekran kartı kullanımına yönelik PCIe x16 slotu ile de geliyor ancak belirtemeliyiz ki bu slot PCIe x4 hızında çalışıyor. DualBIOS teknolojisi ile çift BIOS özelliğine sahip olan anakart, Gigabit Ethernet, 7.1 kanal yüksek tanımlı ses ve çift USB 3.0 portu gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.Görüntü aktarımı için D-Sub, DVI ve HDMI konnektörlerini kullanan anakart, İngiltere'de 123£ seviyesinden listelere girmiş durumda.








  • Pahalıymış.....
  • 123 £ ortalama 300 TL civarı yapar. Bu fiyatlara zaten orta seviye bir anakart + Athlon X2 serisi işlemci ve işinizi görecek bir ekran kartı alabilirsiniz.
    Oldukça pahalı bir çıkış...
  • Ürünlerin Türkiye'deki satış fiyatı $ üzerinden yapılıyor.
    123€ değil de 123$ olarak hesaplanacak.
    Tabi bu fiyatın üzerine vergiler de eklenecek.
    Ortalama 230-250 Tl arasında fiyatı olacak.
    Tabi bu fiyata DDR2 li anakart ve işlemci alınabilir.
    Aradaki fark enerji tüketimi ve hacim de görünüyor.
    İlk çıkış fiyatı elbette ki yüksek olacak.
    iki üç ay içerisinde aynı ürünlerin 100$ seviyelerindeki modellerini de görürüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    123 £ ortalama 300 TL civarı yapar. Bu fiyatlara zaten orta seviye bir anakart + Athlon X2 serisi işlemci ve işinizi görecek bir ekran kartı alabilirsiniz.
    Oldukça pahalı bir çıkış...


    Doğrudur, bu bir performans canavarı da değil, hedef kitlesi az enerji harcayan HTCP mini bilgisayarlar, all in one sistemler. Çok düşük güç Tüketimi ile öne çıkan bi sistem. Yakında intelin Atom sistemlerinin yerini alacaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: dellino

    Ürünlerin Türkiye'deki satış fiyatı $ üzerinden yapılıyor.
    123€ değil de 123$ olarak hesaplanacak.
    Tabi bu fiyatın üzerine vergiler de eklenecek.
    Ortalama 230-250 Tl arasında fiyatı olacak.
    Tabi bu fiyata DDR2 li anakart ve işlemci alınabilir.
    Aradaki fark enerji tüketimi ve hacim de görünüyor.
    İlk çıkış fiyatı elbette ki yüksek olacak.
    iki üç ay içerisinde aynı ürünlerin 100$ seviyelerindeki modellerini de görürüz.



    Hocam 123E ne zamandan beri 123 dolar olarak hesaplanıyor, Ne kurudur bu? Kaldı ki ürün 123 Sterlinden satılıyor. Türkiyede 230-250 demişsiz, Vergiler hariç bile 300den fazla tutacaktır.




  • Türkiyede dolar ile gelir de ,kur diye de birşey var, 123 sterlini dolara çevirip hesaplanır :)
    Fusion şu an işin Atomdandaha iyi fakat uçurum yok, intel kısa sürede bu araya kapatıcaktır, pek patlama filan yapacak bir satışı da olmayacaktır, keşke olsa.
    http://hothardware.com/Reviews/AMD-Fusion-Hits-Retail-Zotac-and-Gigabyte-E350s-Tested/?page=6
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Türkiyede dolar ile gelir de ,kur diye de birşey var, 123 sterlini dolara çevirip hesaplanır :)
    Fusion şu an işin Atomdandaha iyi fakat uçurum yok, intel kısa sürede bu araya kapatıcaktır, pek patlama filan yapacak bir satışı da olmayacaktır, keşke olsa.
    http://hothardware.com/Reviews/AMD-Fusion-Hits-Retail-Zotac-and-Gigabyte-E350s-Tested/?page=6


    Ben de arap riyali ile gelecek demiyorum :) Ama 123E ya da 123Sterlin hiç bir zaman 123 dolar olarak hesaplanmaz :) Türkiyeye gelince de göreceğin gibi 230-250 Lira değil, 300ün üzerinde olacaktır fiyatı...Mini PC ya da ileride laptoplarda kullanılmaya başlayacaktır. AMD fanatiği değilim, Şu anda en iyisini de intel yapar o da ayrı ama parasına göre en güzel işlemcileri AMD yapıyor, ben 200 - 300 Liraya ne satın alıyorum ona bakarım. Anakartları da intelinkiler kadar kazık değil. Amd nin eksik kaldığı düşük güç tüketimli sistemler, dizüstü platformunda da bu sistemlerin bük eksikliği vardı, o yüzden takdir ettim kendilerini...




  • Zaten sana demedim kur muhabbetini Tahir40 kardeşim Intel'in gelişimi de Amd'nin gelişimi de birbirlerine hatta 3.bir firmaya Nvidia'ya,Via'ya,Marvell'e,Qualcomm bağlı, yoksa bu firmalar kendi başlarına teknolojiye yön verecek firmalar değiller,pek de örneği yok zaten.
  • 123$ olsa dahi oldukça pahalı.
  • umarım yakında canlı testlerini de görürüz
  • Ucuzlarsa çok iyi olur ilk modeller olduğu için biraz pahalı beklemek lazım
  • Orijinalden alıntı: -dehşet-

    123$ olsa dahi oldukça pahalı.
    [/quote

    süper yaaa ne alıyorsun kardeş 123 $



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KANUNI61 -- 18 Şubat 2011; 16:46:39 >
  • İngiltere Kavuşmuş he iyi güzel İnşallah Seneye Darısı Bizim Başımıza :) 450 Liradan "Çift Çekirdekli Minik Canavar" Sloganıyla Raflardaki Yerini Alır. Daha Öncede Dediğim Gibi Satılmayan En Alt Modeller TR ye Gelir Kesin...
  • biri bana bu childrenboard ın ne amaçla yapıldığını açıklayabilirmi
  • Dostum bunların tadı çok güzel, kızartma yapabiliyorsun, haşlama yahnisi pek iyi değil, kurutup sırt çantana atıp acıkınca kırıp kırıpda yiyebiliyorsun . Yanında ayran,kola filan da gayet güzel gider.
  • optik ses çıkışı olmaması çok büyük bir eksi
    dahası o' fan oraya hiç yakışmamış
    sırf pasif soğutucu fandana 1$ daha pahalı diye oraya fan koymaları
    zamanla gürültü ve toz toprak toplamaktan başka bir işe yaramayacak
    ve son olarak kullanıcı bunun üzerinde kullansa kullansa
    ya 2gb veya 4gb lık ram kullanır. daha fazla kullansada performans bir yere kadar
    gidipte 8 gb koymanın bir anlamı yok
    bu açıdan dahali olarak 2gb gömülü ram olmuş olsa +2 veya +4 gb kullanıcı isteğine bağlı
    olası ram artırması mantıklı olabilirdi ( eskiden amiga daki gibi : )
    ama şu haliyle direk tak çalıştır anlamıyla sistem üzerinde sabit ram chipinin olmaması
    bu tarz fix sistemler için en büyük eleştiri alacağı en büyük nokta !
  • Fiyata AMD E-350 Dual-Core işlemcide dahil olduğu için ben pahalı olduğunu düşünmüyorum ancak keşke pasif soğutucuyla gelseymiş.
  • valla bu fusion lar süper ötesi olucak günlük kulanım için çok ideal bi pc bence her şekilde düşünerek her amaçla kulanılcak pc ler yapıla bilir şahsen elimdeki eski amd2500+ pc kaldırıp bitane bundan kurabilirim internede takılmalık ve DL işlemlerini yapmak için açık bırakabilicem çokda kulanışlı bi alet olur hatta düşük gırafik gereksinimli oyunlar bile oynanır bunda örneğin online oyunları babası wow bile orta ayarda rahat oynatır bu nevali çokda bi masrafı yok (en azından ilerde ucuzlayınca) yanına 2 tane ram bide hdd tamam işte :) eski pentum 1 pcmin kasası hala duruyo onun içinede kurdumu ufacık defecik içi dolu turşucuk olur valla en öemlisi ise çok az elektirik tüketmesi valla netde takılıcaksam oyun pc mi açıcama bunu açar 2dk işimi haledip keyfime bakarım çok sevindim ben bu olaya şahsen ha bu arada bunlar yeni casper oyun pc olarakda çıkar hea xDDDD
  • İngiltere'ye fiyatlar hep ABD Dolar'ından Sterline direkt çevrilerek, hatta üzerine biraz da fark eklenerek girer. Bir çok teknolojik ürün için bu durum geçerlidir. İngiltere'de de KDV Türkiye (%19-22 gibi bir rakam olmalı, son krizde bir-iki puan yükselttiler) düzeylerinde. Bu nedenle bu kartın Türkiye'de KDV dahil 140-160 $ bandından giriş yapması muhtemeldir. Zamanla da KDV dahil 120 Dolar seviyelerine iner. Yoksa İngiltere fiyatını TL'ye çevirip fiyata bir de KDV eklerseniz çıkan fiyata sağlam bir anakart+işlemci alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NJ

    Fiyata AMD E-350 Dual-Core işlemcide dahil olduğu için ben pahalı olduğunu düşünmüyorum ancak keşke pasif soğutucuyla gelseymiş.


    4 adet vida ile sabitlenmiş fan. Söktüğün zaman al sana pasif
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.