Şimdi Ara

Seat Ibiza 1.2 TSI DSG

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
7
Favori
105.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Şuan ben Fabia kullanıyorum ve eşimdede Golf Triptonik 1.6 FSI vardı aslında ikimizde araçlarımızdan memnunduk fakat eşimin aracı inanılmaz yakıt tüketiyor ve triptonik vites geçişleri gerçekten çok kötüydü bunun üzerine aracı sattık ve şimdi yeni bir araç bakıyoruz. Seat Ibiza 1.2 TSI DSG Style (2011) modeli üzerinde duruyorum

    Bu Aracı Tercih nedenlerim;
    -MTV diliminin en altında bulunması
    -Otomatik vites olması
    -VW grubu aracı olması
    -Donanımın neredeyse full olması
    -Yeni teknoloji motor (TSI) ve şanzıman (DSG) sistemi

    Bu araçla ilgili merak ettiklerim;
    -Yakıt tüketimi (Örneğin kolay bir hesapla bir depoyla şehir içinde yaklaşık kaç km yapar?)
    -DSG şanzıman ın geçişleri?
    -İkinci el piyasası (Golf ü 2 haftada istediğimiz fiyata sattık)
    -Sürüş rahatlığı ve konforu

    Bu araçla ilgili değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, özellikle bu aracı kullanan arkadaşlar izlenimlerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum.

    (Lütfen başka araç-model tavsiyesi veya kıyaslama yapmayalım konuyu dağatmayalım)

    Teşekkürler







  • quote:

    Orijinalden alıntı: chtzdmr

    arkadaşlar ben de almak için niyetliyim. bayi aynalar kumanda ile otomatik kapanıyor ve sis farları dönüşe duyarlı otomatik dönüyor dedi. bunlar doğru mu gerçektenh standartmı, çünkü benle ilgilenen arkadaş bayandı ve pek anlıyor gibi görünmüyordu, test araçları da yoktu bakamadım. bu sorumu ceveplarmısınız.
    teşekkürler.

    evet bahsettiğiniz donanımlar standart.

    style:http://www.seat.com.tr/seat/modeller/yeni_ibiza/techtables/donanim_stylance.html
    copa plus:http://www.seat.com.tr/seat/modeller/yeni_ibiza/techtables/donanim_copaplus.html




  • Bugün; 0:04:47

    Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=54921589


    --------------------------------------------------------------------------------

    ben kullanmadım ancak test ettim. çok kaçırmıyor. çok dik yokuşlarda elbette kaçırır ancak el fireni diye birşey var. çok acemi değilseniz yokuş kalkış desteği için ilave para vermeye gerek yok ancak hediye ediyorlarsa tabiki de güzel olur. yokuş kalkış destekli araç kullanıyorum şu an. milim kaçırmıyor araba ancak baskı balatayı çok zorluyor. onun yerine el fireni ile kalkılsa kendiniz ayarlarsınız ve baskı balata da yorulmaz. satıcılar ile de görüşüyorum ( tanıdıklar var) yokuş kalkış desteği aracı satarken çok rağbet görüyor çok satıyoruz diyorlar ancak baskı balatayı çok zorladığından baskı balatayı da zamanından önce değişiyoruz ordan da kazanıyoruz diyolar. ben onların yalancısıyım.


    Dogru söylüyorsun katılıyorum sana ayrıca geri kacırma en fazla 1 ay sonra alışırsın,seat firma olarak en sevmediğim özelliği cöp ekletmeye kalksan siparişe giriyor diyor ve 13-15 hafta arası aracınız teslim edilir diyor buda müsterileri kacırıyor.
    (Kendileri kaybediyor yani)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagrimir

    ben honda civic hb 1.8 140 bg 174nm tork var. civicin süspansiyonlar sert, birde başıma akü problemi çıktı. aracı elden çıkarmak istiyorum. tsi dsg ikilisi çok iyi. 0-100 ü 9,8 sn. benim araçtan iyi. 105 bg 175 tırk fena değil. sizce bu araçtan alırsam memnun kalırmıyım?




    Seat İbiza 1.2 Tsi DSG-7 kullanıyorum yaklaşık 4 aydır.5.000 km'yi geçtim.Araçla ilgili ilk izlenimlerimi aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.Belki size fikir verebilir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_51627511/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51763239

    Bu da 0-100 km hızlanması.
    9,5 sn
    http://www.youtube.com/watch?v=pDZ-OkG0XM0




  • http://otomobilden.com/kucuk-hacimin-buyuk-performansi/

    Ibıza 1.2 litre DSG test sürüşü
  • netgardens kullanıcısına yanıt
    Merhaba, iki gün önce Ankara bayisinden aldığım kataloga göre hill hold, 2014 22. hafta sonrası üretilen araçlarda(reference paket) standart hale gelmiş. Yani sonradan taktırma olayını yanlış anlamış olabilirler bu yüzden.

    Kendi sorularıma gelecek olursam, birkaç aydır bu segmentte araç bakıyorum ve konunun ilk mesajındaki(4 yıl önceki) aynı sebeplerden ötürü Ibiza en çok beğendiğim araç oldu. Bu ay içerisinde 1.2 TSI DSG Style paketini almaya planlıyorum.
    Hem fiyat-performans aracı olması hem de kullanıcılarını memnun etmiş olması çok güzel. Bunlara ek olarak, kendi aracınızı oluşturmanıza imkan sağlıyorlar ki benim için en önemli avantajlardan biri bu.
    Ancak aklımda birkaç soru işareti var:
    -Öncelikle, aracın şu anki boş net ağırlığı 1040kg olarak geçiyor. Bu rakiplerinden(Fiesta, Polo, Corsa, A1 vs.) ortalama 100-150 kg daha az görünüyor. Yakıt avantajına katkısı olabilir fakat aracın hafifliğinden ötürü güvenliğinden(veya sağlamlığından) kuşku duymalı mıyım? Yol tutuşu veya savrulma konusunda bir türlü emin olamıyorum. Örneğin Clio'ya bu konuda güvenmiyorum ama Seat'ın alman arabası olması etkeni de var
    -İkincisi çok önemli olmamakla beraber, araçtaki multimedya sistemi nasıl? Özellikle yaklaşık 4-5" bir ekran, usb girişi, bluetoothla cep telefonu eşleştirme istediğim ek özellikler. Bunları barındıran bir sistemi Seat'tan orjinal almak mı(varsa), yoksa dışarıdan taktırmak mı daha avantajlı olur?(Bu konuda marka/model/mağaza önerilerine açığım.)

    Son olarak kendime göre seçtiğim opsiyonlar aşağıdaki linkte mevcut:

    http://aracolusturucu.seat.com.tr/seat-cc/mobile-mobile-017_DEFAULT-tr-normal.view;jsessionid=FD4AA1B99CA15B944B00B6A137B8AF91.jvm1?msk=1#carline

    Zamanından ayırıp yorum yapacak abi/kardeşlerime şimdiden teşekkür ediyorum.

    Saygılarımla,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.