Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yusufalemdar Y kullanıcısına yanıt
    ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:45:41 >
  • Şu ana kadar kullandığım ilaçların haddi hesabı yok.Ama malesef vücuda zarar vermekten başka hiç bir işe yaramadılar.Şu an anlıyorumki gaita naklinden başka çare yok.Her nekadar%60-70 başarı şansı olsada.Diyetle ilaçla bitmez yavaşlar ama devam eder.Antibiyotikler yalancı bir iyileştirme yapar sonra daha kötü bir hal alır.Çavrenizden yardım beklemeyin,sizi tıp anlamamış onlar hiç anlamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıllık ishal şeklinde ibs hastası olarak size söyleyeceklerim şunlar arkadaşlar,

    İbs hastalığının nedeni açık ve net anksiyete bozukluğudur yani kaygı bozukluğudur. 6 yıl boyunca denemediğim şey yöntem kalmadı diyebilirim, hep önerirler şunu yeme spor yap şöyle yapma şunu içme ancak bir türlü istenilen düzeyde düzelme olmaz sadece hayatınızı bir nebze olarak rahatlatır, colpermin kullanan biri olarak sorun sizin bağırsaklarınızda olmadığı için sadece gecici çözüm sağlar ancak iyi gelmez. Hep düşünmüşsünüzdür etrafınızda sizin yaptıklarının yarısını yapmayıp gayet sağlıklı ve huzurlu yaşayan bir sürü kişi var neden biz her gün spor yapmak yürümek yediklerimize dikkat etmek zorundayız ki seçilmiş insanlar mıyız biz? HAYIR!

    Sorun bizim kafamızda arkadaşlar, anne ya da babanızda kaygılı olan biri varsa küçükken çocuk büyüme döneminde rol model olarak anne ya da babadan birini alır ve kaygılanmayı da nasıl diğer davranışları anne ve babadan öğreniyorsa bunu da öğrenir. Biz direk sonuç odaklı ancak sonuçları hep olumsuza yoran, en küçük birşeyden kaygı duyan sürekli ileriyi düşünen ancak ileriyi düşündüğümüzde belirsizlikler ya da anlamlandıramadığımız alanlar olduğunda bundan kaygı duymaya başlayan ve kaygı sonrası stres yaşayıp bunun da bağırsaklara vurması sonucu bu hastalığı yaşayan kişileriz. Biz KAYGI'lı insanlarız arkadaşlar bunu unutmayın eğer kaygılarınızı atlatabiliyorsanız ne mutlu size.

    Psikatriste gittim cipralex 5 mg verdi kullanmaya bile hala çekiniyorum çünkü hala kaygılanıyorum. Şöyle ki bu ilacın bir sürü yan etkisi var ya yan etkisi ya da ilerde bana zararı olursa. Gördüğünüz üzere direk ileriyi düşündüm, daha ilacı kullanmadan zararı olacağını düşündüm ve bu gerçek olacakmış gibi hissettim ve kaygılanmaya başladım. İşte arkadaşlar bizim problemimiz bu. Herkeste aynı kaygılar olacak diye birşey yok ancak hayatınızı bir düşündüğünüzde elbet sizinde normalden fazla kaygılandığınız anlar olduğunu anlayacaksınız. Her insanda normal bir kaygı düzeyi vardır bu olmalıdır ancak bizde bu oran fazla.

    Ben ilacı kullanıcam 6 yıldır çektiğimi bir ben biliyorum 25 yaşındayım ancak ruhum 40 yaşında gibi resmen. İlacı kullanmaya başladıkça gelişmeleri yazmaya çalışırım. Kullanan varsa beni de bilgilendirirse ayrıca sevinirim.

    Sağlıcakla kalın.




  • Kaptanelwes sizin araştırma kişiliğinize hayranım benimde 4sene diyare şekli olan spastik kolon hastalıkla uğraşım var sarımsak AC karına ishali azalttı ben bu hastalığa derin bir üzüntü sonrası yakalandı m kolonoskopi de sinirsel dedi doktor sinirsel ve bağırsaklar bunu algiliyorsa ve bizler de panik atak varsa gaita nakli bize çözümmu bizim ruhumuz duzelmeli bence ama stres üzüntü sonrası yakalanmayanlara yanı bağırsak mantarı bakteri çoğalması sonucu bu hastalığı yaşayan lara mi çaredir. Bana düşünceleri ninzi yazarsanız teşekküler @KAPTANELVIS

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ben şunu merak ediyorum aç karna sarımsak yutmak belirtileri azaltiyorsa ve birde limonlu çay bunun anlamı nedir.hepimize geçmiş olsun kaptanelwes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuba.nil T kullanıcısına yanıt
    ................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:45:53 >
  • tuba.nil T kullanıcısına yanıt
    .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:46:8 >
  • Arkadaşlar,ıbs hastalığının nedeni psikolojikmi yoksa fonksiyonel bir rahatsızlıkmı,ikiside var tabi.AMA busoru şuna benziyor Tavukmu yumurtadan çıkar,yoksa yumurtamı tavuktan çıkar?Bu sorun tümüyle DNAdan (genetik yazılım)kaynaklanmakta.Ve DNA yı oluşturan yapı taşları vitaminler,proteinler,aminoasitler dir.Zamanla yanlış beslenme ,kontrolsuz ilaç kullanımı,ve ya kalıtsal geçişle bu genetik yazılım hatalar veriyor.işte tam burada salgılanması gereken hormon ve enzimlerde sıkıntılar başlıyor ki sorunlarda orda oluşuyor.SERATONİN(mutluluk hormonu)eksikliğinde endişe kaygı depresyon oluşur .peki bu niye eksik salgılanır,bağırsaktaki gıdalardan yeteri kadar emilim olmaz sa.
    2. soru bağırsak neden az emilim yapar.
    a)çünkü mutsuz ve sıkıntılı olan beyin bagırsağa daha fazla elektirksel aktivite yollar ve bağırsak gıdaları tam süzemeden aşırı kasılma ve spazmlarla dışarı atar.
    İŞTE BU BİR KISIR DÖNGÜDÜR.sorun beyin demi yoksa bağırsaktamı?Bence sorun insan vucudunda ahenk ve düzeni sağlayan enzim ve hormonlardaki bozulmadır ki bunun nedenide uzun yıllar beslenme tarzımızdakı hatalardır(kalıtsal geçiş hariç).Eğer kişinin DNA sına uygun ilaçlar üretilebilirse ilaçla tedavi olabilir ama şimdilik herkeste farklı belirtiler gösteren bir hastalık için günümüz ilaçları maalesef etkisiz.




  • Kardeş laf atmışsın da sonuçta biz de bilmediğimizden deniyoruz..Ayrıca iyi etkisi oluyo neden denemeyelim..Bunun dışında size etkisi olmamıştır bize olur belki ? Tamam sizin çabanızı takdir ediyoruz ama başkalarına da laf atmayın lütfen..(Söylediklerim "Millet hala ikna olmamış colperminden umut bekliyor. " lafınıza binaen)

    Ayrıca bu uygulamayı kendine güven birisi yapsın görelim biz de yaparız..Denenmiş bir şey ve olumlu sonuç alan varken türkiyede kimin yaptığını bilmediğimiz bir uygulamaya şuan için cesaret edemem açıkçası..
  • Asimkerim A kullanıcısına yanıt
    ................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:46:26 >
  • Kardeş yeni olmadığınızı biliyorum da sonuçta ben de takip ediyorum forumu , colpermin in sizi gibi birçok kişiye iyi gelmediğini fakat iyi gelen kişilerin olduğunu da okudum..Israrım bunun için..
    Tabi siz kesin çözüm olsun tamamen bitsin diyosunuz..Aslında biz de bunu istiyoruz fakat "İBS ile yaşmaktansa ölümü göze alırım. " ifadesini kullanmışsınız..Ben o kadar düşünmüyorum..
    Ayrıca cesaretiniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler , fakat yine başkaları üzerinde işe yaramış bir ilacı kullanma isteği olanlara karşı bu şekilde davranmanız yanlış..Aynı mantıkla sizin bu forumda bir çok tavsiye ettiğiniz bitkisel karışımlar filan var..Bunlar herkeste yarar sağladı mı hayır..Fakat bi başkasının sorunu farklıdır ondan sağlayabilir..
  • Asimkerim A kullanıcısına yanıt
    ..........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:46:38 >
  • Arkadaşlar kullanmış olduğunuz ilaç bir başkasına zarar verebilir.Dikkatli olmak gerekiyor.Öncelikle kesin olarak olarak İBS tanısı konmuş olması gerekiyor.İyilik yapalım derken zarar vermiyelim.Sakin olup panik yapmadan hareket edip en doğru yolu bulmak gerekiyor.
  • İlacı bi alamıyoruz bi alsak denicez de :)
  • Asimkerim A kullanıcısına yanıt
    .............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:46:49 >
  • Bu arada bi @ibsdiyare nick li birisi vardı..Bir zamanlar colpermin kullandı..ben iyileştim dedi gitti..sonra ne oldu acaba..siz hiç konuşabildiniz mi o kişiyle ?
  • Asimkerim A kullanıcısına yanıt
    ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:47:0 >
  • Bende merak ediyorum ibsdiyare arkadaş ben hafifletim ilaç kullanmiyorum 1senedir diyordu bize de söylese yöntemlerini buradan kendisine sesleniyorum ibsdiyare abi ne durumdasin bi haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolonoskopisi temiz cikan arkadaslar gozle gorulen bir sey olmasa bile biyopsiyle dokunun incelenmesi daha kesin bilgi veriyormus. Daha cok diyare olanlarda biyopsi oneriliyor. Sizlere biyopsi yapilmadi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun mu var forumda..eski mesajlar gözüküyor
  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.